JeFf bezos & rYmden….

Tankevurpa eller att jag av misstag tittade på fel rad.. Jag vet inte hur det gick till men fel blev det.. Det var inte i november förra året som jag skrev igår utan 2017 och 2018 som jag var sjuk.. Desto större anledning att vara tacksam för att jag varit frisk ett år längre – fast det visste jag ju.. Nog om det och så hoppas vi att jag fortsätter att vara frisk ✨

Det är fruktansvärt det som hänt med den 40-årige mannen som åtminstone psykiskt varit inlåst hos sin mamma i nästan 30 år. Det är en sjuk människa som gjort det då de/hon sägs ha upplevt något trauma. Det är självklart väldigt viktigt att förstå vad som hänt (för att kunna ge 40-åringen allt stöd han behöver) och hur de kunnat hända. Men jag bara vet att det kommer ”frossas” och spekuleras om och om igen på ett sätt som inte alls känns bra.

Det kommer att skapas rubriker och artiklar för att det ska genereras klick. Nu måste den här historien få ha sin gång utan att journalister jagar grannar, släktingar och vad de nu kan komma på.. Det absolut enda jag hoppas är att den här mannen har någon möjlighet till rehabilitering så att han kan få leva ett så normalt liv som det bara är möjligt.Jag får lägga in en ”varm” bild efter det där.. Det här Hotel Puento Romano som nu fått sin ”allé” dekorerad med massor av röda julstjärnor klar ✨


Hᴜʀ ʙʟᴇᴠ ᴅᴇᴛ ᴍᴇᴅ ᴊᴇғғ….
Jag lär mig något nytt varje dag och det är väl bra 😊 Ibland något helt oväsentligt som t ex när jag hade koll på hur många sköldpadds-ungar som fötts här på stranden och vilken art det var men helt missat att man måste ha en ifylld hälsodeklaration och QR-kod när vi skulle in i Spanien igen efter att ha varit i Sverige i september. Då var det en himla tur att Pappa både hade koll på det och bara ville ”gardera” sig och frågade om vi hade det….

Då är frågan om jag lärde mig något nytt om Jeff Bezos i P3 ID:s dokumentär som jag lyssnade på vid bedtime igår.. Både ja och nej.  • Att Amazon betalar väldigt lite skatt visste jag men inte att det var så lite och att de var så kreativa för att slippa det.
  • Att arbetsvillkoren är allt annat än bra visste jag. Dokumentären tog inte alls upp den svenska situationen i någon nämnvärd omfattning utan det pratades generellt om det.
  • Jag visste att det var lite turer och ”skandaler” kring hans otrohetsaffär men inte ”kopplingen” till The Enquirer, Donald Trump och Saudiarabien. Lätt att tro att han mer än väldigt konspiratorisk men det är mycket som kunnat beläggas.
  • Jag hade glömt Bezos offentliga svar till The Enquirer.
  • Jag visste att han var väldigt intresserad av ett liv i rymden men inte hur mycket och hans ”detaljerade” planer det där jorden kommer att vara typ som en nationalpark man besöker.

Ungefär så….


Men en fråga hänger kvar..

Vad är det med de extremt framgångsrika män och rymden? Det måste väl vara att de upplever att de uppnått allt och nu måste förflytta sina drömmar, tankar och idéer – vad passar då bättre än rymden., Det finns många framgångsrika män men inte någon som gjort någon form av möjlig verklighet av framtiden i rymden..

I dokumentären nämndes också, vilket är högst troligt, att de är måna om sitt ”legacy” – hur de kommer att bli ihågkomna. Det är ju inte helt attraktivt att bli ihågkommen som den affärsman som vid tillfället var världens rikaste där undvikande av skatt och dålig personalpolitik varit en stor del av förklaringen till det. Det kommer alltid att komma nya ”världens rikaste man”. Men om man gör ett vetenskapligt genombrott med/i rymden blir man ihågkommen på ett sätt som är svårt att konkurrera med..

De kan ju köpa allt för sina pengar men inte sitt ”legacy” – det måste de skapa själva ✨


Mᴇʟʟᴏ 2021….Det är helt klart att Mello 2021 blir av.. Det är väl också nästan klart vilka de 28 tävlande är. Det är klart att det inte blir någon sedvanlig Mello-turné men jag har inte någon koll på hur de ska göras istället.. De kan ju rimligen inte köra 28 bidrag på en och samma kväll så rimligt att tro är väl att de kör på samma sätt som vanligt men utan själva turnén. Med eller utan publik och hur stor en publik kan vara är såklart skrivet i stjärnorna….

