Julblommor & Samhällstjänst….Nu har jag ett dilemma.. ett riktigt i-landsproblem.. Men tar tacksamt emot input. Tidigare var ju bilderna i inläggen lite hipp som haver.. Den senaste tiden har jag centrerat och använt storlek medium. Det senaste och det här kör jag stora bilder och centrerat.. Som sagt ett korkat i-landsproblem som jag antagligen inte borde ägna en tanke åt men nu gör jag det och undrar.. Medium eller stora bilder?

Fick mycket gjort igår så ytterligare ett gäng ✅ på listan. Det drar ju ihop sig för ledighet för folk så dt gäller att få saker på plats innan de ”försvinner” över jul & nyår ..

Vi såg ett avsnitt till av Midas män eller vad den nu heter.. Det första var ju som jag skrev jättebra och det andra var minst lika bra ✨ Avsnitt tre imorgon kväll när jag kommer hem från jobbet i butiken.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴀᴄᴋsᴀᴍ….
Jag skrev ju igår om man varje dag borde tänka på något som är tacksam över.. Här är det jag är tacksam över – T hade åkt upp till Fransyskan när han var och handlade ❤️ Nu är det riktigt julfint i vardagsrummet ✨Jᴜʟᴋʀᴏ̈ɴɪᴋᴀ….Det där med att skriva julkrönikor och nyårskrönikor är det många som gör. Många som gör det väldigt bra och väldigt mycket bättre än mig men vad gör det? Jag har heller inte varit duktig på det i perspektivet att jag gjort det varje år och de har heller inte varit i närheten av att vara ”heltäckande”. Men ett år som det här borde de väl vara det, eller iallafall ett försök till att göra dem bättre.

Jag har alltid tyckt att det känns jobbigt att tänka på att det finns människor som sitter helt ensamma. I år är det givetvis väldigt många fler än ett vanligt år men det är dom som inte har någon att fira med, inte har någonstans att gå som jag tycker är sorgligt. Nu ska jag inte gå händelserna i förväg och heller inte ”snöa” in på det i min lilla krönika 🧑‍🎄


Bᴀ̈sᴛᴀ ᴊᴜʟᴋʟᴀᴘᴘᴇɴ….Det här är väl en riktigt bra idé istället för att ”tjafsa” om vem som ska ta hand om disken, städa & tvätta och vem som får hoppa upp i soffan och äta choklad 😃 Exakt hur ”hjulet” ska funka i praktiken är väl inte hel solklart men först som hamnar på det som ska göras eller på choklad kanske.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴊᴜʟᴋʟᴀᴘᴘ….Jag hade noll förväntningar på att vinna den röda klänningen eller kokböckerna och det gjorde jag såklart inte heller. Nu är det Charlotte Perreli som lottar ut ett set från sitt eget klädmärke som hon ju lanserade nyligen.. Jag undrar hur det går med försäljningen.. Inga hurrarop på Instagram eller så..

Katrin Zytomierska är ju i fejd med säljaren av det där ”baddräkts/bikini” företaget hon köpte.. Nu kör hon 70 procent på allt hela tiden.. Bli av med lagret för att fylla på till nästa säsong eller en kombo av att bli av med lagret för att visa att hon har rätt i tvisten.. Blir det inte förlikning så är nog en förlust runt hörnet.. tbc


Oᴍᴠᴀ̈ɴᴅ ʜᴀᴘᴘʏ ʜᴏᴜʀ….Regionalstyret har ”lyssnat” på restaurangägarna som ju varit upprörda över att de måste ha stängt mellan 18.00-20.00.. Nu får de ha öppet men inte servera alkohol mellan 18.00-20.30.. De får börja igen sedan och stänga 21.30 så att folk hinner hem till utegångsförbudet träder i kraft.

Alltid något men.. För att få ha öppet måste man ha licens som cafeteria och ha en kaffemaskin.. Vad är de tror ska hända under de där 2,5 timmarna som alkohol inte får serveras?


Jᴏʙʙɪɢᴛ….Det har inte varit några roliga veckor för Annie Lööf.. och så om det inte räckte med Federley så dök det upp en centerpartist som bott ihop med någon som är dömd för något liknande som Federley’s ex-sambo. Jobbigt för henne men givetvis ingenting hon kan belastas för, så sviken hon måste känna sig av Federley som hon trots allt hade en nära relation till.


Sᴀᴍʜᴀ̈ʟʟsᴛᴊᴀ̈ɴsᴛ….Ofta när jag sitter och jobbar har jag/vi tv:n på sådär i bakgrunden. Hörde då att Peter Eriksson avgår som biståndsminister. Ingen ”uppsägningstid” där inte, han slutar direkt. Nu har Stefan Löfven väldigt mycket annat att tänka på så att det bara var ett kortfattat meddelande från honom kan man knappast klandra honom för. Men varför hade Peter Eriksson så himla bråttom.. det känns ju lite ”ojuste” mot Löfven.

Han stod där bakom talarstolen och drog hela sitt cv.. Visst var han besviken på några saker han inte lyckats med men när man lyssnade med ett halvt öra så lät det som en enda lång hyllning till honom själv. Det var en sak som jag verkligen reagerade på;

”Jag har gjort min värnplikt/samhällstjänst nu och det är dags för mig att mucka”

Peter Eriksson
Visst som statsråd och/eller minister som han var så jobbar man säkert många timmar, men det beror ju också vilken ministerpost man har. Jag kan tycka, eller rättare jag tycker att det är högst märkligt att jämställa sin roll som statsråd/minister med samhällstjänst. Tror inte att t ex alla sjuksköterskor tycker att den jämförelsen är så rättvisande med tanke på att han har ca 140 000 kronor i månadslön. Visst, många bor ju långt ifrån sina familjer under stora delar av veckorna vilket såklart är en uppoffring på det personliga planet men inte på det ekonomiska eftersom de får kompensation för det dubbla boendet.

