Solsken & Charm….Igår kväll blåste det minst sagt så det var riktigt kallt ute.. Temperaturen ska ju gå ner någon grad nu och det innebär att den kommer att ligga klart under medeltemperaturen för december. Är det soligt så märks det oftast inte alltför mycket men det gör det på kvällarna. Med tanke på utegångsförbudet så har vi ju inte varit ute på kvällarna så ”vinterjackan” har jag använt en gång. Det är alltid T som tar den sista promenaden med doggisarna annars hade den troligtvis åkt fram någon mer gång.


Nᴇᴠᴇʀ ɢᴏᴇs ᴏᴜᴛ ᴏғ sᴛʏʟᴇ….Om det är något jag aldrig brytt mig om så är det inredningstrender. Visst kan jag påverkas av att jag ser något som är snyggt men då är det just för att det är snyggt. Jag skulle aldrig bry mig om att årets färg är beige eller att grått har man tröttnat på osv.

Såg en lista över inredningsstilar/detaljer som passerat bäst före datum och som vi förväntas vara trötta på.. Grått ton i ton, svarta vägglampor mot grå väggar, fejk-stuckaturer är något av det vi ska ha tröttnat på.. Det må väl vara hänt men det jag aldrig kommer sluta tycka är snyggt, om jag så blir hundra år är gamla stora rustika bord.. Älskar sådana ✨


ᴄʜᴀʀᴍ…


Underbara Claras vagnpark

Det här är antagligen så långt ifrån mig man komma.. Påpälsad på en spark över snötäckta vidder.. Men det är något med bilden som gör att man vill köra den sparken i snön.. En totalt romantiserad bild – jag skulle antagligen ha svårt att ta mig fram på sparken, frysa hur mycket som helst och längta hem till Marbella 😊 Men charmig är den, bilden alltså..Det här är också rätt charmigt, eller rättare sagt – väldigt charmigt. Vår ”gamla” granne Lise-Lotte med sin häst.. Nej, det är inte Photoshop som gjort det.. Jag är rätt säker på att hon är i det gamla hönshuset de köpte av oss för ett antal år sedan och som de renoverat och byggt om till stall.

Hönshuset var en gång i tiden leverantör till Ägg-centralen (tror jag det hette) så det var inget litet hönshus men det hade stått oanvänt i många år. Hursomhelst så är det jättekul och bra att det kommit till nytta och glädje ✨


Sᴇʀɪᴇʀ….Började titta på Årskrönikan igår men insåg att det var Corona och USA-valet det skulle handla om i princip helt och hållet. Det är ju det som dominerat året men kände att jag inte behövde mer ”doser” av något av det ikväll. Det har verkligen inte blivit många minuter tv under julen, det har blivit serietittande istället.

Vi såg ju den första säsongen av Monarca som var jättebra, säsong två kommer på fredag. Till dess har vi börjat titta på ”How to get away with murder” som också verkar bra.. Det är nog troligt att den håller för det har gjorts sex säsonger hittills..


Lɪᴛᴇ sᴏʟsᴋᴇɴ….


Micke Adermalm

Det här är Micke som levt som bostadslös i 37 år. Nu har han fått sin allra första lägenhet som han har på prov. Aftonbladet TV var där på julaftons förmiddag och man fick se en glimt av en fin liten lägenhet som blivit ett hem.. Hoppas bara att solskenshistorien som det är håller – att provperioden fungerar bra så att det fortsätter att vara ett hem att gå hem till för honom.


Sʜᴏᴘᴘɪɴɢ ᴜɴᴅᴇʀ ᴊᴜʟᴇɴ….


Julshopping Marbella

Hur tänkte Stefan Löfven när han vid flera tillfällen besökt Gallerian i Stockholm – han som stått och pekat med hela handen om individens ansvar?

Hur tänkte Morgan Johansson när han ställde sig i kön i Mellandagsrean?

Det är otroligt korkat och sänder ju en signal om att det inte är viktigt att följa allmänna råd, restriktioner och allt vad det kallas oavsett om Löfven var där direkt Gallerian öppnade eller mitt i någon rusning. Det enda folk hör och reagerar på är att han var i Gallerian.

Han tycker säkert att han följt råd och restriktioner men han borde vara smart nog att inse hur det skulle uppfattas och att människor många gånger ser rubriker och inte läser mer än så.

