2021 & Att ha roligt….


Då var julen i dess rätta bemärkelse slut men ändå inte.. Antar att det är väldigt många som tagit ledigt i mellandagarna eller jobbar hemifrån om man kan det. Hursomhelst så är det ju inte dags förrän i morgon.. Skrota runt i mysdress, gå ut en långpromenad i vinterlandskapet eller något annat men gå inte på någon mellandagsrea..

Jag såg att det varit väldigt mycket folk ute på mellandagsrean, bland annat i Mall of Scandinavia. Såg en bild och man (läs jag) kan bara inte förstå hur människor kan vara så korkade så att de inte lyssnar utan beger sig ut i mellandagsrean trots situationen och att Regeringen och FHM verkligen bett människor att låta bli.

Vad är det som gör att man inte kan låta bli? Måste man shoppa eller slår rastlösheten klorna i människor?Det är ju söndag idag så alla matbutiker är stängda.. Det innebär sista dagen med julmat, så tacksam att vi gjort som vi gjort (delat upp) annars hade jag bara inte klarat julmat idag. Nu tycker jag att det ska bli gott men jag känner att det skulle bli för mycket att ha det en dag till.

I morgon blir det italienskt.. vad vet jag inte mer än att det inte får vara ”stabbigt” och det ska vara gott om grönsaker 🍅Det allra viktigaste Nyårslöftet för 2021 är att ha roligt, det är ingenting man kan beställa utan man måste såklart se till att det blir så själv. Visst finns det yttre faktorer som påverkar som t ex utegångsförbud, att vänner med boenden här kommer ner och så vidare men då får man göra det bästa av situationen..


Jag skulle inte sammanfatta året som tråkigt, däremot väldigt annorlunda. Vi har aldrig gjort så lite utanför hemmet som i år och det sociala delarna har heller aldrig varit så begränsade men vi har ändå haft det väldigt bra. Det är klart att det kunnat vara roligare och visst är det tråkigt att vänner med boenden här inte kommit hit.

Jag tror också att det blev så att när det blev Lock Down så skulle det bara vara i två veckor, sedan blev det två till i ett antal omgångar. Hade vi t ex vetat från början att om en vecka blir det en Lock Down som kommer att gälla i 10 veckor så hade man både kunnat och förberett på ett annat sätt. Men det är klart att det inte skulle vara möjligt att lämna den informationen då. Hursomhelst så klarade vi den där perioden väldigt bra. Nu blir det med all sannolikhet ingen ny Lock Down men vi har ju rätt så tuffa restriktioner nu med utegångsförbud etc och det är inga problem för nu har man (hur hemskt det än låter) rutin.Roligt innebär inte att det måste planeras eller att man lägger in för mycket i ordet ”roligt”.. Det kan vara roligt att ta världens längsta promenad utmed havet i Elviria, roligt kan vara att köpa med sig pizza och sitta på stranden och äta, roligt kan vara att gå ut och äta en bra middag med vänner. Det kan vara roligt att bara vara hemma.. Ja, roligt kan vara väldigt mycket och det blir det du gör det till.

Att ha roligt inom ramen för det vi själva kan påverka = Ett bra 2021..

Kanske skulle avge ett nyårslöfte till er… sluta skriva om Trump 😊 Korta Trump uppdateringar i separata – kan inte bli att följa hans galenskaper..Så får det bli ✨

Jag tycker att jag varit rätt så bra på att ”rensa” och då tänker jag på garderoben i första hand men ändå hänger de där på sina galgar.. De där kläderna som jag inte kan minnas när jag använde sist och som jag ju faktiskt vet att jag inte kommer att använda heller. Det är inte en massa plagg som hänger i garderoben i onödan så det är i sig inget praktiskt problem. Det hänger något gammalt felköp, något man inte tycker är snyggt, något som inte passar så bra i storleken. Dom galgarna ska vara tomma nu före nyår och så ska det som hängde på dem tas med till butiken när jag börjar jobba igen efter nyår.