Det har säkert varit väldigt mycket lättare att få artister till Mello i år.. Inte för att tjäna pengar för det är det nog ingen som gör genom att delta i Mello utan för att man längtar efter att få uppträda, komma tillbaka till sitt normala liv och få utlopp för kreativitet och energi ✨

Förr var jag ett riktigt Mello-fan och har varit på flera Mello-finaler.. Har dock tröttnat de sista åren, det blev för mycket samma sak.. Ballonger och boor och alla som på en given signal ska upp med skyltar för en viss artist och så vidare.. På samma sätt som Fyran kör med David Hellenius till allt så har Mello inte heller haft någon utveckling..Ett helt udda Mello-minne som jag har är när Anna Book var med senast med bidraget Samba Sambero (tror att det var senast).. Precis när sista tonen spelas och innan någon knappt hunnit reagera på att låten var slut flög hennes man upp ur stolen och applåderade hejdlöst.. Den stolthet han kände för sin fru syntes i hela ansiktet och det var definitivt ingenting som ingick i någon planering (även om kamerorna självklart snabbt ”fångade” upp det). Det var sann och äkta glädje – så fint


Kᴀʟᴇɴᴅʀᴀʀ & ᴋᴀᴍᴘᴀɴᴊᴇʀ….Jag vet fortfarande inte vilken färg det kommer att vara på kalendern för 2021 men jag vet att jag kommer att få en.. Tänkte på en helt annan sak när det gäller kalendrar.. sådana där fotokalendrar som man beställer med egna foton. Vi brukade alltid få av min syster med hennes son Anton – ett roligt minne att få och ha ✨

Nu kör de julkampanj med 50 procent rabatt och kör de bl.a. via olika influensers. Det som företag väldigt ofta gör lite konstigt är att de kör samma kampanj med många eller iallafall flera influensers samtidigt. Det måste ju bli väldigt dyrt..Man ska ju ange en rabattkod som är kopplad till vilken influensers Instagram konto man sett inlägget på och det är ju ett sätt för företagen att se vilka influensers som skapar köp.. Förhoppningsvis följer de upp och väljer de influensers som faktiskt genererar bäst köp för framtida kampanjer.. Tror btw att Charlotte Perrelli är perfekt för den här kampanjen..Ett företag som jag inte alls förstår hur de tänker är Sudio (högtalare av olika slag).. När de kör influenser-kampanjer gör de det med väldigt många och det samtidigt. Oftast samma influensers. Antingen får de väldigt bra utfall på alla samarbeten med alla influensers eller så gör de inte hemläxan ordentligt..

Ibland kan jag verkligen sakna att jobba med marknadsföringsstrategier ✨


Jᴜʟ & ɴʏᴀ̊ʀ ᴘᴀ̊ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ ᴄʟᴜʙ….Idag kom inlägget från Marbella Club om vad de kommer att ha under jul och nyår.. Dom har klart mer som händer men det hänger ihop med att de har många stamgäster.. Både sådana som reser hit över jul/nyår och bor där men dom är också lite av vad Grand Hotel är i Stockholm. Det fina och det anrika med många gäster som har som tradition att gå dit.

Ska inte rabbla upplägg menyer och priser utan nöjer mig med.. Julafton, Juldagen, Nyårsafton och sedan ska man förslagsvis börja 2021 med en lunch ”by the sea”.. Priser från 150 euro till 440 euro per person.. Dags att boka bord för Nyårsafton – 9 000 kronor för mig och T.. Men då ingår ju dryck.. men sova får vi göra hemma 😃 Men om man vill slippa ta sig hem så kan man ju alltid boka ett rum på Nyårsafton till Nyårsdagen och lägga till 6 200 för ett standardtyp..

15 000 kronor är väl rena fyndet för en kväll 😃 Bara för att vara väldigt övertydlig så har jag inte tappat förståndet och det här skulle jag inte ens överväga även om mitt sjätte sinne gav mig den rätta Lotto-raden 😃


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴀᴘᴘᴀᴛ ғᴏ̈ʀsᴛᴀ̊ɴᴅᴇᴛ….På torsdag är det en månad sedan valet men tweetsen fortsätter dag efter dag.. och det kommer dröja länge innan (om någonsin) han kommer att sluta. Han vann valet. Punkt.Oavsett om han vill det eller inte så kommer han inte att vara president efter den 20:e januari.. Det finns ju många anledningar till att han inte vill lämna Vita Huset.. bortsett ifrån egot så är det ju att han förlorar immuniteten.. Frågan är vad han tycker är värst..

New York Times skriver att Trump nu tillsammans med Rudy Giuliani arbetar med alternativen för en benådning.. Det är ingen idé att spekulera men att han kommer att se till att han blir benådad kan vi nog nog vara säkra på.. Om han gör det själv så hänger ju de två fallen i Staten New York kvar så man kan kanske ana att han avgår i förtid om han får Pence att kliva in och benåda honom..Jag läste Wolfgang Hanssons krönika där han skriver att Trump skjuter sig själv i foten genom sitt agerande och sammanfattar;

”Hans ego verkar till och med vara större än hans överlevnadsinstinkt”

Wolfgang Hansson, Aftonbladet


Nej, påstår inte att Ernst tappat förståndet. Ernst är Ernst- vare sig mer eller mindre.. Kommer såklart att titta på premiären av Jul med Ernst, om jag ser de återstående avsnitten återstår att se 🌲


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.