Tomten är immun….Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det visade sig att Svenska butiken bara tar emot beställningar på julskinka och lutfisk.. Blev lite förvånad över det eftersom de både tar emot beställningar och kan leverera.. Vi tog en sväng dit och då sa de att anledningen är att de inte har tillräckligt med kylkapacitet.

Det var rätt utplockat men de får en jätteleverans på söndag så vi åker dit på måndag igen. Idag köpte det som fanns av det som funkar lika bra att köpa i förväg..


Tᴏᴍᴛᴇɴ ᴀ̈ʀ ɪᴍᴍᴜɴ….Jag måste erkänna att jag blev tårögd, på riktigt när jag såg inslaget från WHO som riktade sig till alla barn.. En kvinna som läser upp med största allvar att Tomten är immun mot Corona viruset så barnen behöver inte oroa sig för att Tomten inte ska komma, han har även pratat med världens ledare så att det är garanterat att han får “air-space”. De har jättemycket att göra nu inför julafton men är snart på väg. Hur fint och gulligt är inte det här? Jag blev både imponerad och tårögd 🎅


Cᴀsᴀ….När vi var ute på våra ärenden körde vi förbi Casa och åkte in och kollade. Dom hade minst sagt en hel del julgrejer och jag tycker nog att grejerna var finare i år.. Men har ju samlat på sig tillräckligt med julgrejer under åren så vi prioriterar blommor 🎄


TyHur ”julig” jag än är i år så kommer man ju att bli lite mätt på julmat.. Nu innan äter vi så långt ifrån både julmat och svenskt man kan komma.. Vi är ju ändå rätt så bra på matplanering för varje vecka men tycker nog att det blivit lite sämre med ”flexitarian” livet.. Det får vi se till att rätta till för det är nyttigt och gott ✨Men snart julmat.. 🧑‍🎄🎅


ᴠᴀᴅ sᴋᴜʟʟᴇ ᴅᴜ ᴠᴀ̈ʟᴊᴀ?I en liten by i Rondabergen har borgmästaren bestämt att det blir en annorlunda jul i byn. Istället för den traditionella julbelysningen läggs pengarna på att varje hushåll får en ”god” julklapp – pata negra skinka, ibericokorvar och lokalt vin från Ronda. Julklappen delas ut till alla som är mantalsskrivna i byn 🧑‍🎄

Jag vet vad jag valt….


Tʀᴀ̊ᴋɪɢᴛ….Det är helt uppenbart att människor längtar efter underhållning. Måns Zelmerlöw och Per Anderssons julshow på Hamburger Börs fick ju läggas ner efter två-tre föreställningar eftersom restriktionerna ändrades. Ikväll skulle de köra en föreställning via live streaming. Det gick sådär – teknikstrul och serverkapaciteten räckte inte till. De informerade först att de föreställningen skulle börja senare men efter ytterligare en stund ställdes den in. De ska tydligen ha sålt 5 000 biljetter till föreställningen..

Tråkigt för alla som köpt biljett, bänkat sig i soffan och planerat för en trevlig kväll och givetvis tråkigt för Hamburger Börs och showen..


Bᴏ̈ʀᴊᴀᴛ….Under semestern och julen läser nog alla mer än under övriga året.. Iallafall dom som läser, det är det ju inte alla som gör..

För mig är det inte någon direkt skillnad eftersom jag ”bara” lyssnar när jag går och lägger mig. Men egentligen skulle man ju passa på att lyssna när man städar också.. Jag lyssnar på en ”salig” blandning av genres – allt ifrån sanna berättelser till vissa dokumentära böcker.. Betoning på vissa eftersom det är svårare att somna till den typen av böcker men jag kommer definitivt att lyssna på Jens B Nordströms bok Det stora pensionsrånet när den kommer som ljudbok under januari.

Två genres som jag aldrig skulle lyssna på är Sience fiction och typ Harlequin-böcker (“billiga” kärleksromaner av diverse slag)..Jag började lyssna på Storbedragerskans bok igår. Den går än så länge lite fram och tillbaka i tiden men det är bra uppbyggt. Hon står med som författare och det är givetvis möjligt att hon är det men det troliga är att hon berättat sin historia för en författare. De har givetvis jobbat tillsammans men det märks att det är en författare som skrivit vilket förhöjer lyssnandet..

