Modedrottningen & Elsas julklapp….


Jag hade ju helt glömt att det var Agenda med händelserna i Washington så filmen fick stå tillbaka.. Den kanske finns i Olas filmbibliotek.. Har skrivit lite mer om Agenda längre ner..

Jag kan nästan inte tro att det är sant det jag hör när jag lyssnar på boken om Trump. Jag ska erkänna att jag inledningsvis bara skrattade när han meddelade att kandiderade, skrattade lite mindre när han blev republikanernas kandidat och inte skrattade alls när han vann valet. Tänkte väl något i stil med ”herregud, hur ska det här gå” men följde det inte så himla noga.

Jag visste t ex inte att han inte alls hade för avsikt att bli president. Hans avsikt var att bli känd över hela världen och att han mer eller mindre fick en chock när han vann. Strategin för att förklara förlusten var redan förberedd och klar; Valfusk.

I boken läser man upp det tal när han för första gången träffar CIA – totalt sammanhängande och efteråt, när han lämnat rummet, kunde man höra en knappnål falla. Publiken var lika förvirrade över vad de hört som hans tal var. Hur han tycker att svärsonen ska bli stabschef, familjemedlemmar anställs till höger och vänster. Det var totalt galet.. och det var bara början..


Mᴏᴅᴇᴅʀᴏᴛᴛɴɪɴɢᴇɴ….Nu kommer effekterna av jul & nyår.. Den senaste rapporten här, från i fredags kväll, visade på den näst högsta siffran sedan pandemin började (antal smittade). Vaccinera, vaccinera och åter vaccinera är det enda som gäller.. Nu är det två miljoner som har vaccinerats i Storbritannien så där verkar det flyta på bra. En riktig modedrottning har de också – antar att hon anpassar munskyddet efter varje outfit 😃


Tʜᴇ ᴡᴇᴇᴋʟʏ ᴍᴇɴᴜ….Veckans meny är minst sagt varierad.. Svenskt, italienskt och lite spanskt.. Mycket kökstjänst för mig den här veckan – ligger ju långt efter sedan jul & nyår.. Nu ser jag det definitivt inte som någon bestraffning att ha kökstjänsten- tvärtom..
Hur ”vacker” och hur god ser inte den här ut? En grön tomatsoppa.. Blir inte den här veckan men någon annan gång kanske..På Narvavägen i Stockholm ligger Restaurang Cassi – ett totalt underbart ställe som öppnade 1954.. Det ser ut som ”sylta” och det är högst oklart om det renoverat något sedan de öppnade.. Konceptet har de inte ändrat på – här är det brickservering som gäller.. De är Stockholms äldsta ”grillrestaurang” och var de första som serverade pommes frites.

Jag garanterar att deras Steak Minute is to die for och jag blir hungrig bara jag tänker på den..


Eᴛᴛ ʟɪᴛᴇᴛ ᴛɪᴘs….Nu kan man ju till och med göra det här i Spanien.. om man bor på rätt ställe vill säga men det är lite säkrare att man kan göra det i Sverige.. Rätt smart tycker jag hursomhelst att det är.. Hur ofta tvättar man mattorna? Det blir ju inte så himla ofta för det är krångligt så det får räcka med dammsugning och lite fläckborttagning om det dykt upp någon fläck.. Men varför inte lyfta ut dem i snön – fram med skurborsten – häng på tork och vips så har man en ren och fräsch matta igen. Det är ju inte alla mattor som tål skurborste men då kör man bara på mattans baksida ✨Tᴏ ʜᴀᴘᴘᴇɴ ᴏʀ ɴᴏᴛ ᴛᴏ ʜᴀᴘᴘᴇɴ….Det här inlägget publicerades för en vecka sedan.. Det innebär att det nu är strax under 200 dagar kvar till OS i Tokyo ska invigas.. Är det rimligt? Det känns väldigt avlägset just nu tycker jag.. Det är ju inte som en fotbollsmatch i någon liga som kan spelas utan publik direkt..

Men det planeras för fullt både för OS och för EM i fotboll.. Sverige möter Spanien den 14 juni btw 🇸🇪 🇪🇸 Om det nu blir något EM….


Sᴏᴍᴍᴀʀ….Det kanske inte riktigt känns som om sommaren är runt hörnet men planerna för sommaren kanske är. Såg i en undersökning i någon av kvällstidningarna att cirka 75 procent inte planerar att åka utomlands i sommar. Antalet som svaret var runt 170 000 personer. Nu säger undersökningen egentligen ingenting för det kan ju lika gärna vara så att det är många som aldrig åker utomlands på sommaren som svarat..Men jag tror att även om det är många som är ressugna så kommer man att resa mindre.. iallafall den här sommaren. Tror att ”sista minuten” resor kommer att vara dyrare än någonsin i år om man fått vaccin och det ser bättre ut i Europa så ”vågar” nog fler ge sig i väg. Det hänger såklart på vädret och ekonomin också.

