Familjemiddagar & Nya restriktioner….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Idag är det fint väder men imorgon börjar det se som sämre ut ända till möte söndag.. Vi har varit iväg på några ärenden men i övrigt hemma och jag har bland annat skrivit en artikel.

Hörde på Efter fem där de intervjuade en person från HUI (Handelns Utredningsinstitut) och de har samma syn som jag skrev om nyligen.. Julklappar blir mindre viktiga och maten kommer definitivt att öka.. Inte någon raketforskning från min sida – en helt naturlig konsekvens av Corona..


Idag träder nya restriktioner i kraft, rättare sagt så trädde de i kraft 00.00 i natt. Det var ingen kul information att ta del av. igår. Alla restaurang och butiker (med undantag av livsmedelsbutiker) måste stänga 18.00 (!!) Dessutom utökas utegångsförbudet med en timma åt vardera hållet, dvs nu gäller 22.00 – 07.00…..

HUR SKA MAN ORKA?

Det är ju ingen idé att gnälla men gudarna ska veta att det börjar bli påfrestande på riktigt.. Det är inte det att vi är var och varannan kväll så att vi blir lidande på det sättet utan det är begränsningen i sig.. Att det i princip blir tomt ute klockan 18.00. Men ännu mer att det inte blir bättre – men det ska väl vaccinet förhoppningsvis snart kunna ändra på..

Vi stänger ju 20.00 i butiken men kommer såklart att stänga 18.00 så om jag nu ska se något positivt i det här så är det lediga fredagkvällar = möjlighet att se hela IDOL.. Klen tröst men bättre än inget.


Dᴇᴄᴇɴɴɪᴇᴛs ᴍᴀ̈sᴛᴇʀᴋᴏᴄᴋ….Det blev inte oväntat Catarina som blev Decenniets Mästerkock – nu kan man ju inte bedöma maten eftersom man inte äter den men det som jag tror skiljde sig allra mest var det som juryn pratade om – perfektionen. Catarina är ju mer etablerad än Klara så jag hade tyckt att det var roligare om Klara fått vinna ✨

Perfektion i all ära men det är inte alltid det som är godast och roligast – men nu är det ju en mattävling och då är det klart att det är superviktigt..


Tittar man på matlagningen så är Klara blandar hon lite mer basic med det mer avancerade.. Köttbullarna klarar även jag men kronärtskockorna vet vi som sagt att det gick mindre bra med 😊


Det krävs väldigt mycket träning och väldigt många timmar i köket innan jag ens skulle nå en bråkdel av vad hon kan åstadkomma.. Men det är ju absolut ingen ambition och som jag såklart inser är helt omöjligt – men det ger inspiration ✨

I ᴡɪʟʟ ɴᴇᴠᴇʀ ɢɪᴠᴇ ᴜᴘ….WE WILL WIN tweetade han idag och i ett annat att de gör stora framsteg när det gäller att bevisa valfusket.. Jag tror det när jag ser det säger jag och jag kommer aldrig att se det..


En signal på att han inte har någon som helst plan för att erkänna sig besegrad är väl att han igår sparkade försvarsministern Mark Esper och utsåg Christopher C Miller i hans ställe som enligt Trump; “will do a GREAT job!“

Men vad som är värre än att det är en signal om att han inte tänker ge upp är det låter farligt…. Han är ju fullständigt opålitlig..

Som om det inte vore nog så har Trump även sparkat chefen för USA :s Global Change Research Program och ersätter troligtvis honom med en ”ökänd klimatförnekare”.. The story will go on….

Dᴇᴛ ғɪɴɴs….Det finns några sådana där fall som blivit riktigt uppmärksammade för att de både sticker ut och är avskyvärda. De två fall som jag först kommer att tänka på är Johanna Möller och sedan det mest uppmärksammade – Knutby. Jag vet inte hur många böcker och dokumentärer som gjorts om Knutby, inte bara i Sverige.


Johanna Möller

Började lyssna på Rättegångspodden igår som tar upp just Johanna Möller Hon hävdar btw fortfarande att hon är oskyldig trots diverse bandupptagningar. Det är hur som helst fem avsnitt på cirka 45 minuter per avsnitt.