Nu ska jag inte gå händelserna i förväg men han har rätt att ansöka om ”avgångsersättning” – det innebär bibehållen ersättning i ett år. Det tror jag inte heller kan jämställas med andra som jobbar med olika former av samhällstjänst. Kanske är jag en ”surtant” men det blev helt enkelt för mycket med hur bra han var och hur bra han är som bidragit så i sin samhällstjänst.. Dessutom lät han nog lite trött och ”bitter” men det är klart att han rätt till.,


Sᴋɪʟᴅᴀ ᴠᴀ̈ʀʟᴅᴀʀ….Sista avsnittet av Bonde söker fru igår. Det blev ett par iallafall och det var inte det par jag skulle ha gissat på. Men säg när jag har rätt om sådant 😃 Paret som fortfarande var ett par var det där bonden ångrade sitt val..

Det har under åren blivit 17 bröllop och 28 barn eller något liknande så uppenbarligen har det funkat rätt bra att hitta kärleken.Det är ju minst sagt ett udda sätt att hitta kärleken på.. I en ”bubbla” över sommaren, i konkurrens med andra tjejer som också bor på gården och val med jämna mellanrum vem som ska få åka hem. Det är dessutom nästan alltid så att det är olika varianter av ”stadstjejer” som möter Bonden på gården. Om någon skulle presentera programmet rakt upp och ner så skulle man nog inte tro att det skulle bli så många bröllop och barn..

Programmet ligger väldigt högt upp TV4:s Top 10 lista och givetvis kommer det en ny säsong 2021. Säsong nummer sexton ✨


Nᴀ̈sᴛᴀ sᴀ̊ᴘᴀ….Nu när Bonde söker fru är slut är det dags för nästa ”dokusåpa” att rulla igång ytterligare en säsong av Farmen. Tror att det säsong 14 de kör nu. Ny programledare är Anna Brolin. Paolo Roberto fick ju sparken samma dag som han greps i polisens razzia mot ”sexköpare” på Östermalm. Vi hade ju inte följt Bonde söker fru innan den här säsongen och likadant är det med Farmen. Jag tror inte att vi kommer att börja med det nu heller oavsett hur mycket utegångsförbud det än är.


Aᴠᴛᴀʟᴇᴛ….Nu är Elsa Billgrens bok om livet i sommarhuset på Gotland.. Hon har en speciell stil som verkligen sammanfattas av omslaget ✨ Det här är en bok som man verkligen måste ha ”fysiskt” och bläddra i om och om igen.. En coffee table book som inte är som så många andra är.. dvs de där som folk har ”bara för att” Chanel och annat som andas lyx och för de flesta bara är en inredningsdetalj..

Asᴄᴏ….Det här är Asco – en liten häst som är en meter hög och väger 125 kilo.. Han har ett extrajobb som skiljer sig väldigt mycket från de flesta andra hästars. Troligen alla. Han besöker boenden inom äldreomsorgen tillsammans med sin ägarinna.

Som ni ser på bilderna så är han inte ute och träffar de boende utan inne 😃 Förra året kunde han besöka 47 olika äldreboenden då och då men i år har det kunnat bli fem besök totalt.. Han trivs verkligen med besöken enligt tjejen som äger honom och de äldre uppskattar hans besök jättemycket.. Ett välkommet avbrott i vardagen ✨

Jag fullkomligt älskar bilden där Asco lägger sitt huvud mot en av de äldres säng ❤️


Nʏᴛᴛ ᴘᴀ̊ Gᴀ̊ɴɢ….Det är många som nu under 2020 styrt om lite och börjat med nya grejer. Vissa kanske för att branschen de är i mer eller mindre i inte existerar i år, en del för att efterfrågan på det de gör minskat och en del för att de fått massa tid att tänka och reflektera över vad man egentligen vill göra.

En del gör det för att de känner att de vill ha utveckling, läste t ex att Jill Johnson håller på och utbildar sig till sommelier.. Bianca Ingrosso behöver knappast ta till nya spår för att överleva utan gör det för att det är kul. Nu ska hon tydligen ge sig in på något nytt, oklart vad men enligt hennes inlägg på Instagram så är hon riktigt nervös..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙɪᴀɴᴄᴀ….Biancas pojkvän Philippe startade för ett tag sedan en Youtube kanal där han lagar mat – i princip bara italienskt. Jag är nog för gammal för att laga mat med Youtube 😄 Gjorde det en gång när jag ville få till en riktigt äkta Penne al arrabbiata – den blev verkligen så mycket godare än de där ”försvenskade” varianter man oftast svänger ihop.

Den här pastarätten med tortellini är den som är det senaste han lagar på kanalen.. Ingredienserna står med i Instagram-inlägget så det ska jag nog klara utan step by step instruktioner 😄 Blir nog i helgen..


Jobbar ju i butiken eftermiddag/kväll och nu har vi återgått till ordinarie öppettider vilket innebär att vi stänger 20.00. T och doggisarna ska som vanligt komma och hämta sisådär kvart över.. Dom brukar alltid vara lite tidiga och det är helt underbart att se deras totala glädje i dörrens glasruta när de ser mig därinne och hur de hoppar & skuttar när jag kommer ut.. Kärlek – alltid ❤️

Nu lite jobb och sedan ett par ärenden innan det är dags att jobba.. Strumpor till T och aliminiumformar på listan… bland annat..

Hörs sen!

ᴋʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🎄


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.