Vaccin & splittring….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Vilket väder vi hade i går ☀️ Människor på stranden och på alla uteserveringar (de som har öppet)..På kvällen tog vi en lång promenad och det var 19 grader. Det är i princip samma temperatur på dagarna som långt in på kvällarnas, det är solens värme som gör skillnaden.

Utegångsförbudet förlängs i ytterligare två veckor i hela Andalusien om jag förstått det rätt. Det är ju inte alltid helt lätt att följa med och förstå men man får göra så gott man kan. De viktigaste är ju munskydd, social distansering och iallafall just nu att inte vara ute mellan 23.00-06.00.som vi måste hålla reda på.


Lyssnat klart på boken. Jag vet inte om det är för att jag själv är privilegierad som har haft en väldigt trygg och fin barndom som gör att jag inte riktigt kan ta in hennes berättelse. Kan inte förklara men det är något som skaver även om jag fullt ut kan förstå att det måste ha varit fruktansvärt att känna att som barn inte bli sedd, inte på riktigt känna sig älskad. En mamma som alltid satte sig själv i första rummet och inte var något annat än en stor egoist som i alla sammanhang måste stå i centrum. Kanske blir berättelsen lite för lång och inläsningen för dålig så att det påverkar precis hela boken.. Nog om det, nu väntar en ny bok..

Kᴀɴ ᴠɪ ᴠᴀ̊ɢᴀ ʜᴏᴘᴘᴀs….


Alla har ju väntat och längtat efter ett vaccin och nu kan vi kanske våga hoppas på riktigt att det är här väldigt snart. Idag har Pfizer kommunicerat att deras vaccin givit nio av tio personer skydd mot Corona-viruset. En stor dag för mänskligheten och en stor dag för läkemedelsindustrin säger Pfizers vd..

Jag vet inte om det gjorts några undersökningar om hur många som kommer att vaccinet så fort det ges möjlighet. Det är ju inte bara att beställa tid på vårdcentralen utan det är ju prioriterat vilka som ska få först och det kanske är så också när det gäller vidare turordning.

Det framgår inte exakt när man kan räkna med att vaccineringen kan påbörjas men det lär vara relativt snart. Jag slits lite mellan att vaccinera mig och inte.. minnet av fallen med narkolepsi finns kvar någonstans långt bak i bakhuvudet men risken för att råka ut för något liknande är med all sannolikhet mindre än att smittas av Corona. Jag kommer nog landa i att jag vaccinerar mig..

Vi får hursomhelst verkligen hoppas att vaccineringen kan komma igång väldigt snabbt – läste idag att var femte som testas i Stockholm testar positivt..

Wᴏʀᴅs….


Jag har inte sett hela Kamala Harris tal men har såklart hört delar av det. Hennes budskap till unga tjejer och unga kvinnor inget hopp. Övertygad om att hon blir en väldigt bra vice president som kommer att ha en mycket större roll än någon av hennes företrädare.
Jag tycker också att Joe Biden vuxit.. Inte minst för att han överhuvudtaget inte bemött Trumps påhopp och utspel nu under rösträkningen. Oavsett om vindarna har blåst åt hans håll eller inte.

Han kommer definitivt inte få någon lätt uppgift- tvärtom.. Har känslan av att han är en bra ledare som inkluderar och till skillnad från Trump inte behöver allt strålkastarljus riktat mot honom själv. Han kommer säkert också vara smart och alliera sig med republikaner för att det viktigaste kommer att vara nå mål och resultat ✨

Det finns vissa experter, även svenska, som tycker att Bidens seger ropades ut för tidigt eftersom det forfarande finns en chans för Trump. Förvisso en minimal sådan men trots allt en chans anser de. Det skulle vara århundradets antiklimax men jag tror definitivt inte att vi behöver uppleva det.Precis som USA är ett splittrat land så finns det väl vissa risker för splittringar inom familjen Trump. Vad jag än tycker om Trump så är ju det en konsekvens som är väldigt tråkig vilket det skulle vara för vilken familj som helst. Nu är det väl han som är motorn bakom en eventuell och iallafall i det kortare perspektivet splittring men oavsett så är det tråkigt för familjens medlemmar.

