Biggest Loser & En otippad julklapp….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!


Situationen i Sverige känns och är ju verkligen oroväckande nu. 96 nya dödsfall och i Stockholm är 99 procent av IVA-kapaciteten är nu belagd. Den platå/topp man trodde sig vara på som skulle gå nedåt har visat sig gå i helt motsatt riktning. Om jag i princip tvingade Pappa att inte komma hit i augusti (ja, han bestämmer såklart själv) så skulle jag definitivt inte göra det nu. Det känns mycket säkrare här.


Oᴛɪᴘᴘᴀᴛ….Man har ett lite speciellt apotekssystem här (förutom att det finns hur många som helst och alla är privata men inte i kedjeform) och det är hur man får hämta ut sin medicin. Man får bara hämta ut en förpackning i taget, oavsett förpackningens storlek och hur många tabletter man ska ta varje dag. Jag äter två mediciner med olika antal i förpackningen vilket då innebär att jag hämtar ut medicin relativt ofta. Tro nu inte att jag äter massor av medicin – förpackningarna är små ✨

Idag var det dags att hämta ut den ena medicinen igen och då fick jag en julklapp av Apoteket – en fin röd påse med en flaska vin 😃 Det är trots allt rätt stor skillnad på Sverige och Spanien.. Det känns mer än otänkbart att man skulle få en flaska vin i julklapp av apoteket i Sverige..


Uᴛᴍᴀɴᴀɴᴅᴇ ʟᴏ̈ғᴛᴇ….Nu har det utlovats att alla svenskar som vill vaccineras ska vara det första halvåret.. Det låter ju äntligen som en positiv signal man får bara hoppas att de inte ”utmanat” sig själva för mycket så att halva 2021 går åt till tjafs om att vaccineringen ligger efter plan.

Nu är det inte Anders Tegnell som lovat det där med vaccineringen utan Lena Hallengren däremot har han för första gången på länge sänt en positiv signal. Vi kan kanske leva som vanligt till hösten. Det är ju egentligen inte det mest positiva man hört men en så himla stor skillnad mot Johan Erikssons deppiga budskap med ”träig” röst..Äntligen har man också fått till någon tillfällig pandemi-lag.. Jag har inte satt mig in i den riktigt men uppfattat att man nu kan stänga köpcenter och att bötfällning kan tillämpas.. Tror att det på något sätt finns ett viktigt signalvärde i att man faktiskt fått fram en pandemi-lag.


Dᴏ̈ʀʀᴀʀɴᴀ sᴛᴀ̈ɴɢs….Efter ytterligare bakslag igår – en mening från Högsta Domstolen då återstår väl elektorsrösterna på måndag om jag förstått allt rätt. Gudarna ska veta att det inte är helt lätt att förstå allt som gäller för det som händer nu tillhör ju inte ”praxis” vid ett val. Inte ens i USA..

Men det kan ju rimligen inte finnas någon risk med att det finns senatorer som är beredda att inte rösta fram Biden som president om det är han som vunnit delstaten. Jag hoppas och tror att senatorerna bara jamsar med nu av en ren och skär rädsla och att de snart kommer att ”vända honom ryggen”..Det har tydligen skrivits i DN att Trump försökt sälja benådningar nu under sin sista tid som president.. Ingenting förvånar – eller hur?

Det som i det kortare perspektivet nu, direkt efter måndagen är väl hur Trump kommer att hantera det här med benådningen av honom själv och familjemedlemmarna.. tbc helt enkelt..

Pʀᴀᴛᴀɴᴅᴇ sᴍᴏ̈ʀ….Inget julgodis med Ernst igår kväll.. Hörde trailern strax innan det skulle börja där Ernst säger ”nu börjar smöret prata med mig”.. Nej, jag tillhör helt enkelt inte den kategorin kvinnor som tycker att Ernst är alldeles underbar..


Vinnaren Mona vid starten 130 kg

Något som jag aldrig ser är Biggest Loser men igår hamnade jag av en slump på Sjuan och det var final. Det var tre av deltagarna som tagit sig till final, de övriga cirka 12 var i studion.

Om jag förstod det rätt så var de tre finalisterna tio veckor på ”slottet” där träningshjälp, näringslära, rätt mat etc fanns hela tiden. Inte minst så hade de varandra att både tävla emot och peppa varandra.. Efter de tio veckorna åkte de hem och allt hängde på deras egen viljestyrka fram till finalen. Har ingen koll på hur långt det var mellan det att de lämnade ”slottet” och det var final.

