Ett erkännande & eTt stjärnskott….

På banan igen efter det där första, gråa & trista inlägget igår som bara blev så helt oplanerat.. Men allt kan ju inte vara positivt hela tiden.. livet ser ju inte ut så – vare sig med eller utan Corona..Lägger inte texten mer än att konstatera att Trump nu givit okej på att Biden får inleda övergången..

Men.. Han är fortfarande fast övertygad om att de i slutändan kommer att vinna valet..


Gᴏᴏᴅ ɴᴇᴡs 2…..Det var väl i Tyskland och England som man kommer att påbörja vaccineringen redan inom någon vecka. England gör ju som de vill men länderna inom EU ska enligt Johan Eriksson (Folkhälsomyndigheten) börja vaccinera samtidigt.. Så oklart varför det pratades om Tyskland på nyheterna igår.. Det som är rimligt att förvänta är att vaccineringen (utöver prioriterade grupper) påbörjas en bra bit in på 2021.

Det kommer enligt Folkhälsomyndigheten att dröja till en bra bit på 2021 innan ”vanligt” folk kommer att kunna få vaccineras.. Men bara för att ett vaccin kommer så innebär det inte att Corona är borta – viktigt att vara medveten om enligt Johan Eriksson.. Vi kommer att fortsätta att få leva med restriktioner etc. Lite mer positiv inställning verkar de ha i England där de pratar om att alla ska vara vaccinerade till typ påsk och att i och med det så kommer det mesta vara under kontroll – men det är troligen inte alls vad de sagt..


Sᴛᴊᴀ̈ʀɴsᴋᴏᴛᴛ….Varje år utser Ernst & Young ”Årets Stjärnskott” som skulle kunna beskrivas som Årets entreprenör.. Det är ett par deltävlingar i Sverige (tror att det är fem) och sedan utses vinnaren bland de respektive deltävlingarnas finalister. Bianca Ingrosso var genom sitt företag Bianca Ingrosso AB (allt influenser-arbete mm) en av de 10 nominerade i Stockholms deltävling. Igår avgjordes det och Bianca utsågs till Årets Stjärnskott för Stockholm..

Nu har jag noll på vilka som är nominerade i övriga regioner och vad de åstadkommit så jag kan ju rimligen inte ha någon åsikt mer än att man minst sagt kan säga att Bianca Ingrosso är en duktig entreprenör.. som otroligt väl tar hand om sitt personliga varumärke..

Kᴜᴘᴘᴇʀɴᴀs ᴋᴜᴘᴘ….Donald Trump var nog den absolut ende som tyckte att Rudy Giuliano och det han benämner som sitt juridiska team gjorde ett fantastiskt jobb när de senast hade presskonferensen där de återigen pratade om valfusket och att det snart skulle komma bevis. Deras mantra är ju att de gick och la sig på kvällen och låg då LÅNGT FÖRE men när de vaknade på morgonen så hade det vänt.. ”How could that happen?”

Det har ju samlats in pengar för att Trump skulle kunna driva juridiska processer och det var väl en hel del republikaner som var beredda att bidra ekonomiskt innan allt gick överstyr.. Vad det nog inte var medvetna om att 75 procent av insamlade medel går till en Ledarskapsfond och alltså inte till att driva juridiska processer. Denna fond kan Trump använda efter sin tid i Vita Huset för avlöna personal, upprätta kontor, möten och för resor.


Social distansering 😄 Han ser måttligt road ut av Melanias hjärtefråga att alla barn har rätt till utbildning

Det spekuleras väl inte om någon annan person mer än Trump.. Det gäller precis allt ifrån till hans äktenskap till hans nästa steg efter den 20:e januari.. Att han inte kommer att underlätta för Biden tvärtom, det är nog inget någon behöver spekulera i….Det som det nu spekuleras i/skvallras om är att Trump kommer att ”Run for President” inför nästa presidentval.. Han har förvisso förlorat förtroendet hos en del republikanska politiker men hans väljarbas är ju ”övertygade” om att han snuvades på segern på grund av valfusk. En smart strategi från A-Ö.. Han började prata om riskerna med poströstning långt innan valet både utifrån perspektivet att poströstning gynnar Demokraterna och men också för att han skulle kunna använda det vid en eventuell förlust.

Varför gå ut med att han kommer ”Run for President” redan nu? Det innebär ju i teorin ingenting.. han är ju inte formellt vald som republikanernas kandidat vid nästa val och att välja den kandidaten ligger några år ”Down the road”..

