Jultröjor & mello 2021….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Fredag och regnet skvalar.. Den utlovade ”kylan” kom igår kväll och ska hålla i sig ett gäng dagar framöver..


Åᴛ ʀᴀ̈ᴛᴛ ʜᴀ̊ʟʟ….
De sedan tre veckor nya tuffare restriktionerna har verkligen ”paid off” 😃 Smittspridningen har halverats och Spanien ligger nu bättre till än t ex Sverige per 100 000 invånare. Det är ju fortfarande höga nivåer men det positiva är ju effekterna.

Eftersom det visat sig ha så bra effekt så tror jag att de restriktioner som gäller nu fram till 10/12 och ska gälla mellan 23/12 – 6/1 kommer att gälla även 11-22/12.. Kan inte se någon logik i att våga öppna upp och öka riskerna för att sedan sätta in restriktionerna igen enligt ett redan fattat beslut.. Möjligen kommersiella men då borde man lätta på restriktionerna under jul & nyårshelgerna inte de två veckorna före..

Men ibland är inte allt vare sig tydligt eller logiskt – inte här och inte i Sverige.. säga vad man vill om våra restriktioner de är iallafall hyfsat tydliga och till skillnad från många svenskar (som jag uppfattar det) har man respekt för och följer dem..Är det inte lite märkligt att den avgående presidenten på dagen en månad efter valet håller ett 45 minuter långt tal där han på fullaste allvar håller fast vid att han blivit bestulen på valsegern.

Om vi inte river upp bedrägeriet, det oerhörda, fruktansvärda bedrägeriet som har ägt rum i valet 2020 så har vi inget land längre”

Det märkliga är inte att han säger det här för det är väl ungefär vad man kan förvänta sig av honom. Det märkliga är att ingen tv-kanal vill sända det. Det märkliga är att media överlag inte verkar överdrivet intresserade överhuvudtaget. Det är bra för det ger honom inte det utrymme han vill ha.Intresset för honom och hans anklagelser om valfusk som det aldrig visas några bevis för verkar svalna.. Iallafall i de större sammanhangen… säg inte att jag har fel ”snälla”…. Nu när hans annars så lojala justitieminister har gått ut och sagt att det inte finns några bevis på något valfusk så blev det ytterligare ett nederlag.. På frågan om Trump fortfarande har förtroende för honom blir svaret ”vi får se om några veckor”. Men ytterligare ett ”You are fired” skulle inte förvåna mig..Men då har inte bara skjutit sig själv i foten han har skjutit sönder båda fötterna totalt..

Rupert Giuliani har idag stått och mässat igen.. Som ”bevis” hade han med sig en kvinna som arbetat som rösträknare och bland annat upptäckt att det varit felinställda rösträknings-maskiner och att det kommit in stora boxar med röster som ingen visste var de kom ifrån. På frågan från Giuliani varför inte fler trädde fram svarade hon att pga. att hon trätt fram så har hon förlorat sin familj, sitt jobb, sina vänner och hon skulle aldrig mer få ett nytt jobb för demokraterna förstör livet för människor som gör så här. Troligt? Tror inte att jag behöver säga något..

I Expressens nätupplaga kom en ”artikel” om att en deltagare i danska Paradise Hotel fått lämna tävlingen pga dåligt beteende före man skriver något om Trumps tal.

Nu blev det mycket längre om Trump än jag tänkt 😊


Öᴠᴇʀ ᴛɪʟʟ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ᴀɴɴᴀᴛ ʟᴀʀᴠɪɢᴛ….Jag vet exakt när det började men jag kommer ihåg att den fanns med i en Bridget Jones film – den av mamma stickade jultröjan.. Ful var den och passade väl bättre till ett barn men den stackars mannen kände sig ändå tvingad att ha den på sig på julafton.. Ungefär så var det väl, till en början.Nu behöver inte längre mamma sticka någon tröja – den köper man ”gärna” själv och varje år kommer det nya motiv.. Nu är det heller inte bara sonen i familjen som ska ha den utan det vuxna paret..

Jultröjan har såklart en egen dag – tror att det är tredje fredagen i december.. Hursomhelst så är det den 18:e december i år som ni ska inviga årets jultröja 😃 Ni hinner nog att beställa och få tröjorna också.. om ni nu skulle ha lust att betala sisådär lite drygt en tusenlapp för att känna att det är jul och att ni hör ihop (om det nu skulle finnas någon risk för er att glömma det..)


Lɪᴛᴇ ᴍᴇʀ ᴀ̈ɴ ᴊᴏʙʙɪɢᴛ….Inte så larvigt utan väldigt allvarligt är vad den senaste opinionsmätningen visar för Liberalerna. Om det vore val idag uppger 2,8 procent att de skulle rösta på Liberalerna – den lägsta siffran sedan undersökningar börjat göras. Nu vet vi att vid ett val skulle de få fler röster i form av stödröster men det är ju i det här sammanhanget speciellt intressant.

