Markvardsgatan åtta & Nyår….


Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Städat och fixat så att vi i morgon förmiddag sätter i gång med jul-fix.. Hade pyntat jul-enen lite på dan.. upptäckte plötsligt att hundarna var borta – och att en jul-ensplundring hade skett.. Vi ropade på dem och de kom lite ”slokörade”.. ingen tvekan om vem som var mest skyldig. Karisma…. det syntes på hundra meters avstånd. Det gjorde ingenting.,såå charmigt att de pipit iväg i smyg och slokörade tittade fram runt hörnet när vi ropade på dem 🐶🐶

Patricia kommer med Lussekatterna vid halv tre och då ska vi vara klara.. Jag vet ju vad som gäller imorgon kväll.. Zlatan.. Jag får helt enkelt se om hela serien ”Jakten på en mördare” eftersom jag i morgon kommer att ha missat tre av fem avsnitt.Har ju gjort jullistan för musik.. måste hitta någon serie att kolla på under julhelgerna.. Tips någon?? Kommer inte fastna i något serie-träsk och det har jag inte gjort på hela hösten heller.. Bortsett från de där vanliga TV 4 programmen jag ser (tre-fyra stycken) har jag följt en serie.. ”Jakten på en mördare” och det ser vi ju hur bra det gått 😃Nu är den där risken med gran borta.. Vi hittade en liten jul-en som får vara våran gran. Inte en sådan där stickig variant utan någon variant som faktiskt är lite gran-lik.. iallafall lite 🌲 Bäst av allt är att den inte kommer att barra.. Hade vi varit i Sverige hade jag inte tvekat en sekund på gran men här tycker jag mest att det verkar krångligt. Antar att det är tant-varning på det..


Nʏᴀ̊ʀsʟᴏ̈ғᴛᴇ….Ett nyårslöfte 2021.. Väsentligt mer grönsaker och frukt. Det är hög tid att sätta igång nu.. Sätta igång med att få T med på banan.. På riktigt. Det är inte så att han inte vill ha grönsaker men han tycker inte att man blir mätt på sallad.. Jag (vi) får med andra ord både helt enkelt hitta på lite mer ”matiga” sallader och i ännu större utsträckning ha grönsaker till typ alla middagar..

Mᴀʀᴋᴠᴀʀᴅsɢᴀᴛᴀɴ ᴀ̊ᴛᴛᴀ….


Riktigt bra

Hela ”Så mycket bättre” har ju lyfts ett gäng snäpp sedan Jakob Hellman och Helen Sjöholm kom in men det är definitivt Jakob som gör det största avtrycket.

Låten ”Tusen dagar härifrån” som han kört tillsammans med Perssons Pack var skriven på Markvardsgatan 8 kom det fram i programmet.. Det var T’s och min första lägenhet och vi flyttade väl dit cirka 1989 eller så.. Jag vet inte riktigt när låten skrevs men det var nog precis i början på 90-talet men jag kan inte komma ihåg att det bodde någon Per Persson i huset.. Men man kan inte komma ihåg allt ✨


Vi bodde ett par år där i en lägenhet som var i rätt ”ruffigt” skick så vi renoverade den totalt.. Vi hade sådan himla tur så att det blev en vattenläcka (orsakad av grannen) så vi fick ett helt nytt badrum på försäkringen 😃

Det här var före tiden med ”ljust, fräscht & avskalat” vi hade en mintgrön heltäckningsmatta i sovrummet. Det var en trea så vi hade två rum som sociala ytor.. i det som var tv-rum hade vi ett tag någon gul färg, en stor (och då menar jag stor) konstpalm och någon typ av rottingsoffa med tyg som passade in till palmen.. Det var sent 80-tal det.. inte något man skulle tycka var snyggt idag men det gjorde man då och mysigt var det ✨Ett år hade vi typ halva släkten på Nyårsfirande med ett antal som inte bodde i Stockholm och sov över.. Nyårsmiddag och tidig middag på nyårsdagen och sedan hade vi bokat biljetter för alla till det årets stora svenska julfilm. Ett fint minne

Pʀᴇᴍɪᴀ̈ʀ….I dagarna var det premiär för Wizzair och flygningen mellan London Luton och Gibraltar.. Ser ni Gibraltar klippan i bakgrunden av bilden.. skulle nog tycka att det var mer än läskigt att landa på den korta landningsbanan som dessutom ligger intill klippan..


Pᴀ̊ ᴋʀɪɢssᴛɪɢᴇɴ….Det var ju ett par mutskandaler här för ett antal år sedan som går under namnet Malaya-processen..

Marbella ska enligt tidigare beslut få cirka 3 miljoner euro som man lyckats få tillbaka av de dömda i skandalen.. Men nu betalas inte pengarna ut och borgmästare Munoz kommer överklaga eftersom pengarna tillhör Marbella och pengarna behövs.. I sammanhanget är det inte jättemycket pengar men det är både en principfråga och att varenda krona behövs nu i den ekonomiska krisen.


Nᴇᴅʀᴀ̈ᴋɴɪɴɢ….Tror inte Trump är helt nöjd med Rupert Giuliani och hans prestation.. Tveksamt om han faktiskt blev sjuk eller om det var ett sätt för att få bort honom ur bilden.. Trump tog ju in en ny advokat för att bistå honom när HD prövade Texas justitieministers ansökan om att ett antal stater inte skulle få delta i elektorsomröstningen..HD tar ju som tur är inte upp det.. så nu återstår måndagen.. Man vågar ju inte ropa hej.. men förhoppningsvis har han skrikit klart efter det.. iallafall i perspektivet att det kan ha någon påverkan på valresultatet.. Men det läskiga är att gapandet inte kommer att slut..

Iɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ ᴛᴀ̈ᴠʟɪɴɢᴀʀ….Då och då får jag ett ”ryck” och är deltar i någon Instagram-tävling. I dag dök det upp två i flödet – en där man kan vinna en fin röd klänning och en där man kan kan vinna kokböcker av Mandelmanns..

Det är iofs alltid kul att vinna men det är ju ett plus om man gillar vinsten 😃 Skulle nog vara helt chanslös att vinna de där böckerna för man ska motivera varför man älskar Mandelmanns så mycket.. Blir ju lite svårt (och ärligt) när man inte älskar dem alls.. Finns säkert massor av människor som både älskar dem och vill vinna böckerna så jag hoppade det och satsar på klänningen ✨


Håll tummarna att jag vinner tävlingen- en röd klänning piggar alltid upp ✨

I ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….En av Moa Herngrens äldre böcker har nu kommit som ljudbok.. Man kan läsa alla hennes böcker på BookBeat men föredrar som sagt att lyssna.. Den här är från 2012, de två senaste jag lyssnat på har kommit ut långt senare men testar den här..

Klar med Ola Rapace bok som inte var speciellt lång.. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt- så jag tror jag låter bli. Var den bra, var den dålig, var den intressant? Jag vet faktiskt inte.. Skulle jag rekommendera den.. Troligen inte.

ᴋʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 💙

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.