Yes Chef & Lampor….


Nu har jag hamnat där igen.. när jag inte riktigt hittar någon bok.. Letar efter dokumentära poddar istället vilket jag iofs gillar. Det är i princip bara Sveriges Radio som gör bra dokumentärer om man bortser från genren True Crime där det finns några stycken. Det är väl inte så många som har de resurser som krävs för att göra research så att det blir en riktigt bra dokumentär.

Igår vid bedtime blev det ”Det stora kanotbråket” – Idag har de lagt allt bakom sig men från att ha varit bästa vänner då när de var som bäst och tävlade ihop blev de nog mer att jämställa som hund och katt.. Men de lyckades ändå sitta där i kanoten och tävla tillsammans.. Kanske ska jag börja med The Queens Gambit – har inte kommit mig för.. Men väntar tills jag fixat öronsnäckor och det gör jag på fredag efter jobbet i butiken..


Dᴏᴍ ᴅᴀ̈ʀ ᴏʀᴅᴇɴ….Hade ju med den här bilden för ett tag sedan.. De fyra första orden du ser är ditt fokus för 2021. Brukar inte göra sådana här grejer men av oklar anledning gjorde jag den här.. Jag vet inte om någon av er har gjort eller så kan ni ju göra den nu om ni skulle ha lust med det. Hursomhelst så var de fyra första orden jag såg; Change, Miracles, Alignment och Creation

Nu är jag rätt säker på att alla ser positiva ord – vore ju trist om signalen skulle vara att man skulle fokusera på deppiga grejer.. Men vi kan väl hoppas på lite mirakel under 2021 tycker jag.. ✨


ʏᴇs ᴄʜᴇғ….Tydligen har programmet där Pernilla Wahlgren ska lära sig av en köksmästare att laga mat börjat. Hur härligt ser det inte ut att fixa till sin egen pizza i ett kök där man bara vänder sig om och plockar ihop lite olika tomater och andra grönsaker?

Programmet sänds i Dplay så ingenting vi kan se.. Man fattar ju snart ingenting av det där med tv-kanaler.. Man ska ha CMore för att se Fyrans program utan reklamavbrott, se program i förtid och vissa program sänds bara där. Det är väl Kanal Fem som har Dplay och det är ju också någon form av betalkanal.. Sedan ”ska” man ha Netflix och/eller HBO och säkert några andra kabelgrejer för att kunna se de viktiga kanalerna.. Vad kostar det egentligen att ha ett vettigt tv-utbud? Förstår att man absolut inte behöver allt jag radar upp.. Jag blir yr och tacksam över att Ola finns 😃Apropå mat.. Lite Good News för Spanien mitt i allt och det är att priset på olivolja stigit – efter förlust för jordbrukarna under två år ser det klart ljusare ut.. Man kan ta ut ett högre pris, man säljer mer och har stora förväntningar på lägre tullavgifter när Biden tillträder..


sᴏ̈ɴᴅᴀɢs-ᴇɴᴋᴇʟʜᴇᴛ….Någonting som är så charmigt är att det varje söndag sitter lite män här och där i sina campingstolar och med matsäck och fiskespön.. Jag är 90 procent säker på att de snackar väsentligt mer än de fiskar ✨


Lᴏ̈ᴘᴀɴᴅᴇ Uɴᴅᴇʀʜᴀ̊ʟʟ….Imorgon är Trettonafton och då tänkte jag köra ett härligt Hemma-SPA med allt ifrån hårinpackning till ansiktsmask. Jag är så otroligt nöjd med mina naglars utveckling.. No Bite är i princip slut men jag behöver det inte längre – nu när jag inte har karantän-vitaminbrist så mår de mycket bättre. Men lite nagelförstärknings-lack skadar ju inte så det får jag köpa vid tillfälle..Det här blir garanterat nästa inköp av nagellack och vårens färg! Så snygg tycker jag.. Det är finast med rosa och olika pastellfärger på våren och sommaren tycker jag.. Speciellt om man är lite brun. Förra misslyckades ju totalt med att bli brun överhuvudtaget men året innan var jag iofs så brun att det kanske räckte för två år 😃 I år tänker jag i vilket fall som helst bli brun, inte nödvändigtvis som en pepparkaka men så att man ser pigg och fräsch ut. Och känner sig bekväm med att gå barbent..


Lᴀᴍᴘᴏʀ….Lampor kan verkligen vara såå fina inredningsdetaljer. En snygg taklampa kan ”göra” en hel ”matbordsdel” och bordslampor kan göra det där lilla extra.. Tycker helt enkelt om lampor.

Det finns en lampa som jag tycker mer om än någon annan och det är min elefantlampa(måste komma ihåg att fota den någon dag för jag tror att jag skrivit om den tidigare). Nu lyser den inte för glödlampan hade gjort sitt häromdagen och givetvis glömde vi att köpa en ny när vi var och handlade. Den måste ha varmt ljus annars kommer den inte alls till sin rätt.

Jag ogillade verkligen när de ändrade det där med glödlampor så att det nu kan vara jättesvårt att hitta glödlampor med det där gamla varma skenet. När man skulle gå över till de nya köpte vi ett jätte-lager av El-Bosse som vi förvarade i källaren så oss gick det ingen nöd på.. Det var ju ett gäng år sedan men vi hade lite kvar när vi flyttade hit men knappast något man tar med sig..

Jag hade varit kär i min elefantlampa ett tag innan den blev min.. Den fanns i inredningsbutiken Boheme på Sibyllegatan men var lite för dyr tyckte jag.. En dag när jag passerade butiken gick jag in för att kolla efter ett doftljus eller någon fin tvål. Av en anledning som vi inte behöver gå in på här och nu så tyckte jag helt enkelt att jag var värd att ge mig själv en liten present.

Elefantlampan var nedsatt i pris 🐘 och inte så lite heller utan med 50 procent. Eftersom jag var kär i den och förtjänade en present så fick elefantlampan följa med mig hem. Den har bott på Grev Turegatan, den har bott på Värmdö och nu bor den här ✨ Är lika kär än kan jag tillägga och oavsett om jag så flyttar 25 gånger till så kommer den att hänga med 😃

En valförlust i Georgia är helt utesluten enligt Trump.. Inte bara där iofs men extra mycket där.. Då får man ta saken i egna händer och ordna lite röster.. Så utan att blinka tar Trump kontakt med Georgias valchef och ber om hjälp med att hitta de 11 780 röster som han behöver.. Argumentet är att människor i Georgia är upprörda och arga.. Det stannar inte bara där utan människor i hela landet är arga så det är inget fel med att säga att de räknat fel. Svårare än så är det inte.

Valchefen Raffenberger säger att den ”data” som Trump har är felaktig och han tänker inte ändra något valresultat som inte är felaktigt. Ingenting förvånar ju längre men Washington Post har en inspelning av samtalet som kommit ut lagom till valet imorgon. Trump stämmer dem och vi hoppas att det här kan bidra till att färre republikaner röstar..

Kan ni tänka er Stefan Löfven ringa till valmyndigheten och be dem säga att de räknat fel om de förlorar nästa val. Att Dagens Nyheter hade den inspelningen. Det hade inte passerat obemärkt förbi.

Nu är det dags att fixa lite och sedan iväg ett tag.. Men vi hörs nog senare – elefantlampan ni vet 😊 och så kanske lite bilder från idag ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.