Pizza & Oxfile….Hoppas att ni hade en riktigt trevlig avslutning på året i går ✨

Här hade vi det bara bra och för första gången på ”evigheter” så blev jag inte sådär sentimental eller vad man ska kalla det för vid tolvslaget. Det kändes bara så skönt att det nya året ringdes in – tänk så mycket psykologi det är i det mesta.. Visst kändes det lite extra bra att vakna i morse ✨

På Nyårsafton förra året hade vi ju strömavbrott på grund av att det brann i ett av urbanisationens elskåp. Två tredjedelar var sedan utan ström i tre-fyra dagar men vi hade tur och fick tillbaka strömmen efter några timmar. I år var det som tur var ingen brand men ett sedvanligt strömavbrott (förra året var inte första gången). Vad det är som gör att det blir strömavbrott just på Nyårsafton har jag ingen aning om. Det var mitt på dagen som tur var så det störde inte matlagningen eller så..Vi körde en väldigt traditionell Nyårsmiddag med lite skaldjur till förrätt och oxfilé till varmrätt.. Tradition och alltid gott ✨ Charktanten gillar ju som sagt T och idag gjorde hon det extra mycket.. Han fick finaste mittbiten och hon la in ett kilopris på 10,99 som lite nyårsbonus, så det blev ingen dyr oxfilé-middag.. Hon är bara så söt 🥰

Det var väldigt lite fyrverkerier mot vad det brukar vara men det är inte så konstigt. Hotellen har nog dragit ner mycket eftersom de inte har lika mycket gäster som de brukar ha över jul & nyår. Det var dessutom lite molnigt vilket också påverkade.. Vi såg hursomhelst en del fyrverkerier och hörde desto fler.. Tintin och Karisma är helt oberörda av smällare och fyrverkerier etc vilket är jätteskönt.Läste att det varit en ovanligt stökig Nyårsafton i Sverige och polisen blev på många håll helt överrumplade. Det måste jag ändå tycka är lite naivt.. Med alla restauranger och nattklubbar stängda och att ha privata fester kan innebära att det dyker upp polis så borde man förstått att människor skulle dyka upp någonstans.

Det är ju inte så himla kul att sitta hemma ensamma eller att ha parmiddagar om man är yngre.. Nu är det iofs inte intressant vad de tycker är kul men att mycket ungdomar och lite äldre än det skulle ge sig ut var mer än förutsägbart tycker jag..Precis så! Nyårslöftena på plats och nu ska jag se till att de hålls. Inga stora mål som man nästan på förhand vet kommer fallera inom en vecka eller två.


Från Emilio Ingrossos Instagram

Huruvida Emilio Ingrosso har några nyårslöften eller inte förtäljer inte historien.. Men det är nog det mest udda Gott Nytt År inlägget som kommit upp i flödet.. Antar att han förtjänar att ligga där i badet med en cigarr och ett glas för han och hans fru Åsa är nog de som i störst utsträckning ”konkurrerar” med Camilla Läckberg när det kommer till produktivitet 2020 ✨


Cʜᴀᴍᴘᴀɢɴᴇɴ ᴘᴀ̊ ᴛᴇʀʀᴀssᴇɴ ɪ sᴘᴀɴɪᴇɴ….Såg den här bilden med en inledning; På Nyårsafton 2019 stod statsepidemiolog Anders Tegnell på en takterrass i Spanien och skålade in det nya året – sedan blev ingenting sig likt. Det kan man ju minst sagt hålla med om. Aftonbladet Dokument har gjort en rätt bra ”summering” eller vad man ska kalla det om utvecklingen från det första fallet i Sverige och framåt.


ғʀᴀ̊ɴ ᴄʜᴀᴍᴘᴀɢɴᴇ ᴛɪʟʟ ᴘɪᴢᴢᴀ….


Det är inte bara så att det äts mycket pizza idag utan det är också Internationella Pizzadagen.. Jag undrar hur många kartonger med pizza som hämtas eller levereras idag.. Det är i huvudsak i tv-soffan de äts antar jag 🍕


Sᴋᴀ ᴅᴇᴛ ᴠᴀʀᴀ ʀᴏsᴀ….
Jag skrev ju häromdagen om rött men det ju bara ”rätt” fram till våren kommer. Med våren kommer ju alltid pastellfärgerna.. Det var tydligen mintgrönt 2020 och det har ju varit ljusblått ett tag också men om jag ser på vad som dyker upp bland Instagram annonserna så ser det ut som att rosa är färgen för våren & sommaren.

Nu måste man ju inte ha rosa för det men är man lite brun så är det väldigt fint tycker jag.. Den översta klänningen är jättesnygg och lite mer ”stylish” medans den nedre är en sådan där perfekt sommarklänning.. Användbar till allt, iallafall om man som jag älskar klänningar 😊


Hᴀᴘᴘʏ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ….Nja, människor är inte fullt lika lyckliga som de trivs med att bo i Malaga.. Om jag inte minns helt fel så är skillnaden lite större i år men det har ju sin naturliga förklaring.

 • 96,7% trivs med att bo i Malaga
 • 82,8% uppger att de är lyckliga
 • 90,0 ser den ökade turismen som något positivt

Vad är man orolig/missnöjd över?

