Dokusåpor & Prästpar….


Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Här har vi haft en varm och solig dag men det kan vi nog glömma till helgen., Enligt väderprognosen ska temperaturen bli klart under det normala och säkert en del regn..

Lyssnat klart på boken och ska välja ny.. det blir väl som vanligt att jag börjar lyssna på tre-fyra innan jag hittar rätt.. Tror jag väntar lite med den där långa serien.. oklart varför men det känns rätt..

Jag skrev ju att nu kommer media att till varje pris rota och undersöka för att få fram allt de bara kan om den oförståeliga historien i Haninge. Jag ska definitivt inte bidra till spekulationer eller på något sätt hålla på att skriva om det här på bloggen…

Men jag måste säga att jag inte förstod/förstår någonting när det nu framkommit att den ”släkting” de refereras till är mannens syster. Jag ska inte spekulera men var har hon varit i 30 år? Det är givetvis en dysfunktionell familj men det känns extra otäckt att hon nu villigt låter sig intervjuas av kvällstidningarna och gärna tar på sig en form av hjälteroll. Som sagt.. inte skriva och inte spekulera..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴋʀɪᴠᴀ….Jag har i början på året eller så skrivit kort om det här men jag tar det kort för att sätts det i sitt sammanhang..

Svenska Kyrkan för Costa del Sol ligger i Fuengirola och det är nog de som bor där som är mest ”aktiva”. Lokalerna och verksamheten fungerar som samlingsplats där det sker en massa aktiviteter, öppet för fika men givetvis också kyrkliga inslag.

Prästparet som ansvarade för verksamheten körde lite av sitt eget race tillsammans med några fler i styrelsen vilket ogillades av övriga i styrelsen. Man gav uppdrag och jobb som inte fanns till någon släkting och så vidare. De här utländska kyrkorna får en hel del pengar men den här gjorde alltid underskott så att Svenska kyrkan fick skjuta till stora belopp..


Den här rubriken har inte varit ovanlig

Tålamodet tog slut från övriga styrelseledamöter och det fördes någon form av skyttegravskrig innan de avgick. Men det var inte bara dom som tappat tålamodet utan även Svenska Kyrkan.. Prästparets uppdrag på Costa del Sol sades upp men de hävdade att de blivit lovade en förlängning på deras avtal med fem-sju år… Tydligen oavsett att de inte skött verksamheten och att kyrkans medel använts för att betala ersättningar till släktingar (låter som Trump 😃)

Prästparet anlitade juridisk hjälp – detta genom Göran Rise (vars son för övrigt är en bekant till oss). Prästparet samlade in donationer från kyrkans medlemmar så att de skulle kunna anlita den här hjälpen. Advokaten (Göran Rise) höll dem uppdaterade om hans kostnader och fick inledningsvis betalt. Han visste ju inte att Kyrkans medlemmar bidragit ekonomiskt och var okej med att de inte betalade löpande eftersom de uppgav att de inte hade råd.Lång historia kort.. Prästparet fick 4,6 miljoner kronor i ersättning av Svenska Kyrkan. Betalade inte tillbaka en cent till Kyrkans medlemmar och ersatte inte heller Göran Rise med en enda krona till för det arbete han lagt ner.. De påstod sig ha en muntlig överenskommelse att de skulle få den här hjälpen gratis (!). Advokaten lägger ner massor av jobb så att man trots att man uppenbart misskött sitt uppdrag får ett avgångsvederlag på 4,6 miljoner och så tycker man att det är rimligt att man inte ska behöva ersätta advokaten. Den här processen mellan prästparet och Svenska Kyrkan hade ju pågått ett bra tag så de är skyldiga Göran Rise ca 1 miljon kronor..Inte oväntat så svarar inte prästen i telefon när Göran Rise försöker kontakta honom – inte heller på mejl.. Återstår rättegång som det nu kommer att bli.. man kan ju bara inte tro att det är ett prästpar;

  • Missköter sitt uppdrag för egen ekonomisk vinning
  • Lurar medlemmar i Kyrkan att bidra till juridisk hjälp
  • Blåser advokaten som hjälpt dem så att de fått 4,6 miljoner kronor de med all sannolikhet aldrig varit i närheten av att få utan juridisk hjälp (men han sa ”tack för din hjälp” innan han med en bunt obetalda fakturor försvann – var det ersättningen 😃)

Då till poängen – Göran Rise har sedan han blev pensionär börjat skriva böcker.. Böcker om Advokaten Carl.B Lambert.. Den senaste boken som nu precis kommit ut heter ”Parasiten” – lätt att göra en koppling till historien ovanför men för det inte nödvändigtvis rätt..

