Ernst & libEralerna…

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Handen blev bättre men är lite sämre i dag – med betoning på lite.. Det är som någon slags ”never ending story” men nu är det det ju inte alls så ”illa” så att någon antibiotikakur är aktuell igen. Forsätter med det inflammatoriska.. Blev lite inspirerad av en av Åsa Ingrossos Instastories i helgen.. De hade någon form av familjemiddag och hon skrev något i stil med ”om ni undrar vart 70-talet tog vägen”.. Nu var det väl inte sådär utpräglat 70-tal över maten men det såg så gott ut..

Baserat på bilden härmade jag.. riktigt smörstekta champinjoner, riktigt tunna skivor fläskfilé, soja och lite sambal & en tunn gräddsås.. serverat med pressad potatis, lite isbergssallad och små gurkstavar.. Låter verkligen inte som något speciellt men det var så gott.. i all sin enkelhet. Det som gjorde det extra gott var att champinjonerna verkligen var smörstekta och fläskfilén supertunn..På söndag kommer beskedet om vad som kommer gälla från och med onsdag är de nuvarande förstärkta restriktionerna upphör.. Det troliga är att de förlängs till åttonde december men lite lokala avvikelser kan nog vara aktuellt. Utvecklingen ser bättre ut men man vill inte vara för snabb med att släppa på restriktionerna.. återstår att se vad de säger på söndag.


Dᴇ sᴍᴀ̊ ᴛɪɴɢᴇɴ….När man använt handsprit som luktar just sprit – inte sådär gott med andra ord så blir det lite ”vardagslyxigt” när det kommit handsprit som har en doft av melon 🍉 Den inte förpackad som en handsprit med melondoft utan den är precis lika effektiv som vilken handsprit som helst men de har jobbat en del med doften. T blev rekommenderad den när han var där för att hämta min medicin ✨Har ni någonsin sett en Melontårta? Det hade inte jag förrän jag såg den här bilden (bland många andra på just melontårtor). Den är ju väldigt fin så dekorativt blir det ju vackert på ett bord.. åtminstone fram till dess att någon ska ta en ”bit”.. Man får väl använda någon form av tång och ta frukt för frukt – annars lär den rasa ihop väldigt snabbt.. Undrar btw hur många timmar det skulle ta att göra en sådan här tårta.. Kommer inte att skrivas upp på min To Do lista hursomhelst..


Sᴀ̊ ᴠᴀʀ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ ᴍᴇᴅ sᴄʜᴀᴄᴋ….Skrev ju häromdagen om hur intresset för schack skjutit i höjden.. Läste att Expressen hade kollat med typ Adlibris och de hade ökat försäljningen av schackbräden med 500 procent och boken för nybörjare med 400 procent.. Även eBay har sett en ökning på typ 350 procent – inte i försäljning men i sökningar. Nu kanske inte de här siffrorna innebär att själva antalet schackbräden som sålts är galet många men oavsett så kvarstår ju ökningen ♟


Oʟɪᴋᴀ ᴛᴜʀᴇʀ….Vi har aldrig sett/följt Bonde söker fru men säg det som är som det brukar i år.. förutom att jag fortfarande ”älskar” Coca-Cola-Cola då 😊 Nu behöver ju inte jag sitta här och sammanfatta allt men jag undrar om det är såhär det brukar vara.. På en gård åker de frivilligt hem så ingen ”utröstning” har behövt ske.. Kvar är två tjejer som nog vare sig vet ut eller in eftersom han är väldigt svår att nå och förstå. På nästa gård har förvisso en åkt (också frivilligt) – kvar är tre tjejer som alla är intresserade och han är intresserad av alla tre.. och yr.. Ingen vet var de har honom eftersom han ”har ihop det” med alla tre..

På Gotland har väl mannen haft en favorit hela tiden men hon är osäker på om hon kan se en framtid där.. för hon kan inte se husets/gårdens potential på samma sätt som honom. Huset?? Den fjärde bonden är homosexuell och det är där som det verkar absolut vettigast, iallafall tills nu.. Hög risk att en kille åker hem frivilligt där också.. men det har vi inte sett än..

