Andra Advent & Ljus i mörkret….


Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Hur bra var inte Helen Sjöholm och Jakob Hellman i gårdagens Så mycket bättre? Det var ju smart att de fick tolka varandras låtar – det kunde ju inte bli annat än bra. Helens tolkning var annorlunda och riktigt bra, hennes röst är ju oslagbar. Jakob Hellmans tolkning kommer att bli en hit ✨

T hade kökstjänsten och hade fixat en supergod middag så jag åt som en häst.. Det där ”utlovade” usla vädret har inte riktigt infunnit sig och nu fram till fredag ska det vara 17 grader och mestadels soligt.. Föredrar det om man säger så..

Jag fortsatte givetvis inte med Runars bok utan började med den där serien av Lucinda Riley. Av någon märklig anledning hade jag fått för mig att serien skulle utspela sig typ i sekelskiftet (det förra) eller iallafall någon gång före första världskriget. Varför jag nu fått för mig det har jag ingen aning om.. men troligtvis för att det är en serie om sju systrar..SOHO Market som öppnade i fredags ska tydligen, trots helgdagarna, hålla öppet både idag, måndag och tisdag. Idag blir det inget besök men ska försöka få till det måndag eller tisdag..


Kᴏᴍᴍᴇʀ ɪɴᴛᴇ ᴀᴛᴛ sᴛᴀɴɴᴀ….Vi kommer inte att stanna för att prova och äta pizza på det där ”svenska” stället.. Möjligen för att tipsa dem om att man inte bör fotografera så att avloppsrännan syns.. och kanske fråga om pizzan verkligen är god 😊 Kalla tomatkvartar och gurka på en kebabpizza.. Om nu någon spanjor skulle hamna där ”by mistake” måste han tro att svenskar är galna.. iallafall när det kommer till pizza 🍕

Uᴘᴘᴏғғʀɪɴɢ….Kan han fler ord än de här två?Det blev som ”befarat” inte fokus på några senatorer eller valet av dessa. Fokus på Trump, hans förträfflighet och valfusk…. Och att egentligen nog inte ville vara där..

Jag tycker inte om att göra det här för andra. Det innebär mycket jobb”

Donald Trump

Det var kanske liiite skämt i det men han verkade tydligen måttligt road av att vara där.. Han sa iallafall några gånger att om människor inte röstade och det innebar att demokraterna vann de två platserna i senaten skulle de aldrig mer kunna se sig själva i spegeln.

Allt han sa om fusket, att man borde jämföra underskrifter och övrigt dravel orkar jag inte skriva mer om (iallafall inte idag 😄)..


Mᴀ̊sᴛᴇ ʜᴀ ᴛᴀᴘᴘᴀᴛ ᴅᴇᴛ….Jag skrev ju nyligen om Felix och deras marknadsföring.. Att de säljer mat men lyckas göra allt för att inte skapa matlust. Nu tror jag på riktigt att marknadschefen tappat det och att de har Sveriges i särklass sämsta reklambyrå..

En grundregel i marknadsföring är att det ska finnas någon koppling/relevans mellan produkten och marknadsföringen och att sammanhanget ska kännas relevant. Det skulle t ex inte vara trovärdigt om Coca-Cola gjorde reklam för Coca-Cola i en skolmatsals-miljö..

Ännu mindre trovärdigt är det väl att skapa en meny för hela familjen att äta på Nobeldagen den 10:e december – iallafall om man ”heter” Felix”..Företaget Felix har alltså tagit fram en Nobelmeny som det lite ”klatschigt” döpt till Nobullemeny.. Det är en trerättersmeny med produkter ur Felix sortiment.. Det absolut enda som är med någon som helst glimt i ögat är att de översätter den fina beskrivning av menyns rätter med typ; ”eller som vi på Felix skulle säga” – ”eller med andra ord” Med det kan man väl få till ett budskap om att allt inte behöver vara krångligt.. Men kopplingen till Nobelmiddagen? Vem lagar ens en Nobelmiddag förutom kockarna i Stadshuset (utom i år förstås)..

De har ett samarbete med Ebba von Sydow, hon brukar ju vara på Nobelfesten för tv:s räkning och gör även kungliga program. Hennes inlägg är så klämkäckt och pinsamt och budskapet är att Felix räddar den 10:e december med sin Nobullemeny som får 👑👑👑👑👑 Jag hoppas att får väldigt bra betalt och att Felix får både en ny marknadschef och en ny reklambyrå..


Lᴊᴜs ɪ ᴍᴏ̈ʀᴋʀᴇᴛ….Bo Larssen bor i någon av Stockholms södra förorter och gillar det här med ljusdekorationer till jul. Minst sagt 😃 Han har under ett gäng år byggt på och byggt så det tillkommer något nytt varje år..

Han började för 20 år sedan men det var först 2013 som det tog riktig fart eftersom det då blev lätt att få tag på ljusslingor, dekorationer etc på lågpriskedjorna.

”Det kan tyckas lite töntigt med jul och så, men jag tycker att det är roligt” Det är ju den här tiden på året och man längtar efter att göra någonting som man blir glad av, och man blir glad av att se alla glada tomtar och julbelysningen”

Bo Larssen

Couldn’t agree more ✨ Bara älskar att han lyser upp i mörkret och speciellt det här året ✨Ja, Bo klimatkompenserar.. Någon exakt vetenskap för det har han inte men drar ner på övriga förbrukning och han tror sig kompensera hyfsat väl.