Prästen i prästparet, Mikael Jönsson vill nu och försöker stoppa all försäljning av boken med en lång rad av argument som t ex ”det prövas om boken innehåller förtal/svartmålning av mig som person vilket är mycket allvarligt i Spanien”. Slut citat.

Brev skickas till bland annat Svenska Magasinet som tillhandahåller boken och att Göran Rise annonserat i tidningen med argument om att Rise förekommer i två rättsprocesser eftersom han kommer ut med boken under en pågående rättsprocess..

Men vem sa att det var prästparet boken handlar om? Det är en fiktiv roman..

Det här är värre än en dokusåpa och jag kommer definitivt att köpa boken nästa gång vi är i Svenska Butiken.. oavsett vem den handlar om 😃


Sᴀ̊ ᴠᴀʀ ᴅᴇᴛ ᴊᴜ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ ᴇʀɴsᴛ….Vi såg ju Jul med Ernst igår.. det är btw en sanning med modifikation.. T tittade inte alls och jag tittade med ett öga skulle man kunna säga.. Hur mycket jag än längtar efter allt som har med julstämning och julen att göra så finns liksom inte Ernst in i den längtan..

Miljön han befinner sig i, grannris och röda äpplen ✅ men han tappar mig totalt när han ska klistra dit ljushållare på en ljusstake han ska bygga.. Han trycker till så att de ska fastna – att limmet trycks ut verkar vara helt oviktigt. Kanske är jag tråkigt petig, kanske ska det slarvigt ut – det finns såklart en charm i att den/det inte ser massproducerat ut men rätt så mycket ”överskottslim” tillför knappast någon känsla av charm..
Sedan var det där med Jansson-soppan.. det missade jag men blev väl inte så lockad av tanken.. Såg att den kom upp i Instagram flödet – Köket.se – betyg två av fem men bara 23 som lämnat betyg.. Något säger mig att betyget inte kommer att skjuta i höjden längre fram..


Kʟᴀʀᴀʀ ᴍɪɢ….Jag tror faktiskt att jag kan känna mig helt trygg med att T inte kommer att smita iväg och köpa någon gran 😄 Det är inte det att jag inte tycker om granar men jag har hellre andra juldekorationer och julblommor..


Kʀɪᴍɪɴᴇʟʟᴛ….Ja, den här jul-outfiten för hundar finns på riktigt.. På riktigt tycker jag dessutom att det är både djurplågeri och kriminellt att tvinga på en hund något sådant här. Finns det någon hundägare som ens för en sekund tror att hunden uppskattar det och känner sig fin i en riktig julklädsel från topp till tå?

Nej, jag tror faktiskt inte det – de gör det helt och hållet för sin egen skull och för sitt flöde på Instagram..


Dᴇᴛ ʜᴀ̈ʀ ᴅᴀ̈ʀᴇᴍᴏᴛ….Det här däremot är en riktigt fin outfit – En lite elegant kappa i fin färg och mössan kombinerat med de grova kängorna ✨


Fᴀ̈ʀɢsᴛᴀʀᴋᴛ Gʟᴀᴍᴏɢʀᴀᴍ….Brukar ju titta på Halv åtta hos mig.. Jag tittar iallafall på måndagen för att se om det verkar bara ett ”kul” gäng att titta vidare på..

Den här veckan är de i Stockholm och om inte annat så har de en väldigt färgstark person med.. Hon driver en butik på Nybrogatan (två portar från där vi en gång i tiden bodde) som säljer bijouterier av alla de slag.. Glamogram har hon tydligen också – iförd rosa outfit och med rosa cykel levererar hon ett diadem, ett par örhängen eller vad det nu kan vara med samma princip som ett ”blomsterbud”

Det är ju verkligen brett när det kommer till vad deltagarna både väljer att bjuda på och hur duktiga de är på att laga mat.. Sedan vägs ju ”värdskapet” in.. I måndags var det Pizza Bianco med löjrom, gräddfil, rödlök och dill.. sååå gott! Igår bjöd den ”Rosa kvinnan” på Räkor med jordnötssås till förrätt och den kombon tyckte jag väl lät sådär., Men den tyckte de andra var hur god som helst.Till varmrätt var det pilgrimsmusslor- det tycker jag är riktigt gott men är det ett bra alternativ att ha det som varmrätt? Föredrar helt klart att äta det som förrätt. Ibland blir jag så inspirerad att jag kopierar rakt av men oftast fångar jag upp och tar efter delar..