Läste sedan dagen efter (delar upp när jag skriver då och då) att någon researrangör sett en ökning med 30 procent de senaste veckorna. Antar att det är koppat till vaccinet och det är ju från väldigt låga nivåer förra året..Apropå sol så känns det skönt att titta på väderprognosen för även om temperaturen ihärdigt håller sig klart under medeltemperaturen för januari så kommer solen tillbaka. Även om man är inne och jobbar så lyser ju solen upp och eftersom vi jobbar fritt kan vi ta en långpromenad med doggisarna på eftermiddagen och jobba vidare efter det. Jag vet att man bör ha fasta arbetstider och ibland tycker jag att det är bra och ibland inte.. Fördelen är ju att inte allt flyter ihop men nackdelen är att det inte är säkert att jag har skriv-flow om det är en ”skrivar-dag”..


Jᴀɢ ᴀ̈ʀ ᴋᴀ̈ʀ….Jag vet att den här väskan hängt med ett tag så det är inte en nyförälskelse.. Jag tycker hursomhelst att den är så fin men jag behöver definitivt inte fler väskor.. men skulle det komma in en i butiken (Cudeca) skulle jag slå till direkt 😊


Eʟsᴀs ᴊᴜʟᴋʟᴀᴘᴘ….Kommer ni ihåg att jag skrev om den ökade trenden med att köpa en julklapp till sig själv.. Det kallades för något speciellt vill jag minnas, men vad har jag glömt. Snittet som man då köpte till sig själv för låg runt 1 500 kronor eller så (av de som köpte till sig själv alltså)..

Elsa Billgren har köpt en julklapp till sig själv.. I sann Elsa Billgren-anda är det något vintage.. En ring från Bukowskis.. Hon måste ha varit väldigt snäll alternativt så har hennes influenser-business gått lite extra bra för ringen kostade 25 000 kronor.. Men väldigt fin är den ✨Hon har ju skrivit en bok om huset och livet på Gotland förutom alla möjliga olika samarbeten och miljöbilder 😄 Hon har en alldeles egen och konsekvent stil.. Saknar vårt danska porslin när jag ser bilden och tycker att det är sååå vackert mot det avskavda slitna bordet..

Apropå konsekvent stil så gäller det också hennes klädsel.. Hon verkar alltid ha klänningar som den på bokomslaget, i diverse olika färger och mönster. När jag ser det så tycker jag att det är jättefint men det är nog så att det är på henne det är fint.. Väldigt osäker på om jag skulle ha en sådan klänning och landar i att det bästa är nog att låta Elsa köra den stilen..Apropå influensers så var Blondinbella tillbaka igår.. Hon var ju varit ”out of office” sedan nyår, troligtvis för att hon varit på den sponsrade och hemliga resan till Dubai. Jag lägger inga värderingar i vare sig resan eller att hon väljer att inte skriva om det. Inlägget handlar om hur mycket hon ser fram emot 2021 – hon ska ha vardagslyx med gott bröd, snittblommor, doftljus och knut på huvudet när hon känner för det. Väldigt långt ifrån egen kock och allt det andra men hon har troligtvis inte mått bättre än hon gör nu på väldigt många år. En sak som kommer upp angående framtiden är fler barn – kanske redan i år… De träffades för sisådär sju månader sedan men långsam har hon väl aldrig varit…


Eɴᴋʟᴀ ᴇʟʟᴇʀ sᴠᴀ̊ʀᴀ ᴍᴇᴅᴇʟ….Det här med att återvinna gamla slitna grejer är ju så bra.. Både ur personlighets- miljö- och ekonomiskt perspektiv. På bilden ett gammalt slitet furuskåp som fått ett helt nytt liv i ett badrum. Jag är såå sugen på att ta itu med något sådant här.. Kanske inte börja med ett helt skåp 😊 utan testa mig fram med något mindre. Jag är överhuvudtaget taget ”inredningssugen” och det kan räcka med nya knoppar till nattduksborden för att skapa en förändring.. eller det klassiska nya kuddar till soffan ✨Det gråa eller det som kallas greige (blandning mellan grått och beiget) börjar ju mer och mer ersättas med beige (där jag konsekvent hängt kvar i 20 år eller så 😊).. Men det som tydligen också kommer är grafiska mönster och det kommer jag garanterat att hoppa över.. hur många nya kuddar jag än skulle köpa. I ett vardagsrum tycker jag att man tar bort mysfaktorn och risken för att det blir stelt är överhängande. I en offentlig miljö kan det definitivt funka – vi gjorde en gång ett riktigt misstag med just grafiskt mönster..

Det var i Talliden när vi skulle inreda arbetsrummet och de lyckades övertyga oss där vi köpte möblerna att det passade med just de där gardinerna.. Jag visste ju.. min magkänsla sa mig att jag inte skulle bli helt nöjd när de var på plats. Det blev jag inte heller – ingen katastrof men jag hade inte köpt om dem..