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ sᴘʟɪᴛᴛʀɪɴɢ….Det finns väl en överhängande risk att det, iallafall just nu, finns en väldig besvikelse och splittring i Familjen Catenacci. De två bröderna äger tillsammans med en tredje person hela koncernen men Stefano Catenaccis del är under 10 procent. Hursomhelst så har hela historien skadat varumärket, framförallt Operakällarens så Stefano har avgått som köksmästare.

I ett brev som publicerades i DN uttrycker han en ursäkt att hans beteende uppfattats som det beskrivits då det aldrig var hans avsikt. Han nekar till de grövre anklagelserna men säger samtidigt att nu väntar en tid av självrannsakan. Det kan man nog tycka är mer är vettigt.

ʟɪᴛᴇ ᴀᴠ ᴡᴏʀᴅs….Jag hörde några kloka ord på videokonferensen som jag var med på i torsdags;

”Det är bättre med små steg snabbt än stora steg långsamt”

Om man tar de små stegen kan man lättare gå tillbaka, rätta till och gå vidare igen. Om man istället väntar till allt känns hundra procent rätt/klart innan man tar stegen så är det väldigt mycket svårare att gå tillbaka och rätta till.

Det kan ju låta oerhört självklart men det är det inte alltid. Vissa grundläggande saker måste finnas på plats – en gedigen plattform som man kan ta de där snabba och mindre stegen ifrån. Har man inte plattformen klar och börjar ta steg som och i värsta fall behöver backa tillbaka ett antal gånger blir man otydlig och kan uppfattas som om man inte är tillräckligt färdig eller att man inte vet vad man vill.

Hursomhelst så är det ett klokt tänk som jag tycker är ett bra förhållningssätt..


ʙᴀᴄᴋ ᴀɢᴀɪɴ….Det uppstod total radiotystnad från Blondinbellas håll för sisådär en vecka sedan. Inga blogginlägg eller inlägg på Instagram. Igår började hon ”sända” igen. Anledningen till tystnaden är mängden näthat. Bakom anonyma konton och skärmar sitter dessa troll och vräker ur sig elakheter – fullständigt oacceptabelt. Du är fet, du är ful, du är en dålig mamma och du borde dö – ungefär så låter kommentarerna.

Hon har ju fått sin beskärda del av näthat men den här gången var det tydligen mer intensivt så hon kände att hon behövde en paus. Oavsett om det är en elak kommentar med personangrepp och oavsett till vem det är riktat så är det helt oacceptabelt. Definitivt nätets största baksida. By far!

Fᴏ̈ʀᴀ̈ɴᴅʀɪɴɢ….


Det kan nog (förhoppningsvis) bara vara en konstnär som identifierar sig själv som sitt arbete och inte som person.. Det finns förvisso många människor som både jobbar väldigt mycket och där yrkesrollen är starkt kopplad till vem de är, framförallt utåt sett. Tror däremot inte att det skulle vara så många som skulle uttrycka sig så här..

Under många år så var det ett bevis på framgång att man arbetade mycket, allra helst jämt.. Svaret på frågan Hur mår du kunde ofta bemötas med hur mycket personen jobbat/jobbar. Jag tror att om det framgång var att jobba mycket så börjar det bli tvärtom.. Framgång är att jobba så att man hinner med familj, vänner och fritidsintressen i mycket högre utsträckning. Corona kommer säkert också att bidra till den här utvecklingen ✨


Nu ska man väl i första hand tänka på första advent och jul men efter nyår blir det fokus på ”details”.. Fram till dess ska sortering vara klar och de gröna lådorna på lagret transporteras hit. Ja, jag vet att jag sagt det tidigare men måste ha 100 procent ordning innan vi tar hit något mer. Det kanske låter som om vi har det helt överbelamrat men så är det verkligen inte.. men nu ska det här göras riktigt ordentligt och det ser jag fram emot..


Punkterna på dagens To Do är ✅ och ikväll blir det finalen i Decenniets Mästerkock ✨


Jag tror nog att jag hoppas på Klara – hon har varit lite av en underdog hela tiden. Jag gillar dessutom det jobb hon valt – att laga mat på någon form av äldreboende eller liknande och att hon är så mån om att laga maten från grunden så att de får riktigt bra och god mat ✨ Jag tror nog däremot inte att hon vinner.. men jag har ju haft fel förr 😄


Kʀᴀᴍᴀʀ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.