Stand Up & Udda annonser….Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår skulle min älskade Mormor ha fyllt år.. 121 år.. Även om det givetvis inte hade varit rimligt att vi skulle kunnat ha firat henne så finns saknaden där och man ”firar” henne på sitt alldeles egna sätt ❤️

Det var ju lite kallt förra veckan, även om det inte alls blev så låga temperaturer som de flaggat för. Idag är det 18 grader och mestadels soligt – lägsta temperaturen den här veckan ska vara 15 grader och högsta 20 grader ✨


ʟᴏᴛᴛɴɪɴɢᴇɴ….Lottningen gjordes ju igår.. och Sverige och Spanien hamnade i samma grupp igen (!) Ingen tvekan om vilka vi vill ska vinna.. hur många år vi än bor här 🇸🇪


Sᴍɪᴛᴛsᴘʀɪᴅɴɪɴɢ….Jag ska inte lägga ut texten om strategier.. vad som är eller vad som är fel.. Jag har vare sig kunskapen för rimligen kunna ha några synpunkter och jag tror inte heller att det finns något enkelt rätt eller fel.

Däremot så tror jag att oavsett strategi så är ju att hålla avstånd odiskutabelt medans munskydd verkar högst diskutabelt.. iallafall är det en ”het potatis” i Sverige. Nu är det nog tyvärr så ”enkelt” att alldeles för många svenskar inte orkar längre.. inte vill avstå ifrån den där shoppingen eller vad det nu kan vara. Möjligheterna finns att göra allt utom att dricka alkohol efter 22.00 eller gå på teater etc..

Nu har Sverige en smittspridning på närmare 700 per 100 000 invånare (!) jämfört med t ex Spanien som nu är nere på 215 per 100 000 invånare..

Vad kommer att hända nu under julhandel och julfirande i Sverige när precis allt bygger på allmänna råd och instruktioner som man hoppas att människor ska vara ansvarstagande nog att följa…

Det finns ju inte samma lagutrymme i Sverige som det gör här men har man inte varit saktfärdig när det gäller arbetet med en pandemi-lag?


Bᴏ̈ʀᴊᴀɴ ᴘᴀ̊ sʟᴜᴛᴇᴛ….Det mesta i livet beror på vilket förhållningssätt vi har till det som händer, eller för den delen inte händer. Vaccinet har anlänt till Storbritannien och vaccineringen har påbörjats .. Man är positivt inställda och sänder också positiva signaler.. Men inte signaler som ruckar på gällande restriktioner.. inte signaler som gör att människor tror att nu spelar ingenting någon roll för vaccinet ställer precis allt till rätta..

I Sverige gäller som alla vet en dystrare framtoning.. man skulle kunna uppfatta det som att ”visst är det bra med ett vaccin men det kommer att vara ett mycket besvärligt, jobbigt, svårt år ändå”.På morgonen idag vaccinerades den första i Storbritannien- 90-åriga Margret Keenan.. Hälsoministern kunde inte hålla sig ifrån tårar i tv-studion. Margret hade ju till och med en ”Merry Christmas” tröja på sig och bättre julklapp än vaccinet är det nog svårt att få.. Nu håller vi alla tummar och tår att vaccinet fungerar!

Det blir nästan som en slags vattendelare likt den i början av Corona. Vissa länder körde en total Lock Down och Sverige gick mot strömmen och förlitade sig på medborgarna. Jag menar såklart inte hur vaccineringen genomförs utan förhållningssättet.. Ljust eller mörkt (eller iallafall grått)..


Fᴏ̈ʀsᴠᴀʀsғᴏɴᴅᴇɴ….Donald Trump sedan valet dagligen bett om ekonomisk hjälp.. mejl går till allt och alla inklusive dem som bevakar valet på kvällstidningarna. De får dagligen mejl med uppmaningar om att bidra ekonomiskt.. Jag behöver dig nu mer än någonsin” och avsändare är Trump.. I andra mejl påstås att rösträkningen var riggad och att vår demokrati och frihet är i fara som aldrig förr..Jag tror inte att bidragsgivarna läst det finstilta och om de gjort det så kan man ju hoppas (för deras skull) att de har minne som guldfiskar.. Den ”försvarsfond” de nu bidrar till innebär att 25 procent går till att finansiera juridiska processer/stämningar.. Resterande 75 procent kan Trump använda som han vill..

  • Han kan t ex avlöna sina egna barn och kompisar genom att ge dem anställningar
  • Han kan använda dem för att betala valkampanjens skulder (i slutet av kampanjen förbrukades mycket mer pengar än vad som dragits in).. Han vill inte betala själv trots att han påstår sig vara miljardär

Den här Försvarsfonden har hittills dragit in 170 miljoner dollar (!).. Kan jämföras med tidigare kampanjbidrag då var oktober den bästa månaden med 81 miljoner. Majoriteten av bidragen nu är mindre bidrag som kommer från vanliga Trump väljare som fullt ut gått på hans snack..

