December & En Skenande budget….Ny månad och årets sista – aldrig har det väl känts så skönt att ”stänga” ett år. Jag brukar ofta bli lite sentimental vid tolvslaget men är det något jag vet så är det att jag inte kommer att bli det i år.. Jag har gjort en snabbkoll på några ställen om det kommer att ha något Nyårsfirande- se mer om det lite längre ner ✨

Första december och start för Jul med Ernst. Till skillnad från den rätt så usla timingen jag skrev om igår.. depp om vaccin, depp om Corona hela 2021 osv så känns det här som en klockren timing.

Hörde btw med ett halvt öra på Efter Fem där det pratades om de pessimistiska signalerna och att det skapar lite onödigt depp. Det enda rätta är väl att kommunicera balanserat.. men det tycker jag inte att de gjort.. Dagens presskonferens blir lite extra intressant.. eller?


Fᴏ̈ʀʜᴏᴘᴘɴɪɴɢᴀʀ & ғᴏ̈ʀᴠᴀ̈ɴᴛɴɪɴɢᴀʀ….Det här är en bild från SOHO Market som ju öppnar på fredag. Det ser ju verkligen ut som om de kommer att ha ”fina & mysiga” butiker.. Det ska hursomhelst bli så spännande att åka dit.. Förhoppningsvis kan vi ta en sväng dit i helgen ✨


Eɴ sᴋᴇɴᴀɴᴅᴇ ʙᴜᴅɢᴇᴛ….Måste bara återkomma till det där med den hemska tillbyggnaden av Liljevalchs.. Som om byggnaden i sig inte vore nog så har budgeten skenat värre än franskt expresståg.. Från början var budgeten 130 miljoner med ett bidrag från en privatperson om 50 miljoner kronor.. Sedan kom man på att den där budgeten inte skulle hålla utan det var realistiskt med 260 miljoner kronor.. Sedan kom man på att det inte heller skulle räcka utan 395 miljoner skulle det nog bli.. Men.. den senaste siffran är 570 miljoner med ett rykte om att det är mer..

Ja, vad ska man säga.. En budget som överskridits med 440 miljoner och en försening på åtminstone fyra år….. Skulle inte vilja vara projektledare….


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴊᴜʟᴠᴀ̈ʀᴅ….Otippade Lars Lerin kommer ju att vara julvärd i SVT.. inte ett lika otippat val är Tilde de Paula i Fyran. Övertygad om att hon kommer att göra det riktigt bra. Tänk vad hon betyder mycket för Fyran, det är väl henne och David Hellenius som Fyran skulle göra i princip allt för att behålla.

Det kommer att vara en Late Night Christmas på Fyran med bland annat Carola, Jill Johnson mfl. Det var det man såg i inslaget i IDOL – kanske de dyker upp på scenen i något gemensamt framträdande??


Eɴ ᴏᴛɪᴘᴘᴀᴅ ɢʀᴀɴ….


En minst sagt både annorlunda och fin gran.. Upp med gran-girlanger på väggen och ”forma” som en gran.. Addera till belysning om det inte redan finns i girlangerna.. Kanske kan jag övertala T till en sådan här gran.. Probably not.. Men han har inte nämnt något om gran de senaste dagarna så han kanske glömt det 😃


Vᴇᴍ ʙᴇʜᴏ̈ᴠᴇʀ ɪɴᴛᴇ ᴇɴ sɴᴏ̈ɢᴜʙʙᴇ..En ”dansande” snögubbe med tomte-outfit.. Säg det som inte finns att köpa till telefonen.. Det är antagligen en otroligt stor marknad för den här typen av grejer.. annars skulle det inte utvecklas och marknadsföras så mycket. Det är ju inte ett så stort ”utlägg” heller och det gör väl att målgruppen är stor..

Nej, jag behöver inte någon dansande snögubbe ⛄️


Vᴇᴄᴋᴀɴs ᴅᴏᴋᴜᴍᴇɴᴛᴀ̈ʀ – Jᴇғғ ʙᴇᴢᴏs….


Far och son

En person som kanske inte direkt behöver så mycket själv 😃 är Jeff Bezos.. Däremot har han hittat framförallt lösningar så att det ska bli enklare att göra det lättare att få det vill.. Bara ett tangenttryck borta.. en serie eller film via streamingtjänsten eller nyheterna i Washington Post eller….

Under 2020 var han den första i världen med en privat förmögenhet över 200 miljarder dollar. Knappt man kan ta in det..

Finns några saker som man gillar med honom (eller tror sig gilla iallafall).. Han är en ”self made man” – till skillnad från Trump som försöker få oss att tro att han är det så är han det på riktigt. Han är ingen anhängare av Trump utan är demokrat.

När han gifte sig med sin fd fru Mc Kenzie fanns det inget äktenskapsförord. Det har heller aldrig tillkommit något eftersom båda anser att de började ”resan” tillsammans och båda har varit lika delaktiga.. Han ertappades med en affär (vilket vi givetvis inte gillar honom för) och skilsmässan blev ett faktum. Hans fd fru blev då världens rikaste kvinna men har nu givit bort hälften till välgörande ändamål.

