Dominika & ALkoholen….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Hörde på nyheterna igår att de sa att i hela Andalusien är alla butiker stängda (utom apotek, livsmedel och tobaksaffärer) men det stämmer inte. I Granada är det så och möjligen på fler ställen men här får vi som sagt att öppet till 18.00. Det man däremot inte får göra som gäller i hela Andalusien är att åka över kommungränsen vilket innebär att vi inte, utan giltigt skäl, får åka till vare sig Benahavis eller Estepona.

Det vi sluppit se ett tag nu på vår svenska ”Expressen” här är den dagliga uppföljningen av smittade, döda etc. Tyvärr är den tillbaka igen vilket i sig inte är konstigt med tanke på situationen. Den enda information vi får via den är situationen i Málaga men ibland rapporteras Costa del Sol separat och ytterst sällan Marbella. Det är med andra ord lite svårt att veta exakt hur det ser ut men det är ju bättre att vara så försiktig man bara kan.


Har kanske skrivit det tidigare men eftersom allt måste stänga 18.00 så kommer jag att börja två timmar tidigare på fredag och sluta två timmar tidigare.. Blir nog en riktigt äkta svensk fredagskväll = IDOL och Tacos 🌮

IDOL och Tacos.. Mitt i allt känns det bra ✨

Jᴜʟᴇɴ….


Hörde också nyheterna att en specialist i Frankrike sa att alla skulle förbereda sig på att ”ställa in jul och nyår”.. Situationen i Frankrike är ju väldigt mycket värre än här så jag hoppas att vi ska slippa både situationen och en ”nedstängda” jul och nyårshelger här också.

Nu vidtas det ju åtgärder över i princip hela Europa både för att stoppa smittan överhuvudtaget men också för att det ska vara möjligt att fira en bra jul. Nu har ju sommaren iofs varit förskonad men julen är ju en väldigt viktig högtid och om det är en massa restriktioner kommer det nog bli klart mer deppighet överlag än vad det är nu.


Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ᴊᴜʟᴇɴ….När vi var och handlade idag såg jag att de börjat sälja hyacinter och julstjärnor i butiken.. Jag tycker att det är alldeles för tidigt, brukar vänta åtminstone till mitten på december. Det är klart att om man vill ha en väldigt lång jul kan man ju börja nu.. och köpa nytt av båda.. Förra året köpte vi helt fantastiska stora julstjärnor i de spanska kvarteren.. Fem euro styck och de var såå fina länge..

Upptäckte btw att en liten restaurang intill vår närmsta tobaksaffär gjorts om till blomsteraffär- utanför stod just stora röda julstjärnor tillsammans med ett antal flamingos.. Hur tänkte de där? Vår tobaksaffär har nu börjat sälja snus de också vilket innebär att vi slipper åka till Nueva Andalucia för det..

Eɴ ʀɪʟᴛɪɢᴛ ᴜsᴇʟ ғᴏ̈ʀʟᴏʀᴀʀᴇ….


Man kan ju likna det vid en ”statskupp”…

Trump kommer absolut ingen vart.. Killen som påstod sig ha kännedom om valfusk hyllade Trump – en halv miljon samlades in till honom eftersom han fått sparken.. Han tog tillbaka allt i förhör och det visade sig att han många gånger misskött sitt jobb med disciplinära åtgärder..

Advokatbyråer får massiv kritik och börjar ”skämmas” och det viktigaste av allt amerikanerna börjar tröttna på det här och att en stor del av republikanerna tycker att Trump ska ge upp.. Men Trump fortsätter med sina tweets..

Halmstrån Trump – släpp dem..

Hᴀ̈ᴍɴᴅ….


Nu ska man väl ta det här med en nypa salt, åtminstone just nu för det kan mycket väl komma att bli något vi kommer att se..

Fox News har ju alltid varit Trump-vänliga och ägaren Rupert Murdoch en personlig vän.. Men inte nu längre.. Att Fox News gick ut med Biden som segrare i några delstater och dessutom vägrade att ta tillbaka det efter påtryckningar räckte för att få bägaren att rinna över.. När man sedan dessutom ”annonserade” Biden som vinnare av valet så blev Fox News en fiende på riktigt..

