MarIe Kondo & Friluftsliv….Någon kompromiss med Stjärnorna på Slottet blev det inte.. Det var ju fotboll och då är det T’s heliga timmar framför tv:n vilket jag såklart inte har något problem med.Det regnar inte längre men det innebär inte att det känns som om vi bor på Costa del Sol.. Idag är det mulet och SEX grader.. Har vi ”tur” kan temperaturen komma upp i åtta-nio grader under dagen.

Man vågar ju knappt titta på väderprognosen av ”rädsla” för att tisdagens övergång till sol ska ha försvunnit. Än hänger den kvar men en temperatur långt under genomsnittet envisas också med att hänga kvar.
Idag plockar vi ner julen.. Det kanske låter som någon slags jobbigt heldagsjobb men det är det verkligen inte.. Tror dock att vi behåller vår jul-en lite till men det andra åker ut i förrådet.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀ̊ᴋᴇʀ ᴜᴛ….Jag vet.. jag har skrivit om det, om och om igen men det var ju så. Alla var sååå redo att lämna 2020 och gå in i ett nytt och förhoppningsvis bättre år.. Det var givetvis ingen som trodde att man skulle vakna till en ”ny värld” den första januari men det var som en brytpunkt till att nu skulle det vända till det bättre..Vi kan ju verkligen hoppas (och faktiskt också tro) att 2021 blir ett bättre år men det har ju tyvärr inte börjat så bra i det stora hela. Jag ska inte gnälla.. det kunde varit värre och det hjälper ju inte heller.. Så gnäller inte utan konstaterar;

Vaccineringen kommer igång och det verkar ju fungera väldigt bra i Sverige men i övrigt har ju det första 9 dagarna varit sådär.. vi får hoppas att de inte är representativa för hela 2021.

Nya virusvarianter dyker upp både här och där. Vad det kommer att innebära är det ingen som vet.

Jag har inte satt mig in i den nya pandemi-lagen fullt ut men det verkar jag inte ensam om. Den verkar väl inte ha imponerat på någon. På de första presskonferenserna har det meddelats ett väldigt högt antal döda. Nu är det ju eftersläpningar i rapporteringen och effekter av jul/nyår firande/resande syns inte ännu så det kan öka ännu mer.

I Spanien fortsätter antalet smittade per 100 000 att öka och några tecken på avmattning syns inte till.

Apropå Spanien så är ju klimatet helt upp och ner.. Det är varmare i Stockholm än i Madrid och det skiljer bara åtta grader mellan Marbella och Stockholm..

Det har väl också varit lite för mycket tråkiga rubriker för att det ska kännas bra – de absolut tråkigaste är det som hände i Washington och flygplansolyckan i Indonesien.

Kan vi bestämma att det vänder nu?

Läs btw gärna Alex Schulmans krönika nedan – klicka på länken och sedan måste du klicka på en blå länken för att komma till krönikan.

https://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/trump-har-gjort-mitt-liv-samre-i-fyra-ar/Stormen Filomena här i Spanien är den värsta på 50 år.. I stora delar av Spanien har det inneburit massor av snö och här minst sagt massor av regn. På bilden åker någon skidor inne i Madrid centrum. Flygplatsen Barajas i Madrid stängde för all trafik, flera vägar har stängts av och räddningstjänsten är inkallad. Tre personer har omkommit, två av dem här i Malaga-provinsen.Här har vi iofs ingen snö men Fiomena (stormen) har verkligen ställt till det – bland annat på stränderna.. Förra årets strandstädar-dag var väldigt lätt jämfört med vad det kommer att vara i år. En volontär-dag lär knappast räcka..Något positivt mitt i allt – spanska barn åker pulka i städer som aldrig har snö ✨ Positivt för att barnen har kul alltså..

Positivt för oss alla är att det nog ändå måste ses som att i morgon börjar 2021:s första riktiga vecka..Jag och mina blommor.. Varför gör jag inte såhär? Har en liten vas med några blommor i på nattduksbordet? Då borde man ju vakna glad tänker jag.. Bilden är från Underbara Claras Instagram och nu kör hon med vinterstuk för att sedan gå över till vår/sommarblommor. Själva poängen är, tycker jag, är att plocka blommorna/växterna själv – det ska inte vara några blommor från en blomsteraffär för då försvinner charmen. Ikväll står det nog en liten vas på mitt nattduksbord- får höra om T är intresserad 😃


Eᴛᴛ ɴʏᴛᴛ ᴀ̊ʀ ᴀ̈ᴠᴇɴ ɪ ɢᴀʀᴅᴇʀᴏʙᴇɴ….Inga modetips från Emilia de Poret i dagens Nyhetsmorgon utan fem olika steg för att komma iordning med och få till det bra i garderober och klädlådor. Insåg att jag nog trots allt blivit rätt bra på det senaste, framförallt sedan jag började på Cudeca. En sak är ju att rensa bort så vi sätter ✅ på den.

Färgkoordinering – har varit bra på det men ser nu att en liten förbättring krävs, så upp med det på To Do listan.. Har i övrigt riktigt bra ordning tycker jag men borde ha ett par galgar som man ”klämmer” fast byxor eller längre kjolar i – med det på plats skulle jag känna mig riktigt nöjd..

Det här med att organisera har ju blivit en hel vetenskap – finns till och med en serie på Netflix och hur många Youtube klipp som helst. Det är både en konst och ett väldigt bra sätt att förvara t ex t-shirts och liknande.. Kan vara något att fundera på men inte sätta upp på To Do listan just nu.. All in All; Skaffa några nya galgar för att klämma fast byxor som det inte passar att vika.. Uppdatera färgkoordineringen.. Klar..


