Nancy & Riksrätten….


Å regnet det bara öser ner och jag är så blöt om både strumpor och skor.. Nej, det sista stämmer väl inte så bra överens med Siw Malmqvists gamla låt men nu är det verkligen tråkigt väder.. Men men det är ju ändå dags att sätta igång och jobba vilket på sitt sätt är skönt.

Vi har varit iväg på lite ärenden, bland annat handlat mat för tre dagar framåt. Fredag imorgon och då är det dags för jobb i butiken igen. Vi har ju gått tillbaka till ordinarie öppettider vilket innebär att vi stänger 20.00.. Inte för att det är sent att äta middag med spanska mått mätt men oftast brukar det bli varma mackor eller så på kvällen när vi kommit hem igen.Jag skrev väl mer än tillräckligt om det som hände igår i förra inlägget men bara måste ha med den här bilden som, som så många bilder gör; säger mer än tusen ord.Ministrar avgår,, stabspersonal säger upp sig, Trump har blockats från Twitter, Facebook och Instagram.. Nancy Pelosi kräver att en Riksrättsprocess inleds och det är flera ministrar som anser att Trump ska avsättas i förtid. Det kommer de knappast hinna.. Men jag undrar – hur kunde de missa alla dessa varningssignaler som det faktiskt varit??


Kᴀʟʟᴛ….Det kan vara riktigt kallt i Spanien också.. minst sagt.. Skidorten Baqueria Beret i katalanska Pyrenéerna registrerade tidigt på trettondagens morgon den lägsta temperaturen någonsin i Spanien – minus 34,1 grader vid 04.00 tiden..

Det tidigare köldrekordet i Spanien var minus 32 grader men det var inte i går utan för 65 år sedan..


Lʏssɴᴀ!Igår vid bedtime lyssnade jag på Carina Bergfeldts Sommar i P1 från 2019. Hade hört/läst att det var väldigt bra men jag har blivit ”dålig” på att lyssna på Sommar så det har inte blivit av att jag lyssnat på det här heller förrän nu. Det är väldigt bra och jag rekommenderar alla att lyssna på det ✨


ɢʟᴏsʙᴏᴋᴇɴ….Kommer ni ihåg den gamla tidens glosböcker? Var det samma som man använde till rättstavning? Jag har ”skaffat” mig en glosbok nu inför mitt seriösa projekt med spanskan. Undrens tid är ännu inte förbi så jag har skapat mig en egen liten glosbok i Numbers.. Så.. Manana empiezo ✨Jag har ingen som helst aning om vilket/vilka språk som är svårast att lära sig men om vi jämför de europeiska länderna så måste väl ändå finskan vara svårast följt av de skandinaviska språken.. Eller är det så att man tror att finska är så svårt bara för att det låter så annorlunda? Grammatiskt kanske det är lätt – inte vet jag.

Det jag däremot vet är att det är lättare att lära sig spanska än svenska. Ordförrådet är mindre så många ord används för fler betydelser än i t ex svenskan. Vi får se hur det kommer att gå, jag känner mig hursomhelst riktigt peppad och tycker ändå att jag har mycket bättre förutsättningar nu än för ett halvår sedan..


Sᴘᴇɢᴇʟ ᴘᴀ̊ sᴘᴇɢᴇʟ ᴘᴀ̊ ᴠᴀ̈ɢɢᴇɴ ᴅᴀ̈ʀ….Hur mycket fokus kan det vara på vikten såhär direkt efter nyår? Det är reklam och annonser för Viktväktarna och alla möjliga dieter.. En del med hur man ska öka motionen också förvisso. Men det är uppenbart att just viktnedgång är ett av de vanligaste nyårslöftena. Jag är absolut ingen ”slav” under vågen men vägde mig i dag och jul/nyår har bidragit med 1,5 kilo mer Eva..Tror tyvärr att det ligger en hel del i den här bilden.. Då menar jag inte att det är något problem med att män är nöjda med sig själva och struntar i sina trivselkilon. För kvinnor kan varje trivselkilo verkligen vara en ”issue” för man ser inte ett kilo utan fler när man ser sig själv i spegeln..


Tᴏᴍᴏʀʀᴏᴡ….Imorgon står det skrivande på agendan. Avsluta en påbörjad och hitta uppslag för en ny, förhoppningsvis kan jag påbörja den också. Det är inte helt lätt att hitta de där uppslagen men oftast går det bra och mestadels infinner sig ett ”flow” också men ibland kan det bli tvärstopp.. Då är det lika bra att ge upp, tillfälligt alltså – göra något annat och sedan starta om.

Det lär inte vara mycket i butiken i morgon med det här vädret.. Det ska bli så kul att träffa Christina, det var fyra-fem veckor sedan vi sågs sist.2 reaktioner på ”Nancy & Riksrätten….”

 1. Finsk grammatik lättare än svensk? Ha Ha Ha!!
  ”Finskan är ett agglutinerande språk och har 15 kasus: nominativ, ackusativ, genitiv, essiv, partitiv, translativ, inessiv, elativ, illativ, adessiv, ablativ, allativ, abessiv, komitativ och instruktiv.” Svenskan har bara två av dessa, nominativ och genitiv.
  Utöver kasus så kan man prova att Googleöversätta finska till svenska eller engelska. Resultatet blir betydligt mer obegripligt än för t ex spanska.
  (Försökte hitta bild med skämt om enkla och svåra språk där finskan vinner alla grenar, men lyckas inte hitta den).

  1. Misstänkte det men tog till en helgardering Kan ju ibland vara så att bara för att något låter svårt så är det tvärtom.. Men finska språket var väl inte det bästa exemplet för att ta till en gardering

   Nu ska jag försöka få kläm på det där med Trump och benådningar..

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.