Hon hävdar att det här är den största rättsskandalen i svensk historia – det ska bli väldigt intressant att lyssna på den här serien. Den nya boken får vänta lite med andra ord..


Jᴀɢ ᴠɪʟʟ ɪɴᴛᴇ….


Jag vill inte att Corona tar julen ifrån alla en enda millimeter mer än nödvändigt så det sista jag skulle göra är att byta ut de fina julsaker man nu har mot tomtar med munskydd. Jag tror nog inte att jag är speciellt ensam om den känslan.. Kanske det säljs litegrann som någon slags minne eller som en lite skämtsam present. Vad vet jag – mer än att jag definitivt inte kommer att köpa en enda tomte med munskydd.


ғᴀᴍɪʟᴊᴇᴍɪᴅᴅᴀɢᴀʀ….


Från Underbara Claras Instagram

Det är ju inte många som har möjlighet att ha familjemiddagar varje vecka.. Läste om Underbara Clara och att de skapat en form av ”matlag”.. Det är tre familjer som varje tisdag samsas om att ha middag.. ”Det kan vara allt ifrån ifrån 13-rätters libanesiskt till korv och makaroner, allt är okej”

Just nu skulle det verkligen kännas lockande. När vi var ute på våra ärenden ser det ut som minst 50 procent av alla restauranger väljer att inte öppna överhuvudtaget. Om man inte har en stor andel av sin försäljning på lunch/dagtid finns det nog inte något annat alternativ..


Oʀᴅɴɪɴɢᴇɴ ᴀ̊ᴛᴇʀsᴛᴀ̈ʟʟs….Trump är ju den ende presidenten i modern tid som inte haft någon hund.. Att övriga presidenter haft har han dessutom ”raljerat” över.. Bara det får mig att ogilla honom..

Mᴀ̊ʀᴛᴇɴ ɢᴀ̊s….


Dagens dag är Mårten Gås.. Kanske har jag ätit gås någongång när jag var typ barn men det är inget jag kan komma ihåg. Anledningen till att jag överhuvudtaget tänker att det kan ha hänt är ju att Gåsa-middagar är rätt så vanligt i Skåne.

Det finns ju vissa högtider eller råvaror som jag längtar hem till.. En hel del får vi såklart tag i här, men inte allt. Men jag tror nog att Mårten Gås är den mathögtid som jag längtar minst efter.. eller rättare sagt inte alls. Gåsen är det med all sannolikhet inget ”fel” på men jag tror inte att jag skulle få i mig ens en tesked av den där svartsoppan.

Nej, jag hoppar över det där med middagen och tycker att Mårten Gås får vara gåsen som Nils Holgersson flög på.. Känns lite bättre.. på alla sätt.


Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ᴅᴀɢ….


Idag är det även dagen när det nya klädvarumärket ”About You” lanseras. Likt många andra så tar de hjälp av ett antal influensers nu vid lanseringen.. Molly Rustas (bilden) och Blondinbella är några av dem. Förutsatt att ersättningen är någorlunda rimlig så är det här ett väldigt effektivt sätt att lansera nya varumärken och produkter. Man får snabbt kännedom och skapar förhoppningsvis intresse som i sin tur sätter igång försäljningen. Det räcker givetvis inte med ett inlägg utan man måste genomföra det som en lanseringskampanj.


Lɪᴛᴇ ᴀɴɴᴏʀʟᴜɴᴅᴀ….


Foto Caroline Roosmark

Varje år ger fotografen Caroline Roosmark ut en kalender där överskottet går till något välgörenhetsprojekt. I årets kalender 21 Sagolika kvinnor är Pernilla Wahlgren en av dem.. Inte riktigt på det sätt vi är vana att se henne 😄


ᴋᴏᴄᴋᴀʀɴᴀs Kᴀᴍᴘ….


Ikväll blir det finalen Kockarnas Kamp.. Tänker titta men inte gissa vem som vinner 😊


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.