Eʟᴀ̈ɴᴅᴇᴛ….Apropå gårdagens Agenda och lite annat.. Det är en förolämpning mot djur att jämföra dem med de idioter som stormade Kapitoleum. Men de har ju en läromästare som tyvärr redan för fyra år sedan jämfördes med en skadad, brölande oxe..Allt är väl sagt om hur fruktansvärt det här var men precis som den engelske reportern sa så var det inte helt oväntat. Dels att något skulle hända eftersom Trump eldat på dem ända sedan valet och sedan kastade in bensin i brasan under sitt tal i onsdags.
När Trump agerat och agerar som han gör drar han ju till sig olika grupperingar som ser sitt tillfälle att förstöra och förgöra. Det är ju givetvis inte ”The average Joe” som beter sig på det här sättet men att påstå att det bara är extrema grupperingar som tar tillfället i akt är att göra det för lätt för sig.

Jag är så otroligt kluven i frågan om riksrätt och att avsätta honom i förtid. Utgör han ett reellt hot så ska han givetvis avsättas i förtid (om det nu ens är möjligt)… Han ska stå till svars för vad han gjort men att inleda en riksrättsprocess som ändå inte kommer att kunna hanteras i tid känns onödig.Jag är kluven för jag är rädd för vad som kan hända t ex när Biden svärs in. Att Trump blir så uppretad att han på ett slugare sätt får sina anhängare med sig och skadar demokratin i USA för flera år framöver. Jag vill helst att det ska bli den 20 januari och att vi kan glömma honom men så lätt kommer vi inte undan och han borde inte heller komma med det han gjort men frågan är om det är värt priset?

Han har kommit undan med alla sina galenskaper och lögner i fyra års tid så att han ska ställas till svars tycker jag definitivt men kanske inte dramatiskt just nu. Han kan väl åtalas för det här även efteråt. Precis som jag hoppas att han blir åtalad i såväl staten New York och för allt annat han gjort som faller in under federal lag.Arnold Schwarzenegger uttryckte det, professorn som var med i Agenda i går gjorde det också – vi är nog väldigt många som också tycker det.. Trump är den sämste presidenten i USAs historia.

Det finns väldigt mycket allvarligt under hans fyra år men i genomsnitt en lögn per dag och snedvridna självuppfattning är ju i grunden det allvarliga.Vid ett tillfälle läckte någon att Trump irrat omkring i någon korridor iklädd morgonrock.. En läcka nästintill likställd med döden för Trump som la massor av tid på det här.. Inledningsvis var det inte sant.. sedan var det inte sant för han hade ingen morgonrock för att avslutas med att det inte var sant för han hade aldrig haft någon morgonrock på sig.

En kan tyckas oväsentlig historia men den säger egentligen allt – eller åtminstone väldigt mycket. Han är beredd att gå hur långt som helst i vilken fråga som helst som har med hans ego att göra.. Annat också för den delen..

Tᴇsᴛ….
Jag är, som alla som träffat mig mer än en gång , inte speciellt teknisk. Rättare sagt inte teknisk alls 😊 Det finns väl en möjlighet att på bloggen anmäla så att man får ett mejl när det publicerats ett nytt inlägg.. Nu testar jag här om det funkar.. Vill du btw ha ett mejl med en länk till inlägget så registrerar du dig här (om det nu funkar 😊)


Vᴀᴄᴋʀᴀʀᴇ ᴀᴠsʟᴜᴛɴɪɴɢ….


Foto: Niklas Söderberg

Kan ju bara inte avsluta inlägget med bara en massa tråkiga bilder från Washington så slutar istället med en bild från Sälen, tagen av en fd kollega Niklas Söderberg. Bilden får symbolisera det vackra i världen och så tillåter vi oss att strunta i Trump, hans anhängare och allt annat en stund ✨


2 reaktioner på ”Modedrottningen & Elsas julklapp….”

 1. Jodå, prenumerationsfunktionen för nya inlägg fungerar och det har den gjort länge. Jag läser bloggen ibland på webben, men oftast via Gmail då jag kan se inlägget där. I GMail på telefonen och på datorn formateras den bra, men inte i Outlook som jag använder på datorn hemma.

  1. Tusen tack Bengt ✨ Vilka fullständiga galenskaper som pågår nu. Han har ju tappat det helt men jag tycker att man borde varit beredda. När ålen är på väg att slinka en ur händerna på riktigt kommer den riktiga frustrationen.. I det här fallet tar sig ju den frustrationen helt galna proportioner men har man en galen ledare kan det bli så tyvärr. Det har vi sett exempel på förr i historien.

   Nu är man orolig för installationen och vad som kan hända då. Att inte komma trots situationen visar vilka lågvattenmärken han är beredd till – han agerar precis som ett barn.

   Boken jag lyssnar på får håret att resa sig på armarna bitvis.

   Sköt om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.