The crown & non stop….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vädret höll i sig hela dagen i går så det blev hemmafix med tvätt etc. Tog ju lite längre tid än vanligt med bara en hand men om det inte är typ tungt eller monotona rörelser använder jag högerhanden. T tittade på fotbollen med två ögon och jag med ett halvt.. om ens det.. Jag hade missförstått det och trodde att det räckte med att Sverige vann men så var det alltså inte.. Det finns ju fortfarande en chans.. på tisdag var det väl så då vet jag vad ”vi” ska göra då ⚽️

Kämpar vidare med håret.. Körde en hårinpackning som man ska ha i typ 20-30 minuter innan jag la mig och hade den i hela natten. Svepte in håret i en sjal och knöt så jag ut som om jag konverterat till islam, över sjalen satte jag en av de turbaner jag använde innan håret överhuvudtaget växt tillräckligt.. Att ligga med blött hår utan skydd är en dålig idé och en vanlig handduks-turban åker nog av..


Tᴜᴍᴍᴇɴ ᴜᴘᴘ….Det blev sammandrabbningar med gatuslagsmål i Washington igår.. någon till sjukhus efter att ha blivit skadad av någon med kniv. Några poliser skadades tydligen också men i det stora hela så blev det nog inte lika illa som man kunnat befara.. Vi får hoppas det inte blir några fler sammandrabbningar men han tycker ju bara att det är bra att hans anhängare demonstrerar. En ”kortege” med honom i en av bilarna,var ju ute igår.. Han satt i baksätet och gjorde nöjt tummen upp till demonstranterna..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴛᴜᴍᴍᴇɴ ᴜᴘᴘ….I år har det adopterats mer än dubbelt så många hundar från Spanien till Sverige.. det är väl ett resultat av att det varit omöjligt att köpa hund via svenska kennlar pga den stora efterfrågan. Det är för en djurvän som mig jättepositivt att så många hundar får komma till nya hem där de är efterlängtade – alla adoptioner sker via seriösa organisation.. Det är inga små ”Tintin” eller liknande raser som efterfrågas utan större hundar och även någon ras som skulle kunna benämnas som ”kamphund”..Costa del Sols första gorilla är född 💕 Mamman bor i Fuengirola och pappan är faktiskt svensk 😄


Rᴇᴠɪᴠᴀʟ….Såg på Nyhetsmorgon igår som gästades av Lili & Susie.. Jag är väl den enda som inte har Spotify premium så jag tror inte att jag kan se hur många gånger deras version ”Hela livet var ett disco” laddats ner men det är ingen högoddsare att det är väldigt många.. Det är väl kanske inte heller någon högoddsare om det nu skulle vara så att jag kan se både det och på vilken plats låten ligger på Topp 50 listan.. Det kommer garanterat att bli en ”revival” med nya spelningar där gamla hits blandas med tolkningarna från Så mycket bättre.. Man blir hursomhelst glad av att höra den ✨

Jag får btw krypa till korset igen.. och det rejält.. Jag trodde ju att vissa nästan skulle se dem som katterna bland hermelinerna men så verkar det verkligen inte ha varit.. De ”connectade” tydligen väldigt bra med Krunegård och Plura.. som var dom de pratade mest med. Men knappast något nytt.. att jag har fel menar jag 😄

Har ju klagat på att Plura verkar ha det lite svårt med att hålla sig vaken.. men jag tycker att det var ”skönt” att Lisa Nilsson lämnat förra veckan.. Lite energi och glädje från Lili & Susie istället för ”Bara så att ni vet så är jag bara här för pengarna” Lisa Nilsson.. Var hon inte lite väl ”snorkig”? Hon är förvisso en väldigt duktig och etablerad sångerska men inte en bättre människa än någon annan vid bordet..


Tʜᴇ ᴄʀᴏᴡɴ….Idag släpps säsong fyra av serien The Crown.. Nu är man framme vid Prinsessan Dianas och Margret Thatchers tid.. Jag läste i samband med att de skulle börja spela in att det var upprörda röster när det gällde valet av skådespelerska för att gestalta Diana.. Jag tror nog att ingen varit god nog för många av engelsmännen.. Säsong fyra har av Expressen fått fyra getingar.. på listan att se med andra ord. Det kommer oundvikligen fortsatt bli en höst och vinter med mer tv än normalt.. Inte på dagtid såklart men under kvällarna som nu blir mörkare och mörkare.. Fram med stearinljusen, te kanske lite charkisar någon kväll och serier ✨

Fʀᴀᴍ & ᴘᴀ̊ ᴍᴇᴅ ғᴀ̈ʀɢ….Nu när höstmörkret kommer.. iallafall på kvällarna och restriktionerna avlöser varandra så är det väl en bra idé att plocka fram lite färgglada kläder.. Inte nödvändigtvis från topp till tå men bort med bara svart och bara grått – fram med lite färg från garderoben och ”lys upp” vardagen ✨ Så får det bli – jag är säker på att alla skulle må lite bättre av det.. Eller hur?

