wedding crash & Vaccinplanen….
Jag kom på att jag kanske uttryckte mig lite slarvigt igår om det där med att jag förstår att människor tröttnar mer och mer på alla restriktioner.. Det förstår jag och gör som sagt själv men det innebär inte att jag tycker att man kan bortse ifrån dem eller strunta i dem..

När vi ändå är inne på gårdagen så kan jag informera om att det inte kommer att bli aktuellt med någon catering av pajer från det här hushållet 😊 Säger inte mer.. Tur att jag hade några pluspoäng sedan tidigare i veckan..Veckans To Do lista är klar och veckan innehåller både högt och lågt..

Det är alltifrån en hel del adminjobb, skriva artiklar till att komma ihåg att skicka julkorten 😃 och en del annat..

Jobbar ju på fredag som vanligt också – sista fredagen innan Christina åker till Sverige.. Som tur är så kommer hon bara att vara där i två veckor och inte fyra-fem som tanken var från början. Det är ju sååå mycket roligare att jobba med henne.. Maricarmen är borta några veckor nu för hon måste ta hand om barnbarnen..

Tänkte också kolla om vi kan hitta något schackspel.. Drömmer fortfarande om den där gamla slitna schackbrädan – vem vet, jag kanske hittar en ♟


Vᴀᴄᴄɪɴᴇᴛ….Stora delar av vaccinprogrammet för Spanien är ännu ”hemligt”.. Huruvida man som Sverige beställt doser med marginal vet jag inte men de har beställt så att de ska räcka till hela befolkningen. Att vaccinera sig kommer att vara gratis, frivilligt och göras på alla vårdcentraler..

Det som är ”hemligt” är hur de 18 grupperna som man delat in befolkningen i ser ut och i vilken ordning de kommer att vaccineras. Trodde att det skulle vara äldre och vårdpersonal i första hand men hörde av Pappa att det bara är äldre som är ”krassliga” och inte 70-plussare generellt. Faktum är att 70-plussare inte kommer så högt upp i prioriteringen. Det handlar säkert om samhällsnyttan och ”hälsostatus” i stort..


Dᴇɴ ᴠɪʟʟᴋᴏʀsʟᴏ̈sᴀ ᴋᴀ̈ʀʟᴇᴋᴇɴ….Ibland kan jag bara stanna upp i tanken och känna en sådan tacksamhet för doggisarna.. Den totalt villkorslösa kärlek de alltid ger (och får såklart).. Kan inte föreställa mig hur det skulle vara utan dem..

Den känslan tror jag att alla som har en hund känner men de som aldrig haft någon kan aldrig förstå den fullt ut..

De har ju verkligen sina egna starka personligheter- Karisma den tydliga chefen och Tintin ”lillebror” men som morskar till sig mer och mer.. Han tar mer och mer plats på ett roligt sätt ✨Det är också något väldigt speciellt med att ha en katt.. Den förutfattade meningen att de går dit maten finns och utan att tveka kan lämna sitt hem etc tror jag inte för ett ögonblick på. Det kanske kan gälla för utekatter som inte har blivit som en del av familjen.. Men jag är däremot rätt säker på att man i större utsträckning får förtjäna kattens kärlek.. Inget fel i det – de är ju smarta 😃


Tʜᴇ Fɪʀsᴛ ᴅᴏɢ….Läste btw att Biden ramlat och skadat sig.. när han lekte med hunden. Trump är ju den ende presidenten i modern tid som inte haft någon hund.. vilket han såklart gjort en ”macho-sak” av.. Men nu får snart USA en ”First Dog” igen ✨

Apropå Biden så visade det sig när de räknat klart rösterna i någon av delstaterna där Trump krävt omräkning av rösterna att det var fel.. Med 87 röster till Bidens fördel 😃 Men då förflyttar vi fokus ifrån det och hintar om att FBI är delaktiga i detta ”massiva” valfusk.. Galning..


Jᴀɢ ʙᴀʀᴀ ᴍᴀ̊sᴛᴇ….I den bok som precis kommit ut, skriven av Runar Söögard berättar han ju en hel del.. Garanterat både sanningar och massor av osanningar men den anekdot han skriver om som handlar om Anna Book är ju inte så sensationell och hon inte så aktuell så att han skulle vinna något på att hitta på det.. Hursomhelst;

När Carola och Runar skulle gifta sig ringde plötsligt Anna Book till Runar för att berätta att hennes inbjudan till bröllopet kommit bort.. Runar försökte då fint säga att den nog faktiskt inte kommit bort eftersom hon nog inte var bjuden på bröllopet.. Men skam den som ger sig.. Anna Book och hennes mamma var där.. men Runar gav sig inte heller för de var med under själva vigseln.. Att krascha ett bröllop i miniatyr.. Man säger väl krascha ett bröllop när någon dyker upp utan att vara inbjuden….


Kᴏʀᴠɢʀɪʟʟɴɪɴɢ….Jag såg en hel del inlägg nu första advent att människor varit ute i naturen och grillat korv och liknande.. Såg hur mysigt ut som helst och inte för att det i sig är något som är helt ovanligt men jag tror att det där med Trangiakök (äntligen har jag lärt mig..) som Årets julklapp verkligen visar att människor i allmänhet vill tillbaks till naturen och man vill visa upp det på Instagram såklart 😃

Man behöver ju nödvändigtvis inte vara vare sig i Sverige eller ute i naturen för att grilla korv.. Det får åka upp på ”menyn” – Korvgrillning på terrassen ✨

Jᴜʟsᴛᴏ̈ᴋ s ʟᴀ ɪɴsᴛᴀɢʀᴀᴍ….Nikki i IDOL-juryn la upp ett Instagram inlägg där hon berättade att de haft julstök och bakat mm så att den snart ettåriga dottern fått rosiga kinder.. Om jag ens var en millimeter i närheten av att se ut som henne efter julstök och bakning.. Inte möjligt det förstår t.o.m. jag.. men finns det någon? Instagram-sanning kan man nog anta 😃

Ett plus iallafall och det är att hon inte står i köket och bakar perfekta pepparkakor och lussekatter tillsammans med dottern och ser ut sådär 😃

Apropå IDOL så är väl Nikki den som kan vara vassast i sina kommentarer men i fredags tror jag att Kishti vaknat på fel sida.. iallafall när det gällde feedbacken till Nova och att Nadjas framträdande var som mellanmjölk..


Aᴅᴠᴇɴᴛsᴘʀᴇsᴇɴᴛ….Nu är den här – Jidhoffs Jul.. Den ”korta” boken av Denise Rudberg.. Börjar lyssna i morgon och hoppas att den är bättre än den senaste som jag upplevde var skriven lite som i all hast..


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.