Nova & Böcker….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Lite fredag den trettonde feeling blev det ändå.. Inflammationen i högerhanden är tillbaka – definitivt inte lika illa som den förra som tur är.. Har fått en antiinflammatorisk medicin som förhoppningsvis ska sätta stopp för inflammationen. Nu ska jag använda högerhanden så lite som det bara går.. skriver alltså inte med tummarna nu.. IPad, duttpenna och vänsterhanden gäller nu..

Det andra var inte heller något man kalla riktig otur men definitivt inte tur.. Cirka 50 minuter innan vi skulle stänga kom det in en kille/man i typ 40-årsåldern.. hög som ett hus. Han var inte otrevlig eller så men man vet ju inte om det kan slå över eftersom han var labil.. Han köpte några småsaker men inte på samma gång och vi blev aldrig av med honom.. Han var på väg att gå säkert 10 gånger men ”fastnade” varje gång för att han hittade något nytt att titta på.. När han väl gick var vi väldigt snabba med att stänga trots att klockan bara var kvart i sex.. det var nog tur det för en minut efter det kom han på att han ville in igen.. och det tog en stund innan han gav upp sitt ryckande i dörren..

Det har aldrig varit så lite att göra någon fredag sedan jag började för 1,5 år sedan. Vi pratade om de gällande restriktionerna och sannolikheten för en förlängning och vi var helt och hållet på samma linje.. Det troliga är väl en förlängning för att kunna få bästa förutsättningarna för julen så att allt kan hållas öppet och folk komma hit. I värsta fall börjar det om igen sedan för att man varit för snabba med att öppna upp allt..

Sᴀ̊ᴀ̊ᴀ̊ ʙʀᴀ….Riktigt bra fredagskväll när vi var hemma igen.. T och doggisarna hämtade mig som vanligt. Äkta fredagskväll med tacos (åt som en häst) och IDOL ✨ Klart bäst var Nova, de två senaste fredagarna har hon verkligen vuxit och varit så bra. Det var ju ingen blixt från någon klar himmel att Herman åkte ut och att Simon hängde löst med honom. Ingen högoddsare att han åker nästa vecka.. Om Nova fortsätter i den här stilen är det inte helt omöjligt att hon är den som möter Caspar i finalen..


Fᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴍᴏ̈ᴛᴇᴛ & Fᴏ̈ʀsᴛᴀ ᴏ̈ᴘᴘɴɪɴɢᴇɴ….Skrev ju häromdagen om Trumps ”syndabockar”, en roll som antagligen skulle vilja få en att korsa Atlanten och mer därtill för att komma undan. Men de personer som har lätt utser syndabockar brukar ofta också ha lätt för att åt sig äran.. oavsett om de varit inblandade litegrann eller inte alls..

Igår visade sig Trump för första gången offentligt sedan valet (i press-sammanhang) och syftet var Pfeizers vaccin mot Corona. Det kommer att godkännas väldigt väldigt snabbt enligt honom och samtidigt som han hyllade Pfeizer för deras arbete att få fram vaccinet så hade ju han och hans administration haft stor påverkan på utvecklingen av vaccinet.. enligt honom.. Det är nog bara han själv som kan svara på vad han och hans administration haft för påverkan.

Han vägrade svara på några frågor om valet men sa i ett sammanhang: ”Vem vet vilken administration det kommer att vara. Det kan bara tiden utvisa” Det var väl första gången han överhuvudtaget nämnde en möjlighet att han kunde förlora valet..


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ʟᴀ̈ᴋᴇᴍᴇᴅᴇʟ….Det är klart att man känt till att läkemedelsindustrin består av ett antal riktigt stora företag och är en jätteindustri – det är ju inte för intet som de kallas för läkemedelsjättar men riktigt hur stora de är har jag inte haft koll på. Pfeizer är störst, har 80 000 anställda och omsätter cirka 54 miljarder dollar.. Svenska Astra som 1999 slogs samman med det engelska Zeneca och blev Astrazenka är väl det sjunde eller åttonde största och omsätter 22 miljarder dollar.. Jag kan fortsätta hur länge som helst – en sak är säker och det är att vi ”proppar” i oss väldigt mycket mediciner..och att läkemedelsindustrin tjänar väldigt mycket pengar..


Gʀᴀ̊ᴛᴛ….Totalt igenmulen himmel och det har kommit lite regn, troligtvis inte det enda idag. I veckan har det ofta varit mulet på förmiddagarna för att sedan spricka upp men det kommer definitivt inte att hända idag. Tur att T tog med doggisarna på en lite längre promenad igår när hämtade mig för någon sådan lär det inte bli idag. Minsta regn eller blött på marken = Karisma vill omedelbart in igen.. Tror nästan att hon skulle kunna tänka sig en regnjacka & gummistövlar 😃 Regnjackan skulle nog inte vara något problem för henne när jag tänker efter.. om den är snygg och rosa….

Nu ska vädret hursomhelst vända helt.. Från och med i morgon så ska det sol och mellan 19 och 22 grader de närmsta 10 dagarna.. Hoppas att det stämmer ☀️ Det är ju bara så att allt känns lättare och bättre när det är blå himmel och temperaturer runt 20 grader.


