Husbilsrestaurang & Matlådor….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

I går hade vi verkligen härligt väder – 25 grader. Det hade vi gärna haft i helgen istället, var det ju måndag och start på att börja bocka av veckans To Do.. Men varje ✅ är så skön att göra..

Idag ska jag skriva en artikel om att välja sida vid en skilsmässa eller separation.. I den bästa av världar är det inte något som behövs men det är inte sällsynt. Det kan ju lätt också bli en lite märklig känsla att gå på samma parmiddagar – iallafall i början och ännu svårare om den andre träffat någon ny. Inte helt lätt..Jag behöver knappast informera om dagens extrainsatta presskonferens där nya riktlinjer och rekommendationer presenterades.. Jag har ju fullt upp med att hålla mig uppdaterad om vilka restriktioner som gäller här så jag såg inte presskonferensen och har därför inte heller full koll. Vi har inte fått någon information om vad som kommer att hända nästa tisdag när den här perioden av restriktioner ”ska” avslutas men det brukar komma rätt så nära inpå..

Jag tyckte ju att Per Bolund från Miljöpartiet var riktigt usel i den senaste partiledardebatten men från mitt perspektiv så tycker jag att han vuxit rejält den senaste tiden.. Han har däremot lyckats värva mig som potentiell väljare 😃


Jag funderar lite och undrar om jag är lite orättvis när det egentligen är bra.. Slutresultatet är gott och bra men anledningen är kanske inte exakt lika bra – eller så är den det. Den är utan tvekan det om man tittar till helheten men man (läs iallafall jag) hade nog önskat att inte bara se det nu..

Två av Sveriges mer erkända kockar, Paul Svensson och Tareq Taylor, har startat ett initiativ under namnet ”Swisha en måltid till hjältarna inom vården”. Beloppet man ska swisha är 70 kronor (eller mer) och det blir då en måltid till en sjukhusanställd.Det är självklart så att alla som kämpar inom vården är värda att både ”hyllas” och belönas så det är inte det som det här handlar om!

Det är också så att restauranger, som så många andra, haft och har en tuff situation och att då hitta nya vägar och lösningar är givetvis jättebra.. men det är något litet litet som ändå skaver lite lite.. Det är kanske helt orättvist..

När restauranger i allmänhet rullar på och när de kom igång igen någotsånär hyfsat efter den första pandemi-rädslan så fanns det inga initiativ (eller så fanns det men jag har missat det).. OM det här initiativet går ut på att, i största möjliga mån, undvika uppsägningar av personal och att det inte finns något som helst vinstintresse i det här så försvinner ”skavet”..

Då kvarstår ett hopp om att viljan att uppmärksamma hjältarna i vården finns kvar även när restaurangborden börjar fyllas igen.. Det är ju även så att de själva har en vinst i form av att deras personliga varumärken förstärks.?

Det är bra och det finns ett gäng inom vården som iallafall någon gång får en riktigt god matlåda


Äʟsᴋᴀʀ ɪᴅᴇɴ….
Den här lösningen fullständigt älskar jag – såklart inte genomförbar på sådär himla många ställen men man har verkligen gjort det bästa av sin situation här 😃

Idén är att ”flytta ut” restaurangen och 12 husbilar kan boka ”bord” – man har en fast trerättersmiddag och frukost morgonen därpå.. När gästerna vill ha de olika rätterna knackar de på en ruta, viftar med en vimpel eller hur det nu var.. Så himla härligt initiativ tycker jag ✨ Det får inte vara fler än åtta personer i varje husbil så att reglerna efterlevs..


Pᴀ̊ ᴊᴜʟʟɪsᴛᴀɴ….En sak är säker och det är att jag ska baka mjuk pepparkaka minst en gång i december.. Det är ju så gott och för mig så fyllt av minnen från både Mamma och Mormor ❤️ Jag har för säkerhetsskull kollat upp receptet för att se om det är ”massa” ingredienser jag inte kan få tag men det är det inte.. Ska kolla med Svenska butiken om de kommer att ha pepparkakskryddor, om inte får jag väl krossa lite pepparkakor eller så.. Kan ju inte be dem att beställa hem bara till mig för då får jag baka väldigt många mjuka pepparkakor 😃Väldigt långt ensam och väldigt långt i förväg… julplaneringen eller rättare sagt december-planeringen.. I går kväll satte jag ihop julens spellista, har ju inte Spotify men däremot Apples motsvarande tjänst som man får utan kostnad eftersom de vill etablera sig som en valbar konkurrent till Spotify. Kommer givetvis inte vara gratis i all framtid..

