Carlson & Person of the Year….ʜᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Jobbat som vanligt, hyfsat att göra. Jobbade med en ny ung tjej från Marocko ikväll.. Trevlig och hon ska jobba med mig nästa fredag ocksp

T och hundarna hämtade som vanligt.. Det var två ” happy dogs” som kom till butiken. Promenader i stan är ju som sagt det bästa de vet ✨Det kan inte vara lätt att vara chef för Folkhälsomyndigheten när man kanske inte gör ett alltför stort avtryck och konstant hamnar i skuggan av sin medarbetare.. )som iofs har gjort världens största avtryck..) Stackars Johan har inte lyckats få mig att komma ihåg hans namn.. Det säger väl förvisso kanske mer om mig än honom men något karismatiskt charmtroll är han inte.. Johan Carlson – inte Johan Eriksson som jag envisats med att kalla honom. Tack för tips och lovar bot & bättring 😊Idag kom de nya restriktionerna som ska gälla från och med i morgon.. Det är knappast frågan om någon dramatisk nedtrappning men iallafall några förbättringar.

  • Butiker får ha öppet till 21.00
  • Restauranger måste fortfarande stänga 18.00 men får ha öppet för Take Away till 21.30 och för Delivery till 23.30
  • Vi får åka över kommungränser igen

Det var det.. utegångsförbudet kvarstår mellan 22.00 och 07.00..

Patrick, irländaren påstod att han hört att barerna och restaurangerna som ju ska stänga 18.00 får öppna igen 20.00. Jag kan inte hittat någon information om det och kan inte se någon som helst logik i det.. Men man vet ju aldrig..TV 4 sände igår en dokumentär om dubbelmordet i Linköping. Den typen av mord är verkligen inte lätta att lösa. En tidigare ostraffad person, en impulshandling utan koppling till offren och en enstöring. Det fel som gjordes var väl att inte bättre följa upp att han inte kom till ”toppsning” trots tips om honom som potentiell gärningsman.

Nu är det inte utredningen jag tänkte på utan det nya sättet att kunna lösa mord genom kombinationen DNA och släktforskning. Det här mordet hade aldrig fått någon lösning utan det. Nu håller de tydligen på med ett gammalt mord på en tjej i en tygaffär för många år sedan. Dom har nu bara ett par personer kvar att ”toppsa” men man har blivit tvungna att ta paus på grund av Corona. Förhoppningsvis löser de det mordet också..

Dessutom är det ett mord i Norrland men han kommer troligtvis inte kunna att fällas eftersom han var 17 år när han utförde mordet och då gäller inte det här med att man kan åtala hur lång tid det än gått.

Man får hoppas att det nu går en massa mördare där ute och mår riktigt dåligt av rädsla för att nu åka dit. Att det åker dit också såklart. Processen med det här arbetssättet är väl väldigt tidskrävande så det är inte rimligt att tro att nu kommer alla mord att kunna lösas. Det krävs ju dessutom att det finns tillräckligt med DNA och tillräcklig information i när det kommer till släktforskningen.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғᴀᴍɪʟᴊ….Lite ”Good News” mitt i allt.. Prins Carl-Philip och Sofia ska bli föräldrar igen.. Barn nummer tre förväntas födas i månadsskiftet mars/april.. Antar att Sofia gärna vill ha en flicka den här gången..


Sɴᴜᴠᴀᴅ ɪɢᴇɴ….Förra året var det Greta som utnämndes av Times Magazine till ”Person of the year” – i år är det Joe Biden och Kamala Harris. Motiveringen är att de representerar något historiskt..Mycket oklart varför Donald Trump var nominerad men det var han väl förra året också.. Mycket klart är det att han inte gillar att bli snuvad av Biden igen, oavsett vad det gäller..Anmälan om valfusk i ett antal delstater från Texas justitieminister till Högsta Domstolen är det många som undrar över.. Det inkluderar delstaterna det gäller också. Ett sista desperat försök och med all sannolikhet en försäljning av en benådning från Trumps sida.. Trump har förlorat över 40 gånger nu – han nöjer sig tydligen inte med valförlusten. Presidenten som förlorade flest gånger ska det tydligen vara 😃


Kᴀɴ ᴠɪ ғᴀ̊ ɴᴀ̊ɢʀᴀ ᴍᴀᴄᴋᴏʀ….Just nu håller de på och spelar in det nya underhållningsprogrammet där kända artister utklädda i kostymer ska sjunga och juryn gissa vem/vilka det är som döljer sig bakom masken..


Programmet ska sändas i TV men det är ju ett produktionsbolag som gör själva programmet. Dom har nu hört av sig till Scandwich, ett familjeföretag som gör riktigt fina mackor och frågat om de kan sponsra med 150 mackor per dag under inspelningstiden som är nio dagar. Det innebär alltså 1 350 mackor..

De kan ”tyvärr” inte få någon exponering men produktionen består av fem profiler och 120 härliga och positiva människor så de kan höras och synas via dem..

Jag kan verkligen förstå ägaren som är upprörd.. Hur kan ett lönsamt produktionsbolag som definitivt har råd att betala för sina mackor be om att få dem gratis.. dels från ett litet familjeföretag i en bransch som har det tufft och ”tycka” att är rimligt att sponsra lönsamma bolag..

Det här definitivt inget nytt.. produktionsbolag letar alltid efter spons. Men den här gången fick de inga mackor.. däremot en inte så fördelaktig artikel.. Det har blivit något fel säger man från produktionsbolagets sida och ska nu be företaget om ursäkt…. Fel var det men en högst planerad förfrågan om spons..


Bokstavligt målat….Det finns ett Instagramkonto som heter bokstavligtmalat som gör tecknade ”liknelser” eller vad man ska kalla det. Förstår inte var hon/han får allt ifrån.. Det är ju självklart när man ser det men jag skulle inte komma på det själv ✨


Oᴠᴇʀ ᴄʜʀɪsᴛᴍᴀs….Häromkvällen när jag lagt mig fick jag en idé 💡 Vet inte riktigt vad jag tycker eller tror.. Jag får ta julhelgen till att fundera vidare lite.. Återkommer helt enkelt..


Dᴇ ᴀ̈ʀ ᴜᴘᴘᴇ….Upptäckte när vi åkte hem efter att T hämtat mig att juldekorationerna är uppe ✨ Dålig bild men telefonen låg längst ner i väskan som jag inte fick fram i tid., Men bilden är inte det viktiga utan det är att det lyser upp ✨


I helgen är det en hel del på agendan.. Vi startar med Svenska butiken vi har inte kommit dit i veckan som planerat….


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.