Badskum & En varning….Börjar med att ”varna” för att det finns en Trump del.. Det är bara helt oundvikligt att inte ta med det – inte minst för min dokumentations skull. Ointresserad? Skippa slutet 😊

Apropå det där med att ha svårt att hålla isär dagarna. En söndags-feeling har följt mig precis hela dagen.. Borde ju ha varit en fredagskänsla eftersom det är lördag i morgon.. iallafall nästan..Svängde förbi Supersol när vi varit ute.. Kom ihåg att vi skulle köpa glödlampor men kom inte ihåg om det var liten eller stor sockel så elefantlampan får vara mörk en kväll till. Från och med onsdag ska det bli riktigt ”skitväder” så då lär det inte bli så många långa promenader.. Men hur ofta har väderleksprognosen rätt?

Nu blir det nog en del ”hattande” med idag som egentligen kanske var igår för jag vet inte när jag lägger upp det här.. men det är ju inte så intressant.


Mᴀ̊ɴᴅᴀɢsᴛᴜʀ….Vi var i Marbesa och tog måndagspromenaden – ligger lite drygt en mil från Marbella mot Malaga till. Området består till stora delar av villakvarter med lite mindre ”fina” hus än i El Rosario. Lite mer charm helt enkelt utan att på något sätt ta ifrån El Rosario som också har charm fast av en lite annan sort.Väldigt mycket grönska så att det ofta kunde vara en slags lummiga trädgårdar a la Medelhavet. Men Bougainville mot stenmurar finns överallt, var man är ✨


Marbesa ligger drygt en mil öster om Marbella

Man vet aldrig vem man stöter på i villakvarteren i Marbesa ✨ Fram med hästen, på med hatten och ut på en liten måndagstur helt enkelt..Beach restaurangen Simbad som låg i anslutning till området vi promenerade i ska tydligen vara väldigt välkänd.. Får väl i så fall skämmas lite för vi har vare sig varit där eller känt till den. Det verkar som om den tillhör en av de Beach restauranger som har öppet året runt.

Det där med att vi inte känner till den kanske vi inte behöver skämmas så mycket över ändå.. Det finns trots allt väldigt många Beach restauranger och vi håller ju mestadels till inne i Marbella..Det blåste lite nere vid havet idag men det hindrade inte människor från att sitta ute och bara ha det bra (såg det ut som iallafall 😃).


Iɴᴛᴇ ᴘᴀ̊….Jag har väl iofs inte rätt i mina profetior sådär vansinnigt ofta men den här gången tror jag nog att jag har det. Det finns inte på kartan att Dan Eliasson kan sitta kvar. Det som fäller honom är inte resan i sig utan det är hans korkade svar.. Det var en nödvändig resa för han ville fira jul med dottern och hennes familj. Oklart om det var några andra familjemedlemmar också.. Men det är ju ointressant.

Att resan i kombination med det svaret inte bara retar upp utan gör folk ”rasande” är inte så konstigt. Hur många äldre har inte fått avstå ifrån att träffa sina barn och barnbarn under julen och inte bara julen utan i upp till åtta månader.

Efter mötet med Mikael Damberg kommer det att ”heta” att han valt att avgå. Regeringen räddad och jag har rätt (för en gångs skull 😃)..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴜᴘᴘʀᴏ̈ʀᴅᴀ ᴋᴀ̈ɴsʟᴏʀ….Det här faller in under avdelningen oviktiga frågor som även kommer längre ner men oavsett hur oviktigt det än må vara så orsakar det upprörda känslor.. och ilska..

Det gäller såklart Blondinbellas medverkan i Nyhetsmorgon..

Själv var hon nog inte så ”happy” med rubrikerna och de korta artiklarna efteråt som uteslutande fokuserade på ”bolagskraschen”.. Det var garanterat inte hennes syfte när hon bestämde sig för att vara med i Nyhetsmorgon.. Hennes agenda såg såklart helt annorlunda ut men tyvärr har hon inte samma förmåga att sätta agendan längre..

Sammanfattningsvis så är det att hon konsekvent fortsätter att ljuga om de uppblåsta siffrorna hon påstått sig ha till annonsörer på bloggen och företag för samarbeten. När de tar upp det i intervjun så säger hon att de räknade på ett annat sätt och svamlade för att sedan få till ett inte genomtänkt avslut; ”men det är okej”. Vad är okej – jo hon menade antagligen att det var okej att de räknat på olika sätt.Det tycker först och främst inte andra influensers som menar att branschen tappar all trovärdighet om det signaleras att det är okej med lite olika syn på siffror. I det här fallet var det ju inte lite olika syn utan Blondinbella påstod sig ha flera hundra procent fler följare än hon hade (i storleksordningen 500-700 procent). Hon och medarbetarna fick in massor av intäkter genom att sälja något hon inte hade..

