Stress, Överdrifter & Repetition….Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jobbade ju igår och butikschefen var också där.. Hon ska gå på semester en vecka från och med idag och behövde därför fixa lite inför det. Jag höll på att få en stressfraktur med anledning av hennes totala stress över denna semester och att hon inte skulle glömma något.

När jag kom hade hon tappat nycklarna när hon skulle gå med en sopsäck till soprummet.. Total stress, visade sig att de låg i sopsäcken.. Tjugo minuter senare hade hon tappat bilnyckeln.. den fick hon hjälp av Patrick med att hitta. Sedan tappade hon bort sitt munskydd – jag hade som tur var ett i reserv med mig.

Som om det här inte var nog så skickade hon 15 meddelanden så att det inte skulle kunna uppstå några missförstånd när hon var borta och så vidare och så vidare.. Herre Jesus- hoppas hon hinner varva ner innan det är dags att börja jobba om en vecka igen 😄Vi kom på att de var en rätt dålig idé att åka till Svenska butiken idag.. De får ju alla sina varor på söndagar så det brukar vara väldigt utplockat på lördagar. Osäker på om fransyskan har öppet på måndagar så det blir nog så att vi åker dit på tisdag. Ska kolla sista dag för beställningen av julmat bara så att vi inte missar det..


Så här ska de tydligen se ut enligt Patricia- kanelbullarna stämde inte riktigt med bilden 😃 Men goda var dom ✨

Vi har beställt Lussekatter av Patricia som vi köpte kanelbullar av tidigare.. Hon levererar dom imorgon så vi får med andra ord ett äkta svensk Lusse-firande.. Fast inte riktigt ändå för vi hoppar glöggen.. Kommer ju inte att ha varit i Svenska butiken och sedan tycker jag att glögg ofta är så sött och att man blir mätt av det.. Aldrig före julmaten med andra ord..


Sᴏʀɢʟɪɢᴛ….Casa Ceferina öppnade 1895 och är Malagas äldsta butik, fortfarande med originalinredning. Butiken har alltid sålt allt ifrån ost, charkprodukter, vin, likörer mm. Butiken har lockat kunder från hela Malaga och en del av restaurangerna har också handlat här. Butiken har varit mycket mer än en kvartersbutik och har alltid varit känd för för sin goda kvalitet, låga priser och bra service ✨

Jag skriver ”har” för nu i dagarna har den slagit igen. De stänger på grund av ägarnas ålder.. de har drivit butiken de senaste femtio åren och den ekonomiska krisen. Så tråkigt att inte någon tar över – världen behöver mer sådana här butiker och inte bara Mercadona, ICA och liknande..


Iᴅᴀɢ….I morgon är det dags att fixa juldekorationerna så kör veckostädningen idag.. Har definitivt ingenting emot att städa framförallt eftersom det är så härligt efteråt..Efter städningen tänker jag vara med och tävla om en klänning.. Sannolikheten att jag vinner är ju inte så stor men kanske elefanterna kan hjälpa mig 🐘 Skriver mer i nästa inlägg..


Rᴇᴋʟᴀᴍғɪʟᴍᴇɴ….Det har tagits fram en reklamfilm för Trump.. och det finns absolut ingen hejd på vad han åstadkommit..Han har skapat miljontals jobb – ja han har skapat jobb det kan man inte ta ifrån honom.. Men han hade ju ingen uppförsbacke att börja med när han tillträdde..Han har räddat ekonomin..Det här måste ändå slå rekordet i filmen.. Han som totalt negligerat Corona och uttalat sig tvärsäkert om att det är något som snart går över, är mindre än en procents dödlighet och en massa annat. Nu har han lett arbetet med att ta fram ett vaccin (!)Han har fått flest röster än någon annan president i ett val. Han glömde Biden och han glömde att valdeltagandet var högre än någonsin.I filmen görs det även en kort sekvens med Biden där han pratar men texten visar att han säger;

The most extensive, inclusive voter fraud organization in history”


Totalt oseriöst!

Sᴀᴍᴛɪᴅɪɢᴛ….Inte för att jag är förvånad men det verkar ju nästan som om allt kan hända som har med det här valet att göra. Det var två som reserverade sig mot beslutet men det var inte någon av dem som utsetts av Trump..Tror inte Amy Coney Barret, som valdes in precis innan valet, är speciellt nöjd med henne just nu.. Han hade säkert räknat med att hon skulle känna någon form av tacksamhetsskuld för utnämningen..Huruvida det ligger någon som helst sanning i det eller inte kan vi låta vara osagt men det skrivs att det gavs order om att godkänna Pfeizers vaccin annars väntade sparken.. Nu är det hursomhelst godkänt.. Den största anledningen till att få det godkänt är säkert för att han ska kunna ta äran för det. Han har i övrigt inte ägnat Corona en tanke sedan valdagen. inte så att det stod överst på agendan innan heller..


Tʀᴀ̈ɴɪɴɢ & Rᴇᴘᴇᴛɪᴛɪᴏɴ….Anders Tegnell ✅ Johan Carlson ✅ – bara att nöta in under några dagar.. Han passar inte att heta Johan Carlson, så är det bara..


