P3 dokumentär & idolvinnare….Väderprognosen har minst sagt varit missvisande – risk för regn igår = 95 procent.. Inte en droppe och en hel del sol. Det ska regna imorgon och på måndag sedan är prognosen ändrad och det ska uppehåll med en hel del sol..

I det här inlägget blev det väldigt mycket IDOL fokus så det kommer ett nytt senare..


Exᴘᴏʀᴛ & ᴛʀᴀғɪᴋ….Exporten har minskat i hela Spanien med ett undantag Malagaprovinsens.. Exporten härifrån har varit 1,7 miljarder euro vilket är en ökning med 2,9 procent jämfört med föregående år.. På riksnivå har exporten minskat med 12, procent. Exempel på produkter som exporteras härifrån är subtropiska frukter som t ex avokado, olivolja och kött ✨De nuvarande restriktionerna har medfört att trafiken är ungefär som under högsäsong.. Inte under hela tiden mellan 07.00 – 22.00 när man får vara ute utan framförallt vid 18.00 och någon timme därefter. Alla butiker stänger och många slutar jobba då blir det mycket bilar och köer.. Vi ”lider” inte av det på den här sidan av Puerto Banus utan problemet är främst mellan Puerto Banus och San Pedro..

Rᴇᴄᴀᴘ….

Citatet från Aftonbladet och gäller Paulina..

Avdelningen som absolut egentligen inte har med saken att göra. Paulina borde ibland få lite mer hjälp med stylingen.. tex silverdräkten i går.. man ska självklart klä sig som man vill, trivs i och känner sig fin i.. Men nu är hon med i en tävling som hon väldigt gärna vill vinna och det sätter saken i ett lite annat ljus., Då blir alla aspekter viktiga, en del mer och en del mindre men helhetsintrycket bedöms.

Det finns däremot något helt annat som är väldigt positivt – för inte så många år sedan hade det mer eller mindre varit omöjligt för en så pass knubbig tjej som Paulina att ta sig så långt i IDOL.. Även juryn hade haft synpunkter på möjligheterna att slå igenom som artist då.. Så skönt att vi äntligen tagit de självklara stegen framåt
Det här var jag inte helt förberedd på – han har ju varit favorit inför varje fredag hela säsongen.. Men de kanske tröttnat på honom – eller rättare sagt på hans uttryck. Låtvalet från juryn var inte klockrent igår och inte hans eget heller..

Nog om det.. Nu väntar vi på fredagens final där jag tror att det är Nadja som står som slutsegrare – får väl skriva så eftersom jag alltid har fel.. Tror om jag ska gissa att Paulina vinner ✨


Hᴀ̈ɴᴛ ғᴏ̈ʀᴜᴛ….Bengt uppmärksammade mig på att det faktiskt hänt en gång tidigare att dom var tre stycken i en IDOL- final.. Anledningen ska ha varit att alla tre var så bra så att de för förtjänade att vara i final alla tre, iallafall enligt Alexander Bard och Laila Bagge..

Jag kommer faktiskt inte ihåg men när jag såg bilden på dem så kom jag ihåg de två killarna och jag mindes plötsligt också vem som vann.. Det var killen till vänster (Martin) och om mitt minne sviker mig helt så var han också en riktig underdog.. Lastbilschauffören med artistdrömmar ✨


Agnes och Björn Skifs på Victoria och Daniels bröllop

Det är ju btw väldigt sällan som ”det blir något” av vinnaren, däremot har det ju väldigt bra för många av dem som kommit tvåa, trea och fyra.. När det kommer till vinnare så kommer jag bara på Agnes och Lisa Ajax.. Agnes slog ju jättestort och även internationellt- Lisa Ajax mer på Melodifestival-nivå ✨

Det kan finnas två teorier till det.. Den ena är att svenska folket inte har den rätta kompetensen för att se vem som egentligen har de rätta förutsättningarna för att slå igenom.. Men å andra sidan är det ju svenska folket som ska bli ”fans”

Den andra möjliga anledningen är att vinnaren ”fastnar” i ett utstakat IDOL-fack där det först ska spelas in en skiva och sedan är allt uppstyrt och det blir inget långsiktigt engagemang för det är snart dags för satsningen på nästa års vinnare.. Övriga deltagare kan ”castas” till en agent och skivbolag där man lägger en mer långsiktig plan som man hoppas ska flyga. De har valt artisten själva utifrån att de ser potentialen i just den personen och har ett tänk på hur de skulle kunna lansera den.. En IDOL vinnare får ju skivbolaget i knäet och inte någon agent etc per automatik..Bara som en liten jämförelse så har Tusse ca 145 000 lyssnare per månad på Spotify – Agnes har ju inte kommit ut med någon ny musik på ett antal år men gjorde det i höstas – hon har 1 240 000 lyssningar per månad.. Det går helt enkelt väldigt olika för IDOL-vinnarna..

Hɪᴛᴛᴀᴅᴇ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊ ʀᴀ̈ᴛᴛ….Var ju lite ”orolig” att jag inte skulle hitta någon ny bok att lyssna på.. Men den här har jag börjat lyssna på och ”so far so good”.. Ibland kan jag tycka att det inte är så kul att lyssna på böcker som inte utspelar sig i nutid (om det inte finns en gedigen historisk aspekt).. Kan bli lite Kulla Gulla varning fast för vuxna.. Det är däremot inte den här.. Modernt språk men ändå tidstypiskt (kanske inte till 100 procent).. Faller inte in under kategorin Litterära mästerverk men det är inte det jag vill lyssna på vid bed time..Lyssnade häromkvällen på P3 Dokumentär om Gottröra kraschen.. Riktigt intressant.. Det är vissa saker som fastnat men en hel del man ”glömt” eller kanske inte vetat. Det var intervjuer med några passagerare, pursern, styrmannen och den pilot som var passagerare men som gick in i cockpiten..

Jag kommer ihåg att planet ”bröts” i tre delar, att alla överlevde men att det var några personer som blev svårt skadade. Jag minns den danske piloten som på en presskonferens var väldigt stolt över det han åstadkommit men att det snabbt kom upp att det varit en annan pilot som kommit in cockpiten och hjälpt till. Jag kommer ihåg att den piloten fick kritik men Haverikommissionen säger i intervjun att han verkligen borde ha fått det ”tack” han förtjänade för utan honom är det osäkert hur det gått.

Jag kommer också ihåg var jag var – på jul-nyårsfirande med T’s familj i Sälen.. T och jag hade tillsammans med hans äldsta syster med pojkvän åkt upp före de andra och vi handlade och lagade mat, julpyntade etc. Kvällen före julafton kom T’s föräldrar och hans yngre syster med pojkvän. De kom senare eftersom T’s mamma hade en present/inredningsbutik som hade öppet till 23/12..

Jag kommer ihåg exakt hur det såg ut i stugan, att vi gjorde snöänglar och hur svårt det var att få plats med alla skidkläder i torkskåpen 😃 Hur kommer det sig att man kommer ihåg exakt var man var och en massa detaljer när det händer något sådant här.. Palmes död, Prinsessan Diana och Anna Lindhs död.. Estonia.. Tsunsmin – man (läs jag) kommer ihåg exakt..Nu iväg på lördagsärenden.. Mat, hyacinter och lite annat..

Vi hörs senare – blev ju mest IDOL nu.. Men då kan jag läsa väldigt detaljerat om hur det var ”förra året” när säsongen 2021 drar igång..

🎅 Rapport om julkorten.. har en stark feeling att de kommer att bli lite åt hållet ”Eva sju år gör egna julkort” 😊

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍒

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.