Första advent med munskYdd….


Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Första advent och det är 15 grader – ett normalt år hade vi kanske inte gjort så mycket av det men i år är det ju som sagt ingenting som är som det brukar.. Vi har inte gått ”all in” men gör definitivt mer än vad vi brukar göra sedan vi flyttade hit..

Hyacinterna och den stora röda julstjärnan (blomman) på plats.. Ett gäng ljus men tyvärr var de vanliga stearinljusen slut när vi var i Svenska butiken men det lär hinna komma in innan jul.. Nu har vi iofs inte så mycket julpynt här men det vi har väntar vi med att ta fram iallafall en vecka till.. kanske två..Det var ju Glöggmingel i Svenska butiken idag mellan 13-15 så vi tog en sväng dit.. Jag hoppas att det är första och sista gången man behöver åka på ett sådant med munskydd.. Vi fick ju hålla till ute eftersom de hade butiken öppet som vanligt.. Lite mysigt med en trubadur som sjöng Santa Claus is coming to Town och andra julklassiker..

Vi stannade inte så himla länge, köpte med oss lussekatter och körde ”adventsfika” hemma 🎄Det känns som om det var evigheters evighet sedan man skulle ge sig iväg på ett glöggmingel, ett julbord eller vad som helst ordentligt uppklädd.. Jag kan verkligen förstå att människor (jag gör det själv) tröttnar mer och mer på alla restriktioner. I somras var det ljusare och oavsett om man bor här eller i Sverige så kan man vara ute stora del av dygnet. Nu är det mörkare och restriktionerna hårdare – nu är det ju dags för en annan sorts ljus och umgänge av olika slag.. Från första advent till nyår..

Här kommer vi att få reda på vad som kommer att gälla över jul/nyår någongång kring den elfte december. Jag som mest gissar fel tror att de kommer att lätta på restriktionerna rätt rejält. Butiker och restauranger kommer att få ha öppet längre, utegångsförbudet kommer att förkortas och maxantalet som får ”umgås” öka till åtta-tio personer.. Återstår att se hur det blir..I veckan blir det starten på min ”bakkarriär” – mjuk pepparkaka går väl bara inte att misslyckas med.. Men jag kommer inte försöka mig på något pepparkakshus i miniatyr.. där går nog gränsen – eller rättare sagt en bra bit innan..


Cʜᴀᴍᴘᴀɢɴᴇʙᴀʀ….Det är ju på fredag som SOHO Market öppnar och tydligen ska det finnas en Champagnebar där. Det är ju definitivt inte frågan om något ”köpcentrum” i den vanliga bemärkelsen utan litet med ”exklusiv” stil – har jag fått för mig iallafall.. Men hur ofta brukar jag ha rätt 😃Lyxbutikerna i Puerto Banús, det lilla exklusiva SOHO Market och tvätten som man hänger upp utanför husfasaden i de gamla kvarteren.. Det är det som jag älskar med Marbella – de stora skillnaderna trots att det inte är en speciellt stor stad ✨


Kᴀᴛʀɪɴs ʙɪᴋɪɴɪs….Jag har ju som bekant inte riktigt alltid rätt 😊 Det hade jag inte om Katrin Zytomierska och hennes Instagram inlägg som hon la upp när det började skrivas om stämningen.. Några av bilderna var ju som dåliga Photoshop bilder och hon skrev att det var 70 procent rabatt.. Det trodde man ju var någon slags skämt men jag tror nog snarare att det där med rabatten var en strategi..

Hon hävdar ju att hon blivit vilseledd så hon vill kanske med den extrema rabatten påvisa att försäljningen inte alls varit som hon förväntat sig.. Alltså borde köpeskillingen inte behöva betalas i sin helhet är väl hennes ”logiska” resonemang.. Eftersom hon är den hon är kommer det inte hända något i den här processen som man inte kommer att kunna läsa i kvällstidningarna.. tbc med andra ord.. Min gissning? Förlikning..