Man fick se lite tillbakablickar och man kunde inte annat än att bli imponerad av hur de kämpade med sin träning, stod emot frestelser och ändrade sin kost. Det som imponerar mest är att de höll i och fortsatte fullt ut när de kom hem..


Vinnaren Mona vid finalen 65 kg

Alla tre finalisterna hade gått ner otroligt mycket i vikt. Tjejen som vann vägde 130 kilo när resan började och nu i finalen 65 kilo – hon hade med andra ord tappat halva sin vikt. Man kanske kan ställa sig några frågor..

  • Hur blir det så att man blir så överviktig? Det finns mycket fördomar kring det här.. Att ”de” får skylla sig själva, de äter pizza till frukost osv. Det börjar med all sannolikhet med att man har en viss övervikt och det slutar med att man inte rör på sig så mycket och att kosthållningen är usel. I vissa fall kan säkert mat bli vad knarket är för en narkoman
  • Är det för stort fokus på det yttre.. Nej, inte när det kommer till en kraftig övervikt. Det påverkar livet för de som har det så otroligt mycket bland annat genom att det är farligt.. Det finalisterna sa var att nu kunde de älska sig själva – det beror iofs även på hur omgivningen sett på dem tidigare
  • Varför tv-sänder man? Det finns kanske ett moment i det som gör att deltagarna känner att genom att söka till programmet så får de den hjälp de behöver och sätter den press på sig själva de behöver. Det kan med alla sannolikhet oxå inspirera andra.. Dessutom så skulle ju deltagarna få betala för ett sådant här upplägg om det inte vore en tv-produktion. Inga vinstpengar heller, men det sa de tre finalisterna inte var viktigt. Det viktiga var viktnedgången och att de börjat må bra ✨

Jag kommer inte att börja titta på Biggest Loser när det är dags för nästa säsong men jag är imponerad över hur de verkar ha kämpat, ha lagt om hela sin livsstil och visat en enorm viljestyrka. Hon som vann har börjat plugga till jurist och träffat en kille som också älskar att träna så det finns förutsättningar att hennes nya livsstil med kost och träning håller ✨

Men det är givetvis inte så att allt blir ”guld och gröna skogar” för alla som deltar.. Vissa lyckas, andra inte. Vissa kanske mår bra av att ha varit med, andra inte och så vidare..


Gᴏᴏɢʟᴇ sᴏ̈ᴋɴɪɴɢᴀʀ….Varje år rapporterar Google vad som fått flest sökningar.. Om det är något år som kunde vara 100 procent säker på vad som skulle ligga i topp så är det i år. Corona och det i olika kombinationer.. En tråkig sökning men ändå bra för att det visar att människor tagit/tar det på allvar.Handsprit kommer inte oväntat högt upp och högst upp under kategorin recept..

Dom här flaskorna med handsprit är ju supersnygga och kommer från någon liten tillverkare i Åre. Här finns det inte alls handsprit i några snygga förpackningar så det kanske kan vara en affärsidé.. Men eftersom det går åt så stora mängder så tror jag inte att människor skulle lägga pengar på att ha handspriten i en snygg förpackning.. Sorterar därför in idén under avdelningen ”dålig idé”..USA-valet kommer givetvis väldigt högt upp.. Direkt efter Corona.. därefter kommer Folkhälsomyndigheten och sedan Paolo Roberto (!) Nog för att det han gjorde var allt annat än ok men fjärde mest sökta på Google??Antalet sökningar på bakningar har ökat rejält och det kan man ju förstå när till och med jag givit mig på lite bakning.. dock med betoning på lite 😊 Blåbärspaj är det man sökt mest efter……följt av surdegsbröd. Det där med surdegsbröd kommer jag inte att ge mig på – kommer garanterat att ta livet av degen omgående. Vi hade ju surdegsbröd på hotellet och det var ett himla planerande så att degen inte dog.. Nej, om jag ska ha surdegsbröd så får det bli köpt sådant.


ғᴏ̈ʀᴛʀᴏᴇɴᴅᴇᴋᴀᴘᴛɪᴛᴀʟᴇᴛ….Nu ger jag mig ut på den där isen igen.. Den här historien har väl inte passerat obemärkt förbi och det lär nog inte slutet på den heller göra.

Fredrick Federley, andre vice ordförande i Centern och ledamot i EU-parlamentet har haft en relation och samboförhållande med en man som begått mycket allvarliga brott mot barn. Han har dömts till ett långt fängelsestraff men är sedan i januari villkorligt frigiven. Det finns uppgifter som säger att Federley känt till brotten sedan i juni (DN) men garanterat från i september då han var i kontakt med Kriminalvården.