Förstår att bönderna inte är stöpta i någon form men att det ändå är så pass många som åker hem frivilligt trodde jag inte. Trodde inte heller att man kunde få för sig att vara med om man är helt introvert eller att man blir yr så snabbt.. Jag har till och med fått T att titta 😄


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴏʟɪᴋᴀ ᴛᴜʀᴇʀ….Vid förra valet fick Liberalerna 5,5 procent och klarade med ”marginal” fyraprocentsspärren.. Förvisso var det säkert en hel del stödröster från i huvudsak M väljare så att inte Liberalerna skulle åka ut och därmed försvaga det borgerliga blocket.

Ska inte ”rabbla” allt men istället för att fortsatt vara en del av alliansen ingick man ett samarbete med Socialdemokraterna – det så kallade Januariavtalet.. Totalt sett så var man ju inte nöjd med partiets utveckling. Jan Björklund avgick och Nyamko Sanbuni valdes som ny partiledare.. En total vattendelare internt och den problematiken lever kvar.. Det har ju inte hjälpt att partiet gått från valresultatets 5,5 procent till runt 3,2 procent.. Nu bestod ju valresultatet av stödröster men det är ändå ett stort tapp..Nu är det många som öppet kräver att man återgår till ett samarbete med de borgerliga partierna.. och ser man på det ur ett nästa val perspektiv så är det absolut det enda alternativet för dem. Tror inte att de kommer att få några stödröster av socialdemokrater och utan stödröster från M väljare kommer de att åka ut.. Då skulle jag inte vilja heta Nyamko Sabuni.. men det är nog en svår situation hon har varje dag redan som det är..

Inom Liberalerna har det nu skapats en grupp som kallar sig ”Borgerliga Liberaler” och det är dags att bestämma på vilken fot partiet ska stå..Nu har jag ”råkat” ut för två stycken 2:or i rad.. Den första var ju den om henne som brutit med sin mamma och nu den senaste om den falska arvtagerskan som lurade sig i New Yorks societet. Den senare stämmer överhuvudtaget inte med titeln.. En kvinna som försöker göra det är en bättre beskrivning.. Hon låtsas vara någon annan än den hon är.. Bokens författare blir vän med henne och blir tillsammans med några andra medbjudna till Marrakesh..

Arvtagerskan hann inte boka flygbiljetterna dit så det får väninnan och tillika författaren göra.. väl där fungerar inte hennes kreditkort – ja ni fattar.. All in all så får författaren lämna en garanti med sitt kort.. Det kan hon göra genom en tillfälligt utökad kredit hos Amex.. och sin arbetsgivares kort (bara som en garanti).. Dessvärre åkte hon hem en dag tidigare.. hade dumt nog litat på sin vännina som självklart inte betalade någon hotellnota.

En fullständigt hemsk situationen eftersom det rörde sig om mycket pengar men hela boken går ut på dialogen dem emellan och hur hon blir lovar att pengarna kommer nästa vecka, överföringen är gjord osv i precis all oändlighet. För henne en katastrof såklart men som läsare blir det inte så intressant. Det uppdagas i slutet av boken att hon bott på två hotell under några veckor och sedan inte betalat samt smitit från en restaurangnota. Tillsammans med författaren får man ihop ett åtal och hon fälls. End of story.. Ni behöver inte läsa men jag hoppas att boken genererar så mycket pengar så att hon kommer på grön kvist igen. Sedan var det nog väldigt viktigt att skriva av sig om det – att någon som man tror är ens väninna medvetet lurar en på det här sättet gör ont, även om de känt varandra en kortare tid.

Så varför lyssnar jag klart om de bara får en 2:a – dom blev ju inte så dåliga på slutet så att det tippade över en i övrigt bra bok. Jo, jag väntar på att det som boken på något sätt utlovar ska hända – eller åtminstone det jag läst in/förväntar mig av boken..


