Dan Eliasson & Mello….


En väldigt speciell dag idag.. Det var tio år sedan Mamma somnade in. Det kändes märkligt att blanda tankar kring det med att vädret, julsaker och annat så jag skrev ett separat inlägg; Tio år ❤️

Nu är det soliga och fina vädret borta, iallafall till på tisdag. Det började regna sent igår kväll och nu ska 20 procent av det totala regnet under ett år komma under bara ett par dagar (!). Det säger iallafall meterologinstitutet AEMET. Skönt iofs att bli av med regnandet och hoppas att det blir mindre regn i april som kompensation. April är ju normalt årets regnmånad och det är då vattenreservoarerna inför sommaren ska fyllas upp..

Det blir hursomhelst inte några steg i linje med målet idag heller.. Däremot ett besök till förrådet för T för att hämta in min regnkappa.. Tur att det är två steg till förrådet – otroligt praktiskt. Hur dåligt är det inte att misslyckas med stegmålen redan den första veckan? Idag kan jag väl tycka att jag är ursäktad med tanke på det fullständigt ihållande regnet men inte igår.. Bara att ta igen..

Regnkappan är blå med vitt mönster och köpt i en liten butik vid hamnen på Bornholm.. Älskar den men ännu mer vistelsen som T’s familj bjöd oss på när T fyllde år.. Något jag däremot inte älskade var båtresan tillbaka till Ystad.. så sjösjuk jag blev trots alla hjälpmedel..Ingenting kan stoppa spanjorerna från att fira De tre vise männen idag. De kallas både för det tre vise männens dag och Kungarnas dag – det anses vara jämställt.Påskprocessionen blev inställd (kanske inte så märkligt eftersom det var i början på pandemin), Ferian i juni blev inställd, vi har tuffa restriktioner nu men processionen för de Tre vise männen ställs inte in.
Man har jobbat med säkerheten i många månader för att kunna genomföra dagens procession.Det mesta moderniseras i vår värld 😃 Så också processionen med De tre vise männen ✨Det finns nog inget hem där det inte äts den traditionella Roscon de Reyes idag.. Jo, i vårt och lite andra utlänningars såklart..


Sᴍᴀ̊ sᴍᴀ̊ sᴘᴀ̊ʀ….Tycker verkligen synd om Åsa Ingrosso som längtat hem till Mallorca ett bra tag nu. De åkte ju hem i september för att öppna upp den nya restaurangen men blev kvar till nu. I dagarna skulle de åka men som bekant krävs godkänt test för att få komma in i Spanien, något hon inte alls oroade sig över eftersom både hon och Emilio haft Corona.

Nu fanns det tydligen små små spår kvar, som dessutom kan finnas kvar i upp till ett halvår så någon resa den här veckan blir det inte. Jag antar att hon får fortsätta att testa sig med jämna mellanrum och se när hon kan åka hem. Packa upp resväskorna och berätta för de små hundarna att de får stå ut med den svenska vintern ett tag till. De har ju restauranger på Mallorca som de har massor att fixa med inför våren och sommaren så jag kan verkligen förstå hennes budskap.. alla måste vaccinera sig!


Mᴀɴ sᴋᴀ ɪɴᴛᴇ….Man ska inte åka till Kanarieöarna och man ska inte shoppa i Gallerian, iallafall inte om man är generaldirektör eller statsminister. Förtroendet för Dan Eliasson är sex procent och för Löfven har det rasat med sju procent.

Krav på Eliassons avgång kom från alla håll och han valde taktiken Bättre att förekomma än att förekommas så han valde att avgå idag.. Dagen före det planerade mötet med Mikael Damberg. En dyr resa till Kanarieöarna men han sitter inte så illa till.. Hans nya förordnande på två år började på nyårsdagen..Som vanligt.. humor..


Mᴀɴ sᴋᴀ ɪɴᴛᴇ ʜᴇʟʟᴇʀ….Klockan 01.00 i natt svensk tid stängde vallokalerna i Georgia. Det var inte många som trodde på något annat än att republikanerna skulle vinna båda platserna i senaten – inte ens Joe Biden.

