HeDda, Greta & KarL-Fredrik….Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Blev ett lite långt inlägg idag för inatt var det ”one of those nights” – hade svårt att sova och när jag äntligen somnade så väckte Karisma mig. Jag har inte suttit och skrivit halva natten.. skriver alltid väldigt snabbt.. Dessutom skriver jag på kvällar

Det var jättelänge sedan jag såg någon serie men nu till julhelgerna är det dags. Började kolla runt lite igår vilka serier som verkar bra och så började vi kolla på en miniserie. Det är en spansk serie men den är såklart textad till annars skulle det vara lite jobbigt 😃 Men of Midas heter den (tror jag) och det första avsnittet var riktigt bra så jag hoppas att det fortsätter så. Spanska serier är ofta väldigt bra.

Tänkte på det där med boken jag lyssnar på nu, Jag tycker ju att ”berättarrösten” är så himla viktig och här är det skådespelerskan Hedda Stiernstedt som läser. Det gör hon otroligt bra, lugnt och ”trovärdigt”. Jag har inte sett att hon varit berättarröst tidigare men det är ju många som börjar göra nya saker i år. Hoppas hon fortsätter med det här ✨


Bʟᴀ̊ ɢᴏᴅᴀ ᴛᴏᴍᴛᴀʀ….Erkänner.. den där påsen med Årets smak på Juleskum som låg i ett köksskåp.. Inget förskottsfusk har jag ju sagt men ingen regel utan undantag – eller hur? Påsen är hursomhelst inte längre kvar i köksskåpet.. Blåbär är det som är årets smak och de var riktiga goda de där små blå tomtarna så de gick snabbt åt.. Det får bli en ny påse och en påse original som trots allt är godast 🎅


Bᴜᴅʙᴀ̈ʀᴀʀᴇ ᴇᴛᴛ….Han fortsätter och fortsätter.. Ger sig aldrig. Ger sig på allt och alla att de ska bestrida valresultatet. Det dör 3 000 människor per dag i USA i Covid-19 men den nuvarande presidenten fokuserar på en enda sak. Sig själv.


Bᴜᴅʙᴀ̈ʀᴀʀᴇ ᴛᴠᴀ̊….


Nara måste dela med mig av några ”klipp” om Tomten från WHO igår..

Hur fint är inte är det här. En statsepidemiolog sitter i WHO’s stora sal och håller ett ”tal” med det viktigaste budskapet som finns för alla barn ❤️ Hon har även en kort kommentar om hur viktigt det är för barnen att hålla avstånd och lyssna på sina föräldrar.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴛᴀᴛsᴇᴘɪᴅᴇᴍɪᴏʟᴏɢ….Igår var de där fem minuterna med Familjen Tegnell vid deras julbord (via Zoom) uppe i över 9 000 kronor. Det kommer inte att stanna där.. Årets tema för Musikhjälpen är Ingen människa ska lämnas utan vård.


Eɴ ᴠᴇʟɪɢ ʙᴏɴᴅᴇ….Jag har varit inne på det tidigare.. att det måste vara lite en lite speciell säsong av Bonde söker fru. Valen har väl inte varit så förvånande men att en bonde skulle ändra sig och byta var lite otippat. Det kändes extra ”sorgligt” eftersom den ”bortbytta” tjejens självkänsla och självförtroende inte var de bästa.Tjejen han först valde bort gick med att fortsätta träffa honom men det känns som om kvällens program är rätt givet. Det finns inga par kvar – möjligtvis ett och det är bonden som aldrig behövde rösta ut någon eftersom de åkte hem självmant.. Alla utom de två sista. Det kan iallafall aldrig ha hänt förut.. Som sagt ett uppföljningsprogram ikväll..