Opinionsundersökningen visar ju hur många som de facto ser sig som Liberaler, hur många som tycker att Liberalerna är det parti som passar dem bäst i ett partipolitiskt perspektiv.. Då är det ju en så låg siffra så att man kan konstatera att antingen driver de fel frågor som ingen sympatiserar med eller så är de väldigt luddiga och driver utåt sett ingen fråga alls.Den enda frågan som känns riktigt intressant är vilken statsministerkandidat de kommer att ställa sig bakom i valet 2021.. Liberalernas har förvandlats till en form av ”vågmästarroll”.. Vem de kommer att stödja ska de informera om ”i god tid” – man kan ju tycka att det i allra högsta grad är nu..

Om de skulle förflytta sig och ställa sig bakom Ulf Kristersson är säkert Nyamko Sabuni rädd för att Liberalerna inte kommer att ha något att säga till om under resterande del av mandatperioden. Men det har de ju inte nu heller..

Om de nu har någon avsikt att ställa sig bakom Ulf Kristersson så bör de verkligen göra det nu så att de borgerliga blocket kan lägga upp planer och strategier utifrån det.Men.. jag tror att det är så enkelt (eller svårt) att Liberalerna har två falanger – en att stanna kvar i en röd/grön allians och en som vill vara med i en borgerlig allians. I mitten står Nyamko och vad hon än gör så kommer ”halva” partiet vara missnöjt och de interna stridigheterna fortgå i all oändlighet..

Nu är jag kanske helt naiv men skulle de inte kunna ha någon form av ”omröstning” så att hon kan luta sig emot det alternativ som fått mest stöd? Då menar jag inte att varenda kotte skulle ingå i den omröstningen men iallafall partiledning och partidistrikten.. Är jag på cykeltur nu igen?


Mᴇʟʟᴏ 2021….Mello 2021 = Christer Björkmans sista år och utan publik.. Vi kommer med andra ord att ”slippa” ballonger, boor och annan publikrekvisita.. Jag kommer inte att bli så deppad 😃

Det är två saker man verkligen kan konstatera när startfältet i Mello 2021.. Det är väldigt brett och väldigt starkt.. Alltifrån förra årets IDOL-vinnare Tusse, hårdrocksband till Eva Rydberg & Ewa Roos och däremellan några i Mello-sammanhang riktigt starka kort som t ex Danny, Eric Saade och Charlotte Perrelli..

Ett ”normalt” år skulle det vara antingen Danny eller Eric Saade som var med men nu är det ju inget normalt år och alla längtar efter att få uppträda.. Media ”målar” såklart upp det som en riktig ”fight” dom emellan ✨På samma sätt har vi två givna ”schlagerdrottningar”.. och här blir det också beskrivet, enligt media, som om de tycks tävla mot varandra och inte mot de 27 andra i startfältet..


Charlotte Perrelli är en riktig ”vinnarskalle” och kommer nog att gå ”all in” för att vinna igen. Låten är sjävklart det viktigaste men man ska inte underskatta ”paketeringen”.. Varje bidrag får en fast summa att använda till sitt nummer men det är fritt fram att lägga till mer. Jag vill minnas att bidraget är 25 000 kronor och det räcker inte till så mycket glitter och glamour eller specialeffekter.. Kan ju uppstå en viss ”orättvisa” mellan etablerade artister med stor budget och mindre som försöker slå sig fram. Men som sagt – låten är det viktigaste ✨Jessica Andersson är en riktig schlagerartist – hon måste vara den som varit med flest gånger.. Eller så känns det bara så.. Vunnit har gjort en gång med den där killen i en duett – hundra år sedan eller så. Vem glömmer btw när hon klippte av sina sammetsbyxor till alldeles för korta shorts.. Kritiken fullkomligt rasade och då menar jag rasade.. att hon inte la sig under en filt och stannade där i några år är typ ett under..Om nu Corona hänger över oss och det mesta målas upp som nattsvart, alla hackar på att vaccineringsplanen inte fungerar och vad man nu kan föreställa sig… då kommer Arvingarna ligga riktigt bra till ✨ Äkta svensk trygghet med glädje när man behöver den som mest – kom ihåg var ni hörde det först 😃Charlotte Perrelli vid en fotografering för Amelia.. lägg märke till glitterklänningen tillsammans med sneakers = så snyggt.. Lägg också märke till att även hon preppar för julen genom de grå och snygga inneskorna till höger i bilden 😃
Mello får vi vänta på till första veckan i februari – vänta behöver vi inte göra på IDOL/finalen ✨

Preppat och klart för de vanliga mackorna, lite lösviktsgodis och snacks 😃 Vi och en hel massa andra svenskar – jag tror att själva finalen kommer innebära att man hamnar högre upp bland tittarsiffrorna.. För en hel del är det säkert först då det blir intressant….Imorgon kommer det av bli det bästa Så mycket bättre någonsin.. varför skriver jag om senare.. kommer också att skriva om IDOL finalen såklart och erkänna något pinsamt…Nu iväg och jobba – Hörs senare!

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🌻

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.