Vad vill Trump göra med fiender? Hämnas och helst krossa dem fullständigt..

Det har ju spekulerats i att Trump skulle starta en mediekanal men det tar tid och är kostsamt så för att hämnas snabbare och komma undan billigare sägs det nu att han ska satsa på en digital mediekanal som skulle streama online. Tanken är att användarna betalar en månadsavgift och att han snabbt ska komma upp i många prenumeranter från hans lojala anhängare..

Tror nog att det finns ett ännu större incitament för Trump – mata ut lögner om Biden administrationen och hur uselt Biden sköter sitt jobb..


Kan han inte försöka rädda äktenskapet istället – är nog att hoppas på för mycket.. Det från bådas håll men av helt olika anledningar..

Sᴍᴜʀғʙʏɴ….


Här i Andalusien finns en by där alla hus har samma färg.. Juzcar heter den men går under namnet Smurfbyn vilket inte direkt är konstigt med tanke på färgen., Hade nog valt en annan färg om jag fått bestämma 😃

Det är inte speciellt långt dit, ungefär 5,5 mil härifrån vilket är i princip samma avstånd som till Ronda. Båda ligger inåt land men om jag vore turist här så skulle jag alla dagar i veckan välja ett besök till Ronda..

Vᴀᴅ ᴀ̈ʀ ᴅᴇᴛ ᴍᴇᴅ sᴋᴀ̈ɢɢ….


Nu har inte det här någonting med Olof Lundh explicit att göra men det var honom jag hittade en bild på.. Det jag hursomhelst undrar är vad det är med så många män och mustasch och skägg? Kvinnor har det ju lite roligare med att kunna variera frisyrer så i det perspektivet är det är ju ett sätt för män att få förändra sig lite.. Men min absolut högst personliga uppfattning är att det inte är så många män som verkligen passar i det..

Hᴀᴍɴᴀᴅᴇ ɪ sᴋᴜɢɢᴀɴ….Det som hamnade mest i fokus igår var ju förbudet att sälja alkohol efter 22.00 så besöksförbuden på äldreboenden i Stockholm och Göteborg hamnade i skuggan. Jag förstår att man på alla sätt måste undvika att smittan kommer in på det sätt de gjorde i början på pandemin. Det som, för mig, var mest slående då var att det upptäcktes så stora brister när det gäller de mest basala hygienrutinerna och hur mycket personal som kom och gick. Det som fortsatt förvånade mig var att det inte varit krav på att personal haft munskydd och andra typer av ”skydd” för att verkligen undvika att de inte överför smitta till de äldre. Jag hoppas verkligen att det ändras nu.

Nu är inte bilden en symbol för att husdjur kan ersätta kontakten med anhöriga – men oavsett Corona eller ej så tror jag ett husdjur gör något väldigt positivt på äldreboenden. Nu finns det säkert allergier som kan sätta stopp för det och jag vet inte hur reglerna ser ut när det gäller att ha en katt på boendet. Jag är hursomhelst övertygad om att för den stora majoriteten skulle den bidra till ett ökat välmående ✨Jag såg Lena Hallengren bli intervjuad av journalisten Ulf Kristoffersson på TV4 nyheterna igår och hon blev rätt så hårt ansatt. Nu när smittan ökar så snabbt och Stefan Löfven pratar om att situationen kan bli nattsvart så ökar ju också kraven på att regeringen ser till att åtgärder vidtas. Jag kan delvis hålla med den restaurangägare som i någon intervju sa att det här med att förbjuda alkoholförsäljning klockan 22.00 och stänga restaurangen klockan 22.30 är ett sätt att visa att en åtgärd vidtagits eftersom man kan stödja sig på alkohollagen.