Kᴀʀʟ-ғʀᴇᴅʀɪᴋ….Dagen före Nyårsafton kommer ett program med Karl-Fredrik och hans sambo på Eklaholm. Det kan inte vara helt lätt att vara Karl-Fredriks sambo för det är med honom som med Johan Carlson.. hans namn fastnar inte. Det är väl lite värre att generaldirektörens namn inte fastnar men IRL är nog det andra värre.. Han verkar inte få så stort utrymme eller speciellt mycket att säga till om i det hushållet 😃


Hᴀᴘᴘʏ….Det här är inte mina naglar., några men inte alla än 😃 Alla har vuxit ut så pass mycket att de går att måla så att det blir snyggt. Just nu varierar jag mellan ”julröd” och den som de två mittennaglarna har på bilden..


Det kanske inte är rätt timing mitt i den julstress många känner och har men jag tänker på mig själv.. Det finns dom som är jätteduktiga på att ofta – kanske varje dag tänker på vad de är tacksamma över. Jag är absolut ingen ”gnällspik” men kan heller inte påstå att jag summerar varje dag vid bedtime och tänker på vad jag är tacksam för den dagen.

Jag är tacksam för en hel del övergripande saker som man så lätt tar för givet – ända tills det händer något. Varför måste det vara så? Rent generellt tycker jag nog att jag blivit bättre på att uppskatta saker och inte ta allt för givet men jag kan bli bättre på att välja de där sakerna varje dag att vara tacksam för ✨Som till exempel mina naglar 😊


I år ska jag faktiskt ha ordentliga nyårslöften.. Inga orealistiska eller några som jag kommer på fem i tolv.. inte heller 25 stycken. Jag vet väl ungefär vad jag ”avge” för löften men ska tänka igenom och sätta på pränt., Det blir mer på riktigt då., tbc med andra ord..


Det här är viktigare än mina nyårslöften, om man nu måste välja.. Lämnar det så här i det här inlägget och skriver mer snart..Den första önskningen delar jag nog med en hel värld – att Corona försvinner. De andra lämnar jag också så länge.. Dom skriver jag såklart inte här för önskningar ska ju vara hemliga ✨

Det finns btw en person här i världen som sätter en annan önskning före att Corona försvinner och det är Donald Trump. Det är jag helt säker på.

Sᴏᴘᴘ-ᴀ̈ʟsᴋᴀʀᴇ….Jag älskar soppa, blev i och för sig liiite trött på det när vi åt soppa varje dag i flera veckor förra sommaren. Vi var ju tvingade till det eftersom T hade satt en köttbit i halsen och hamnade på intensiven. Dom timmarna i väntrummet var nog bland de värsta jag varit med om. När jag efter ett par timmar fick träffa läkaren så visste de ju inte heller om han fått hjärnskador. Nej, usch det var hemskt..

Det innebar att han inte fick äta fast föda på ett antal veckor. Det är ju inte speciellt ”hyggligt” att slänga en köttbit på grillen till sig själv och sträcka över en tallrik soppa till T så soppa blev det för oss båda. I en massa olika varianter, favoriten blev den asiatiska morotssoppan som vi nog föråt oss på.Eftersom det var i juli så blev det inte några svampsoppor – det är på höst/vinter säsongen det är gott.. Riktigt gott! När vi var på Kosta nu i september så fick vi en Västerbottenost/ Trattkantarell soppa som var så otroligt god.. Smaken påverkas såklart inte av hur man serverar den men jag tycker att både tallrik/skål spelar roll och att servera den så här är verkligen fint ✨

Dags för svampsoppa känner jag 😊Pizza är det nog också dags för, det var länge sedan och är perfekt i mellandagarna. Gör dem oftast själv tycker att det brukar bli riktigt bra och vi gör flera mindre så att ingredienserna kan varieras mer. Apropå mellandagarna så är vi helt inne på det där med en äkta kalkonmiddag ✨I helgen är det dags för att göra klart väldigt mycket men inte all matlagning såklart.. Det mesta gör vi på tisdag kväll och onsdag.. Men det är ju annat som ska fixad också.. Julstädningen, lite blommor och ljus, hundarna ska bli fina genom tvätt & klipp och sist men inte minst min ”outfit” planering 😃

Tänkte också kolla om vi kan hitta världens kortaste ljusslinga med de allra minsta lamporna till jul-enen. Såg på Casa igår att de hade massor av olika ljusslingor så vi får åka dit igen och kolla.Vi ska ju lägga in vår egen sill.. eller rättare sagt så är det T som gör det. Vi kommer att göra ett par olika varianter för sill är ju inte bara gott på jul, påsk och midsommar utan precis närsomhelst.

