En diplomatdotter & 12 vindruvor…


Nu är det inte bara årets sista vecka utan också årets sista dagar.. Aldrig känt mig så redo att lämna något bakom mig.. Ja, jag vet att jag ”tjatar” och att alla känner så men det tar ju inte bort min känsla.

Jag har gått ”all in” på mina nyårslöften. Med det menar jag att jag gjort iordning en uppföljningsmall för konditionsmålet (som är satt till antal steg per dag) och ett dokument för spanskaträningen. Känns förberett och ambitiöst men det är ju den lätta delen. Vem som helst kan sätta ett mål/löfte och upprätta en uppföljningsmall – det svåra är ju såklart att hålla det. Känner mig hursomhelst väldigt pepp ✨Jag är inte helt säker på att jag förstått det nya gällande restriktionerna men jag tror att det är att utegångsförbudet kortats och nu gäller mellan 23.00 och 06.00. Undantaget är nyårsafton då man får vara ute till 01.30. Dessutom får man nu fritt åka inom hela Andalusien.

När det gäller smittoläget totalt i Andalusien så håller det sig fortfarande på relativt låga nivåer. Malaga-provinsen som vi tillhör har 125 smittade per 100 000 men det som inte känns så bra är att siffran är 210 i Fuengirola. Det bedöms som hög risk men är ju fortfarande väsentligt lägre än många andra länder och städer.

Det är bara 2,5 mil mellan Marbella och Fuengirola. Har inte sett någon siffra för Marbella men rimligt att anta att den är lägre eftersom Fuengirola lyfts fram. Man misstänker också att tre personer som kommit hit från Storbritannien har fört med sig det nya viruset men testresultat är inte klart än.Vaccineringen har börjat även här och först ut var en 96-årig kvinna i Castilla-La-Mancha. Om jag ser ut så där när jag är 96 skulle jag vara lycklig.. Men lyckligare om jag är frisk såklart ✨Det är ju bara någon dag innan det är nyårsafton men till skillnad från inför julen så är det ju inte lika mycket som ska fixas. Vi tar oss till Saluhallen i morgon för att kolla.. Ska btw inte glömma att köpa de allra finaste vindruvorna till tolvslaget – en för varje slag klockan ”klämtar” 🍇 Stora och fina ska de vara för då inbillar jag mig att förutsättningarna blir bättre för ett bra år.

Måste åka till apoteket i Puerto Banus och beställa linser så att jag inte riskerar att hamna i samma situation som sist. Ska då även passa på att åka till Kinesen och köpa nya öronsnäckor – mina har typ dött..

Det är även några jobbrelaterade grejer som ska göras, bland annat ska jag skriva klart en artikel men det är ju inget högt tempo nu i mellandagarna. Alla har ju ledigt mer eller mindre.


Oᴋʟᴀʀ ʜᴜᴍᴍᴇʀ….Såg ett Instagram inlägg från Svenska butiken att det är sista dagen i dag för att beställa hummer.. Jag förstår att skinka är något man beställer från Svenska butiken men att på måndagen beställa en hummer som man ska hämta senast torsdag? Det är ju inte frågan om någon hummer från Västkusten man beställer så högst oklart varför man ska beställa från dem..


Fᴀᴠᴏʀɪᴛᴇʀ….Jag kan ju ibland få någon form av ”craving” och bli så sugen på Chili cheese.. Finns ju på Burger King men vi äter aldrig där så det blir rätt långt mellan gångerna som jag äter det. Vi svänger ju bara förbi när vi är ute i andra ärenden och köper bara Chili cheese när vi är där. Nu har jag hittat ett riktigt bra recept (tror jag iallafall) så att jag kan göra dem hemma. Inte för att jag kommer att äta det varje vecka eller så men de kommer definitivt att vara godare. Burger King lämnar en del övrigt att önska här.. Receptet finns btw på recept.se på Instagram


Bʏᴛᴛ ᴛɪʟʟ ɴʏᴛᴛ….

Efter nio månader med munskydd så fort man stuckit ut nosen utanför dörren så har jag bytt sort. Häromdagen när vi var ute på långpromenaden med doggisarna upptäckte T plötsligt att jag glömt sätta på mig ett munskydd. En böteslapp man verkligen inte vill ha.. Som tur var så hade vi inte kommit alltför långt och det finns ju apotek typ överallt så det löste sig snabbt.

På apoteket hade dom inte några av de där vanliga vi alltid använder så jag köpte en annan sort som har samma skydd. Kostade något lite mer, med betoning på lite, men vilken skillnad! Jag kanske ser ut lite som en ”hackspett” för de är lite annorlunda ”konstruerade” men det sitter stadigt (fick ju alltid gå och rätta till de andra som konstant gled ner) och det är väsentligt lättare att andas. Kommer definitivt köpa de här framöver – de ger ju samma skydd som de andra, dvs det bästa skyddet av alla varianter ✨


Oᴋʟᴀʀᴛ….Skrev ju att jag nu lyssnar på boken om Diplomatdottern som efter att stoppats i tullen med nästan sju kilo heroin tillbringade ett antal år i det ökända fängelset Bangkok Hilton innan hon utlämnades till Sverige för att fortsätta avtjäna sitt straff där. Jag tycker att det är en väldigt speciell bok och jag kan inte riktigt förstå den.. men ska lyssna klart och återkomma med några slutsatser..

Hon framstår ju inte direkt som någon sympatisk person.. Jag var tvungen att gå tillbaka till beskrivningen av boken för att kolla om hon verkligen varit delaktig i boken.. Det säger en del.


sᴏᴍ ғᴏ̈ʀᴠᴀ̈ɴᴛᴀᴛ….Då var det signerat av Trump – vilket man visste på förhand. Han ville bara få till ett budskap om att han minsann ville vara generösare..

Inte för att det i sig förändrar något – han kommer att kämpa till det bitter end, fortsätta hävda valfusk, anklaga tidigare medarbetare för att han förlorade valet och tyvärr också förstöra så mycket han kan för Biden. Av ren prestige.

Finns det någon president som haft ett tuffare utgångsläge? En pandemi, en galen ex-president och i värsta fall en situation där han inte kontrollerar senaten.. Inte avundsjuk….Funderar på att se Rapports Årskrönika ikväll eller blir man lite ”depp” för att det kommer att vara så mycket Corona i den? Corona är ju förvisso det som året handlar om i väldigt stor utsträckning men är också något jag hört om varje dag. Vi ger det en chans….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.