Trump ser onekligen väldigt nöjd ut på bilden men tilläggas ska är att den är tagen innan röstning och rösträkning. Det ser inte alls lika tvärsäkert ut längre eftersom den ena platsen i senaten gick till demokraterna och nu hänger allt på var den andra ”landar”.. När jag skriver det här är det väldigt jämt.I övrigt fortsätter Trump sina twitter-attacker.. Inte många timmar kvar nu. Det spekuleras i att Trump kommer att vara i Skottland och spela golf när Biden svärs in. Så oerhört lågt..


Lɪᴛᴇ ᴀᴠ ᴠᴀʀᴊᴇ….Jag har en förkärlek för lite annorlunda tavlor – här går T’s och min uppfattning helt isär.. Jag tycker t ex att den svart/vita tavlan med mannen är såå fin – T hade inte varit lika förtjust men hade heller inte satt sig på tvären. Han har ju accepterat den brun/vita tavlan på Indiankvinnan.. Men man får inte säga det kom jag på.. Tavlan med The Native American Woman ska det såklart vara.

Om man bortser ifrån tavlor så har vi i princip alltid samma smak och det är kul att ha en man som är intresserad av inredning ✨Hade ju tänkt ”städa” undan julen idag men ångrade mig. När regnet smattrar mot rutan är det trots allt rätt mysigt med julsaker och ljusslingan i enen. Vi satsar på att göra det ”vår-klart” på söndag istället..När julen är utstädad och solen kommit tillbaka är det dags för lite skira vårblommor.. Jag tycker att det är jättefint att sätta en blomma i varje flaska som på bilden.. Det blir mer vår-likt 💕Det går ju repriser av gamla Solsidan avsnitt nu.. Har sett några stycken av dem – hur bra tyckte man inte att den serien var när den kom? Vi har inte följt den så där slaviskt så det är möjligt att den sakta men säkert blev lite sämre men min minnesbild är att den höll över tid. Bortsett från filmen som jag tycker var en besvikelse..Är inte säker på att vi sett så mycket av säsong fem och .. men det är ju säsong som går i repris nu.. De flesta karaktärerna är riktigt bra (och skådespeleriet också) men favoriterna är ändå Mickan (Josephine Bornebusch) och Ove Sundberg.. Blir helt enkelt två avsnitt ikväll och så hoppas jag att vi inte sett dem..

Mᴇʟʟᴏ….Programledarna för Mello har presenterats.. Nytt är att det är olika programledare i varje deltävling.. En programledare per deltävling och jag vet inte hur jag ska klara deltävling fyra som leds av Per Andersson.. Nu behöver jag iofs inte klara det för det är ju rätt enkelt att låta bli att se den deltävlingen.Väsentligt bättre val i finalen där Shima Niavarani och Måns Zelmerlöv kommer att vara programledare.. Han är ju en rutinerad programledare och hon är underbar tycker jag ✨


Bild från Anax_skafferi på Instagram

Kökstjänst för mig ikväll.. Definitivt inget avancerat och inte heller något konstverk som smörgåsen på bilden. Även om det är Trettondagen och man kanske ”borde” äta en riktig söndagsmiddag så får det bli en annan söndag. Även om jag misslyckats med stegen så har vi inte misslyckats med flexitarian-kosten.. men det har å andra sidan bara gått sex dagar.Inte så att det är ”fullt ös” från och med i morgon men det står en del på agendan och ett par ärenden ska göras också. Det blir ju också intressant att se hur senatorsvalet i Georgia slutar och hur Mike Pence kommer att agera.. och hur Trump kommer att reagera på allt..

Hur det kommer att bli med stegen resten av veckan känns ju lite osäkert med tanke på det konstanta regnet.. det strilar inte utan väsentligt mer än så. Jag får råda bot på det grå vädret med färgglada kläder och googla på härliga blommiga sommarklänningar..


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.