Både andra influensers och många följare blev/är också upprörda över hennes kontinuerliga försök till manipulation. Nu var tanken att signalera ny image.. Det gick sådär. Hennes trognaste fans tyckte att hon var fantastisk som vanligt. Många tyckte att hon var/är falsk som vanligt. 90 procent gick och hämtade en kopp kaffe under intervjun..= de orkar inte bry sig.. Det absolut bästa förhållningssättet men utan direkt jämförelse med Trump är det något som inte går att släppa riktigt.. Lite viktigare dock vad Trump gör och inte gör 😃


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇsᴀ….


Foto: Charlotta Falck

Vi planerar att åka hem i april, dock inte till fjällen men när jag ser den här typen av bilder i Instagram flödet eller på Facebook så kan jag tycka att de är precis lika vackra och ”inbjudande” som en paradisstrand på någon tropisk ö.. Det är ju så otroligt vackert ✨


Dᴇᴛ ᴋᴀɴ ᴠᴀ̈xʟᴀ sɴᴀʙʙᴛ….Så här såg det ut från mitt favoritbord på hotellet den första november när jag satt och jobbade med lite administration. En väldigt typiskt ruggig novemberdag..En vecka senare den åttonde november såg det ut så här.. Det var som om himlen hade öppnat sig och snön ”rasat” ner – det gick så otroligt fort innan kaoset var ett faktum. Bilköerna ut till Värmdö var timslånga, bussarna inställda och det var ett enda stort kaos. Jag hade en otrolig tur – Teresa och Zenon hann hämta upp mig precis innan det korkade igen totalt så att vi kom ut till Värmdö..

Det var inte alla som kom ut till Värmdö den kvällen.. Den byggkille vi brukade jobba med satt i nästan 18 timmar 😱Såhär såg det ut när vi i princip var hemma – det har säkert varit så mycket snö någon annan gång så tidigt i november men jag kan inte komma ihåg det..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ʙᴀᴅsᴋᴜᴍᴍᴇᴛ….Jag fick ju det där badskummet som jag var lite skeptisk till.. Jordgubb & Choklad.. Har ju såklart testat det och kan väl konstatera att min skepsis inte var helt obefogad.. När det kommer till doft för i övrigt är det ett bra badskum.

Var det där med jordgubbar kommer ifrån förstår jag inte riktigt för det luktar bara choklad och det är inte en doft jag riktigt sammanknippar med skumbad.. Det funkar men om tanken var att locka mig att köpa en ny när den här slut så blev det lite fel 😃 Nu är jag iofs rätt säker på att det inte var tanken.. av


Bᴀᴅʀᴜᴍ….Jag är ju inte den som gillar minimalistisk inredning mest av allt förutom i badrum. Vägg och golv – ton i ton.. Så lite prylar framme som möjligt och helst ska de matcha badrummet.. Ni hör ju.. Kanske dags att söka hjälp. Jag kan sätta ✅ på det första, allt går i beige. Jag lyckas ibland med att ha så lite som möjligt framme men jag misslyckas alltid med att allt matchar.. Det går ju bara inte att köpa en hårmousse eller vad det nu kan vara helt baserat på flaskans färg.. Jag vill hursomhelst ha en slags hotellkänsla i badrummet.. får kämpa vidare ✨Apropå beiget så inser jag att jag nog aldrig kommer att ändra mig.. Inte för att det finns någon som helst anledning utan det är bara ett enkelt konstaterande. Det är stilrent utan att bli kallt och går att variera både i olika toner upp till brunt och om man nu vill vara lite ”färgglad” så är det väl nästan ingen färg som inte funkar med beiget. Jag förblir helt enkelt en beige människa..Ett riktigt drömmigt sovrum – jag har alltid drömt om ett riktigt stort sovrum med plats för en fåtölj eller två.. Vad man nu ska med dem till – det vet jag faktiskt inte riktigt men snyggt är det. En pall vid säng-slutet har jag haft och en sådan fyller, förutom att det är fint, en funktion. I vårt fall två.. Överkastet och som en trappavsats för doggisarna.

Det får väldigt gärna vara högt i tak och en snygg heltäckningsmatta är heller inte fel..


Äɴᴛʟɪɢᴇɴ….Ja, jag vet att det definitivt går in under kategorin ”i-lands” problem men eftersom jag älskar levande ljus och typ alla jag köpt varit usla (utom de svenska i Svenska butiken) så har jag äntligen hittat bra ljus som inte transporterats från Sverige. Det är givetvis Fransyskan som har dem.. Så nu har det brunnit ljus här hela jul & nyår så det är dags att köpa nya..


