Idoler & Bilder….Fredag (igen) och första advent på söndag ✨

Det där regnandet tar liksom inte slut.. Men idag när jag vaknade var det riktigt soligt men väderleksprognosen säger regn så vi får se.. Det var typ ett uppehåll i går och T typ rusade ut på en doggie walk i nästan en halvtimma.. sedan var det dags igen..Det lär knappast bli några långa promenader i helgen.. i bästa fall kan T & doggisarna komma och hämta mig när jag är klar i butiken.. När det är sådant här väder brukar det vara väldigt lugnt.. Regnet var verkligen välbehövligt för det var bra länge sedan (före de senaste dagarna) som det kommit något regn att prata om.. Vattenreservoarna behövde helt enkelt lite påfyllning..


Mᴏᴠɪɴɢ ᴏᴜᴛ ʙᴜᴛ ɴᴏᴛ ᴏɴ….Då har han sagt att han kommer att flytta ut (med tillägget ”det vet ni“) om elektorerna röstar fram Biden den 14:e december.. Med tillägget; Gör de det gör de ett stort misstag.

På frågan om han kommer att erkänna valresultatet / att han blivit besegrad.. Men där gick gränsen.. Det är svårt att göra eftersom det varit ett massivt valfusk som kommer att avgöras i domstol.Överdrifternas man när det kommer till sådant som gynnar honom.. Märkligt också att inte ett enda bevis har kunnat uppvisas på detta massiva valfusk..Precis som vanligt.. allt är hans förtjänst och ingen har sett något liknande tidigare 😄Det första kan man möjligen ”skratta” bort men inte de konstanta kränkningarna mot dem som ställer en fråga som inte faller honom i smaken..


ɪɴɢᴇᴛ ᴏɴᴛ sᴏᴍ ɪɴᴛᴇ ʜᴀʀ ɴᴀ̊ɢᴏᴛ ɢᴏᴛᴛ ᴍᴇᴅ sɪɢ….


Varje år genomförs undersökning där man ”mäter” hur mycket spanjorerna litar på sina medmänniskor. Undersökningen har genomförts sedan 2006 och i år har drygt 50 procent angivit en siffra över fem på en tiogradig skala,, Förra året var samma andel 43,7 procent..


Det intressanta är inte siffran i sig utan den stora skillnaden nu under pandemin – den har annars legat relativt stabil..

Jag undrar vad motsvarande siffra skulle vara i Sverige – definitivt högre tror jag., Vad tror ni?


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ ʟɪᴛᴀ ᴘᴀ̊….Internet och sociala medier har ju väldigt många fördelar men som med allt annat finns det också nackdelar.. Det här är den svenska influensern Angelica.. Hennes ansikte och några andra bilder har tagits/stulits från hennes Instagramkonto och vips så hette hon något annat.. Sedan dröjde det inte länge innan den som tagit bilderna träffade någon oskyldig stackars man som blir fullständigt grundlurad..

Trots att de aldrig träffas, trots att de aldrig ens pratar i telefon så skickar de pengar om och om igen för att den nya kärleken som sitter fast någonstans ska kunna hemma hem.. Då ska de gifta sig och att kärleken är äkta tvekar de inte en sekund på.. Oavsett om deras barn om och om igen försöker få mannen att förstå att han blir lurad..När mannen till slut säger att han inte har mer pengar att skicka så får han inte längre några svar på sina sms eller mejl.. Så oerhört tragiskt – men man kan tycka att de borde förstå.. Både utifrån att en ung snygg tjej börjar älska en mycket äldre man hon aldrig träffat… och vill låna pengar med den ena konstigare förklaringen än den andra. Kan hursomhelst inte låta bli att tycka synd om dem..


Lɪᴛᴇ sᴏғᴛᴀʀᴇ ɪ ᴋᴀɴᴛᴇʀɴᴀ….Jag undrar om jag (och säkert många andra också) var rätt ute i inlägget häromdagen.. Stefan Löfven och regeringen inte helt nöjda med Tegnells agerande.. Jag skrev ju att det blev otydligt om det verkligen kom samma budskap från Tegnell som det gjorde från Löfven och det har väl visat sig att det inte alltid gjort det..