Eɴ sʟᴀɢs ᴊᴜʟsʜᴏᴡ….Igår var det premiär på Hamburger Börs för ”En slags julshow” med Per Andersson och Måns Zelmerlöw.. Jag tror att det snabbt blev mer eller mindre utsålt och att de satt in extraföreställningar. Kapaciteten är ju väldigt begränsad – Hamburger Börs brukar under normala förhållanden använda varje centimeter av lokalen.. Människor i allmänhet längtar ju också efter att komma ut så det säljs nog mycket biljetter till allt som spelas/körs.. Det blir väl knöligt nu när alla gäster ska vara ute 22.30 eftersom showerna normalt inte är slut då.. men det går såklart att lösa.

De fick hursomhelst tre getingar av Expressen som skrev att namnet ”En slags julshow” var passande passande.. Jag undrar hur mycket Per Andersson spelade över.. men det är jag det..


Iɴᴛᴇ ʟɪᴋᴀ ʟᴀ̈ᴛᴛ ᴀᴛᴛ ʟᴏ̈sᴀ….Jag skrev för ett tag sedan om utmaningarna för min gamla arbetsgivare Moment Group. Om inte likviditetsproblemet var löst nu i mitten på november så skulle helt enkelt (och tyvärr) pengarna vara slut. Igår gick de ut med ett pressmeddelande där de informerade om att det inte löst sig men att förhandlingar med obligationsinnehavare, aktieägare, investerare, hyresvärdar mm fortgår.

Det stora problemet är ju att tiden går snabbt så om de inte har en lösning på plats så kommer en ansökan om rekonstruktion alternativt en konkurs. Pressmeddelandet var neutralt skrivet så känslan man fick var inte att det finns någon konkret lösning som de kan presentera på fredag. Jag hoppas verkligen att jag har fel i den känslan, det har ju hänt förr..

De kan ju faktiskt lika gärna ha kommit långt i arbetet med en lösning (iallafall på kort sikt) men måste förhålla sig väldigt neutrala eftersom den inte är fastställd och de kan inte måla upp en osäker bild när de är ett börsbolag. Vi får se på fredag som sagt..Jag har inte lyssnat klart på Dominika Peczynskis (lär mig aldrig stava namnet så det här är säkert fel) ännu, ett antal timmar kvar. Jag gillar verkligen boken, den är lite kul och beskriver precis det som var min ”förutfattade mening”.. Lite crazy och ibland t.o.m. mer än så.. Jag är fortfarande kvar på Army of Lovers tiden som går mot sitt slut och det jag hela tiden velat veta mer om är hennes år som lite mer vuxen entreprenör..

Jag gjorde en genomgång/plan av vilka böcker jag ska lyssna på när den här är slut.. Jag är inte säker på om jag kommer att lyssna på Frida Boisens bok om hennes mammas självmord. Ett väldigt viktigt ämne men nu i november och mer än halv karantän är det kanske för deppigt. Den har fått väldigt bra betyg och det är som sagt ett viktigt ämne.. men den finns ju kvar..

Jag såg ett inslag på Nyhetsmorgon i morse om den cyklande killen som hittade den fyra veckor gamla kattungen som nu hänger med honom överallt.. Såg extremt gulligt ut men har svårt att föreställa mig hur det ska överföras till en bok.. Tveksam lyssning.

Nästa bok blir ”Min vän Anna” – lyssnar ju parallellt, då och då på Åsa Lindeborgs bok som är bra.. I början på december kommer boken Deadline som oxå står på min lista och sedan har min svägerska rekommenderat en triologi som utspelar sig på Österlen.. (inte med bland bilderna).

Ibland har jag ju haft riktigt svårt att hitta böcker som fångar mig.. Det har jag inte nu och jag älskar blandningen av genres ✨

Bɪɢ Mᴀᴄ ᴘɪᴢᴢᴀ….Det danska matkontot Gourmetministeriet ”påstår” att pizza med Big Mac dressing är så god att man bara inte får missa det.. Dressingen gör man själv.. Sök upp Gourmetsministeriet på Instagram eller nätet om du känner att du inte vill missa det här.. själv är jag tveksam.. väldigt tveksam..

Nʏ ᴋᴏʟʟᴇᴋᴛɪᴏɴ….Det går väldigt bra för Sofia Wistam och hennes smycken.. Klokt att inse att hennes programledarkarriär inte kommer att vara för evigt och att i god tid börja bygga upp något nytt.. Något nytt.. Med det menar jag att hon väljer att bygga upp något som hon verkligen gillar (smyckedesign) och att hon fokuserar på det.. Hon är inte ”all over the place” och sätter sitt namn på olika produkter.

Det kommer med jämna mellanrum en ny kollektion och nu har Golden Year lanserats. Precis som de tidigare finns det ett tänk bakom.. Den här gången är det speciella år och man kan välja själv hur många år man vill ha (året finns i berlocken) Finns både som halsband och armband.. Fina tycker jag..


Det är knappast någon tvekan om vad det kommer att vara som gäller ikväll när det kommer till tv:n.. Är ju inte riktigt lika intresserad så kanske skriver ett inlägg till.. men vi hörs nog imorgon ⚽️⚽️


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍊


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.