 • Renhållningen 43%
 • Arbetslösheten 23%
 • Corona 14%
 • Trafiken 13%

Vad oroar man sig minst över?

 • Rasism
 • Social uteslutning
 • Ojämlikhet
 • Fattigdom
 • Vattenkvalitet

Något man generellt oroar sig över är fastighetspriserna. Det byggs mycket nytt, gamla fastigheter renoveras och intresset för Malaga har ökat rejält. För något år sedan skulle det nog nästan vara out of the question för en ”utlänning” som söker ett andra hem eller för att flytta hit att köpa något i Malaga. Så är det definitivt inte i dag.

Nu vet ni det 😊Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʙʀᴀ sᴀᴋᴇʀ….Skrev ju i min ”Nyårskrönika” att det även hänt/varit bra saker under 2020 också och nämnde bland annat utsläppen.. Såg den här uppgiften idag från SvD om att hushållens utsläpp minskat med 15 procent. Resandet, eller rättare sagt det minskade resandet är till stora delar förklaringen. Resandet kommer börja öka igen nu i år men definitivt inte nå upp i samma nivå som 2019.. Hur utsläppen utöver hushållen förändrats framgick inte..Kanske inte alla som vare sig förstår eller tycker att en ”babyboom” hos bergsgorillorna är något att ha med på en lista.. Men faktum är att den tillhör en av de mest utrotningshotade arter vi har. Det finns bara cirka 1 000 stycken och de lever ett stilla familjeliv i grupper om cirka 10 individer i Rwanda, Kongo och Uganda.

De kan ofta i t ex filmer framställas som farliga men de undviker all konflikt med människan och är i grunden fredliga. Just därför försvarar de aldrig sina områden från andra ”familjer” utan undviker istället varandra. Vi hoppas på en babyboom i år igen tycker jag ✨


ɴᴀ̈sᴛᴀ ᴀ̊ʀs ᴅʀɪɴᴋ….Drinkar är kanske inte det första man tänker på under nyårsdagen men det kommer ju fler dagar i år.. Såg att det finns en bartender-favorit för i år – French 2021 som innehåller Gin, valfritt bubbel, citronjuice, mjölk, sockerlag, lite nejlikor, apelsinskal & ingefära. Lite mer jobb än en Gin Tonic men den ser ut att vara värd det ✨

Apropå ”French” så såg jag någonstans att de skulle ta in 100 000 poliser i Paris.. Kan det verkligen stämma eller har jag läst fel??


Bᴜsʏ ʟɪɴᴇs….Om ni undrar över varför telefonlinjerna varit så hårt belastade 😄 så är det för att hela världen ringer till Donald Trump. Alla vill framföra sitt tack för att hans Operation Warp Speed tilltag för att påskynda utveckling, tillverkning och distribution av Pfizer vaccin detta trots att alla experter sa att han överdrev, att det var fullständigt omöjligt.

Men nu är det här – det medicinska mirakel som blev godkänt långt innan året var slut och nu ringer hela världen för att tacka honom. Lite märkligt i sammanhanget är att Pfizer tackat nej till ekonomiskt stöd eftersom de ville kunna agera så snabbt som möjligt…. Däremot har de tackat ja till stöd när det gäller distributionen av vaccinet.


Iɴᴛᴇ ᴍᴏ̈ᴊʟɪɢᴛ….Är inte möjligt i dag, var det första budskapet i sms:et från Stefan Löfvens pressekreterare när Aftonbladet vill ställa frågor. Sedan kom han till insikt att det nog var ett ungefär lika bra svar som att vara i Gallerian ett par gånger och la upp ett inlägg på Instagram.. Det ”svaret” var väl heller inte speciellt bra..

Det är klart att han så här i efterhand funderar på om t ex julklappen till Ulla hade kunde ha beställts på nätet istället, i god tid”

Stefan Löfven


Jag har från tid till annan haft lite svårt för Ulf Kristerson men under 2020 har han ”växt”. Han har inte gjort massa politik av situationen med Corona men har givetvis framfört viss befogad kritik.

Nu har han ju självklart blivit ombedd att uttala sig om Regeringens shopping och resor men hans enda svar har varit att han inte vill moralisera över enskilda statsråds eller statsministerns beteende. Han säger med all rätt att man nog får räkna med en hel del kritik när man inte verkar leva som man lär. Men som sagt inget förfasande över deras beteende..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴜɴᴅᴀʀ….Två slagna hjältar efter tolvslaget ❤️ Karisma ser riktigt tjock ut på bilden.. hon är som mig – inte det minsta fotogenisk 😄
Vi bestämde ju att fira både igår och idag och det gör vi också ✨ Det vi i huvudsak firar med är maten.. och lite serie kanske..

I dag har ju Monarco säsong två kommit och den kommer hålla oss upptagna ett tag för nu är ju julledigheten i princip slut och dags att sätta igång igen. Vi har lagt How to Get Away with Murder åt sidan och jag tror den får stanna där..

Ett av nyårslöftena är ju stegen.. per dag alltså. Blir med andra ord en riktig långpromenad med doggisarna utmed havet idag ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.