Bᴜᴄᴋᴇᴛ ʟɪsᴛ….Det verkar som om ”alla” har ett besök på Restaurang Frantzens på höstens ”Bucket list”.. Alla är en extrem överdrift och avser såklart bara en liten klick människor.. Jag har inte direkt sett något inlägg tidigare men nu har det dykt upp med jämna mellanrum. Går en så går alla på något sätt..

Det verkar vara ett riktigt bra upplägg och man skulle inte behöva gå därifrån hungrig. Om man väljer deras Avsmakningsmeny får man se råvarorna men inte hur de komponeras och tillagas.För ett gäng år sedan öppnade Restaurang SMAK i Stockholm. De hade ett helt nytt koncept och hänger helt ihop med namnet.. Man beställde inte rätter utan smaker.. På menyn fanns ett gäng alternativ där typ rättens huvudingredienser presenterades som fyra smaker.. Man kunde beställa allt ifrån en till till typ sju smaker.. dvs ”rätter”..

Vi har varit där några gånger och alltid tyckt att det varit väldigt gott och kul att vi inte visste exakt vad vi skulle få. Det är uppenbart ett väldigt bra koncept också för de finns fortfarande kvar.. tror att de öppnade för typ 15 år sedan ✨


Tre exempelAlla huvudingredienser anges och här är t ex koriander en av dem.. Att inte ange koriander som en av ingredienserna skulle nog kunna få både en och annan gäst att bli besviken när rätten kom in.. Koriander är ju en riktig vattendelare.. Jag tror inte att det är så himla många som tycker att koriander är ”sådär” gott utan antingen älskar man det eller hatar.. Själv tillhör jag gruppen som älskar det – tänk en Tom Yam Goong soppa med precis lagom mycket koriander ✨


Åʀʜᴜɴᴅʀᴀᴅᴇᴛs ᴏ̈ᴠᴇʀᴅʀɪғᴛ….Det här ”mannen” bakom skvallersajten Stoppa pressarna.. Det är två saker som är helt nya för mig när det gäller dagens citatlucka på SvD.. 1) Att han har någon som helst journalistisk integritet. 2) Att han bor i Marbella..

Jag läser inte Stoppa pressarna eftersom min uppfattning, rätt så säker på att det inte är en förutfattad sådan, är att det som skrivs till minst 90 procent är rena rama ”spekulationer och osanningar”.. Den enda gången jag följt och läst Stoppa pressarna var när det var de här skriverierna om att Marbella-bor var upprörda över att Pernilla Wahlgren sa att han bodde i Marbella när hon bor i Benahavis som inte tillhör Marbella kommun.

Hela ”storyn” var så löjlig och jag var helt säker på att det var skrivet av någon sur gubbe som definitivt inte hade någon som helst bakgrund som journalist.. Nu refererar jag inte till Stoppa pressarna som hans journalistiska bakgrund utan det faktum att han gått journalistlinjen, jobbat på bla Expressen, varit programledare på TV 4 mm.. Inför bröllopet mellan Prinsessan Madeleine och Chris skrev biografin om Madeleine.. Det har varit lite högt och lågt btw.. han skrev också biografin om Big Brother deltagaren Linda Rosing..

Min enda rimliga slutsats är att han övergivit all integritet och yrkesstolthet för att genom Stoppa pressarna kunna finansiera ett bra liv och bo i Marbella.. Så måste det bara vara…. Hursomhelst för att inte påstå att han bara skriver om dravel utan att det kan förekomma annat också.. , om än inte så ofta tror jag, så var det han som avslöjade det här med Fredrick Federley.. Han avgick ju btw igår vilket var det absolut enda alternativet..iallafall enligt mig.


Eɴ ғᴀ̊ɴɢᴀɴᴅᴇ ᴛɪᴛᴇʟ….Det här är en bok som jag med all sannolikhet aldrig kommer att lyssna på men jag fångades av titeln; När elefanter drömmer och till viss del även av omslaget. Men framförallt titeln. Jag bara älskar elefanter och har alltid en med mig.

Ingen stor prydnadssak såklart men en liten berlock som ligger i handväskan och en som hänger på armbandet jag nästan alltid har på mig.. Ofta två elefanter men alltid en med andra ord.. men jag vet inte riktigt om jag kan påstå att de bidragit med någon lycka men det känns bra att ha dem där..

Boken är baserad på en biologistudents upplevelser när hon studerar elefanter när hon volontärjobbar i Thailand. Jag tror jag ändrar mig och börjar lyssna under julen.. inte sträck-lyssna utan lite några gånger i veckan. Jag tror att den kan vara väldigt vacker 🐘


Nu ska jag kasta in en maskin tvätt och sätta igång med städningen.. All set för att ta fram juldekorationerna i morgon sedan.

T har kökstjänsten ikväll.. jag har varit ledig i några dagar 😃

Vi hörs lite senare – är på skrivhumör i dag 😊

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.