höst & Öppet hus….

Hᴇᴊ & Hᴏʟᴀ!

Idag på förmiddagen var det verkligen höst.. Vinden riktigt ven och nu börjar man se att lövträden tappar blad men samtidigt blommar rosorna, Bougainville och massa andra blommor.


Mitt i allt en riktigt deppad växt intill postkontoret..

Vi var iväg på några ärenden, bland annat till posten. Jag har aldrig tänkt på hur postkontorets brevlådor ser ut..Vi ser allt fler skyltar med information om nedläggning och allt säljs ut, allt fler helt tomma butiker och restauranger. En snabb överblick säger att det lite beroende på var man är så har 30-50 procent av alla butiker stängt. När det gäller restaurangerna kommer det förhoppningsvis att förändras när de får ha öppet efter 18.00 igen..

Tᴜғғᴀʀᴇ ᴀ̈ᴠᴇɴ ɪ sᴠᴇʀɪɢᴇ….


Ingen alkoholförsäljning efter klockan 22.00 var väl den stora förändringen förutom en klart ”tydligare” ton när det gäller vikten av att följa rekommendationerna.

Nu hade det med all säkerhet inte varit aktuellt med någon Lock Down men även om man skulle vilja så går det ju inte enligt svensk lag.. inte heller utegångsförbud. Det har ju arbetats med en pandemi-lag men har inte det arbetet pågått rätt länge nu? Det är klart att man inte kan ändra lagar i en handvändning men i akuta situationer borde man väl kunna få till tillfälliga lager – eller?

Fᴏ̈ʀsᴛᴀ ʙᴇᴍᴏ̈ᴛᴀɴᴅᴇ….


Det var väl första gången igår som Joe Biden uttalade sig om Donald Trump och hans beteende. När han fick frågan om vad han tyckte på en pressträff uttryckte han sig väldigt lugnt och sakligt.. Han tycker att det är pinsamt och sa ”hur ska jag säga det sakligt” – jag tror inte att det här är bra för hur han kommer att bli ihågkommen. Helt enkelt ett väldigt värdigt svar på frågan, inget om han tycker att han ska ge upp etc,


Kᴏᴄᴋᴀʀɴᴀs ᴋᴏᴄᴋ….

Jonas Lagerström

Det blev en väldigt jämn kamp i finalen av Kockarnas Kamp men det var inte direkt oväntat. Jag vill minnas att det var bara en röst som avgjorde förra året men jag kan ha fel. Tidigare säsonger har vi bara sett lite ströavsnitt av.. Nu är det bara Halv åtta hos mig att få lite inspiration ifrån men det är iofs definitivt mer min liga..

Mᴀɴɪᴘᴜʟᴀᴛɪᴏɴ….


Som jag skrev om har jag börjat lyssna på Rättegångspoddens fem avsnitt om Johanna Möller och det så kallade Arboga-fallet. Det är inte själva rättegången som serien ”avhandlar” för det gjort tidigare både av Rättegångspodden och andra poddar.

Det här är istället två journalisters arbete med fallet som så långt som jag lyssnat bara handlar om deras möten med. Johanna Möller. De träffar henne med start hösten 2018 på Ystads-anstalten där hon sitter.

Jag ska inte komma dragandes med mina fördomar igen men jag är förvånad över hur mycket de verkar köpa av det hon säger.. De lägger förvisso till ”om det nu är sant, men hon var väldigt öppen och ville prata om det”. Det kan också vara en strategi för att hon ska vilja fortsätta prata så att de kan föra dialogen framåt.

Det finns någon lucka när det gäller huruvida hon tidsmässigt kunnat sitta i bilen när mordet på pappan skedde och en avsaknad av DNA i framsätet. MEN hennes agerande före och framförallt efter omöjliggör ju att hon inte skulle ha anstiftat mordet. Hon försöker nu för andra gången få till en resning i Högsta Domstolen men jag skulle tro att sannolikheten för att hon ska få till det är lika stor som att jag ska vinna 50 miljoner på Lotto.. Totalt omöjligt med andra ord eftersom jag aldrig spelar..

Sᴏ̈ᴛᴄʜᴏᴄᴋ….


En sådan här väska skulle jag faktiskt kunna bära runt Tintin i 🐶 Lite svårare med Karisma dock…. Men hur gulligt är det inte?

Öᴘᴘᴇᴛ ʜᴜs….


Systrarna Graaf fick en idé nu när det finns många som av många olika skäl kanske sitter ensamma på julafton. De kommer att ”öppna upp” sitt hem så att de som vill kan ”vara med” och fira.. Det kommer att vara helt ocensurerat och sändas utan stopp med allt vad de innebär. De planerar också att lotta ut julklappar, har redan fått ihop en del men söker fler sponsorer.

Julfirandet kommer att sändas på Youtube och det är väl en begränsning med tanke på att det inte är alla som är så bekanta med den kanalen. Sedan är de nog lite wild & crazy för vissa.. Men nu ska jag inte sitta här och hitta fel – alla initiativ med omtanke ska man bara uppskatta 💕


Tråkigt inlägg idag så det får bli bättre imorgon 😊

Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍁🍁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.