Anledningen skulle vara att han indirekt ”befäster” sin position som ledare för det republikanska partiet.. Det i sin tur kan göra det omöjligt för andra kandidater för man kan säga att han ”fryser fältet” för andra kandidater.. Att hålla sig kvar i den politiska hierarkin inom det republikanska partiet spelar också en roll.. Att otippat vinna valet 2016, förlora på grund av fusk 2020 och komma tillbaka och vinna 2024 är nog något som triggar Trumps ego..

Men allt är som sagt spekulationer – oavsett om det är ”en av Trumps nära medarbetare” eller vem det är som påstås vara källan.. Det verkar som om man inte längre har det här med ”benådning” på agendan.. blir han inte benådad borde han ju bli granskad med lupp och det borde i sin tur omöjliggöra det där med ”Run for President”..

Det absolut enda vi vet är att det kan komma att hända precis vad som helst nu fram till 20:e januari… och därefter också för den delen..

Hᴏʟɪᴅᴀʏs ᴀʀᴇ ᴄᴏᴍɪɴɢ….Jag minns när vi på Coca-Cola fick årets reklamfilm för julen.. De belysta lastbilarna som genom ett snöigt vinterlandskap kom körandes i en lång karavan för att leverera julens Coca-Cola till den lilla staden. Alla i den lilla staden blir glada och den ”äkta” amerikanska familjelyckan riktigt gnistrar ikapp med snön ❄️

Melodislingan ”Holidays are coming” skapar den totala varma känslan av både jul och gemenskap..

Jag blev fullständigt förälskad i filmen och den lilla melodislingan samma minut som jag såg den. Jag vet inte hur många gånger jag såg den under den där första dagen. Jag har kvar precis samma varma känsla för filmen och slingan ”Holidays are coming” som jag hade då..

Drev ju igår att Ullared är Kanal 5:s största succé genom tiderna och det här är rimligtvis Coca-Cola’s mest framgångsrika reklamfilm. Jag har sett någon rapport om att det totalt sett är den kampanj som i störst utsträckning byggt varumärket (oavsett företag och produkt).. Jag minns inte alls var, när och hur den undersökningen gjordes. Det jag däremot vet att när vi efter kanske två år med den här julfilmen blev det ”ramaskri” – ja, det är sant.. Det var otroligt många som hörde av sig med klagomål..

Det är inte sällan ett klassiskt misstag att byta en reklamfilm eller vad det nu kan vara för att företaget själva tröttnar och tror att det gäller även för konsumenterna.. Så devisen; ”If it ain’t broken don’t fix it” kan vara klokt att tillämpa oftare än det oftast görs..


Nʏᴀ ᴊᴜʟᴋᴏʀᴛ….I takt med att de gamla ”hederliga” julkorten minskat så mycket har det ju kommit nya sätt att skicka julhälsningar på.. Företag som hakar på miljötrenden med säljargumentet att beställa elektroniska julkort via dem för att spara på träd, undvika onödiga transporter och dessutom bidra till något välgörande ändamål..

PostNord har ”hakat” och man kan designa egna julkort som kan delas ut som fysiska kort eller via mejl.. Men det vanligaste är nog att antingen själv köpa fysiska julkort eller egna elektroniska julhälsningar- de senare sprids ju som en löpeld i form av typ GIF-filer.. Visste ni btw att redan 2013 så skickade 32 procent julhälsningar via mejl. många skickade även fysiska julkort till vissa personer men det är ändå fler än jag skulle ha gissat..Det där med att själv köpa fysiska kort är kanske inte rätt beskrivet.. Under hur många år som helst så har det ju skickats ”familje-julkort” som beställs år från år ✨ Men nu tas det ett steg längre.. Det är väl väldigt orättvist att inte hundarna får skicka julkort…. Eller.. Nej, det är inte det som är min plan för mina julkort – här kommer btw en ledtråd.


ʜᴜʀ ᴋᴏᴍᴍᴇʀ ᴅᴇᴛ ᴀᴛᴛ ʙʟɪ….På fredag är det dags för starten av Black Friday.. som ju nu är Black Week.. Jag vet inte hur det ser ut i Sverige när det kommer till annonsering med tanke på Corona och att stora folkmassor ska undvikas.. Det blir ju verkligen dubbla budskap att förhålla sig till.. Man kan inte samlas mer än åtta personer men köerna tillåts ringla långa i alla butiker.

Jag vet inte, det kanske har skett och det kanske även är så i Sverige men borde det inte finnas något gemensamt budskap från handeln om att de ”uppmuntrar” till att man beställer på nätet. Det behöver inte vara någon ytterligare rabatt utan bara ett enkelt budskap om vikten av att alla tar ansvar nu.