Det händer btw att det finns de som verkligen är ute efter att vinna (=15 000 kronor) så de ger de övriga deltagarna lite låga poäng.. De redovisas ju inte öppet.. Som tur är mänskligheten bättre än att det här händer ofta..


Dᴇᴛ ᴛʀᴏᴅᴅᴇ ᴊᴀɢ ɪɴᴛᴇ….Att Bonde söker fru var så sjukt populärt trodde jag verkligen inte.. Det har fler tittare än IDOL men inte riktigt lika många som Så mycket bättre.. Totalt om man tittar på Topp Tio i de fyra största kanalerna (40 program) så ligger Bonde söker fru på fjärde plats..Jag hade förvisso koll på att programmet gått år efter år men inte att det så många.. I morgon är det tydligen ett jubileumsprogram där man får ”möta” ett antal av tidigare års deltagare.. Det jag vet är att programmet resulterat i så många förhållanden, bröllop och barn ❤️


ʙᴏɴᴅʀᴏᴍᴀɴᴛɪᴋ….Det är ett ”Bonde söker fru bröllop” som till och med jag kommer ihåg.. Jag såg inte själva säsongen, möjligen något avsnitt men uppmärksammade ”bondbröllopet” som skulle filmas och sändas i Fyran..

Det filmades under vigseln och det filmades under festen och TV 4 betalade ”glatt” sisådär 350 000 – 400 000 kronor. Paret själva uppgav att de betalade 35 000 – 40 000 kronor.

Fyran betalade alltså i princip för allt inklusive vigselringarna som kostade strax under 100 000 kronor. Ett riktigt ”sagobröllop” om man nu tycker det känns okej att alltihop filmas och blir precis allting annat än privat.. En mediecirkus är väl en bättre benämning än ett bröllop..

Mᴇɴ sᴀ̈ɢ ᴅᴇɴ ʟʏᴄᴋᴀ sᴏᴍ ᴠᴀʀᴀʀ ғᴏ̈ʀ ᴇᴠɪɢᴛ….

Lång historia kort.. Ett år efter det kyrkklockorna ringt var skilsmässan ett faktum.. Bonden hade inte varit helt ärlig med allt visade det sig..

Ett hemligt barn i Norrland, ingen inkomst, skulder upp över öronen och flera yngre tjejer varav en bara var 16 år.. Bland annat.. Inte riktigt den bild han visat upp vare sig till henne eller till media och vips så var det en ny men omvänd mediecirkus.. Men som tur är så är det här nog det enda ”Bondbröllopet” som slutat så abrupt..


Bᴏɴᴅʀᴏᴍᴀɴɪᴛɪᴋ & ʟʏᴄᴋᴀ ᴘᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ….Det här är med all sannolikhet det mest välkända ””bondparet”.. De har nästan 88 000 följare på Instagram och på det har spelats in två säsonger av programmet Bondparet som man tydligen fortfarande kan se på TV4 Play ✨


Aʟʟ ɪ ᴡᴀɴᴛ ғᴏʀ ᴄʜʀɪsᴛᴍᴀs….Jag glömde kolla i fredags om den höga belysta granen är på plats längst ner på Avenida del Mar – eller om de påbörjat installationen.. Det vore ju sååå tråkigt om de inte monterar upp den i år.. Den lyser verkligen upp ✨ Byter färg gör den med jämna mellanrum också..

Cudeca butiken jag jobbar i ligger precis intill och varje kvart enligt ett schema spelas julmusik. En låt och samma låt 😃 Det är Mariah Carey och All I want for Christmas is you.. Om man inte gillar den så kan det bli rätt enerverande – speciellt om man jobbar sex dagar i veckan 😃 Nu jobbar jag inte där sex dagar i veckan och jag gillar låten.. För mig är det riktig Marbella jul ✨


Det är tradition här att den första december så sätts juldekorationerna upp.. Belysning längs palmstammar och i träd, belysning och annan dekoration på butiker mm.. Inte att förglömma de tusentals röda julstjärnorna som är planterade.

Hotellet här på gatan har gjort jättefint och i vår trädgård har både palmer och träd fått fina ljusdekorationer.. Ska ta bilder och visa ✨


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍒

En reaktion på ”Dokusåpor & Prästpar….”

  1. Tack för uppdateringen om Svenska Kyrkan på Costa del Sol. Jag har följt det också, men hade missat detta med boken som var ganska roligt.
    Jag brukar säga att det är i alla fall bra att man inte längre är tvungen att vara med i kyrkan utan kan välja att lägga de pengarna till bättre ändamål, t ex Läkare utan gränser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.