Dɪɴɴᴇʀ….Middag idag är också något som jag aldrig gjort förut.. Spenat & fetaostpaj.. Allt hänger på hur jag lyckas med degen antar jag.. Vi får se hur enkelt..Jag får väl göra en extra stor tomatsallad.. om pajen blir oätlig menar jag 😊 Har köpt lite olika slags tomater – det blir så mycket godare då 🍅

Ikväll blir det ”Jakten på en mördare” – missade ju förra veckan eftersom det var fotboll då.. Kunde iofs sett det på SVT Play i veckan men det glömde jag.. SVT är för mig verkligen svart eller vitt – en del är så tråkigt så att det bara blir grått.. en del produktioner håller otroligt hög klass som t ex Jakten på en mördare..


Pʟᴀɴᴇɴ….Det är nog väldigt många som skulle vilja veta vad som rör sig i Trumps huvud- bortsett då från hans maniska behov av att prata om valfusk. Det han tänker och säger ena dagen kan, och har, ofta skifta 180 grader från en dag till en annan.

En sak som definitivt inte kommer att ändras är att han inte förlorat något val – Biden har ”vunnit” på grund av ett massivt valfusk. Jag tror faktiskt att han tror på det själv – hans självbild och att han skulle vara en förlorare tillåter inte något annat..

Det spekuleras nu och skrivs en hel del om att Trump kommer att göra allt för att förstöra Bidens installation genom att då tillkännage att han är ”running for president” nästa val och det ska han göra på ett möte likt de ”rallyn” han hade under valrörelsen.. Det kommer att ta massor av uppmärksamhet från Bidens installation och sätta Trump i strålkastarljuset är väl hans plan..

Inte så säker på att alla republikaner är så jätteglada om det skulle ligga något i ryktena.. Genom det här ”kuppar” han sig till en situation som begränsar andra att ”våga” utmana Trump inför nästa val och republikanerna ska välja sin kandidat.. Men det kan ju hända mycket innan dess..


Nu till frågan som jag inte förstår.. Om han sitter kvar under hela ”ämbetet” dvs fram till 20:e januari så är han ju inte längre immun och det är inte en händelse han riskerar åtal för.. Det är allt ifrån äldre förseelser till att han under sin tid som president köpt massor av tjänster av sina egna bolag – huruvida några tjänster utförts är väl högst oklart..

Om han då sitter kvar – åtalas och högst troligt blir fälld, iallafall för en del.. Då kan han väl inte ”run for president”.. Eller tror han att han står över sådant? Eller tror han att han ska komma undan?

Om han avgår i förtid och blir benådad så ser det ju inte speciellt bra ut för fortsättningen men det kommer folket att glömma.. Men hur kommer det att bli ”bemött” av republikanerna i övrigt för vilken motståndare som helst i nästa val (demokrat) kommer ju att låta som en trasig grammofonskiva om det här. Men å andra sidan har han ju kommit undan med så otroligt mycket så han skulle säkert komma undan med det här också..

Kanske han ser till att bli benådad, ändå förstör installationen för att strax efter meddela att han inte ”runs for president”, gör allt han kan för att göra livet surt för Biden och försöker få Ivanka eller sonen att ta kandidera.. Kanske det mest troliga – men ingenting är troligt med honom..


Jᴜʟᴋʟᴀᴘᴘsᴘᴀᴘᴘᴇʀ….Det är inte så lätt att hitta fint julklappspapper här så att man kan få till riktigt fina paket – typ som på bilden. Det finns ju verkligen i Sverige.. Inte för att det dröser med julklappar här men det är väldigt fint att ha som ”julpynt”. Får åka till El Corte Ingles alternativt Marks & Spencer där borde de väl ha.. Får se till att avstånd bara….Vi har ju varit rätt så (eller riktigt) tråkiga när det kommer till födelsedagspresenter och julklappar till varandra.. Jag tycker iofs att det viktiga är det runtomkring.. Om det är en vanlig födelsedag och inte en jämn så tycker jag att det roligare att T har planerat något och man sedan går på restaurang.. Julklappar har man väl fått här i livet så det också räcker för hela livet 😃 Det är egentligen samma sak här – en riktigt trevlig och god jul är det viktigaste men kanske blir det något i år när året varit så trist..Det finns en ”julklapp” som jag verkligen skulle bli glad för.. Vända blad och lämna 2020 och Corona bakom oss.. Den önskan har nog alla och det är nog väldigt många som skulle avstå sina julklappar för att få den..Kattens Dag är det idag.. och tankarna går till underbara älskade Sigge som hängde med oss i nästan två decennier ❤️❤️


ᴋʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

3 reaktioner på ”Första advent med munskYdd….”