Även om inte regeringen kan kräva det så är ju väldigt många anslutna till branschorganisationen Svensk Handel och de borde gå ut och försöka få med alla medlemmar att just uppmuntra att beställa på nätet. Det återstår att se hur det kommer att se ut i butikerna- vi kan vara helt säkra på att det kommer att rapporteras om det i media..Vi får hoppas att det nu är så att människor, både här och i Sverige inser det ”korkade” i att ge sig ut i butiksträngseln.. och inte tror att alla andra kommer att stanna hemma..


Eɴ ʀᴀ̈ᴛᴛ ʙʀᴀ ɪᴅᴇ….När jag höll på och packa ner och upp vinter/sommarkläderna hittade jag de två turbaner som jag hade då när jag i princip inte hade något hår. Kom på ett nytt användningsområde för dem.. Kanske låter lite dumt men jag har dem på när jag sover.. På det sättet utsätts inte håret för något som helst ”slitage” vilket är mer än bra för mitt ”krassliga” hår.. Ser ju inget resultat än men känner mig rätt säker på att jag kommer att göra..


Bᴀɴᴀʟᴀ sᴀᴋᴇʀ ᴋᴀɴ ᴠᴀʀᴀ sᴀ̊ ᴠɪᴋᴛɪɢᴀ….Rensade ju bland mina nagellack häromdagen – ibland undrar jag varför man släpar med sig sådant som man absolut aldrig använder.. Något nagellack hade torkat ut typ.. något har jag aldrig använt för att jag inte tycker att det är snyggt., och så några som jag tycker är snygga.. Däribland ett riktigt snyggt rött & juligt som jag nu målat naglarna med..

Apropå naglar så fortsätter de att växa och må bättre..


Röda naglar och ett nytt snyggt lagom rött läppstift – vad mer behöver man i sminkväskan i december 💄


Uɴᴅᴇʀsᴏ̈ᴋɴɪɴɢᴀʀ….Det finns ju undersökningar för i princip det mesta.. Vissa av dem görs lite sådär på en höft och andra följer konstens alla regler så att det är statiskt säkerställda. Exempelvis skulle ju en undersökning om hur människor skulle rösta om det vore val idag, förtroendet för de olika partiledarna etc aldrig presenteras om de inte vore statistiskt säkerställda.

Den undersökning som ”Underbara Clara” berättar om att den finns tror jag nog inte att man lagt ner pengar på att få statiskt säkerställd.. Själv kan jag inte riktigt se kopplingen men det är ju en helt annan sak..

De som ”fotar” sin mat innan de äter njuter mer av maten..

Jag skulle garanterat inte göra det.. min mat hade hunnit bli iskall innan jag upp försöken att få till en bra bild 😊


Det är däremot en helt annan sak att genom andras foton bli hungrig men inte nödvändigtvis så att man njuter mer av måltiden 😊 Hittar däremot en hel del inspiration genom Instagram inlägg och till viss del även tidningar och tv-program..

Aᴛᴛ sᴀ̊ɢᴀ ᴠɪᴅ ғᴏᴛᴋɴᴏ̈ʟᴀʀɴᴀ….Influensern Margot Dietz har skrivit en barnbok ”Arnold reser till Sydafrika” Arnold är hennes son och i Sydafrika har hennes mamma sitt ”andra boende”.. Så Arnold reser till Sydafrika för att hälsa på mormor..

I boken förekommer då mormor, mormors nya man och hans pappa.. och en massa djur.. Boken sågas fullständigt med fotknölarna eftersom Arnold valt inte möter någon svart person.. De enda han möter är vita. Det förekommer ju inga människor förutom den absolut närmsta familjen och så alla djur..

Margaux Dietz måste här ha slagit någon slags rekord i smaklöshet och skamlöst kolonialt blindhet i samtida svensk barnlitteratur”

Shora Esmailian

Det känns som om denna totala sågning är kopplad till vem det är som ”skrivit” den. En influenser ska minsann inte komma här och tro att hon kan kan skriva en bok. Är det ”lättare” för en ung kulturell kvinna att ge sig på en kommersiell kvinna? Varför måste sågningen vara så skoningslös, även om man nu tycker att den är dålig ur flera perspektiv?

Boken är för övrigt nominerad till Adlibrispriset i kategorin ”Barn 0-6 år” så vissa tycker tydligen att det är en bra bok och att hon definitivt kan skriva en barnbok.. Influenser eller ej..


Jag har ju ”barrikaderat” mig i köket nu den senaste tiden och så kommer det att bli ikväll också.. Inte bara ikväll när jag tänker efter utan alla dagar utom fredag den här veckan..

Imorgon blir det julkalendrar, första advents pepp och massa annat 😊

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.