Liljevalchs & tegnell vid julborDet….

När man bloggar finns det ju statistik för varje dag, vecka, månad och år.. Det är inte det i sig jag är jag är tacksam för utan för att november månad skiljer så otroligt mycket jämfört med de två senaste åren. Det är anledningen till ökningen som jag är så tacksam över – den här novembermånaden är jag frisk ✨

Idag har det varit hemmajobb och jag kommer att ha ”kökstjänst” ikväll också.. Ikväll blir det ett säkert kort.. vill ju inte köra en repris ifrån igår.. ett totalt misslyckande alltså 😊

Fick en intressant kommentar från Bengt.. dels rörande att Trump ju faktiskt kan benåda sig själv som jag missade men om det skulle ske så finns det två mål i delstaten New York där han inte kan benåda sig själv som president.. Kunde inte sagt det bättre själv än vad Bengt gör; Vi kommer nog att se en hel del av Trump 2021 – tyvärr..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴘᴏʟɪᴛɪᴋᴇʀ sᴏᴍ ɪɴᴛᴇ ɢᴇʀ ᴜᴘᴘ…..För ett bra tag sedan skrev jag om att Annika Hirvonen, som kandiderar till posten som språkrör för Miljöpartiet, i en intervju på nyheterna uttalade sig och ”uppträdde” som om hon redan var vald.. Det här var några månader sedan..

Nu har ju valberedningen lagt fram sitt förslag och det är Märta Stenevi.. men precis som Anna Book inte gav upp om bröllopsinbjudan så ger inte Hirvonen upp utan sätter sitt hopp till att Stenevi inte blir vald på stämman.. Det vill säga att stödet för Hirvonen är så starkt lokalt. Hon säger att hon fått signaler om att det finns ett stöd för henne.. tror att det är något som är rätt vanligt att människor säger så där allmänt som en slags tröst.. och att Stenevi utan tvekan blir vald.

Nu ska inga jämförelser göras med vare sig Donald Trump eller Anna Book..


Cʜᴏᴄᴋᴀᴅ….Jag tror inte mina ögon.. Oftast säger man ”Jag tror knappt mina ögon” men i det här fallet är det ingen tvekan.. Jag är chockad, så illa är det….

Det här är utbyggnaden av Liljevalchs konsthall på Djurgården.. Det museum som låg ihop med Blå Porten som ju T, hans pappa och svåger ägde och drev i 17 år. En restaurang/café som inte överhuvudtaget passar ihop med det här schabraket så med all sannolikhet byggs det väl om eller åtminstone anpassas till det här nya. En restaurang likartad med precis hur många andra restauranger som helst, även på Djurgården. Man blir ju bara ledsen när man ser hur man kan förstöra både Djurgården i allmänhet och i det här fallet den fina konsthallen i synnerhet.


Kᴀ̈ɴsʟᴀ ғᴏ̈ʀ ᴛɪᴍɪɴɢ….Nej, pandemin är inte över.. Ja, människor behöver ta det på största allvar och följa riktlinjer och rekommendationer. Nej, ett vaccin kommer inte att förändra allt men vi ser trots allt nu en minskning av antalet corona-smittade som dör. Ja, det finns tecken som är positiva och det finns tecken som är negativa..

Men jag kan inte riktigt förstå att både Johan Carlsson, Elisabeth Backteman (regeringens krissamordnare) mfl måste trumpeta ut, både brett och högt att vaccinet ”minsann” inte kommer att innebära att restriktioner hävs etc. Att man fysiskt och mentalt måste ställa in sig på att hantera pandemin hela 2021.

Jag tror inte att människor i allmänhet tror att ett vaccin kommer att förändra allt (det kommer såklart att finnas dom som tror det) men varför måste man när vi precis fått glädjande information om att ett vaccin kommer och julen står inför dörren fortsätta att måla ett ”nattsvart” 2021? Jag menar inte att man likt Donald Trump ska föra människor bakom ljuset men deppigheten det här medför just nu kanske man kunde väntat lite med.. Med det här budskapet finns det ju liksom ingen anledning (för den som väljer att se det så) att inte ta ut svängarna nu under december….Att svenskarna i allmänhet typ älskar Anders Tegnell råder det ingen tvekan om.. Förtroendet för honom har ”luckrats upp” lite på sina håll men hos majoriteten är det oförändrat.. Han är så populär så oddsen för att han skulle vara Årets Julvärd i SVT inte var speciellt höga.. Personligen har jag mer än väldigt svårt att se honom i den rollen 😄

Jag har däremot mycket lättare att se honom som gäst vid julbordet.. När Livsmedelsföretagarna genomförde sin årliga undersökning vann han med hästlängder..


Rᴇᴅ ᴄᴇʟᴇʙʀᴀᴛɪᴏɴ….Det ”poppar” upp lite annonser för Nyårsfirande trots allt.. Puento Romano kom upp i Instagramflödet idag.. De har ett paketerbjudande med övernattning vilket gör att de garderar sig om restaurangerna fortsatt kommer att behöva stänga 18.00 som det är nu. Hotellrestauranger får hålla öppet längre men det är bara hotellets gäster som får äta där.. Spansk logik 😄 Ska göra en snabb check vilka som kommer att ha öppet – det blir en liten temperaturmätare på något sätt..

Jag tror att det är väldigt många som kommer att boka på något av de ställen som håller öppet.. De bra ställena brukar snabbt bli fullbokade och i år tror jag att behovet av ”rymma iväg” till gala och fest är större än någonsin.. Dessutom tror jag att det finns en stor symbolik i känslan av att vända blad.. lämna det här året bakom oss och få ett bättre nytt år.. iallafall hopp om ett sådant ✨Man skulle nästan kunna tro att den här bilden var tagen i USA men den är faktiskt tagen utanför Gävle.. Trenden med att dekorera hus har ju bara ökat och ökat.. Vissa går såklart till överdrift så att det gränsar till ”osmaklighet” men de flesta skapar ju magi med sina upplysta hus och trädgårdar ✨

I år tror jag att det kommer att bli ännu mera ljus på hus och i trädgårdar – behovet av alla typer av ljus ska vi inte underskatta..Övertygad om att vi kommer att se mycket mer rött den här julen.. Allt från naglar till kläder, själv har jag väl haft rött nagellack men inte direkt fokuserat på röda kläder.. Julhelgen here we come- rött hittat i de gröna flyttlådorna med vinterkläder.. Fint dessutom 🌲 Hittat ett par riktigt snygga (och oanvända) byxor i butiken dessutom..Med svart polo eller så blir det nog riktigt fint.. tror jag 😊Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.