Det finns ingen lag som gör att sådana begränsningar kan göras i shoppingcenter och liknande verksamheter. Men det viktiga är ju att komma till rätta med smittspridningen och då är det bättre att till de lagmöjligheter som finns och se till att den branschen då stöttas ekonomiskt i högre utsträckning än t ex butiker som inte har restriktioner.

I ᴏ̈ʀᴏɴsɴᴀ̈ᴄᴋᴏʀɴᴀ….Ny bok i öronsnäckorna – Dominika Peczynskis. Såg att den kommit på BookBeat och valde den istället för den jag hade tänkt nu efter podd-avsnitten om Johanna Möller. Jag har en bild av att hon är intelligent, vältalig och lite lagom crazy. Vi får se om min bild stämmer eller inte..

Började lyssna igår kväll vid bed time och hon läser själv och till skillnad från boken jag gnällde om gör hon det riktigt bra och såhär långt är även innehållet riktigt bra ✨ Rappt, välskrivet och intressant är väl de tre ord jag skulle säga så här långt..

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɪᴅᴏʟ….Apropå IDOL så ställs ju klokt nog finalen i Globen in.. Ärligt talat var jag rätt säker på att det redan var gjort. Hoppas att de iallafall kan ha lite publik i studion.. Tråkigt för deltagarna för att få uppträda i Globen inför 10 000 i publiken eller en mer eller mindre folktom studio är ju rätt stor skillnad.. men i sammanhanget ett icke-problem..

I ɢᴏʟᴠᴇᴛ….


Hade otur och vips så åkte glasögonen i golvet.. som tur var så var det bara läsglasögonen.. Men tråkigt ändå för jag gillade verkligen dem.. Behöver köpa nya typ idag för att inte anstränga ögonen för mycket..

Hᴏᴛᴇʟʟ….


På Balearerna (Mallorca, Menorca & Ibiza) kommer bara 20 av de 72 hotellen att vara öppna under lågsäsongen.. Hur det kommer att se ut här vet jag inte för det har inte kommit ut någon ”samlad” information.

Om jag kollar väldigt snabbt på Booking så ser det definitivt inte ut som om det är en så stor andel av hotellen som stängs. Det som man däremot kan se är att alla hotell har sänkt sina priser rätt så rejält.

Boho Club är ett exempel.. De annonserar på Instagram om t ex Staycation med ett pris för två på 149 euro alternativt en bungalow där man kan vara fyra personer för 199 euro. Stor frukost ingår.. Kanske inte låter superbilligt men det är ett femstjärnigt hotell som har väsentligt högre priser normalt sett.,.

Vᴀ̊ʀ ᴠᴀᴄᴋʀᴀ ɢᴀᴍʟᴀ sᴛᴀɴ….


Det är ändå rätt så mycket som har öppet i vissa delar av Gamla stan, det känns skönt att se. Hörde någonstans någon säga att hon just nu, efter gårdagens presskonferens, kände sig som en mullvad som skulle ta sig igenom en tunnel av mörker nu under den mörka årstiden.. Hon är antagligen inte helt ensam om den typen av känsla.

Fᴇᴇʟɢᴏᴏᴅ & ᴅᴏᴋᴜᴍᴇɴᴛᴀ̈ʀᴇʀ….Om man inte får vara ute så får man göra annat – börjar bli rätt van.. Jag tror att alla behöver lite Feelgood nu – jag gör det definitivt. Serien Emily in Paris har ju bemötts lite olika men läste att det kommer en säsong till så den är väl värd en feelgood-chans tycker jag ✨Så långt ifrån feelgood man kan komma är SVT’s dokumentär-serie om mordet på Helén.. Jakten på en mördare heter den och har premiär på söndag. En serie man måste se läste jag.,


Btw så är ”No Bite” min bästa ”investering på länge 😄 Helt omöjligt att ens försöka ”fixa” till någon nagel genom att bita lite,.. smakar vidrigt. Det har gått snabbt att se resultat på hur naglarna ser ut och verkar må ✨

Ikväll blir det gemensam ”kökstjänst” – mindre tv-tid på kvällarna och mer tid i köket ✨


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ Mᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.