 1. Jag är alldeles för intresserad/fixerad av Trump igen. Vad som händer fram tills han avgår (det verkar väl ändå ganska klart att han måste göra det den 20 januari) är fortfarande dunkelt.

  Det har ju hänt väldigt sällan (om ens någon gång) att ett amerikansk president åtalas efter sin ämbetstid. Nixon blev ju benådad av Ford när han avgick. Några har ju spekulerat i att Trump kan benåda sig själv före den 20, andra att han gör som Nixon och låter Pence benåda honom.

  Jag har ändå svårt att se att Trump kommer att avgå. Min gissning är att han sitter kvar tiden ut och räknar med att klara sig i framtiden ändå. Det kan dock bli intressant att se vad som händer i delstaten New York där minst ett mål pågår mot Trumpfamiljen och ett förtalsmål rörande våldtäkt med inblandade DNA-bevis. Inga av dessa mål kan benådas av presidenten.

  Vi lär nog se en hel del av Trump även 2021 (tyvärr).

  1. Hej
   Då är vi två Besatt av Trump alltså.. Man kan bara inte förstå hans galenskap, för det är ju faktiskt så det är. Hur hans administration ”svassat” med oavsett vilka galenskaper han tar sig för (inte alla men majoriteten). Jag var beredd på det mesta vid en förlust vid valet men det här är värre än vad jag ens kunnat föreställa mig. Det finns två sidor av myntet. Den ena sidan är att han slår in en kil och ytterligare bidrar till polariseringen genom påståendet om valfusk och att demokratin är hotad (häromdagen svängde han ju sig med att kanske till och med FBI var delaktiga, vad visste han) Den andra sidan är att för varje tweet för varje påstående om valfusk och att han är den rättfärdige vinnaren gör han sig själv mer och mer pinsam. Fler och fler ser att han agerar pinsamt. Jag har trots allt en viss förhoppning om att många i hans omedelbara närhet lägger sin kraft på att försöka ”kontrollera” honom så att han ställer till med så lite som möjligt fram till överlämningen. Det är nog flera som just nu verkar ställa sig bakom honom när/(om) han kommer att meddela redan nu att han ”runs for president” inte kommer att göra det.Stödet/förtroendet för honom inom republikanerna eroderas mer och mer för varje dag. De politiska anhängarna är nog väsentligt färre än han tror.. Jag hoppas verkligen att det pågår hemliga möten utan Trumps vetskap..
   Jag trodde tidigare att han skulle satsa på Ivanka men troligtvis var det en plan om han själv blivit omvald. Det ego han har/visar är så stort så att om en filmkaraktär skulle ha det skulle man anse att det inte var en trovärdig karaktär. Hur tror du att han kommer att agera i frågan om immuniteten?

   1. Under natten skrevs det mycket på Twitter om att han diskuterade att benåda sina barn och Giuliani. Om han gör det så tror jag att han kommer att benåda sig själv också. Det som talar emot det är att det BORDE göra det omöjligt att ställa upp i valet 2024. Å andra sidan så borde han vara för gammal för att ge sig in på det. Det skulle motsvara valet av Biden i år, men Biden ser ju rent allmänt ut att vara i bättre fysiskt skick än Trump.
    Trump framstår som definitionen av dålig förlorare. Det här förtar ju allt av hans eftermäle som bra på ekonomi men som hade otur med Covid (nu är jag oerhört snäll och överseende). Bilden kommer bara att bli en som inte kunde acceptera att han förlorade.
    Men vi får se, jag trodde inte de skulle hålla på så här länge, men det amerikanska rättssystemet verkar ändå fungera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.