MEN – hur korkat det än var, hur viktigt det än är att regeringen följer varenda ”restriktion” till punkt och pricka såDᴇɴ ʟɪᴛᴇ ᴍᴀ̈ʀᴋʟɪɢᴀ ʙᴏᴋᴇɴ….Det finns en hel del dimensioner i boken och jag vill inte tycka så mycket men det blir ju omöjligt att inte reflektera lite.. Jag kan förstå hennes frustration över en hel del saker efter det att utlämningen från Thailand skett.

Hon dömdes ju till 43 års fängelse i Thailand och när hon kom till Sverige blev det inte fastställt exakt hur länge hon skulle behöva sitta på Hinseberg. Hon behandlades som en dömd mördare när det gällde permissioner. Nådeansökningar avslogs. Men Sverige var rädda för vad Thailändska myndigheter skulle säga om de frigav henne efter utlämningen.

Att det i sin tur gör att man hamnar i psykisk obalans är inte konstigt men man måste fullt ut sätta sig in allt och lite till för att på något sätt ”förstå” varför hon bara vill äta morötter och annan råkost, bara äta med pinnar, gå i shorts fram till november av princip, sova på en madrass på cellgolvet och stänga av elementen så att det är väldigt kallt i cellen etc.

Att en bitterhet utvecklas är inte heller märkligt men hon framstår inte som särskilt sympatisk bortsett ifrån det som andra sägs ha sagt och tyckt. Men även vissa i de stödgrupper som försöker hjälpa henne slutar med det eftersom de tycker att hon borde visa mer ödmjukhet och inte lägga så stort fokus på att kritisera svensk kriminalvård och myndigheter. Nu är det vare sig bokens syfte eller intressant men ur mitt perspektiv så går det bara inte att ”tycka om” henne.


ᴇɴ ᴀɴɴᴀɴ sʟᴀɢs ʙᴏᴋ….Har ju glömt.. Den kalender jag får varje år och som alltid har en annan färg än året inne är för 2021 svart.. A5, svart med 2021 i lite glittrigt silver.. Fin men man är ju lite skrockfull så jag hoppas att inte färgen symboliserar året..


Pɪғғ & ᴘᴜғғ….Det går nästan inte att undvika att bli lite ”mätt & slö” så här under julen.. Nu har vi ju iofs varit ute på en riktigt lång promenad med doggisarna varje eftermiddag så helt förslöade är vi inte 😄 Det är givetvis inte den enda gången vi är ute med dem men de andra promenaderna är lite kortare..

Idag var det hursomhelst slut på slöandet och dags för både ärenden och städning.. Sedan ska vi bara handla maten till nyårshelgen så är vi ”all set” för att lämna 2020 ✨


Det är ju som sagt ett speciellt år och ett minst sagt stillsamt nyårsfirande så några klackar i taket är det ju inte frågan om. Men det innebär inte att det inte kan vara lika trevligt och gott ändå.

Vi kommer fira att året är slut och att vi har ett nytt år- dvs nyårsafton och nyårsdagen. På nyårsafton åker vi till Saluhallen och köper skaldjur, dukar vackert och tittar på fyrverkerierna från terrassen på ovanvåningen. Därifrån ser vi ut över stan på ett väldigt bra sätt..Vad vi ska äta på nyårsdagen har vi inte alls bestämt ännu men eftersom nyårsdagen är den stora pizza-dagen kanske det blir det. En riktigt god pizza ska inte underskattas ✨


Pʟᴏ̈ᴛsʟɪɢᴛ….Helt plötsligt fick jag syn på den här gamla reklamaffischen och lika plötsligt kom jag ihåg när man möttes av jättestora reklamskyltar med den här affischen i tunnelbanan. Den gick inte att missa – vare sig ur ett färg/form perspektiv eller själva budskapet.

Alla förstod väl att det var humor men ändå lyckades den provocera om jag inte minns fel. Jag har svårt att förstå hur människor orkar bli provocerade av sådant här (finns ju många liknande exempel) när det så uppenbart är humor och det inte är till för att påverka barn till något dåligt beteende. Men det är väl helt enkelt så att vissa är mer lättprovocerade än andra. och det får jag låta bli att provoceras av 😃


Aʟʟᴛɪᴅ ᴘʀᴏᴠᴏᴄᴇʀᴀᴅ….Tillåter mig att alltid bli provocerad av Trump efter det enda han gör är provocerar….

Även de riktigt Trump-vänliga tidningarna vänder nu honom ryggen..


Hörs senare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.