Det är inte bara en rensning jag ska göra, den går ju rätt snabbt. Tänkte organisera också.. Jag har rätt så bra ordning, men det kan bli lite bättre med färger etc. Det här med att jag har vinter vs sommargarderob gör att det blir så mycket lättare att hålla ordning och ha översikt. Det låter som om jag har kläder som en mindre butik men så är det givetvis inte men har alltid älskat kläder och man har ju hunnit samla på sig..


Aʜᴏʀᴀ ʜᴏʏ ᴀ ᴀᴘʀᴇɴᴅᴇʀ ᴇsᴘᴀɴᴏʟ….Det är ju faktiskt både pinsamt och dåligt att jag inte tagit tag i att lära mig spanska på ett bra sätt. Om jag nu ska ”skylla” på något så är det att i princip alla pratar engelska här. Men nu tänker jag vare sig slösa någon energi på att tycka att jag borde ha gjort det eller att ha några ursäkter. Spanskan är ju ett av mina nyårslöften.. Inte att lära mig flytande under 2021 såklart men att på riktigt sätta igång.

Jag hade ju kommit igång innan Corona och ”isoleringen” kom och var så otroligt korkad som inte använde den tiden till att plugga vidare utan resultatet blev precis tvärtom. Jag tappade massor av det jag lärt mig. Det är ju inte som förr när man ger sig på att lära sig ett nytt språk men jag har alltid haft hyfsat lätt för det så något hopplöst fall är jag inte. Hursomhelst så är jag nu tillbaka och har passerat den nivå jag var på innan Corona så det är dags för ett ordentligt avstamp.

Jag kommer inte att gå någon utbildning och jag kommer bara att satsa på att lära mig att prata.. Hur de stavas får jag flytta framåt, det viktiga är ju att kunna konversera. Jag har som nyårslöfte att ”investera” fem till sju timmar i veckan.. Av dom räknas två bort för jobbet i butiken, anledningen till att jag inte räknar bort hela arbetstiden är att jag ju pratar svenska med Christina.


Jᴀɢ ᴀ̈ʀ ғᴜʟʟsᴛᴀ̈ɴᴅɪɢᴛ ᴋᴀ̈ʀ….Jag är inte den som har sådär så himla mycket blommigt men jag kan definitivt tycka att det är fint och har lite somrigt blommigt i garderoben. Om den här klänningen skulle man kunna säga ”Love at first sight” – jag bara älskar den ✨ Den påminner mig lite om Pax-kjolar och Pax-blusar som var de snyggaste och ”hetaste” man bara kunde ha när jag var sisådär 17 eller så..


Tɪʟʟ sᴏғғʙᴏʀᴅᴇᴛ….Idag tog jag med mig saxen när vi var ute på dem långa promenaden.. Tänkte få till något till soffbordet nu när hyacinterna gjort sitt.. Tro nu inte att jag går runt med saxen och i godan ro klipper bland privatpersoners murgrönor eller att jag har med mig en bärkasse för att bära hem det.. Vill bara vara lite extra tydlig 😊

Vi promenerade i villakvarteren intill strandpromenaden och gick även en bit på den. Ljudet från vågorna som rullade in var magi – hade glömt telefonen annars hade jag lagt upp en ljudfil här. Inte för att jag tror att ni aldrig hört vågor som rullar in 😊


Det har aldrig funnits ett år som alla vill lägga bakom sig så snabbt det bara går som i år. Med förhoppningar om ett nytt och bättre år genom vaccinet så vill vi nog alla kliva in i 2021.. även om inte allt blir annorlunda direkt för det. Det ligger massor av ”psykologi” i det, svårare än så är det inte. Dags att vända blad.. för det här året kommer tyvärr att gå till historien.

Just för att alla vill lämna 2020 bakom sig så kommer det i det stora hela att firas rejält och annorlunda.. Funderar på att fira genom en nedräkning.. Kanske i tre dagar eller så där finalen är Nyårsafton. Eller så firar vi Nyårsafton som nu avslutar vi det här året och nyårsdagen firar vi för att vi nu börjat ett nytt år. Det känns kanske bäst?