Vi lägger tid på att duka upp maten fint. Det blir så mycket godare då på något sätt. Jag har sparat några glasburkar med lock som vi kommer använda till sillen och i helgen planerar jag att göra etiketter liknande dom på bilden. Jag kommer inte lyckas med att skriva lika fint men får göra det så bra det går ✨Det blir delvis en på olika sätt stressigare jul i år för många. Jobba som vanligt, köpa massa julklappar när man egentligen inte vill vara ute i affärer på grund av Corona, hjälpa föräldrar som ju är i riskgrupp och inte kan göra sina ärenden själva, fixa julmaten till kanske en utökad familj och sedan kanske också tänka på föräldrar som sitter själva.. Förstår verkligen att det blir mer än stressigt för många..


Lɪᴠ ɪ ʟᴜᴄᴋᴀɴ ɪ ᴅᴜʙʙᴇʟ ʙᴇᴍᴀ̈ʀᴋᴇʟsᴇ….Nu är det liv i luckan… I dubbel bemärkelse. Bingolotto har höjt priset per lott på Uppesittarkvällen.. Då kostar en lott 100 kronor jämfört med 50 kronor.. Såg någon som inte alls hade lust att sitta där med sina sju nitlotter när de kostar dubbelt så mycket. Hur hinner man ens med sju lotter och varför köper man sju om de nu är nitlotter 😃

Det är väl inte bästa timing att höja ett år när så många människor sitter ensamma.. Det där med rekord verkar jag få rätt i (alltid något) – hittills har det sålts två miljoner lotter och de räknar med minst det dubbla.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴍʏsᴋʟᴀ̈ᴅᴇʀ….


Emilia de Poret

Det finns myskläder och det finns ”myskläder”.. Den här skulle jag gärna gå omkring i härhemma under jul.. och alla andra dagar med för den delen. Det finns ju många olika varianter av sådana här men den här kommer från italienska Intissimo som har massor av snygga underkläder mm. Vi har en kedja här som också har mycket snyggt och bra priser ✨Fʀɪᴍᴀ̈ʀᴋᴇ….Jag såg att Greta blir frimärke 2021. Det är svårt att riktigt greppa både vilken genomslagskraft hon fått och att hon i sin otroligt unga ålder kan hantera allt. Det är ju inte ovanligt att människor, t ex artister som slår igenom som väldigt unga på ett eller annat sätt inte kan hantera uppmärksamheten. Men det känns som om hon står stadigt och tryggt i myllan och så har hon ju alltid sin pappa vid sin sida.

Greta tillhör nog en av de personer i världen som är nöjdast med att Trump förlorade valet.. Biden har ju sagt och lovat att USA ska gå med i Parisavtalet igen ✨

När vi ska skicka post går vi alltid till postkontoret men häromdagen behövde vi två lösa frimärken. Jättefina var dom men jag det var nästan omöjligt att förstå dem. Först skulle en del som var perforerad bort ✅ sedan höll jag på för att få loss så jag kunde klistra dit.. Fel metod – man skulle slicka på frimärket (!) Jag vet inte om det var något julspecial” frimärke för det är ju minst sagt omodernt..
Det kan omöjligen finnas någon president (eller person till och med) som fått så många ofördelaktiga bilder, karikatyrer och skämt som Donald Trump..


Bᴏᴋsᴛᴀᴠʟɪɢᴛ ᴍᴀ̊ʟᴀᴛ….Det är ju otroligt hur ”Bokstavligt målat” kan komma på alla de här ”liknelserna”.. Inget fel på fantasin där inte.. Varje dag kommer det en ny bild på Instagram under namnet ”Djurkalendern” Hashtaggen är bokstavligtmalatKʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.