Kampanjbidrag & Syndabockar….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Inatt var det en näst intill en riktig John Blund perfekt halvmåne. Det är ju så fint och till skillnad från intervall-sömnen natten innan så sov jag som en stock. Kanske finns en koppling till valet där det ju böljade lite fram och tillbaka innan det var klart..

Strålande sol och T-shirt väder idag ☀️ Pratade med Pappa som var ute och promenerade med min syster i tiogradigt soligt väder i Stockholm.. Det är långt ifrån det där gråa, molniga och regniga vädret som man ofta förknippar november med.

Vädret har stor påverkan på hur man mår, iallafall så är det så för mig. Inte så att jag fullständigt deppar ihop om det är molnigt eller regnigt en vecka men allt blir så mycket finare i fint väder.. och då mår man helt enkelt bättre. Men det kan också vara riktigt mysigt med kvällar med lite regnrusk, levande ljus och en film eller serie. Årstider ska man inte underskatta – alla har sina fördelar..


En sak man vet redan på förhand är att den enda ”White Christmas” man kan få här är om man åker till Sierra Nevada eller lyssnar på typ Spotify.. Vi kan iofs se lite snö på topparna på bergen som omger Marbella – men inte varje vinter och aldrig mycket.

Jag vet inte hur ofta det kan hända, det har bara hänt en gång under de år som vi hållit till här och det var i vintras. Snö i Estepona! Det var inte riktigt i höjd med havet men heller inte högt.. det blev lite rörigt i trafiken men det var ju knappast någon snömängd att prata om. Men uppmärksamhet fick den..

Sʏɴᴅᴀʙᴏᴄᴋᴀʀ….


Det finns ledare i alla sammanhang – t ex i företag, inom idrotten och politiken. Alla som har minsta lilla uppfattning om Trump, oavsett om den är positiv eller negativ, inser att han nog är väldigt ”bra” på att utse syndabockar. Hela hans personlighet är ju sådan att allt som går bra är hans förtjänst och allt som går dåligt är givetvis någon annans fel.

Trump har ju under ju sin tid haft flera familjemedlemmar på väldigt viktiga positioner.. Dottern Ivanka Trump och hennes man Jared Kuschner är de som haft de mest framträdande rollerna. Sonen Donald Trump JR och hans flickvän Kimberly Guilfoyle har även de varit varit engagerade på olika sätt.

Svärsonen Jared, Ivankas man, har varit strategiskt ansvarig för valkampanjen. Det har nog inte varit en helt lätt uppgift eftersom Trump gör som han vill.. oavsett strategi och oavsett råd. Hade Trump, som han nog var övertyga om själv, vunnit valet hade han nog kostat på sig att berömma Jaret. Men nu kastar han honom istället under bussen och skyller förlusten på honom..

Svärdottern har varit ansvarig för att samla in kampanjbidrag.. Att det sägs att hon varit en katastrof mot medarbetarna och att hon uppfattats som oprofessionell eftersom hon bland annat sägs att ofta ha skämtat om sitt sexliv och under ett insamlingsevent ha erbjudit en lapdance till den som bidrog mest är nog inte Trump så noga med. Det är att hon inte lyckats få in lika mycket kampanjbidrag som Bidens organisation fått som gör henne till syndabock två.


Biden lyckades ju med att få in väldigt mycket mer i kampanjbidrag- en viktig del var alla som lämnade små bidrag som tillsammans gjorde stor skillnad. Dagen efter den där första debatten samlades det ju in mer pengar än någonsin till Bidens kampanj och då var det väldigt många små bidrag som kom in.

Nu har jag inte den rätta siffran men det handlar ju om många miljarder.. hur rimligt det är i förhållande till annat kan man ju fråga sig….


Det är troligtvis inte kul alls att vara Ivanka Trump… I mitten av pappa och mannen. En väldigt låg profil har hon hur som helt hållit till skillnad från sin bror som ju varit ute och haft pressträffar om att valfusk etc.

Ett inlägg har hon gjort.. Att det bara är lagliga röster som ska räknas – långt ifrån något kontroversiellt med det eftersom det är självklart och det finns ingen antydan i inlägget om att hon tycker att det inte skulle vara så.


Sonen däremot verkar minst lika galen som sin pappa och öser ut tweets.. Att USA skulle se ut som en bananrepublik på grund av det stora valfusket är ju inte ens skrattretande.. Det är mer än så. Att han eldar på råder det inget tvivel om..

NOG OM VALET

Cᴇʟᴇʙᴇʀᴛ ʙᴇsᴏ̈ᴋ….


Victoria Silvstedt är tydligen här över helgen hörde jag talas om och enligt hennes Instagram så stämmer det.. Lite lunch på Marbella Club och middag på Puento Romano har hon ”hunnit” med.. Undrar hur mycket hon reser.. inte direkt till Gislaved eller så.. Det kliade under min ena fot häromdagen, det innebär tydligen att man ska ut och resa. Kan det betyda ett sådant här liv tro 😄 Ärligt talat så är jag inte född globetrotter….

A ɴᴇᴇᴡ….


Nu har jag bara en dryg timma kvar av boken – har bestämt mig för att testa den här.. Den är skriven av en etablerad skribent men är hans skönlitterära debut. Den har fått 3,9/5,0 men vet inte hur många som betygsatt så det kan betyda i princip vad som helst.

Hᴜʀ ᴏғᴛᴀ….Hur ofta är man sååå snabb på att ta fram telefonen för att hitta svaret eller vad det nu kan vara på Google? Jag är själv snabb på det.. Inte så att jag gör det om vi är ute eller så men hemma.. Ibland undrar man hur mänskligheten överhuvudtaget kunde leva utan Google. Det har ju sina fördelar och nackdelar.. Nackdelarna är att man använder telefonen i ännu högre utsträckning och fördelarna är man lär sig mer (och slipper tjafsa om vem som har rätt eller fel 😄)..

Hᴏ̈sᴛɪɢ ᴏᴜᴛғɪᴛ….


Precis som årstiderna väder- och naturmässigt alla har sina fördelar så gäller det kläderna också. Den här koftan blev jag helt kär i ✨

To Do listan för veckan klar & nu Agenda..


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.