Det handlar inte om äta hummer och dricka champagne från morgon till kväll utan det är något mer av ett ”statement” över det.. Det där med nyårsdagen gör ju att året direkt börjar med att hålla nyårslöftet att ha roligt. Vi får se vad vi bestämmer oss för..


Inför varje år listas lite trender både inom mode men även en form som omfattar bland annat nya beteenden.. Jag vet inte riktigt hur det brukar se ut men i år listas beteenden som har har sitt ursprung i 2020. Här är några exempel och det är knappast något som förvånar..

  • Vår längtan till landet blir större och när distansarbete blivit vanligt blir det också lättare att ”fly” stan och klampa runt i träskor (som kommer att vara jättemodernt). Här i Spanien ser man det redan, en stor förflyttning från lägenheter till hus med tomt. En effekt då man under Lock Down och restriktioner har känt sig instängd.
  • Loungestilen – det mysiga modet tar över. Vi har blivit vana vid att klä oss bekvämt och ”hoodies” har blivit en bästsäljare. Bekväma men snygga kläder kommer man att se mycket av, t ex kommer Prada med en Hoodie och kjol.
  • Live-shopping har poppat upp både här och där nu under pandemin. Man kliver helt enkelt rakt in i sändningen och kan interagera både med dem som sänder, andra deltagare och man kan shoppa direkt
  • Vildmarken kallar – Svenska Turistföreningen har i år fått 17 000 (!!) nya medlemmar
  • Hej då Planering – Är det något vi fått lära oss i år så är det att det inte alltid blivit som man tänkt sig. Pandemin har styrt över våra planer. Rent generellt är vi ju rutinmänniskor och vill att det vi planerat också blir av. Men det kan komma ut något positivt av allt – vi kanske får nya ”rutiner” och blir bättre på att ”Go with the flow”

Det kommer ju alltid en lista med modetrender också – det bästa med dem är att de är långa och att modet är rätt längre. Det kommer något nytt varje säsong men det var som rätt säsongen innan är oftast rätt även nästa..Det där med mode behöver jag nog inte broders ut texten om men kommer kanske skriva kort om det vid tillfälle.. Men bilden ovan symboliserar iallafall en del av modet..och mina julnaglar..Visst är rött fint men jag tycker att det är så himla fint med vintervitt eller benvitt, man kan väl kalla det vilket som. Har ett par vintervita smala byxor som jag älskar.. Köpta på ett lite udda sätt i Helsingborg när jag var där på jobbresa.. Såg dem i skyltfönstret till butiken som låg precis intill hotell entrén. Då var det stängt och jag skulle åka tillbaka till Stockholm tidigt morgonen därpå..

Jag bara visste att jag skulle älska byxorna och använda dem hur mycket som helst så jag bad min kollega som skulle stanna längre att köpa dem till mig. En chansning på storleken såklart och det skulle ju inte bli helt lätt att byta. De satt och sitter perfekt, jag har använt dem hur många gånger som helst och de ser fortfarande helt nya ut. Kategorin ”väldigt lyckade köp” helt enkelt ✨


Nʏᴀ sᴀ̈sᴏɴɢᴇʀ….Nu i januari är det säsongspremiär för några gamla trotjänare och så kommer det väl några nya.. Nu ska ju 2021 vara ett roligt år och det innefattar inte att följa alla de här programmen – det har ju varit en sak med alla restriktioner etc.

Kommer inte att se Farmen för det har jag ändå aldrig gjort men definitivt Sveriges Mästerkock som börjar i mitten på januari. Jag får inspiration och sedan är det kul med personerna och tävlingsdelen. Sedan kommer ju Let’s Dance, det där nya programmet där artister uppträder i masker, Karl Fredrik på Eklaholm, Carina Bergfeldts nya talkshow.. Kommer inte att följa alla för då fastnar man alldeles för mycket i tv-soffan..

Det kommer ett kort inlägg senare med fokus på Trump men även lite annat.. Ointresserad av Trump = läs inte 😃
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.