MarOckanskan & Julkortet….

Bra fredag i butiken.. Inte någon rekordförsäljning men bra och vi hade roligt.. Skriver mer om det längre ner..

T fixade maten när vi kom hem igår, han hade förberett lite innan så det gick snabbt. När vi ätit så blev det två avsnitt till av seren – vill inte att den ska slut men det gör den nog snart eftersom det bara är en mini-serie. Hursomhelst- rekommenderar den verkligen! Midas män.


Oʟɪᴋᴀ ᴋɪɴᴇsᴇʀ….


Nu är jag inte nedlåtande mot kineser – just to clarify 😃

Det finns kineser och så finns det kineser. T kom på att Kinesen kanske skulle ha någon bra liten ljusslinga till jul-enen. Det finns ju inte bara en Kinabutik utan det är typ som med apotek… många. Väldigt många. De varierar i storlek, sortiment och ”kvalitet”.

Det finns en som är klart bäst på mat och ligger mitt i stan.. Den som är bäst på det där ”mellan himmel och jord” sortimentet ligger uppe vid busstationen. Egentligen ett uselt läge för vilken butik som helst.. man är bara där för att transportera sig vidare, det finns i princip inga parkeringsplatser och det går ingen buss dit.

Hursomhelst så ligger den där. Stor, galet stort sortimentet (klart högre kvalitet än de flesta andra men inte dyrare för det) och väsentligt mer välskött än de andra. Allt super-organiserat i gång efter gång. Självklart hittade vi en perfekt liten ljusslinga ✨Vi fick också tag på några extra glasburkar i Kinabutiken. Jag har gjort etiketter av några överblivna julkort – blev riktigt fina.. Pyssliga Eva får bli mitt nya ”smeknamn” 😊Nu köper vi ju ingen sill i år förutom matjessill.. Jag börjar undra om det varje år hålls ett möte där man samlas x personer i ett konferensrum.. och att man istället för kaffe eller vatten har något helt annat i glasen.. Alkohol. Värst förslag på Årets limited edition vinner.. Särskilt gott är det kanske inte men PR kan det i så fall ge.. Här ser ni ABBA’s sillvarianter för den här julen..

Jag är väl trist men blir inte så himla sugen på att köpa någon av de här sillarna, chips med smak semlor och allt vad som nu finns i år..Min favoritleverantör om man ska köpa sill är Klädesholmens.. klart godare! Dom utvecklar ju också lite nya varianter men inga ”sensationer”.. Jag tror att de gynnar dem som en leverantör som har kvalitetsprodukter i kombination med att de utvecklar varianter som ”makes sense”.. Nya sillsorter man vill äta mer än en bit av och köpa igen ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴋɪɴᴇsᴇʀ….Såg ett inlägg med de här tavlorna.. Vi hade några liknande.. men lite finare tycker jag nog. De var minst en meter höga och proportionerligt breda och var väldigt effektfulla mot väggen bakom. Hade skriver jag.. Har skrivit om det förut så jag drar det inte igen men vi fick ett sådant där bud man inte tackar nej till (vi skulle egentligen inte sälja)…. Det engelska paret ville inte slösa tid på att köpa möbler etc så allt skulle ingå. Men det fick det vara värt..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ʜᴀɴᴅʟᴀ….Vi har ju en mycket bättre situation när det gäller Corona så de senast insatta restriktionerna har verkligen hjälpt. Det går inte att helt blunda för de ekonomiska konsekvenserna så nu försöker kommunen hjälpa till att få igång handeln i stan. En totalt motsatt åtgärd jämfört med Sverige..

En åtgärd är parkering i parkeringshusen.. Om man kan uppvisa ett kvitto på minst 10 euro när man ska hämta ut bilen behöver man inte betala.. Man kan komma upp till 24 timmar efter det att man parkerat. Nu är det bara i ett garage det gäller men förhandlingar pågår med många garage i stan.

Antalet smittade per 100 000 har ju legat strax under 200 men har nu vänt lite och ligger på 215 eller däromkring.


Nᴇᴇᴇᴇᴊ….Nu har jag inte få så mycket information än men en ny variant av Corona-viruset.. som dessutom sprids snabbare.. Men är inte farligare.. Det är givetvis för tidigt att dra några slutsatser men hur positiv man än försöker vara så känns var ju en mutation verkligen som sämsta tänkbara julklapp. Ett namn har den muterade versionen hunnit få VUI- 202012/01.

Boris Johnson har haft presskonferens och nu är det nya och väldigt tuffa restriktioner som gäller igen. Det är väl tyvärr så att det här inte kommer att stanna inom Storbritannien..


Sɴᴀʙʙᴛ, ᴇɴᴋᴇʟᴛ & ᴊᴀ̈ᴛᴛɢᴏᴛᴛ….Har missat att ladda ner Tina Nordströms senaste kokbok från Adlibris.. Upp på listan för helgen. Apropå To Do listan och att jag flyttade över den på prov till Numbers – istället för att hålla på med mina handskrivna veckolistor. Var lite skeptisk men nu undrar jag varför jag envisades så länge med papper och penna. Det finns ju mycket bättre alternativ än Numbers så det ska jag kolla upp. Tips någon?

Tina hade ju ett jul mat & bak program i veckan. Såg inte det men en snutt av reprisen idag.. Hon är nog den tv-kocken som inspirerar mest, framförallt genom sitt sätt att vara ✨

Då när de började sända de första programmet med henne inspirerade hon minst sagt ett hela Sverige. Om hon använde t ex flingsalt i ett program så länsades hyllorna på det och så var det varje vecka. Det blev faktiskt så att SVT meddelade handeln så att de kunde beställa hem så att hyllorna förhoppningsvis inte gapade tomma..