Aᴍᴀʀʏʟʟɪsᴀʀ ɪ ᴅᴀɢ….I dag är det Amaryllisens dag – älskar amaryllis och hade ju tänkt plantera egna men har inte ”sprungit på några lökar”..

Det är fint med amaryllis som del av en julgrupp men då tycker jag inte att man ska ha lite halvhöga julstjärnor utan göra den så att amaryllisen får en framträdande ”roll”..Men frågan är om det inte blir amaryllis som solitära snittblommor i år.. samma sak här inte i stor bukett med massa andra blommor i utan stilrent.. Nej, jag är inte galen på riktigt men udda är det att vara på den här planeringsnivån fem veckor före jul..Det blir tydligen ”Ernsts Jul” i år också, börjar den första december.. Jag skulle bli väldigt förvånad om årets säsong inte kommer att slå Ernst-rekord för en julsäsong..

I början när hans program kom det var ju på SVT då så tyckte jag att det var riktigt kul att titta på.. Sedan såg man lite igenom att det väl var lite sisådär med de där kransarna, ljuslyktorna eller vad det nu var han gjorde.. Kanske är det mig det är ”fel” på som inte ser charmen.. Ibland kan han få till något lite roligt uppslag på mat tycker jag.. Hursomhelst så får vi väl se hur årets Jul med Ernst blir.. jag kommer iallafall att titta den första december..


Tᴀ̈ɴᴋᴛᴇ ᴘᴀ̊ ᴅᴇᴛ ᴅᴀ̈ʀ….Det var 2018 som Årets Julklapp övergick ifrån att oftast vara dyra statusprylar som bakmaskin, platt-tv och för det året moderna teknik prylar till att bli något av ett ”statement”.. Först ut var ”Det återanvända” plagget” – kanske inte blev en riktig julklapps succé men ett viktigt budskap.. Slit & släng är out of style.. typ ✨Förra året var det ju mobillådan som fullkomligt retade upp halva befolkningen.. men återigen ett väldigt viktigt bra budskap.. Umgås istället för att scrolla helt enkelt.. Det är ju en form av ”budskap” i år också genom en sund livsstil och tillbaka till naturen.. Trangia köket heter det och inte Trianga kök som jag konstant och alltid sagt 😊


ᴅᴇᴛ ɴᴀ̈ʀᴍᴀʀ sɪɢ….Jobbar ju till 18.00 i morgon sedan hem för lite middag och IDOL 😊 Det är ju inte så många kvar nu så imorgon ska de tydligen göra två framträdanden.. Ett för publiken och ett för familjen/de som betyder mest för dem. Nova kommer att fortsätta att växa tror jag.. Det är långt ifrån någon högoddsare längre att hon skulle vara med i en final.. Det hade man ju kunnat satsa pengar på att hon inte skulle vara när de började med Fredagsfinalerna.. Lärdom: Att man aldrig ska ”döma” någon på förhand och att alla kan bli bättre när de ges möjlighet ✨

Paulina har ju en fantastisk röst men har oftast haft låtar som jag inte riktigt gillar.. kan tycka att det blir lite rörigt.. Hon har väl gjort någon lugnare låt men från den typ senaste månadens framträdanden till Sarah Dawn Finers Kärleksvisan känns det som mil. Men.. hon har en fantastisk röst och får hon till den rätta känslan kan hon överraska och briljera totalt ✨

Lɪᴠᴇ ᴏɴ ᴛᴀᴘᴇ….Något som är som det är som det brukar men ändå inte som det brukar är att det blir Eurovision nästa år ✨ Oklart varför det är The Mamas som frontar överallt för Sverige för jag tycker mig ha läst att det även ska vara en svensk Mello, utan Mello-turnén dock.. De länder som inte kan delta på plats kan delta via något de kallar Live om tape.. Det är alltså en livesändning där då exempelvis Sverige uppträder i realtid utan att vara på plats.. om jag nu fattat det rätt.Nu ska jag laga tidig middag.. eller rättare sagt så ska vi laga mat tillsammans.. Sedan är det artikel-skrivande och Wahlgrens Värld som gäller 😊


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.