Leksaksaffärer & wienerbröd….


Idag fick vi med spänning vänta på regionalstyrets beslut om hur restriktionerna skulle fortsätta att gälla eller inte.. Det var kanske inte direkt med någon spänning för alla har väl varit överens om att det på det ena eller andra sättet skulle bli någon form av förlängning..Det var precis så det blev.. De tuffare restriktionerna förlängs till tionde december vilket alltså är mer än de 14 dagar man ”normalt” brukar förlänga. Anledningen är att en årets riktiga storhelger infaller 6-8/12 och man vill då undvika att det reser in människor från andra regioner till Andalusien. När det gäller smittspridning ”utifrån” så är Andalusien en av de tre regioner som drabbats mest..

Det är en förändring i restriktionerna – leksaksaffärer får ha öppet två timmar till, dvs till 20.00. Så fint mitt i allt – barnen ska inte komma i kläm på minsta sätt utan kunna få en fin jul. Många jobbar ju så att de inte kan komma till en leksaksaffär när de stänger 18.00. Nu kan föräldrar få tid att hinna köpa julklappar ❤️

Oғᴀᴛᴛʙᴀʀᴛ….Jag förstår inte varför jag fortsätter att bli upprörd och att jag fortsätter förvånas över hans beteende.. Nej, förvånas gör jag faktiskt inte mer än ur perspektivet – hur någon människa kan vara så infantil som han är.

Igår var det G20- möte som givetvis genomfördes digitalt. Trumps öppningsanförande särskiljde sig såklart fullständigt från de övrigas.. han skröt såklart. Pratade om den framgångsrika amerikanska ekonomin och militären – och också om att hans regerings Operation Warp Speed låg bakom de första framgångsrika vaccinen från Pfizer och Moderna.. Pfeizer valde att inte ta emot några ekonomiska bidrag utan har utvecklat vaccinet med egna medel.

Jag bara ”orkar” inte kommentera hur oengagerad han var i globala frågor.. Låt oss säga att ”America first” nog är det enda som Trump håller fast vid.. no matter what..

Enligt ljudupptagningar från mötet sa Trump också;

Det har varit en stor ära att få arbeta med er och jag ser framemot att arbeta med er för lång tid framöver”

Lite dubbeltydigt kan man väl ändå tycka, eller?

Samtidigt som mötet pågick fortsatte Trump sitt twittrande.. Det kommer att uppdagas ett stort valfusk i Michigan och information om stort valfusk är på väg gällande Georgia och han bad sina väljare att fortsätta hålla koll.. Koll på vad? Valet genomfördes för snart tre veckor sedan.

När flertalet länder fortsatte mötet med ett sidomöte om förberedelser och respons kring pandemin.. så åkte Trump till golfbanan..När Obama var president tweetade Trump cirka 30 gånger om Obamas golfspelande och att detta gick ut över ”ämbetet” som president. Under sin tid som president spelade Obama 110 golfrundor.. dvs en bit under en golfrunda per automatik vecka i genomsnitt..

Men eftersom Trump är ”den bästa president” USA någonsin haft, ofattbart bra enligt alla.. så hinner han ju definitivt med golf. En hel del dessutom.. närmare bestämt 298 golfrundor.. mer eller mindre tre gånger så många som Obama..


Nᴜ ᴀ̈ʀ ᴊᴀɢ ᴅᴀ̈ʀ ɪɢᴇɴ….När statsministern håller tal till nationen är det på ”riktigt” – det är verkligen inte något som görs i tid och otid. Budskapet är tydligt – håll avståndet -umgås inte med någon utöver dem du bor med om du inte absolut måste – är du ensam så välj ut en eller två som du träffar – jobba hemifrån – arbetsgivare, skapa möjligheter för hemarbete osv.

MEN.. vad du än gör – inse inte att munskydd kan vara något bra, eller åtminstone något som inte är skadligt att använda….

Det övergår mitt förstånd varför frågan är så laddad..


Dᴀɢᴇɴs ᴅᴀɢ….Idag är det ”Wienerbrödets Dag” – är väl egentligen ingen wienerbröds-älskare men ett kan vara gott.. typ en gång per år 😃 Men just wienerbröd kan variera väldigt mycket.. när det kommer till kvalitet.. Något wienerbröd kommer jag med andra ord inte att ”sukta” efter idag..


Hʏʟʟᴀs….Behöver väl inte utveckla det mer.. Vem ska ha en chans att ersätta honom är väl kontexten av den här lilla krönikan i Expressen.. Själv tyckte jag att Newkid gjorde en bra tolkning och ett bra framförande i går även om det var en bit från ”Benjamin-klass”.. Sedan ser jag såklart framemot Helen Sjöholm.. Många ser nog väldigt mycket fram emot Jakob Hellman men det kan jag inte påstå att jag gör..