Dᴇɴ ʀᴀ̈ᴛᴛғʀᴀᴍᴍᴀ ᴍᴀʀᴏᴄᴋᴀɴsᴋᴀɴ….Vi var fyra som jobbade ikväll men då inkluderar jg Patrick som typ gör noll nytta.. förutom att se till att kunderna inte missar handspriten.. Det är ju oftast en salig blandning när det kommer till språk så snacket flyter ihop inte direkt obehindrat på.. Men vi ”kämpar” på och vill man så går det. Det inte bara språket som utgör skillnaderna alltid- idag var vi fyra olika nationaliteter. Från Sverige, Spanien, Irland och Marocko.

Patrick köpte en väggkalender som vi säljer i butiken och av någon anledning började han med att fylla i sin födelsedag. Oklart hur det gick till men spanjorskan bad marockanskan att gissa hans ålder. Hon tittade noggrant på honom och sa sedan 80 (😱) Patrick blev väl inte helt nöjd med det svaret (men inte sur på något sätt) så hon korrigerade och sa; kanske 70 då. Det var ett gäng år fel det också och rättfram som hon är konstaterar hon att ”min pappa är 69 och han ser mycket yngre ut än dig” 😃 Tur att Patrick inte tillhör den känsligare sorten..Vi kom också in på det här med familj.. Patrick skild, två barn men han har inte haft någon kontakt med sin dotter på många år. Marockanskan 28 år, gift men ännu inga barn. När jag berättade om man och två hundar var hon helt övertygad om att jag menade två barn. När hon fick klart för sig att jag verkligen menade två hundar fick hon typ en smärre chock.. I Marocko är hundar inte husdjur och absolut inte några som räknas in som familjemedlemmar.. det framgick med all önskvärd tydlighet 😃

Nu är hon lite speciell och har väl kanske vuxit upp lite mer ”arabiskt” än t ex Kawhtar som ju har husdjur i form av en katt. Rättfram är hon sannerligen.. Sara alltså. Men vi lämnar det så..Min ålder fick hon btw inte gissa.. hade nog varit 67 eller så då 😃


Sᴛʀᴇss….Skrev ju förra veckan om den överstressade butikschefen som skulle gå på semester i en vecka. Hon höll på med allt och det samtidigt- så orolig att hon skulle glömma något. Hon var så orolig så hon inte bara dubbelkollade vissa saker utan kollade vissa saker fem gånger.. Det var till ingen nytta för hon kollade vissa saker så många gånger att de blev helt fel.. Ska inte rabbla det här men stressad var hon, trött var hon och inte blev hon piggare av den där oron att missa något..


Fᴀʟʟsᴋᴀ̈ʀᴍ….Jag kan inte tänka mig något värre, jo det kanske jag kan men det här måste vara oerhört obehagligt. Ett SAS plan på väg från Arlanda mot Kanarieöarna fick landa i Amsterdam eftersom det fanns en passagerare ombord som vägrade lyssna och följa instruktioner. Det handlar knappast om att han inte följde instruktionerna om att ha munskydd utan var med all sannolikhet full och bråkig.,

Passageraren fick såklart inte följa med på planet vidare till Kanarieöarna.. Konsekvenserna stannar inte vid en mellanlandning- flighten från Kanarieöarna till Stockholm som skulle gå ikväll flyttas till imorgon.. Personalen har varit i tjänst för många timmar och det är ju självklart så att flygpersonal inte kan jobba så att säkerheten riskeras. Det blir alltså extra hotellnätter, mat mm vilket kostar pengar för SAS och inte är det kul för passagerarna heller..Jag vet inte hur många siffror räkningen som passageraren får kommer att ha.. Jag vet däremot att jag inte skulle vilja få den – sorteras väl minst sagt in under avdelningen onödiga kostnader..

Passageraren skulle kanske behöva en fallskärm han också – fast av en helt annan sort..


Dᴇᴛ sɪsᴛᴀ ᴊᴜʟᴋᴏʀᴛᴇᴛ….Så här ser det ut – det sista julkortet från Donald och Melania Trump.. som presidentpar och kanske också som par överhuvudtaget..

Läste att Melania är fullt upptagen med renoveringen av deras bostad i Florida ”Mar a Lago”. Planen är väl att de ska flytta dit permanent- eller så får man säga ”var planen”. Ingen i Familjen Trump får bo där mer än tre veckor i rad. Det finns tydligen ett avtal med grannarna som krävde detta i utbyte mot ett godkännande att han skulle få bedriva publik verksamhet., Golf, klubbhus etc med skyhöga medlemsavgifter..

Han stöter på lite motstånd nu för grannarna här viker tydligen inte ner sig utan hänvisar till avtalet och att det finns fastigheter till salu i Palm Springs så han kan säkert hitta något passande.. De hoppas att han ska respektera avtalet så att man undviker en pinsam situation med rättsliga åtgärder. Pinsamma situationer är ju inte direkt något han bryr sig om..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴊᴜʟᴋᴏʀᴛ….Har inte hört ett ord från Sverige om mina ”hand made” julkort.. Finns väl två anledningar till det; Spanska postgången är som vanligt inte den snabbaste eller så vet inte inte mottagarna riktigt vad de ska säga för att inte såra mig 😃 Time will tell..

Kanske kommer lite tankar senare..

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.