Fredrick Federley har själv inte begått något brott men han har valt att inte informera Annie Lööf eller någon annan i partiledningen om relationen förrän dagen före den skulle bli offentlig i media.Relationen är avslutad menfrågan är när? Avslutades den i anslutning till att brotten blev kända för honom? Om man ska tro på DN så var det inte så. Då har han verkligen visat dåligt omdöme två gånger. Men även om han avslutade relationen direkt han fick vetskap så borde han ha informerat Annie Lööf. Att vänta till dess att man inte kan vänta längre är verkligen att visa dåligt omdöme och försätter dessutom Annie Lööf i en situation där hon inte har någon möjlighet att informera inom partiet eller förbereda sig för alla frågor från media.

Jag tycker att hans förtroendekapital borde vara helt förbrukat och jag skulle bli väldigt förvånad om det inte är så, även om Centern duckar i frågan nu. Hade han z sa avslutat relationen direkt och informerat Annie Lööf direkt hade situationen kunnat se helt annorlunda ut.. Kunnat skriver jag för det hade säkert alltid funnits någon misstanke kvar om att han kanske känt till det.. eller iallafall känt till lite.. Med tanke på att det är så vidriga brott så hade det nog varit svårt ändå hur korrekt han må ha varit från sin sida.

Den enda anledningen till att de duckar (tror jag) är att de vill ha en fullständig bild så att de kan gå ut med en samlad kommunikation och de vill heller inte riskera att bli anklagade för att offentligt sparka på någon som ligger.. Fredrick Federley själv gick ju ut i sociala medier och beskrev det som om han inte känt till det under deras relation och att han mått väldigt dåligt sedan det blev känt för honom och att han nu mår så dåligt så att han inte är arbetsför.


Tᴀᴋᴇ ᴀᴡᴀʏ….I det nya SOHO Market finns Taste & Go – här kan man köpa färdiglagad mat som verkar vara av klart högre kvalitet än mycket annat. Nu till jul kan man t ex beställa kalkon. Det är ju hur gott som helst med kalkon men inget man gör varje helg precis.. Har faktiskt aldrig gjort det men jag kanske skulle ta och ge mig på det under mellandagarna i år..

Jag minns ett år när vi var på en familjemiddag på juldagen eller annandagen med hela T’s familj. Vi var hos T’s syster Ulrika och hennes dåvarande man. De hade dukat sådär traditionellt och fint med vit linneduk, linneservetter och silverbesticken och så åt vi kalkon – så gott!


Jᴜʟ-ᴘʀᴇᴘᴘ….Nej, vi har inte kommit iväg till SOHO Market än.. Vi har nu planerat att åka dit imorgon när vi ska till Svenska butiken och lämna in vår beställning av julmat. Verkar ju mer än otidsenligt att vi inte mejlar in den men vill gå igenom några saker så att det verkligen blir rätt och dessutom behöver vi ändå dit för några andra grejer vi behöver nu.

Jag ska även kolla hos fransyskan och se vad hon har – vill ha en julstjärna till och ytterligare några hyacinter. Amaryllis ska vi nog vänta med.. vill ha som snittblomma och då är det nog bäst att vänta en vecka tror jag..

Den gröna flyttlådan med det lilla julpynt vi har ska in från förrådet idag.. Den och ytterligare en eller två lådor.. Dags att gå igenom vinterskorna bland annat.. Det är så otroligt praktiskt att ha det där förrådet i direkt anslutning till terrassen.. Det är stort och man slipper hålla på att åka ner i källaren etc..


Bᴏᴋʙʏᴛᴇ….Såg att Ola Rapace bok kommit på BookBeat.. Det är många som har ”Corona-skrivit” – fått tid och kreativitet över.. Synd att man inte tillhör en av dem.. Det gör hursomhelst Ola Rapace..

Han har skrivit en självbiografi som enligt honom själv ska vara rak och ärlig – såg en kort intervju med honom i Efter Fem.. Har börjat lyssna och så här långt är den bra och fem plus för inläsare.. Det är han själv och det gör han otroligt bra ✨


Iᴍᴏʀɢᴏɴ….Imorgon får vi veta vad som gäller när det kommer till restriktioner fram till 23:e december.. Hoppas att de lättar lite på det… men det blir som det blir ✨

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.