Stockholm & Marbella….


Summering av årets första dag.. Stegen ✅ Göra något roligt ✅ Ätit något gott för att fira att det är ett nytt år ✅ En bra start helt enkelt..

Vi har börjat det nya året med c-vitamin chocker.. Inte riktigt kanske men med ett stort glas färskpressad apelsinjuice både igår och i dag. Vi har inlett det nya året lugnt och skönt.. fixat lite hemma, promenader i solen och så serien.. Det är tur att solen skiner för annars hade promenaderna inte varit så himla sköna. Ska såklart inte klaga men vi har bara 12-14 grader och det känns alltid ”kallare” än 12-14 grader i Sverige.

Såg två avsnitt av Monarca igår – den är otroligt bra ✨ Det skulle verkligen vara lätt att fastna i ett sträck-tittande men då tycker jag att man förstör serien.. Speciellt när det bara är en säsong i taget att se.. Sitter man och tittar på avsnitt efter avsnitt blir man ju trött och tappar lite fokus.. Nej, två avsnitt är lagom som max..


Sᴜɴsʜɪɴᴇ ʜɪsᴛᴏʀʏ….Det här är Snoorze (eller hur han nu stavar).. Han är liten chihuahua som bor i Cincinnati , USA.. Av oklar anledning rymde han hemifrån eller kom ifrån sina ägare på något sätt och det letades och det letades, djurskyddsföreningen hjälpte till liksom frivilliga.. Men ingen Snoorze. Vid ett tillfälle fångades han på en kamera och då ”hängde” han med några smårävar.. Hursomhelst efter 190 dagar ser en kvinna honom i sin trädgård där han ligger lite halvt dold och tar en tupplur.. Hon inser att hon givetvis måste fånga in honom men vet inte riktigt hur.. tills hon kommer på att tvättkorgen är den perfekta hundfångaren. Ni vet en sådan där i plast men som inte är tät på sidorna.. Infångad var Snoorze – men med all sannolikhet inte mot sin vilja ✨


Dᴇᴍᴏɴsᴛʀᴀᴛɪᴏɴ….The Never Ending Story som sagt…. Nu har han blivit organisatör av demonstrationer också….


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴘɪᴢᴢᴀ….Såg igår att det bara via Foodora (app för beställning av hemkörning av mat) beställdes en pizza i sekunden för leverans från olika pizzerior runt om i Sverige. Inte under hela dygnet såklart men det blir många pizzor bara genom Foodora..

Den vanligaste pizzan är numera ”kebabpizza” – låg tvåa tidigare men har nu puttat ner Vesuvio från förstaplatsen. Är det något man inte skulle hitta på pizza-menyn här så är det kebabpizza, jo förresten på den ”svenska” pizzerian.. Vi är patriotiska i förhållande till vårt ”hemland”.. vi har inte varit där och kan inte påstå att vi har några planer på det heller.


Aᴛᴛ ᴀ̊ᴋᴀ ʜᴇᴍ ᴠs ᴀᴛᴛ ᴀ̊ᴋᴀ ʜᴇᴍ….


❤️

När jag åker till Sverige så säger jag nog till alla svenskar, oavsett om de bor i Sverige eller här att jag ska åka hem. Jag gör det definitivt till alla som bor i Sverige. Men till alla andra säger jag att jag ska åka till Sverige.. Bilden är btw helt underbar ✨ Jag kan riktigt känna för att kliva in i den.. Gå in en stund på NK för att sedan gå och äta en god lunch eller middag någonstans..Omvänt säger jag när jag är i Sverige och ska åka ”tillbaka” till Marbella att jag ska åka hem. Tror knappast att jag är unik, de flesta som bor i ett annat land än det land de bott i under i princip hela sitt liv (och troligtvis även är födda i) blir alltid hemma det också..


Tᴠᴀ̊ ɴᴜɴɴᴏʀ ᴘᴀ̊ sᴛᴀɴ….I Spanien sägs det att det medför tur att möta två nunnor.. Mig veterligen har vi inget kloster i närheten så sannolikheten är väl tyvärr inte överhängande att stöta på några.. men i Malaga kanske 😃


Äɴᴛʟɪɢᴇɴ….Nu börjas det planeras för att komma hit i sommar 😃 Vi fick igår veta att en ”gammal” kompis som skulle kommit förra sommaren nu gör ett nytt försök och har bokat två veckor här i sommar. Sedan är det fler som planerar att komma ner – både de som har boende och de som planerar att semestra.. Nu får vi verkligen hoppas att allt är så normalt så att de kan komma ✨


ʟᴀ̈ɴɢᴛᴀɴ ᴇғᴛᴇʀ ᴠᴀ̊ʀᴇɴ….Men innan sommaren är här har vi våren framför oss.. En vår som i år förhoppningsvis blir bättre än 2020 som ju var riktigt kylig och regnig..

Det gäller att ta sig igenom januari som är den månad som ”ska” ha lägst genomsnittstemperatur.. Bara en grads skillnad mot december förvisso.. Det riktiga klivet mot ordentlig vår kommer i mars och då hoppas jag att vi kan kompenseras för förra året ✨Men man kan ju alltid få till lite mer vår- och sommarkänsla genom sin klädsel.. Kanske inte gå klädd i ljusrosa men heller inte grått/svart hela tiden.. Hur jag är klädd påverkar definitivt mitt humör ✨


ɢᴇ ᴅᴇᴛ ᴇɴ ᴄʜᴀɴs….Imorgon har Stjärnorna på slottet premiär.. Har nog bara sett ett halvt avsnitt under de år som programmet gått men vet att det har väldigt höga tittarsiffror. Kanske dags att ge det en chans ikväll men det hänger nog på vems dag det är.. Eller så är det precis det jag ska strunta i för det kan vara mycket mer intressant och givande att ta del av en lite mer okänd persons ”livshistoria”. Lyssnade ju nyligen på Ola Rapace bok så hans program kanske inte medför så mycket nytt.. Väntar med andra ord med att ge programmet en chans om det är hans dag nu ikväll. Tror iofs inte att det är det för SVT tänker/tror nog att människor i allmänhet ska tycka att han är väldigt intressant och då börjar man knappast med honom..

Apropå Stjärnor på slott – ska berätta en historia om det i nästa inlägg senare idag..Solen skiner och nu ska vi ”stoppa” in doggisarna i bilen och åka på utflykt ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.