Tᴀ̈ɴᴋᴛᴇ ɪɴᴛᴇ ᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ….


Yasin – killen i solglasögonen

Nu är det här iofs ingenting att skämta om men hur tänker man och hur korkad är man när man anstiftar en kidnappning, misshandel, stöld av offrets Rolex mm dokumenterar allt för sedan utpressa offret på miljontals kronor. Man tänker inte alls.. speciellt inte om man är en Sveriges största artister för tillfället och är nominerad i två kategorier i P3 Guld.

Hur tänker Sveriges Radio? De ska inte vara en domstol ✅ Han är ju faktiskt inte fälld. De tycker att det är så viktigt att de håller huvudet kallt för att musiken är en grej och personen som ligger bakom musiken en annan ❓

Jag ”struntar” i att sabbar sin musikkarriär genom att riskera 18 års fängelse men tycker ändå att det är beklagligt att man inte tar avstånd. Man behöver inte vara ”domstol” men man kan säga att man helt tar avstånd från all kriminalitet. De här unga, ”coola” artisterna är det väldigt många unga som ser upp till..


Bᴀ̈sᴛᴀ sᴇʀɪᴇɴ….Jag fastnar inte sådär himla lätt för långa serier.. Jag tycker att de ofta ska dra ut på den för länge, ett bra exempel på det är ”House of cards” där de första säsongerna var riktigt bra sedan blev de sämre för att till sist spåra ur.

Spårat ur har definitivt inte Monarca gjort – den är verkligen bra. Kanske lite otippat (eller så är jag okunnig) så är det en mexikansk serie = väldigt bra språkträning och jag inser mer och mer hur bra det faktiskt det är. Jag träffade en kvinna som berättade att hon började lära sig spanska genom att blanda upp sin språkkurs med att titta på spansk barn-tv för att sedan gå vidare till vuxenprogram..

Tillbaka till Monarca.. Nu har vi sett klart säsong två så det där med att den skulle hålla oss sysselsatta ett tag stämde inte.. Det var bara åtta avsnitt och de var inte så långa – i kombination med hur bra serien är och jullov så gick det som det gick 😊 Nu är det serie-paus ett tag..


Aᴠᴅᴇʟɴɪɴɢᴇɴ ᴠɪᴋᴛɪɢᴀ ғʀᴀ̊ɢᴏʀ….Det finns två läger när det kommer till knäckebröd- vilken sida man brer smöret på.. En helt ovetenskaplig undersökning på Instagram låter meddela att cirka 70 procent brer som på vänster sida, dvs baksidan och då alltså 30 procent som den högra bilden, på framsidan.

Jag har alltid brett på framsidan – dvs den högra bilden. Lika ovetenskaplig som undersökningen så har jag ett minne av att Mormor sa att man bredde där för att man hade haft så ont om smör under kriget och sedan när man hade smör så unnade man sig att bre på framsidan. Som sagt.. jag kan ha drömt det men oavsett så har jag alltid använt framsidan för att bre smör..


Eᴛᴛ ᴀ̈ɴɴᴜ ᴠᴀ̈ʀʀᴇ ᴏ̈ᴠᴇʀᴛʀᴀᴍᴘ….Otroligt tacksamt för Kamala Harris att Trump gav henne ett helt öppet mål att kritisera hans tilltag genom att försöka påverka valchefen i Georgia. Trump har ju nu stämt honom eftersom han läckt ett privat samtal.. Det där med privat samtal är Trumps påstående.

I nästa steg kan man ju börja undra hur ”dubbel-korkade” de senatorer som fortfarande stöttar Trump är. I första hand för att de likt Trump fortsätter att hävda valfusk och i andra hand för att de ringt upp valchefen efter det att Trump samtalet kommit ut och med ilska anklagat valchefen för att förstöra.. Förstod de inte att det fanns en risk för att även de samtalen skulle kunna komma ut?

Självklart inte samma sprängstoff som Trumps brutala övertramp men korkat är det..

Det är väl ingen som missat det.. men måste spara hursomhelst;
Vem är det som begår en brottslig handling här.. Ingen annan än han själv..


Det klipptes.. Det är alltså en stor risk för valchefen och hans advokat


Det finns inget stopp – människan är fullständigt livsfarlig i sin galenskap driven av ett ego som är mångdubbelt större än hans förstånd.Biden valde att inte ta upp det i sitt tal utan pratade istället om hur viktig Georgias roll nu är för de kommande fyra åren och sådant som är väsentligt i sammanhanget.


Vi hörs senare!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.