Nu ”berömmer” Tegnell hursomhelst Löfven och säger att det är väldigt bra att han klivit/kliver fram nu.. Det kan man ju inte annat än hålla med om. Det jag tycker är viktigt är att bekämpa pandemin – inte varandra.. Inte hitta syndabockar.. vilket skulle vara lätt i och med att Tegnell & Co inte haft många rätt nu i den andra vågen (som ju inte ens skulle komma) och Stefan Löfven och regeringen för att de inte varit synliga. Det enda viktiga är ett gemensamt fokus på att göra allt för att minimera smittspridningen.

Jag tror kanske att Tegnell blivit lite softare i kanterna och inse att han inte alltid har rätt i precis allt..

sᴇᴍɪғɪɴᴀʟ….
Har det någonsin varit ett IDOL år då en finalist varit så otroligt given och att vem som helst av de andra tre kan den andra finalplatsen? Tycker fortfarande att det verkar märkligt att två ska åka ut ikväll men de kan ju inte vara tre i finalen.. Eller är det totalt udda så att de är fyra i finalen 😄Det sägs ju i trailern att det ska avgöras ikväll vilka det är som kommer att stå i finalen.. Jaja, jag lär väl förstå ✨


ᴛɪᴘs ᴍᴏᴛ ғᴏ̈ʀᴋʏʟɴɪɴɢ & ᴀɴɴᴀᴛ….Hittade lite tips för typ ett “husapotek” i Amelia. Lärde mig några nya saker.. att ingefära är bra mot illamående – att basilika är bra mot stress och bra att göra te på & att kryddnejlika är bra mot tandvärk och dessutom ha en lugnande effekt ✨

Det jag tror att behöver i vitaminväg är D-vitamin.. Mitt C-vitaminintag lämnar ingenting att önska men D-vitamin gör nu under hösten/vintern. Bästa sättet att få D-vitamin är iofs sol så det är ju bra men fet fisk, ägg och mjölk är det inte lika bra med.. Lagom mängd kött är också bra.. Jag får nog komplettera med en burk D-vitamin helt enkelt..


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ғɪsᴋ….


Från Edensvärds Instagram

Nu är helgens mat planerad men upp på nästa veckas – hur gott ser det inte ut? Hårt tunt bröd, langostinos med någon god dressing och avocado – precis hur gott som helst ✨


ᴘᴏʟᴀʀᴘᴏʟᴀʀᴇ ᴘᴀ̊ ғʟᴇʀᴀ sᴀ̈ᴛᴛ….Älskar när människor ställer upp och på olika sätt hjälper varandra.. Alla känner väl till att Polarbröds fabrik brann ner, och det när de precis gjort en stor investering.. Ett jättehårt slag för dem såklart.. De hade inte haft precis all sin produktion där utan hade väl något mindre ställe som tillverkade något annat av deras bröd. Man bygger ju inte en ny fabrik i en handvändning så driftstoppet blir väldigt långt..

Då kliver andra producenter fram, t ex Dafgårds och säger ”vi hjälper er” och så får de hjälp med produktionen. Det går ju aldrig att få fram exakt samma produkt i en produktionslinje som inte är anpassad för just det den är tillverkad för så då får man göra bästa möjliga.. Polarbröd har nu döpt brödet till Polarpolare.. och namnet är ju riktigt bra – kopplat både till att det inte riktigt är samma bröd och att det är ”polare” som hjälpt till att tillverka dem.. Mer sådant 💕

ᴍᴀ̊sᴛᴇ ᴠᴀ̈ʟ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊ ᴠᴀʀᴀ….Donald Trump måste väl ändå vara den person som tidningsmakarna valt att ha de sämsta tänkbara bilderna som fotograferna fått fram när de fotograferat vid en presskonferens eller vad som helst på.. Han måste väl också vara den person som det gjorts flest bilder typ den här och GIF-filer med.. Om inte annat så går han till historien som den president som var både galen under sin presidenttid, en usel förlorare och med tonvis av usla bilder..


