Angela Merkel & Julost….Det börjar närma sig slutet av Bonde söker fru säsongen, antar att det bara är ett avsnitt för det är bara ett val kvar. Övertygad om att det måste ha varit en lite annorlunda säsong.. Tror nog inte att det är något av ”paren” som verkligen blev par.. Möjligen den gotländske bonden och den han valde.. har lite svårt för honom..Den senaste perioden med riktigt skärpta restriktioner och utegångsförbudet har verkligen givit resultat. Spanien har nu 193 smittfall per 100 000 invånare.. Läget med 727 i Sverige får vi verkligen hoppas vänder nu..

Jag trodde att vi skulle få ny information senast idag om vilka restriktioner som ska gälla nu fram till den 23:e men hittills har det inte kommit någon.Världsettan i tennis Djokovic brukar ofta vara här och tillbringade hela Lock Down perioden här.. I vanliga fall bor han i Monte Carlo men nu flyttar han hit permanent.


Hᴜʀ ɢᴜʟʟɪɢᴛ??Det här är väl bara för gulligt 💕 Pingvinerna på London Aquarium har blivit lite deppade under stängningen eftersom de saknade sina besökare.. Så istället för besökare IRL får de besökare på ”vita duken”..


Aᴛᴛ sᴛᴀ̊ɴɢᴀ ʜᴜᴠᴜᴅᴇᴛ….Att stånga huvudet blodigt har fått en helt ny innebörd nu med Donald Trump. Igår kom det två nya Instagram inlägg och ett gäng tweets.. Ungefär såhär.. ser de alla ut;Det sista rycket nu är att Texas justitieminister har begärt att Högsta domstolen ska blockera nyckeldelstaterna Pennsylvania, Georgia, Wisconsin och Michigan som vanns av Biden från att delta i omröstningen. Trump har också meddelat att han kommer att delta i rättsprocessen med den nye advokaten John Eastman vid sin sida. Den förstår jag inte fullt ut.. Det blir väl bara aktuellt om inte Högsta Domstolen avslår direkt?

Det fanns ju en anledning till att Trump hade hysteriskt bråttom att tillsätta den nya domaren i Högsta Domstolen.. Trots att han vid förra valet ansåg att åtta månader var för kort tid för att tillsätta en ny så tyckte han att sex veckor räckte nu.. Nu har ju republikanerna majoritet genom att Amy Coney Barett valdes in efter demokraten Ruth Bader Ginsburg..Antar att han tycker att de tre som blivit utnämnda av honom ska vara tacksamma och agera därefter..

Förvisso sitter de på livstid som domare i Högsta domstolen men om de skulle göra något annat än att avslå det här så har de kvar jobbet men har bidragit till vad man bäst skulle beskriva som en statskupp..


Hans eftermäle som president har han verkligen totalförstört genom hans beteende nu efter valet, Under sin tid som president har han ju faktiskt åstadkommit en hel del även om det inte vägt upp för galenskaperna.Fem dagar till elektorsvalet.. Hoppas verkligen att det är en countdown till ett fastställande av Biden som president..


Åʀᴇᴛs ʟɪsᴛᴀ….Listan över Världens mäktigaste kvinnor 2020 har nu presenterats och Angela Merkel toppar återigen listan ✨ Kamala Harris ligger på tredje plats även om hon ju egentligen inte haft någon formell makt 2020 ..I samband med Blondinbellas sommarprat berättade hon ju att Sverige blivit för litet för henne. Flyttlasset skulle gå till New York eftersom hennes mål var ”Att bli Världens mäktigaste kvinna – för att lyckas med det måste man vara stor/lyckas i USA”

Hon har ju alltid varit en person som haft som strategi att provocera – genom det får man skriverier.. Dock har det ofta kunnat bli lite som gamla tiders övertygelse om ”allting går att sälja med mördande reklam” och det är verkligen en sanning med modifikation.. eller ingen sanning alls på 2000-talet.

Hon hade ju gått in i rollen som rik och mäktig affärskvinna med hela sitt entourage men att hon var så naiv att hon trodde att hon skulle bli Världens mäktigaste kvinna tror jag inte.. Men att hon hade skyhöga ambitioner råder det inget tvivel om – att de inte var realistiska råder det heller inget tvivel om.. Men skönt att vara en katt med nio liv.. för det tror jag nog att hon är..

Sᴏᴘᴘᴋᴏ̈ᴋ….Det här är Klas Lindberg, ägare till restaurang Portal vid St Eriksplan i Stockholm.. Deras kreativitet nu under Corona är något som många säkert skulle må bra av.. att tänka utanför boxen. Inte nödvändigtvis på exakt samma sätt men att försöka hitta lösningar.. Säger inte att inte andra gör det men det har varit mycket fokus på problem.. Här får restaurangägarna plocka in stolar och bord klockan 18.00 – ska inte säga att de är glada för det men de öppnar upp luncher och försöker på lite olika sätt..

