ULlared & sTjärNorna på slottet…..


Då tar jag helt enkelt och börjar om.. så deppigt och ”tråkigt” som det förra inlägget var så kan jag ju inte ha det.. När jag går tillbaka till det inlägget som ju faktiskt på sitt sätt är mina dagboksanteckningar kommer jag ju att bli deppad bara av att läsa det.. 😊

Nu är det ett ✅ efter allt som jag ”lyckats” få till positivt i det här inlägget 😊Den tredje januari är det sex år sedan jag började med bloggen.. Jag har varit rätt så frekvent med mitt skrivande även om inläggen oftast var kortare i början. Ett par avbrott på några månader har det också varit – kopplade till när jag varit sjuk..

Antalet läsare har stadigt växt (och växer) vilket är superkul – nu minskar det väl bara för att jag skriver så 😊


Sᴛᴊᴀ̈ʀɴᴏʀɴᴀ ᴘᴀ̊ sʟᴏᴛᴛᴇᴛ….Skrev ju om Stjärnorna på Slottet igår.. en programserie vi aldrig sett överhuvudtaget.. I år när ingenting är som det brukar så är det kanske dags att börja – åtminstone se vad vi tycker om programmet..

Årets deltagare är Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsson, Charlotte Perrelli och Ola Rapace. Det är väl ingen av dem som det känns mest intressant att höra mer om men jag tycker att skådespelerskan Shima Niavarani är såå bra ✨

Skådespelaren Kjell Wilhelmsson känner jag nästan inte till alls.. Han hade väl en roll i ”30 grader i januari” – en serie vi heller inte sett..

Har inte full koll på när årets säsong börjar sändas men har något vagt i ”bakhuvudet” som säger att det är i mellandagarna.. ✅


Mᴀᴛʟᴜsᴛ….Fick till det så att T gick med på en soppmiddag ✨ Löksoppa med supergod gratinerad ost och gott bröd till.. Ingen kastrull i huvudet i dag heller 😃När åt man plankstek senast? Rätten fick oförtjänt dåligt rykte eftersom en hel del restauranger började ”misshandla” den och kalla nästintill vad som helst som hade kött, potatis, lite tomat och sås på en planka för plankstek. Plankstek blev till viss till del synonymt med en restaurang med sisådär kvalitet.. Inte överallt men om vi tar typ en pizzeria som har plankstek på menyn så ska man nog överväga om det nog inte är bäst att ta en pizza..

Nu ska man inte dra allt och alla över en kam och framför allt inte rätten i sig.. För en vällagad plankstek med bra kött är riktigt gott.. Tror att det får sättas upp på To Do listan för mat ✨ ✅


Eɴ ᴅᴇʟ ᴀᴠ ᴅᴇᴛ sᴠᴇɴsᴋᴀ ғᴏʟᴋʜᴇᴍᴍᴇᴛ….När Gekås i Ullared öppnar dörrarna klockan 08.00 är det under semestertider flera hundra meter kö för att få komma in. Det är inte nu för att det är någon form Corona restriktioner som gäller utan det är alltid så. Nu har väl besöksantalet i år påverkats så att de inte alls kommer upp i samma nivåer som ett ”normalår” då de har nästan fem miljoner besökare på ett år (!)

Ett besök på Gekås har för många blivit ett absolut måste under semestern och det finns ju även en camping så folk stannar i allt ifrån en natt till mer eller mindre hela semestern. Det är såklart inte bara under sommaren som många människor åker dit.. Vissa är nog rätt ofta, det beror ju lite på var man bor..

Det spelar nog inte så stor roll vad det är att kundvagnen ska innehålla – den innehåller nog i 99 procent av fallen väldigt mycket mer..Tᴏᴛᴀʟ sᴜᴄᴄᴇ….Den som kom på den briljanta idén att skapa en serie om Ullared har nog hyllats både en och två gånger.. Hur mycket serien bidragit till ökat antal besökare och försäljning har jag ingen aning om – inte heller om Gekås får betala delar av produktionskostnader eller så.. för reklam får de ju minst sagt.

Nu har jag inte full koll men googlade snabbt och kunde då lära mig att :

Programmet Ullared är Kanal 5:s största succé genom tiderna..

Första säsongen kom 1999 (tror jag) om man är nu uppe i iallafall 20 säsonger. Huruvida man fortsätter lyckades jag inte få klarhet i..

Programmet går ut på att både följa ett antal profiler som jobbar på varuhuset, några olika profiler som bor hela semestern på Ullareds camping och lite allmänt med kunder som är i butiken..

En otroligt enkel programidé och det är just det som är poängen – det är så många som kan känna igen sig. På samma sätt som IKEA är en del av det ”Svenska folkhemmet” har Gekås blivit det.De profiler som följts har blivit så starka ”varumärken” för Gekås så att man utvecklat egna produkter.. Ja, finns det en viss ”rolighets-aspekt” i det men det säljer..Hᴏᴛᴇʟʟᴘʀᴏᴊᴇᴋᴛ….Nu ska här investeras.. Beslut är fattat om tre stycken nya hotellprojekt som kommer att ge 1 700 jobb! Stark framtidstro ✅Vi har ju som jag visat många gånger (och säkert kommer att visa många gånger igen) ett sååå fint stadshus från typ 1568 och som ligger på ena långsidan av Apelsintorget.. Precis som det i Sverige finns kommunhus så finns det ”filialer” till stadshuset här. Kan man annat än älska filialen i Las Chapas.. Nej, det kan man inte ✅


Det är inte så att jag inte kan komma på mer positivt att skriva om.. det får jag spara till i morgon för nu är det bed time.. På agendan imorgon står skrivjobb, ärende, jobb och på bloggen imorgon lite jul, lite Trump & en hel del annat ✨


….och så T såklart ❤️


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.