En Skandal & Ett Mirakel….


Inte blev det något avsnitt av Solsidan igår. Jag hade missat att Milan spelade.. och det man ju vad det innebär. Jag har ju ”mina” program som T tvingas se så jag protesterar aldrig när det är match för Milan. Zlatan fortfarande skadad men det är ju inte bara för hans skull som T följer Milan.

Det var inte svårt att hålla sig sysselsatt igår kväll – händelserna i USA och den kontinuerliga nyhetsuppdateringen höll mig fullt sysselsatt..


Oғᴀᴛᴛʙᴀʀᴛ….Mike Pence stod emot vilket iofs var väntat. Donald Trump skrev att Pence inte hade mod nog att göra det rätta vilket också var väntat. Trump vevade och anklagade åt alla håll när han höll sitt tal och det var också väntat. Han uppmanade människor att dra sig mot Capitolium och till att visa styrka vilket är totalt oansvarigt.


Senatorer kastar sig på golvet

Människor stormade Capitolium. Mike Pence förs i säkerhet. Nationalgardet kallas in för att tömma Capitolium. Borgmästaren har utlyst utegångsförbud. skriver Trump lite lamt på twitter att människor att ska agera fredligt.
Det uppstår skottlossning i Capitolium. En kvinna mister livet och dessutom tre andra av medicinska orsaker. Trump ber människor att agera fredligt. Han har ju ”eldat” upp människor ända sedan valdagen och nu med ett crescendo till tal i går där han påstår att han vann en jordskredsseger.

Biden gick ut och uppmanade Trump att gå ut i tv och fördöma våldet.

Ett filmat twitterinlägg från Trump i anslutning till det;

Vi har ett val som stals ifrån oss. Alla vet att vi vann. Men ni måste gå hem nu. Vi måste få lugn och ro”

Donald Trump

Nancy Polosis kontor

Det har ju märkligt nog funnits senatorer som har stöttat Trump i kampen om att ogiltigförklara valet på grund av valfusket. Flera av dem meddelade att de nu efter dagens händelser inte kommer att göra det. Trump har förlorat vettet säger vissa senatorer och man kan ju absolut inte göra något annat än att hålla med.

Vice pressekreteraren säger upp sig och flera andra säger att de planerar att göra det. Flera ministrar pratar om att avgå och det börj pratas om att avsätta Trump i förtid. En process som inte är helt enkel och som man nog inte hinner med på två veckor.

Har han säkrat sina benådningar? Det är nog inte troligt att någon kommer att benåda honom för något om det inte redan är gjort eller är signerat och klart för fastställande. Är lite osäker på om/hur det skulle kunna vara möjligt eftersom det inte informerats om några benådningar. Vi kan ju verkligen hoppas att räknat med att han bisarrt nog och trots allt skulle kvarstå som president så att han valt att vänta med benådningar. Men.. han kan ju benåda sig själv – bortsett ifrån de två ”casen” i staten New York.

Han kommer såklart att benåda sig själv om det är enda möjligheten men det borde väl tillsammans med det här totalt omöjliggöra ett fortsatt liv inom republikanerna och i politiken. Men man vill ju helst ha honom bakom lås och bom.


”Till er som skapade kaos idag. Ni vann inte”

Mike Pence

Jag blev för ett ögonblick naiv och trodde att Trump skulle inse att han nu gått alldeles för långt. Inte att han skulle erkänna sig besegrad men för långt i sitt beteende. Men det var ingenting annat än ett ögonblick av naivitet.

”Detta händer när en jordskredsseger tas bort från patrioter”

Donald Trump

Då stängde twitter ner Trumps konto för de kommande tolv timmarna.
Det är givetvis skrämmande att ett land som USA har en president som inte tagit sitt ämbete på allvar. Inte tagit det ansvar för landet som en president ska göra utan det huvudsakliga syftet har varit makten och att vara ”världens mäktigaste man”.

En mobbare som hela sitt liv haft ett enda mål – att göra pappa stolt. Inga mesar lyckas sa hans pappa och samma sak sa hans mentor och en grym och hänsynslös mobbare blev resultatet.

När han förlorar valet så kan den absolut enda förklaringen vara att det skett valfusk. Han har legat långt efter Biden i alla opinionsmätningar men blir fullständigt chockad när han inte vinner valet. Nu är opinionsmätningar inte alls lika säkra i USA som i Sverige utan det kan bli stora skillnader i valresultatet.Det börjar redan på valnatten när han själv utropar sig som segrare. Ni vet alla hur han betett sig och vilka medel han har tagit till för att bevisa valfusk. Hans ego är så fruktansvärt stort så att det är omöjligt för honom att vara den ende presidenten på typ 25 år som inte blir omvald. Han är inte beredd att ta den förlusten – valresultatet ska ogiltigförklaras.Allt det här är skrämmande, minst sagt. Ett hot mot demokratin. Men vad som är ytterligare skrämmande är hur en ledare som uppenbart förlorat ett val kan få så många människor i ett land att med hull och hår svälja hans ”sanningar” om valfusk. Att kunna uppvigla och uppmana dem till våldsamma protester.

Den totala avsaknaden av kritiskt tänkande hos människor – man bara följer den ledaren och gör som han säger. Det är lite för många som gör det för att det inte ska kännas oroväckande. Hur långt kan en stark ledare få människor att gå i en demokrati, i ett land som USA 2021?
Senatorsvalet i Georgia hamnade helt i skuggan – ett val som var så viktigt och är så viktigt för Bidens möjligheter att driva igenom sin politik de närmaste två åren (de har val varannat år).

Det skulle krävas mirakel för att Demokraterna skulle vinna de två platserna i senaten – den uppfattningen hade nog också Biden. Men det verkar som om det skett ett mirakel- iallafall har Demokraterna vunnit den ena platsen och det senaste jag såg var att de med all sannolikhet skulle vinna den andra också.Trump har ju påstått sig hjälpa de två republikanska senatorerna men han har inte gjort något annat än att stjäla. När han var i Georgia för ett par veckor sedan la han i princip all tid på det vanliga – valfusket och tog i princip ”all plats” själv.


Äɴᴛʟɪɢᴇɴ….Nu återstår det inga hinder – det står klart att Joe Biden har passerat 270 elektorsröster och han kommer därmed att sväras in som president den 20:e januari.


Iɴɢᴀ ʙʟʏɢsᴀᴍʜᴇᴛᴇʀ….

.


Det är väl första gången som Trump inte twittrar själv men att erkänna sig besegrad är nog det svåraste han gjort. Han lovar en fredlig och ordnad övergång. MEN han anser fortfarande att valresultatet är felaktigt- han anser att hans fyra år som president är de bästa i USA:s historia och det var bara början på kampen att Make America Great Again.

Så vad innebär det här? Det ”var” valfusk, det är ytterligare ett bevis på hans narcissism och han har inte för avsikt att lämna den politiska arenan.


Over & Out – hörs senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.