Tillbaka till Klas.. De började redan i våras med en helgkasse som man köper för fredag eller lördag.. eller båda för den delen. Man köper per portion och allt är färdiglagat till typ 90 procent så att det ska vara så enkelt som möjligt. De hade lagt upp en bild på Instagram i fredags och det var inte en helgkasse som skulle hämtas.. så det där har de lyckats få snurr på.. Nu i veckan har dom börjat med soppkök.. Ät ute eller ta med dig hem.. Fin nyårsmeny går att beställa och de utvecklar lite nytt hela tiden.. ✨Apropå Klas igen.. På Nobelmiddagen 2014 lagade han en ”ljus, frisk och syrlig kålsoppa” – låter enkelt men ser inte fullt lika enkelt ut.. Vackert ✨


Lᴀ̈ɴɢᴛᴀʀ….Jag börjar längta så himla mycket efter julmaten ✨ Vi kommer oavsett det inte fuska och börja för tidigt.. Det ska vara sådär himla gott på julafton och det kan det inte vara om man hållit på och ätit en massa julmat innan.. Skinkmackan kvällen innan och kanske någon av T’s köttbullar är däremot tradition ✨

T har tagit med sig traditionen med brunkål så det är den kål vi nu har.. Hemma hade vi rödkål och jag tror att jag ska göra rödkål i år.. Den har lite med syra än brunkålen vilket jag gillar.. (nej, jag försöker inte låta som Decenniets mästerkock 😄)..Något som egentligen är rätt så konstigt är att jag fullständigt älskar den gamla klassiska julosten.. (är det typ Edamerost?).. Normalt sett köper vi aldrig ost som inte är lagrad och helst vällagrad vilket ju julosten definitivt inte är.. Den är egentligen inte alls en ost i min smak men ändå älskar jag och skulle inte kunna vara utan den på julbordet..

Det har säkert med minnen från julbordet när man växte upp att göra. Att det finns en slags känslomässig koppling som gör att man tycker så mycket om.. precis på samma sätt som med sylta. Hade det inte funnits på julbordet förr så hade jag inte börjat äta det nu..

Hur mycket jag än må älska julost så skulle jag inte få för mig att köpa en påse av Estrellas ”Krispiga potatischips med smak av julost”.. Skulle gissa att det var en limited edition förra året.. Äter väldigt lite snacks och om jag gör det så blir det Lays potatischips.. och typ en gång om året OLW’s dillchips. Tycker att Estrella generellt har mycket bättre chips.. men definitivt inte dillchipsen..Tretton dagar kvar till julmackan 😄


Öᴅᴇᴛᴏʀᴘ….
Runt om i Sverige står det ett och annat ödetorp som plötsligt kommer ut till försäljning. Expressens Leva & Bo har med något då och då. Det här ligger intill en sjö utanför Falun..Många gånger är de här husen nästan som om den som bodde där packade sina kläder i en väska och lämnade huset.. för alltid. Inte riktigt kanske men oftast står en hel del möbler kvar som t ex det här bordet och stolarna i Falun. Skulle bli hur fint som helst att renovera..Det skulle vara kul att ta tag i ett renoveringsprojekt någon gång igen.. Vårt första var ju Granliden och då placerade vi badrummet där köket var tidigare.. I det gamla köket fanns en sådan här vedspis och den var bara för fin för att kasta ut.. Ett badrum med vedspis helt enkelt 😃


Hɪᴛᴛᴀᴅᴇ ᴀᴠ ᴇɴ sʟᴜᴍᴘ….


Av en ren slump kom mitt inlägg från Nyårsafton förra året upp..


Hade helt glömt.. eller förträngt det här inlägget från Nyårsafton förra året.. Åtta strömavbrott, rök och rökdykare.. En brand i ett stort elskåp.. “Vi får hoppas att detta var något som hör 2019 till och inte är ett sign för 2020”….. Det var nog trots allt en signal om att 2020 inte skulle bli ett bra år.. Men nu ska vi se till att det inte är några strömavbrott eller annat som kan påverka 2021 – eller hur!


Lɪᴛᴇ “sᴘᴀɴsᴋ“ ɢʀᴀɴ….Här är en annan typ av vägg-gran.. Inte så himla mycket spanskt över den iofs men rätt så fin.. Grenar av ormbunkar och små färgglada kulor..

Har den som reserv om T skulle falla tillbaka i julgrans-tankar.. då kommer han att ge upp direkt 😃


Majas Alfapet

Nu är det två veckor kvar till julafton.. Fram med julpynt 🧑‍🎄


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🧑‍🎄

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.