Jag har nog aldrig gjort en speciell spellista för julen och om jag har det så har jag definitivt inte gjort den i mitten på november 😃 Med på listan är Björn Skifs jullåt ”(Christmas Eve) After Midnight” – väldigt fin.. Kommer säkert att komma några fler nya jullåtar men om de är någon/några bra får jag addera dem till listan ✨Det finns något som är extra heligt när det kommer till julen och julmaten.. Skinkan får inte griljeras förrän tidigast på kvällen två dagar före julafton men helst på kvällen innan.. Finns det då något godare än att i all enkelhet äta den där första skinkmackan på vörtbröd och grovkornig senap? Längtar redan 🎅

Nuförtiden är vi noga med att inte trötta ut julmaten innan jul.. Förr när man jobbade var det ju ofta flera julbord med kunder så att man nästan var trött på julbord innan jul.. Då fanns inte alla alternativen med skaldjurs-julbord etc som jag definitivt skulle välja om jag skulle äta julbord innan själva julafton….Något som är riktigt mysigt är att packa väskan med rejäla kläder, ge sig iväg till t ex Tällberg och checka in för en lång julhelg.. Goda hotellfrukostar, promenader, från fika framför en öppen spis och julbord uppdukat med hur mycket gott som helst.. Kanske kalkonmiddag någon av dagarna.. Ja, ni fattar en helt magisk jul helt enkelt ✨

Nu förtiden är jag (vi) lite mer ”preppade” än vad vi var när vi var där med T’s familj på en weekend (inte jul) Snön hade kommit tidigt och det var kallt.. Packat hade vi gjort, men inte någonting som passade för att ens sticka näsan utanför dörren.. Jag kommer ihåg att vi fick köpa fårskinnsmössor som det i sig kanske inte är något fel på men just de här hade vi nog inte valt om vi inte måste 😊Jul i just Tällberg med gnistrande vit snö, granar, belysning, öppna spisar och långa dagar med alltifrån frukost, promenader, middagar & ”familjehäng” – hur härligt låter inte det.. Men då kommer vi väl inte in i landet här igen..

Sʟɪᴘᴏᴠᴇʀs….På samma sätt som jag inte gått omkring på schack så har jag heller inte gått omkring och tänkt på en grov-stickad slipover.. Det är ju både snyggt och lagom värmande ✨Det är rätt fint med en ribb-stickad lite längre variant men det blir som ett helt annat plagg.. föredrar nog den första..I gårdagens blogginlägg från Blondinbella delade hon med sig av ett råd hon fått av en läsare.. För ett år sedan hade hon med all sannolikhet lämnat det oläst men nu både läste och inspirerades hon.. rejält..

Rådet går i stora drag ut på ”minimalism” i kontexten att ha mindre prylar. Studier visar att människor lägger massor av tid på att leta efter och flytta runt grejer och nog kan vi alla hålla med om att det inte skulle skada med rensningar lite då och då. Inte bara rensningar utan också ta del av och hänga med på olika typer av goda råd..

Vi är nog i jämförelse med många andra rätt så bra på att rensa – men vi kan definitivt bli bättre. Exempelvis har vi ett set tallrikar (assiett, vanlig, djup) i ojämnt antal eftersom någon tallrik råkat åka i golvet.. Men det i sig gör inte så mycket.. eftersom det är billigt, fult och inte gott att äta på.. Ändå står de där.. och tar onödig plats. Så ”bort” med dem och en extra genomgång av badrumslådorna får helt enkelt sättas upp på veckans To Do….

Kommer inte sluta med ett så avskalat badrum som Blondinbellas men jag är rätt säker att det där är hennes extra badrum i källaren typ 😄 Vill dessutom inte ha det så avskalat.. och hon ser heller inte bergen från badrummet ✨


ᴀᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴀᴛᴛ sᴀ̈ᴛᴛᴀ sɪᴛᴛ ɴᴀᴍɴ ᴘᴀ̊….
Det är ju många influencers och andra kända personer som på olika sätt inleder samarbeten där de ”licensierar” ut sitt namn på det ena eller andra sättet. Vissa är kanske också delägare i bolaget och vissa startar med både egna produkter och företag.

  • Många influencers sätter sitt namn genom samarbeten med t ex klädkollektioner

  • Blondinbella körde både eget namn, produkter och företag. Såldes bara via återförsäljare och fick aldrig upp någon lösning på egen försäljning via nätet. All utlandsexponering blev svår/omöjlig eftersom produkterna byggde på en person de flesta inte ha kännedom om. Körde bara med Blondinbella i all annonsering.

  • Bianca Ingrosso med partners tittade på en av syskonen Kardashians extremt framgångsrika koncept och har det som utgångspunkt. Företaget har ett eget namn – den enda kopplingen till Bianca är att hon syns i (men inte all) marknadsföring av produkterna. De säljer bara via nätet och har därmed klippt ett par steg i värdekedjan.

Det blev en väldigt beskrivning för att komma fram till det jag vill. Att sätta ett namn på produkter innebär en hög risk, med undantag om man gör det som ett enskilt samarbete för t ex en klädkollektion. Om man sätter ett namn på produkter så måste den personens varumärke både vara starkt men också väldigt relevant för produkterna.

Jag är därför väldigt osäker på om Kronans Apotek och samarbetet med Charlotte Kalla är något vinnande koncept. Tanken är god – att man som konsument får följa med under hela processen när Kalla tillsammans med dem tar fram produkter, ingredienser, förpackningar mm och att allt har ett hållbarhetstänkande. Men oavsett den goda tanken och oavsett hennes starka varumärke inom idrotten så ser jag vare sig kopplingen och målgruppen för en skönhetsserie à la Kalla..Kökstjänst för mig och sedan Halv åtta hos mig.. När fotbollen är på så ska jag slutföra artikeln – ett antal ✅ idag..

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.