Det här är den bild jag fått via det jag läst och hört i media. Den här veckan P3 ID dokumentär handlar om Jeff Bezos.. Det ska bli intressant att se vad som stämmer och om jag lär mig något nytt.. eller blir besviken..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʙᴀ̊ᴅᴇ ᴅᴏᴋᴜᴍᴇɴᴛᴀ̈ʀᴇʀ ᴏᴄʜ ᴇɴ sᴋᴇɴᴀɴᴅᴇ ʙᴜᴅɢᴇᴛ….Det här definitivt inte någon nyhet och det har skrivits flera böcker om det och flera dokumentärer har gjorts.. Böckerna har tyvärr varit ”tegelstenar” så om man inte är väldigt intresserad så tar man sig inte tiden att läsa eller lyssna på någon av dem. Dokumentärerna är kortare men är inte fullt lika lätta att hitta och jag är osäker på om det gjorts någon som verkligen gått på djupet.

Jag har bara genom någon dokumentär skummat på ytan men bilden kunde inte vara ett bättre sätt att beskriva historien på. Lägg till lite svågerpolitik så kommer inkompetensen som ett brev på posten.

Jag kommer själv inte ge mig på någon av ”tegelstenarna” men om t ex P3 Dokumentär kommer med en dokumentär om Det Nya Karolinska kommer jag att lyssna direkt. Väl medveten om att det kommer att ryka ur öronen.. så dåligt skött är hela det här projektet..

ᴇᴛᴛ sᴊᴀ̈ᴛᴛᴇ sɪɴɴᴇ….Ibland undrar jag nästan om jag har ett sjätte sinne.. iallafall ett litet 😊 Skrev ju om att jag nog borde se till att få i mig mer D-vitamin och idag läste jag att det är D-vitamin som nu är det som toalettpapper var då precis i början av Corona.

Butikshyllorna gapar tydligen tomma och tillverkarna ställer om produktionen för att prioritera D-vitamintabletter.. Med tanke på att det kan finnas en möjlighet att det ger skydd mot covid-19 är det nog en bra idé att köpa en burk..Det hade ju btw varit liiite bättre om det där sjätte sinnet kunde gälla Lotto-raden på lördag istället för D-vitaminer 😃


Oᴠᴇʀᴋʟɪɢᴛ….Det känns nästintill overkligt att det inte står ett ord om Trump på vare sig Aftonbladets eller Expressens nätupplaga idag. När hände det senast? En bra tid innan valet var det iallafall.. Men han kommer strax att dyka upp igen så ”frånvaron” blir knappast lång..

Ännu mer overkligt kändes det att läsa om mamman som hållit sin son inlåst sedan han var 12 år – nu är han 41 år.

Det här kommer det att rapporteras mycket om. Hur kunde det hända? Det är uppenbart en sjuk människa som förstört ett helt liv för sin egen son. Det är givetvis mamman som är skyldig till det här men det vilar även ett ansvar på samhället. Hur kan en 12-årig pojke försvinna från skolsystem och liknande? Nu hände ju det här inledningsvis för många år sedan så ”uppföljningssystem” och liknande var ju inte så utvecklat som det är idag.

Jag kan verkligen inte ta det till mig, blir oerhört berörd. Mitt i det hemska så finns det en liten gnutta ljus.. Släktingen som tog sig in i lägenheten och slog larm.


Aᴅᴍɪɴɪsᴛʀᴀᴛɪᴏɴᴇɴ….Nu har Biden kommit igång ordentligt med att ”skapa” sin administration för de kommande fyra åren. Jag vet faktiskt inte hur många personer som ingår i en ”normal” administration men jag gissar att det är lite flexibelt. Vissa roller är väl helt givna men det finns utrymme för att tillsätta de roller/personer man som president själv anser sig behöva.. Eller har jag fel nu igen 😊

Det ser hursomhelst ut som om han verkar måna om bredd både vad gäller kön och etnicitet.. Klokt och i direkt motsats till Trump..


Sᴘᴀɴᴊᴏʀᴇʀɴᴀs sᴋɪɴᴋᴀ….Det bästa av två världar kan man väl säga att det blir under julhelgen med spansk Pata Negra och en skinkmacka med senap ✨

Här äter man definitivt inte någon speciell typ julskinka och ”julbordet” påminner inte heller helt om vårt. Det som spanjorerna däremot alltid äter på jul är rökt och gravad lax som de bara älskar.. Äts inte bara till jul men är ungefär som sillen är för oss..Jag skrev ju att jag skulle kolla upp lite om vilka som planerar att ha något nyårsfirande – för att få en känsla av hur det ser ut med ”optimismen” eller så.. Kollade väl två förutom de två-tre som kommit upp i Instagram flödet sedan insåg jag att det ju inte är något annat än slöseri med tid och inte säger någonting.. Blev väl inte så optimistisk heller för inte ett ord om något nyårsfirande..Optimistisk och glad blev jag av att se att Marbella Club fortsätter med sina ”workshops” på fredag är det för att lära sig baka kakor till jul.. Här borde jag ju hänga på låset 😃Den 15:e får man lära sig att slå in fina julklappar.. Ser ut att vara detaljer precis i min stil – ser verkligen fram emot att göra några riktigt fina dekorationspaket ✨


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.