Julmust & Brysselkål….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det blev ett gäng ✅ på To Do listan igår bland annat la T in sill. Han gör lagen själv så sillen behöver stå i 1,5 dygn för att bli riktigt god. Ikväll när vi har ”uppesittarkväll” ska jag göra klart de små etiketterna som jag gjort av några överblivna julkort. Kommer att göra etiketter eller snarare dekorationer till bland annat skinkan också – lite överkurs men jag är ju på lite pysselhumör 😊

Dan före Dopparedan och vi har 17 grader och soligt. Den där solen gör allt mycket för välmåendet ✨

Idag har vi varit och fått doggisarna tvättade och klippta så nu är de riktigt julfina. Vi var även hos veterinären och köpte julklappar till dem – nya koppel för det behöver dom verkligen. De hundkoppel vi tycker är bäst är dem med ett rejält handtag och man kan anpassa längden på ”linan” på ett lätt sätt under promenaden. Gud så dåligt beskrivet. Strunt samma, fina kommer de att bli – Karisma i ett rosa och Tintin i ett blått 🐶🐶


Börjar komma till slutet av Storbedragerskans berättelse och har nu ändrat mig om betyget.. Inte längre en möjlig svag fyra utan en trea och kanske den också lite svag. Jag vet inte om det beror på att jag lyssnar vid bedtime, somnar och inte lyckas helt rätt när jag backar tillbaka men jag tycker att den hoppar för mycket i slutet. Det blir svårt att hålla isär vad som hände när under hennes tid i Sverige.

Jag tycker i det stora hela att hon tar på sig ansvaret för sina val men visar inte någon ånger att hon gjort val som påverkar andra negativt och ber inte heller om ursäkt till dem hon orsakat skada, bortsett ifrån sina två döttrar. Nja, där blev det lite väl skevt tycker jag..Jag har skrivit på min julkrönika.. Kan nog inte inte kalla det för en krönika för det blir nog både högt och lågt dessutom utan struktur. Men den blir vad den blir. Min julkrönika hette ett inlägg som jag skrev vid jul 2016 – det var nog mer än nyårskrönika så det här blir första försöket 😊

Tänkte vara klar och lägga upp den i morgon, innan julafton tar fart på allvar 🎄


Jᴜʟʙᴀᴅ ɪ ᴊᴏʀᴅɢᴜʙʙᴀʀ & ᴄʜᴏᴋʟᴀᴅ….Imorgon ska jag starta min julafton med ett långt, skönt & varmt bad. Jag älskar att bada och häller alltid i något badsalt eller badskum.. Imorgon blir det mitt nya badskum som jag fick idag när vi var ute på våra sista ärenden inför julen. Det är ett lite lagom fint badskum, har aldrig testat det förut och definitivt inte ”doftkombinationen” heller. Jordgubbar & Choklad.. Jag vet inte riktigt.. men det blir säkert bra 😃

Jag tycker att det är så fint det här med julklappar till sina kunder. Salongen som vi klipper hundarna på är väldigt liten och ligger på en bakgata i de ”spanska” kvarteren men vi får varje år en julklapp av dem också.. En liten väggkalender, den ser likadan ut varje år och har nog gjort det i hur många år som helst. Faktum är att tack vare att den är så liten så använder vi den varje år..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴏʀᴅ….Brukar normalt inte engagera mig i den här typen av grejer på sociala medier.. eller de där man ska lista ut summan av symbolerna på den nedersta raden – inlägg som kommer om och om igen. Hursomhelst så fick jag för mig att kolla vilka de fyra första orden jag hittade skulle vara.. Vilka det var? Det kommer jag berätta mer om i inlägget ”Mål och Planer” som kommer runt nyår.. Vilka är dina fyra första ord?


ᴜᴘᴘsᴋᴀᴛᴛɴɪɴɢ….Visst är den här bilden fin? Det är inte så att ögonen tåras som med WHO’s budskap om Tomten till alla barn men fint är det. Ingen får ju kramas men Tomten är ju immun enligt WHO så då går det ju bra 😃

Det är väl inte vad man kalla uppskattning.. Men det är den uppskattning man får om man är vice president eller stabschef och chefen heter Trump.


ɪ ᴠɪɴɢʟᴀsᴇɴ….Ikväll blir det den allra godaste skinkmackan.. den första.. Skinkmackor, edamerost och julmust i vinglasen det blir vårt sätt att ”officiellt” starta julen ✨

Det äts nog skinkmackor i princip alla hem ikväll. Eller någon variant på skinka om man är vegetarian. Det vanligaste verkar vara en variant på blomkål men jag har ärligt talat inte så bra koll.


ᴇᴛᴛ ʟɪᴛᴇ ʟɪᴛᴇᴛ & ʙᴇᴋᴠᴀ̈ᴍᴛ ᴊᴜʟʙᴏʀᴅ….Något dignande hemlagat julbord blir det inte hemma hos Blondinbella.. Lite skinka och prinskorv från charken, Skagen och löjrom och en paket lax.. Sillen hoppar de över.. En liten förpackning färdig risgrynsgröt.. Ett paket köttfärs för att fixa köttbullar enligt ex-makens recept.. De innehåller rostad lök det har jag aldrig hört talas om förut. Jag hoppas de åtminstone blir mätta ✨ Men barn är ju rätt ointresserade av vad som finns på julbordet – intresset ligger i vad som finns under granen 🎄Brysselkål på julbordet är inget ovanligt men inte något vi brukar ha.. det blir det ändring på i år. Vi ska göra karamelliserad brysselkål enligt ett ”recept” från tidningen Buffé.. Jag vet faktiskt inte varför vi inte brukar ha det när jag tycker att det är så gott.. Men ett lätt svar är väl att man har


Dᴇɴ ᴛᴏᴛᴀʟᴀ ᴍᴏᴛsᴀᴛsᴇɴ….


Inspiration från Silverödlan1

Måste bara dela med mig av det här otroligt fina sättet att lägga upp sitt julgodis på ✨ Det är inte så mycket jobb som det kan se ut för man fyller ju bara på varje liten låda i lådan. Man väljer ju själv hur många sorter man vill ha och hur kreativ man känner för att vara.. Det är väl lite överkurs ett år som det här när det inte är huset fullt någonstans men en bra idé för nästa jul kanske..

Outfit planeringen är klar, låter pretentiöst men om det är något år som det känns viktigt att klä sig fint även om man bara är två så är det i år. Hade fixat naglarna julröda men så började jag greja med något innan lacket torkat riktigt.. måste med andra ord måla om nu ikväll.

Ska som alla andra skicka iväg lite julhälsningar och posta ett God Jul inlägg på Instagram och Facebook. Sedan föreslår jag att vi ”stänger av” omvärlden en stund och fokuserar på att få en fin jul tillsammans med den/dem vi firar ✨


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.