Ja, klimatfrågan är viktig men ska han känna ett yttre tryck på att tända färre lampor, inte köra tvättmaskinen lika ofta och ha det kallare inne när han ”värmer” upp sinnet och skapar glädje för alla som får ta del av hans juldekorationer?Nej, någonstans måste gränsen gå och vi pratar om ljusdekorationer som lyser i typ sex veckor under ett år..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴊᴜʟ….Det är jul och det är i slutet på 80-talet eller möjligen alldeles i början av 90-talet.. Det är julfirande med mina föräldrar på deras sommarställe i Roslagen. Jag hade i samma anda som Emilia de Poret förespråkade i gårdagens Nyhetsmorgon ”klätt upp” mig för julfirande. Detta inkluderade ett par pumps mer ”high heels” – det var på den tiden jag ”bodde” i höga klackar..

Ska du verkligen ha de där sa Mamma.. lite rädd för att klackarna skulle förstöra golvet.. Ett furugolv som jag har något minne av var rätt nytt, dessutom är ju furu det minst tåliga träslaget. Det är inga problem att ha dom här sa jag, det blir absolut inga märken.. Jag tror inte att Mamma kände sig helt övertygad men det stannade där..

Nej, mina ”high heels” gjorde inte ”några” märken – dom gjorde precis hur många som helst.. Hela golvet var fullt med märken efter mina klackar.. och då menar jag hela.. Som jag ångrade att jag varit så envis.. det hade ju inte spelat någon som helst roll att ta av dem men det spelade en väldigt stor roll att jag inte gjorde det..

Vad var det jag sa.. hade det varit väldigt lätt att säga när vi på juldagens morgon upptäckte alla märken.. Men det var det ingen som sa ❤️ Dåligt samvete hade jag iallafall och det var definitivt sista gången jag gick med ”high heels” på trägolv.. Bortsett från restauranger och liknande såklart..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴏsʟᴀɢᴇɴ.På vägen hem från vårt lantställe i Roslagen åkte vi förbi ett ställe där de tillverkade cocosbollar.. Det var väl inte så himla mycket större än en större villa men världens godaste (tyckte jag iallafall då) cocosbollar hade de.. Dom såldes i kartonger, typ stora tårtkartonger och det var väl cirka 20 cocosbollar i en kartong.. Jag brukade alltid tjata om att vi skulle stanna och köpa en kartong och fick som jag ville med jämna mellanrum (det var inte bara jag som gillade dom)..

Har svårt att föreställa mig att den lilla ”villafabriken” finns kvar.. Ett tag försvann ju allt som var litet och ”åts” upp av de större företagen.. Men nu börjar det bli mer och mer vanligt med mindre tillverkare som satsar på kvalitet i högre utsträckning än volym.. Alla micro-bryggerier som ”poppat” upp är ett jättebra exempel på det.. För ett gäng år sedan fanns det kanske 10 julöl nu är det väl runt 100..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʀᴇsᴛᴀᴜʀᴀɴɢᴇʀ – Lᴀ Pᴇʀʟᴀ….I dag ( eller om det var igår..) så öppnade Åsa & Emilio Ingrossos restaurang La Perla på Söder i Stockholm. Inredning har hon verkligen känsla för – ser otroligt snyggt ut ✨Luftigt, stora fönster och mina ”favorit färgtoner” brunt & beiget..Maten provades såklart av all personal och jag hade gärna varit där 😊 Italienska Wallenbergare…. De lär vara fullbokade ett bra tag framöver.. Hemsidan typ kraschade ju när de öppnade sidan för bordsbokning..


Dᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʙᴀ̈ᴛᴛʀᴇ ʜᴇᴍᴍᴀᴋʟᴀ̈ᴅsᴇʟ….Blev ju som sagt inspirerad av Emilia de Poret i gårdagens Nyhetsmorgon. Hittade lite fina ”dressar” på HM som är Mysdress 2.0Om man nu vill känns sig nästintill kontorsklädd under hemma-jobbandet.. Så fint ✨Ombytet till middagen nu i december – eller iallafall under helgerna ✨

HM har verkligen bra grejer till minst sagt vettiga priser.. HM har ett par butiker här i Marbella men Zara är ”snäppet” upp för spanjorerna.Pernilla Wahlgren har i veckan plåtat sommarkollektionen som hon gör tillsammans med GeKås.. Det samarbetet har tydligen gått väldigt bra.. Hon hade väl kanske inte tänkt sig att den här ”outfiten” är tänkt för ”hemmabruk” men det tycker jag att den verkar perfekt för ✨

ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ʟᴇɢᴏ ᴍᴀsᴛᴇʀs….Fyrans nya satsning Lego Masters är ju inte ett program utvecklat här i Sverige utan ett format man köpt in med förhoppningar om att kunna köra det ett gäng säsonger.. Jag skrev ju förra veckan om att jag inte alls trodde på formatet och var ”tvungen” att kolla upp tittarsiffrorna.. Då låg de på plats nio av tio (Fyrans program ex Nyheter).. Nu har de ramlat ur listan – jag är inte förvånad..

De kanske kör en säsong till för kostnaden för att producera programmet kan inte vara så stor men samtidigt måste de ju ta hänsyn till licenskostnaden och att de kan sälja reklamtid.. MAX en säsong till..Allt blir inte alltid som man tänkt sig…. Den kursen kanske inte känns alldeles alldeles klockren.. men det skriver jag mer om imorgon..Sedan var det några som bestämde sig för att nu får 2020 vara slut och firade Nyår i helgen.. Lite tankar om det blir det också i nästa inlägg ✨

Sedan tänkte jag skriva lite om hur lätt det kan vara att påverkas.. Kan det bli så att om man bara säger eller hör något tillräckligt många gånger så blir det sant? Förstår man inte på riktigt att vissa människor inte ser ut som de gör på Instagram på riktigt? Det och lite annat..

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.