Sᴘᴇᴋᴜʟᴀᴛɪᴏɴᴇʀ….En bild säger mer än tusen ord. I det här fallet ligger det en hel del i det. Armkrok med livvakten istället för sin man och blicken som iofs inte nödvändigtvis är riktad mot Trump, men troligen. Men apropå tusen ord så skrivs det och spekuleras om när skilsmässan kommer. Inte om utan när. Kommer inte bli någon skilsmässa i närtid tror jag… däremot en icke offentlig separation, och det väldigt snabbt.. Det enda som är viktigt är att deras son inte hamnar i kläm.. tycker jag..

I Sverige är 65 000 barn med om att deras föräldrar skiljer sig – varje år. De allra flesta av dem slipper som tur är spekulationer, skriverier och löpsedlar…. tillräckligt jobbigt ändå..

Cʜᴏᴄᴏʟᴀᴛᴇ….Nu är jag iofs inte så ofta bland godishyllorna och jag vet inte heller om de finns i Spanien men såg att likören Bailys också har choklad 🍫 Likören är god i lagom mängd med is i eller i kaffet men skulle kunna vara god som choklad också.. Den stora julchokladen här är Ferrero Rocher, väldigt god men inte något man äter många av på en kväll.. Men det är ju knappast något problem 😊

Jag äter i princip bara choklad under julen.. om jag äter godis blir det något lösviktsgodis från Svenska butiken.. men det blir inte alltför ofta det heller. Minns när jag var liten och var fast beslutsam att när jag blev stor skulle det minsann ätas snacks och kanske lite godis varje dag.. Men så blev det såklart inte..Redan som barn var Non Stop en riktig favorit – något man fick av Mormor ❤️ Den känslan sitter fortfarande kvar och när jag ser en påse Non Stop tänker jag omedelbart på henne.. Det var/är egentligen lite konstigt att jag alltid tyckt så mycket om dem för de är ju verkligen söta.. men det har med all sannolikhet med Mormor att göra.

Ibland har man sådana där starka minnen av saker som egentligen inte var så betydelsefulla i sig men de finns kvar.. Ett sådant är när jag tillbringat helgen hos Mormor och den skulle avslutas med en söndagsmiddag hos mina kusiner. Mamma och Pappa skulle också dit och så skulle jag åka hem med dem efter middagen.


Det sprang alltid ekorrar utmed tallstammarna runt på Mormors gata 🐿

Mormor och jag gick från lägenheten i Traneberg till Alviks tunnelbanestation men innan vi gick upp till perrongen köpte Mormor Non Stop till mina kusiner. Man har med sig något när man går bort, det var väl Mormors tanke.. Vi åkte med tunnelbanans gröna linje från Alvik till Hagsätra där mina kusiner bor och precis hela resan var jag avundsjuk på den där påsen med Non Stop..

Jag sa inte ord om det och jag hade ju fått dagen innan så vad hade jag att vara avundsjuk på? Jag kan inte låta bli att undra varför jag kommer ihåg det här.. det är definitivt inte för att jag på något sätt upplevde att Mormor var snällare mot dem än mig.. Det var tvärtom eftersom Mormor och jag stod varandra så otroligt nära. Kanske är det inte svårare än att jag kommer ihåg det för att jag innerst inne visste att det var både orättvist mot Mormor och fult att vara avundsjuk.. Jag vet helt enkelt inte..

Sᴏᴜᴘ ᴡᴇᴇᴋ….Jag tror att jag kan få med mig T på en ”soppvecka” – inte varje dag såklart men ett par.. Löksoppa, asiatisk morotssoppa, tomatsoppa och den här gröna tomatsoppan skulle kunna vara alternativ.. Den syrliga gröna tomatsoppan med citron, chili, vitlök och spenat finns tydligen på restaurang Hantverket – god låter den hursomhelst ✨


Lʏsᴇʀ ᴜᴘᴘ ɪ ᴍᴏ̈ʀᴋʀᴇᴛ….


Såg på Nyheterna att renarna vid Nybroplan nu är på plats och lyser upp i mörkret ✨ Sådana här ljusinstallationer gör verkligen skillnad och här har man börjat förbereda de stora och höga granarna.. Jag kan tycka att de är lite stela och har för kallt ljus men övriga juldekorationer är generellt finare. Varje år är det bestämt vilket datum och vilket klockslag som all julbelysning ska tändas.. Nu kommer jag inte ihåg vilket datum det är men det kan ju läsa mig till, skulle tro att det är den första december.

Förra året var vi på stan tillsammans med Pappa för att se när de tändes men det måste ha blivit något fel för det var inte alls synkat vilket det normalt är..

Nu dags att fixa lite – göra nästa veckas To Do lista mm. Har skrivit upp seriestarten av Jakten på en mördare bland dagens To Do:s.. Kanske hörs vi senare ikväll ✨


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.