ᴠᴀ̈sᴋᴏʀ & sᴋᴏʀ….


Såå fin väska men priset 😱

Nu när jag är i lite ”rensar-tagen” så går jag igenom även väskor och skor.. Väskor har jag av oklar anledning svårt att skiljas ifrån.. så där i största allmänhet. Rätt svårt med stövlar också men inte lika mycket med skor.. Antagligen för att de inte är lika bekväma. Eller egentligen är allt nog rätt oklart.

Det som däremot inte är oklart är att T har svårare än mig för att rensa.. att det innebär att han har ett antal skor som åkt med i ett antal flyttlass utan att passera hans fötter. Men nu är det stopp – skorna har åkt in och genomgången nästan klar. Nästan för att han klamrar sig fast lite.. men det kommer att gå över 😃ᴍᴀʀɪᴇ ᴋᴏɴᴅᴏ….Jag tror att det i Sverige startade med att Marie Kondo blev uppmärksammad (troligtvis japanska). Det blev en supertrend att organisera lådor och garderober – då var det kläder i fokus om jag inte minns fel. Eftersom det var så många som ”hakade” på det här så började det poppa upp ”organisera bättre konsulter” även i Sverige. Det finns nog rätt så många nuförtiden..

Ofta köper man då tjänsten att någon kommer hem och gör den där första grundliga sorteringen och sedan organiserar på bästa sätt – efter det ska man helt enkelt (😄) se till att hålla det lika fint och organiserat.Det är ju inte alla som har ”golv till tak” skafferier men alla har skåp för torrvaror så man kan ju organisera på bästa sätt utifrån det man har. Med det här kan iallafall vi bli bättre – inte så att vi trycker in allt och blandar hej vilt men det finns definitivt förbättringspotential 😊För att ha det lika perfekt som Marie Kondo krävs inte bara en massa olika förvaringslådor utan antagligen också väldigt mycket tid.. Men det måste ju inte vara så perfekt.. Hon kommer onekligen med bra tips kan man anta eftersom hon har 3,9 miljoner följare på Instagram, en serie på Netflix och säkerligen ett stort Youtube konto också..

Jag som för ett tag kände att jag ändå hade rätt så bra ordning.. Men jag håller fast vid ”klämgalgarna” och färgkoordineringen ett tag – ordningen i övrigt duger faktiskt lite mer än väl ✨


Dᴇᴛ ɴʏᴀ….Ser nästan varje dag inlägg på Instagram med bilder med vinterbadande – vissa har det som en slags rutin och träffas typ varje lördagsmorgon för att göra det medans andra kanske bara provat på. Jag brukade förr börja bada i slutet på april och tyckte att det var kallt.. Ska inte påstå att jag tog några simturer direkt men kallt och skönt var det..

Här skulle man väl under normala väderförhållanden kunna vinterbada utan attDet som också ökat och det väldigt mycket mer är naturlivet.. Även om inte alla gått och köpt sig ett Trangia-kök så har det nog grillats mer korv på allmänna uteplatser det senaste halvåret än på det senaste decenniet eller så.. Hörde på nyheterna att om man vill använda sig av allmänna uteplatser där man kan grilla så får man boka flera veckor i förväg.. Mysigt verkar det tycker jag..


Fᴇᴍᴛɪᴏsᴊᴜ ᴘʀᴏᴄᴇɴᴛ….Den här bilden är från Carina Bergfeldts Instagram och visar när representanthuset den 10 december 2019 formellt gick ut och berättade att Trump som den tredje presidenten någonsin skulle ställas inför riksrätt.

På måndag kan det i teorin vara aktuellt igen. Demokraterna jobbar, enligt henne, nu för fullt med formuleringarna för hur de planerar att försöka få Trump avsatt genom riksrätt, för hans roll som uppviglare i den dödliga attacken mot kongressen.


Varför göra det med bara elva dagar kvar innan Biden svärs in? Det är för att säkerställa att han aldrig mer kan ”run for president”.. Häromveckan röstades Trump fram som USA’s mest populära person – nu tycker 57 procent att han ska avgå i förtid. Tbc helt enkelt..


ᴠɪɴᴋᴀ & ʟᴇ….Det kanske kändes som en toppenbra idé där och då.. Att med en Pelosis podium från Capitolium leendes vinka till kameran. Är rätt säker på att ”eftertankens kranka blekhet” är mer än applicerbart just nu. För det som kändes toppenbra då känns nog hundra gånger mer bottendåligt nu..

Killen på bilden är identifierad, han kommer från Florida, är 36 år och flerbarnspappa.. Nu har han gripits och bilden av honom i den så välkända orangea amerikanska fängelse-outfiten kablas ut över hela världen. Vad säger man till de stackars barnen?


Tᴏᴅᴀʏ….Söndag = Nästa veckas To-Do lista, menyplanering och se till att allt hemma känns iordning för en ny vecka. Idag är det att ta hand om tvätten och lite fix i arbetsrum och kök som ska göras. Sedan är det all set för den första riktiga på 2021.Ikväll är det moderna tappningen av Mordet på Orientexpressen – den bara måste jag se. Jag älskade Agatha Christie böcker och filmer en gång i tiden och just den här filmen var en favorit.

På agendan för i morgon står att köpa nya stearinljus.. Har btw en glödlampa i elefantlampan nu så ordningen är återställd. Sedan är det en hel del administration och annat som det är dags att ta tag i – ska bli skönt att komma igång ordentligt ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.