Bilden är från Kality, inte fängelset utan något område utanför. När man ser bilden kan man ju föreställa sig hur det ser ut inne på fängelseområdet. Eller rättare sagt – man kan inte föreställa sig något av det på riktigt. Det var ju här de två svenska killarna satt men de behövde ”bara” sitta här i 438 dagar.. De fick ju en helt annan hjälp från Sverige eftersom de satt där av en helt anledning.. De hade ju inte gjort något kriminellt som gjort att


Bᴏ̈ɴᴅᴇʀɴᴀ….Såg såklart Bonde söker fru.. Hmm – nog inga som är par idag..


Cᴏʀᴏɴᴀ….Det är såklart lättare att tycka, tro, planera och agera rätt om man har facit.. Tyvärr är det ju väldigt sällsynt.. med ett facit först alltså.

Det är ju inte så att Johan Carlson (ni ser, det har fastnat) var den enda människan i världen som vare sig kunde förutse hur det skulle bli och/eller som gjorde felbedömningar. Det här omslaget på Svenska Dagbladet den 20:e februari tror jag ändå att han önskar inte fanns. Nu är det ju inte heller så att det handlar om ett felaktigt återgivet citat – det här var budskapet då.

Lika tvärsäkra har man varit om att det inte skulle komma någon andra våg i Sverige. Jag menar inte att det är realistiskt att tro att de långt i förväg ska kunna förutse utvecklingen men nog har Folkhälsomyndigheten varit lite väl bergfasta i sina prognoser – trots att de visat sig vara fel så många gånger. Jag är därför lite förvånad över svenskarnas, som det verkar, helt orubbade förtroendet för Tegnell. Jag är inte ett dugg övertygad om att regeringen har samma orubbade förtroende.
Kommissionens delrapport var ju inte ”nådig” och pekar på många och stora brister. Att vi har brister inom äldrevården är inte problem som bara gäller under pandemin. Överlag gäller det jämt och med den utgångspunkten och en saktfärdighet blir resultatet långt mycket sämre än det borde ha blivit.

Jag hoppas att det inte uppstår pajkastning men jag hoppas och utgår ifrån att ansvar blir tydligt och att åtgärder sker.

Ingen vinner på pajkastning men krav måste ställas på regeringen och myndigheter. Här spelar journalister och nyhetsbevakningen en viktig roll. Jag kan tycka att det ofta ställs samma frågor om och om igen på presskonferenserna och att de kör med någon rättviseprincip som att de stora medierna får ställa lika många frågor som de små , kanske inte är helt relevant. Men det kanske ”sållas” bland de mindre så att lärarnas tidning får vara med när det handlar om skola etc.

Var tog Löfven vägen? Han klev ju fram och höll ett par presskonferenser med tydliga budskap om vad medborgarna ska göra. Visst, lite information om att alkoholservering förbjuds efter 22.00 men nu är det hög tid för honom att kliva fram igen tycker jag.Hur rätt eller fel Folkhälsomyndigheten än må ha haft och har, hur många fel som än begåtts inom äldreomsorgen så finns det en sak som är viktigare än allt annat i det kortare perspektivet.. De allra flesta har med all sannolikhet förstått att det är dags att ta det där personliga ansvaret. Att det inte är alla andra som ska ta det.

Eᴛᴛ ᴜᴅᴅᴀ ᴘᴀʀ….Nu är det här ingenting jag skämtar om eller försöker göra mig rolig över – tvärtom. Det finns ju hundar som en eller annan anledning inte bo kvar i sitt hem eller i värsta fall blir övergivna. Det finns ett par organisationer som arbetar jättehårt med att rädda de här hundarna genom att människor adopterar dem. Det går inte till på ett sådant sätt att vem som helst kan ringa och adoptera en hund.

Nu i dagarna kom det upp på Svenskar i Marbella att det fanns fem hundar att adoptera. Det var en mops-tik, en bichon-maltes hane och deras tre gemensamma valpar. En inte helt lyckad blandras men de har levt utomhus och ”olyckan” varit framme. Hela familjen fanns för adoption, av valparna såg två helt och hållet som mopsar. Den på bilden fick ett väldigt annorlunda utseende. Nu är pappa bichon maltes och de två valparna som ser ut som mopsar har adopterats bort. Kvar är mamma mops och den lilla valpen på bilden.

Valpen ser ju onekligen annorlunda ut som en lite smutsig bichon maltes med inslag av mops och just därför är han ju värd så otroligt mycket kärlek ❤️ Som jag hoppas att det ska dyka upp någon nu innan jul och adoptera honom (och mamman med för den delen).


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.