Hᴇʀ ᴡᴀʏ ᴏʀ ᴛʜᴇ ʜɪɢʜᴡᴀʏ….
Katrin Zytomierska är väl inte den som bryr sig så där himla mycket.. Jag tror inte att hon är någon man vill bli ”osams” med.. För att bemöta och visa vad hon tycker om det där med skamlistan och stämningen (antar jag) så la hon upp ett inlägg på Instagram igår som var ett erbjudande som innebar att det var 70 rabatt på hela sortimentet av bikinis/baddräkter.. Fyra bilder var med i inlägget och det här var två av dem.. Någon rabatt på 70 procent var det såklart inte heller..

Det här företaget som hon köpte har alltid varit kända för att de har ett sortiment med stora storlekar och det fanns en ”överenskommelse” om att det skulle fortsätta att vara så.. Nu kan ju inte en säljare kräva att det ska vara så och det har därför heller inte blivit så eftersom Katrin ”föraktar” tjocka människor. Med hjälp av sin ex-man har de gjort det här inlägget riktigt smaklöst, ur alla perspektiv. I dagens tidning bestrider hon via sin advokat kraven tbc….

Troligtvis har hon som så många andra missbedömt det här med att sälja som smör i solsken för att man har ett känt namn 🍒


Oʀᴇᴀʟɪsᴛɪsᴋᴀ Fᴏ̈ʀᴠᴀ̈ɴᴛɪɴɢᴀʀ….Häromdagen när jag satt och jobbade i soffan så var det ”En plats i solen” i bakgrunden.. Nog för att man måste vara beredd på kunder som har orealistiska förväntningar och som man måste få att förstå vad som är rimligt men dom har måste ha tagit någon form av pris..

Jag var bara tvungen att ta en paus och se det.. Det var en mamma och dotter som var typ 20-25 år.. De skulle köpa något i Portugal.. De blev informerade om att deras budget var relativt låg redan i inledningen.. Det de letade efter var ett boende (helst en villa med pool) med minst två sovrum, havsutsikt och närhet till stranden..

Om man redan från början får höra att deras budget är låg är det kanske rimligt att sätta förväntningarna därefter.. De sa sig vara beredda att kompromissa..

De blev visade fem objekt och om ett hade havsutsikt så var det fel för det var en lägenhet.. om ett var en villa med pool var det fel för att det inte hade havsutsikt.. Ja, ni fattar..Den stackars mäklaren försökte om och om igen förklara att det bara inte gick att få allt de ville ha med deras budget.. Behöver jag säga att inget av de fem objekten de blev visade dög? Det enda som dög var Albufeira så de kände ändå sig nöjda för nu visste de var de skulle leta vidare..Man vågar ju knappt lyssna på Nyheterna ikväll.. kanske är det svart eller vitt. Galet mycket folk eller så har folk verkligen lyssnat.. Hoppas kan man ju.. För mig blir det ingen Black Friday shopping men ska däremot iväg och fixa det jag behöver för julkorten och hitta hyanciter.. Sedan är det jobb såklart..Det blir nog ett kortare IDOL inlägg ikväll 😊

ᴋʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

2 reaktioner på ”Idoler & Bilder….”

    1. Sorry, svaret om Trump blev svårläst.. Lätt att glömma både grammatik och estetik när man ”eldar” upp sig Jag kollade länken och hade helt glömt att de var tre det året så tack för up date ✨

      Jag är helt enig med dig om att årets ”Idoler” håller en mycket högre klass än de senaste åren (som jag nu kan minnas det). Det kan säkert ha funnits någon som enskilt varit bättre men ”Idolerna” som helhet är verkligen duktiga. Jag kunde inte se det komma att Caspar inte skulle stå i finalen och det kunde nog inte han heller. Däremot är han nog inte en usel förlorare som vissa andra

      Det blir, för mig som suttit klistrad varje fredag, en spännande final. Omöjligt att säga vem som vinner men som sagt Sverige älskar en underdog och det kan man i vissa hänseenden se Paulina som ✨

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.