Vet ni att jag mår riktigt dåligt när jag tänker på hur vanliga människor tar av sina pengar för att bidra till något som inte alls är vad det är och till en fullständigt gräslig människa.. som dessutom har massor av pengar själv….Ivanka kommer garanterat landa på lönelistan först av alla.. Det är väl heller inte helt otänkbart att Trump vill bereda vägen för henne att ställa upp i valet att bli republikanernas kandidat till valet 2024 eller 2028.. Eller den äldste sonen.. Om nu inte egot gör så att han bara ”måste” vinna själv..


Hᴏ̈ɢsᴛ ᴏᴋʟᴀʀᴛ….Ett tag var det Instagram annons efter Instagram annons om sådana där ”grejer” som skulle hjälpa mina fötter.. Nu har Instagram uppenbarligen insett att något köp kommer det inte att bli.. Ny inriktning på annonserna.. Tiffany’s och andra exklusiva smyckesföretag.. Har inte pratat om smycken hemma.. som någon hint till jul eller så 😄 Har inte googlat heller.. iallafall inte som jag kan komma ihåg.. Högst märkligt men annonserna kommer snart att bytas ut mot något annat..


Har inte annonserna ökat väldigt mycket btw? Tror att Instagram behöver börja tänka på hur mycket annonser de kör.. eller så kommer det att gå Spotify vägen.. Premium utan annonser..


Kᴏᴍ ᴏxᴀ̊ ᴜᴘᴘ….
Eftersom jag är så intresserad av hus (utom helt fyrkantiga 😄) och inredning så började jag följa Instagram-kontot Sveriges vackraste hem ett konto där hus och lägenheter som är till försäljning läggs upp.. Mäklare skickar in till de som har kontot och de väljer sedan ut vilka som får vara med.. Därför var det inte så konstigt att det här objektet dök upp som en Instagram annons.. På västkusten och man lär inte bli störd av grannarna.. Blev ändå lite förvånad över priset.. 15 miljoner. I förhållande till en massa andra objekt så måste jag nog säga att det verkar prisvärt..

Men tillbaka till Instagram kontot Sveriges vackraste hem så kommer jag att avfölja.. Inte för att jag inte gillar vackra hem utan för att 90 procent av alla hem är såååå stereotypa.. Vackra men alldeles för perfekta och alla ser väldigt lika ut… Vackert kan bli tråkigt..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʜᴜs….Hade lite tid över igår kväll 😄 Jag undrar hur lång tid det tar att bygga ett sådant här? För mig skulle det ta 10 000 timmar.. Anledningen till just 10 000 är att det är den tiden det sägs att man måste lägga ner för att blir riktigt bra på något.

Det är väl nästan som med Lego Masters när det kommer till så här avancerade pepparkakshus.. De planerar långt i förväg vad de ska bygga, går ”all in” och kanske också tävlar med sitt hus ✨ Den stora tävlingen som hålls av branschorganisationen för arkitekter pågår ju nu.. såg ett inslag på nyheterna och såg inte oväntat Tegnell som pepparkaka..

Har sett att det går att köpa speciella pepparkakshus-satser med peppargummor, gubbar mm.. Men på något sätt känns det som om ambitionen blir för ”perfekt”.. men när jag tänker efter så man nog ”misslyckas” med dom också så att de blir charmiga och fina 😄


Tʀɪʙᴇ ᴏғ….Jag skrev ju något som antagligen var helt osammanhängande igår om Amanda Schulman och om att jag tyckt att hon är cool.. eller tycker..

Nu har jag kommit på att hon inte är sådär himla cool.. Det har noll med ytan att göra utan det var när jag plötsligt, efter att läst att de var ”spydiga” mot Elaine Ekswärd i fredagens podd kom på en del annat.. Om alla som lämnat företaget pga dåligt ledarskap t ex – när jag kom ihåg de där grejerna kom jag fram till att hon är ju faktiskt inte ett dugg cool. Vare sig med eller utan filter. Nog om det.

Nu har dom btw börjat med något dom kallar Tribe of Fredagspodden.. Halvbra översättning är Fredagspoddens anhängare – Tribe betyder stam som i typ indianstam.. Nu säljs deras första produkt en t-shirt med trycket Witch craft (häxkraft).. Beställs på nätet för 349:- om man nu skulle känna för att vara en del av Tribe of Fredagspodden 😃


Ska skriva lite ikväll.. det här blev ju så trist….

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.