As ᴜsᴜᴀʟ….Fixat och städat som vanligt på söndagar.. Har lite fix kvar.. Vi åkte en sväng till Svenska butiken – det var några veckor sedan vi var där och vi ville kolla upp som gäller för julbeställningar i år så nu har vi koll på det.. Köpte det enda jag saknade för att kunna göra den mjuka pepparkakan – pepparkakskrydda.. Dom hade btw både wienerbröd, men de såg lite trista ut, och lussekatter.. Hur gott det än må vara så är det ”förbjudet” att äta lussekatter före första advent 🕯

Dom hade hunnit packa upp veckans leverans som oftast kommer på söndagar så det var välfyllda hyllor.. Glögg, julmust och allt möjligt finns redan i butiken och även två olika sorters pepparkaksdeg..men jag håller mig nog till min mjuka.. eller inte 😊

Såg att det finns pepparkakor med lakritssmak.. Gott? Tveksam..Det är inte bara hemma som det ”preppas” för nästa vecka utan även mig själv.. Söndagar är oftast dagen för Hemma-SPA, ibland blir det på måndagar. Det är inte något speciellt avancerat men det är ett lagom ”underhåll” 😊 Naglarna fixas såklart men underhålls under veckan om det behövs.. Dags för en färg som piggar upp..

Förr gick jag och fick naglarna gjorda med gellack men efter ett tag så tyckte jag att det skadade naglarna mycket så det har jag slutat med. Fortsätter med No Bite och det funkar jättebra.. Nu dags att addera till steg två med att verkligen förstärka dem ✨Hur går ”livet” till om man har sådana här naglar? Det här Charlotte Perrellis händer/naglar och hon har ju två små barn, lagar en massa mat och bakar hur mycket som helst.. Hon måste ju ha världens starkaste naglar och övat hur mycket som helst på att kunna få ”livet” att fungera med dem..Men Charlotte Perrelli har långt ifrån riktigt långa naglar om man jämför med många andra som gillar att ha långa naglar. Såg i fredags att Paulina (IDOL) hade naglar.. givetvis inte hennes egna och mest lik klor tycker jag..Hon är btw otroligt fotogenisk – man ser ju nästan inte att det är hon (Paulina alltså).. Jag tittade väldigt snabbt på hennes Instagram flöde och det är som sagt svårt att känna igen henne.. hon vet exakt ur vilken vinkel bilderna blir bäst men trots att hon är så ung så använder hon filter..


Eɴ ᴋᴏʀᴛᴠᴀʀɪɢ ʜɪsᴛᴏɪᴀ….Förra fredagen den 13: december hade Måns Zelmerlöws och Per Anderssons ”julshow” på Hamburger Börs.. Igår var det sista föreställningen.. inte riktigt enligt plan men olika restriktioner gör det omöjligt att köra vidare. Dels är det ju alkoholen efter 22.00 eller rättare sagt att den inte får existera efter 22.00.. Sedan tror jag att de har näringsförbud också eftersom de är så illa ute om inte finansieringen löser sig. Det är en mardröm att behöva lägga ner en produktion efter en vecka.. det är dyrt..


Nɪ ᴠᴇᴛ ᴇɴ sᴀ̊ᴅᴀɴ ᴅᴀ̈ʀ….Det var precis hur många år sedan som helst när jag av oklar anledning började läsa en bok av Jeffrey Archer.. Jag kommer inte alls ihåg vad den hette men jag kommer definitivt ihåg att jag tyckte att det var den bästa bok jag läst.. Blev så besviken att det inte fanns någon mer som då var översatt till svenska..

Nu har BookBeat ett par av hans böcker som ”nyheter” och de står nu på listan att lyssna på direkt efter det att jag är klar med Deadline.. Den är btw ingen kioskvältare men just för att den så initierat (på precis lagom nivå) kan beskriva jobbet på en tidningsredaktion (månadsmagasin) och det känns som att delar är självupplevda så blir den mer än värd att lyssna på ✨


Kᴀsᴛʀᴜʟʟᴇʀɴᴀ & ᴊᴀɢ….Jag har verkligen fått extra inspiration och lust när det kommer till matlagning.. Googlar på recept och gör nya maträtter.. Extra roligt att T tycker att det är riktigt gott – eller så säger han det för att undvika en kastrull i huvudet 😃

Veckomenyn för den kommande veckan ska göras i morgon förmiddag.. Blir lite asiatiskt någon/några dagar.. ska ställa min in hos T och förbättra min matlagning.. Jag älskar också asiatiskt men det är vissa grundgrejer som t ex fiskolja och lite annat som man måste ha för att överhuvudtaget få till det 🍜🍲Om ni undrar vad vi gör ikväll.. Ledtråd bilden.. Får se ”I huvudet på en mördare” på SVT Play istället..


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.