Payback & En förtida förlorare….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Önskade igår när vi gick och la oss att vi skulle vakna, titta på mobilen och se att Biden vunnit.. men tyvärr inte..

Early bed time igår.. Man märker att man blivit äldre 😃 Vi satt ju uppe för länge på valnatten (i onödan dessutom) och då fick vi för lite sömn.. Blir säkert topp igen idag men man märker verkligen en stor skillnad jämfört med ”the good old days”. Inte så att vi kunde sova bort till lunch dagen efter bara för att vi varit uppe för länge.På den tiden kunde man på high heels vara ute halva natten och ändå vara på jobbet vid 07-tiden. Dessutom inte bara en gång i veckan.. Kanske inte piggaste i världen men inte kännbart trött och man körde på som vanligt.. Som sagt, det var då det..

På den tiden berodde det i väldigt hög utsträckning på var man bodde om man kunde gå ut i veckorna. Det var mest utvecklat i Stockholm och Göteborg/Malmö började väl komma igång medan det dröjde länge för övriga städer. Inte så konstigt eftersom underlaget var/är så mycket mindre.Med gå ut menar jag inte att gå på restaurang för det har man självklart kunnat göra i alla städer hela tiden men jag tror att både antalet gäster per kväll och hur mycket varje gäst spenderar generellt sett har ökat. Tror också att gemene man går oftare på restaurang- tjejträffarna har flyttats till restaurangerna etc etc.


ʙᴀ̈sᴛ ɪ ɢᴀ̊ʀ….


När Greta Thunberg höll sitt ”passionerade” tal på toppmötet i Davos skrev ju Donald Trump en tweet efteråt;

”So ridiculous. Greta must work on her Anger Management problem, then go to a good old fashioned movie with a friend. Chill Greta, chill”

Donald Trump

Hon har iallafall humor – det kunde ju inte passa bättre än att lägga upp samma tweet men till honom 😃Bᴇᴅʀᴀ̈ɢᴇʀɪ….Det visar sig ju vara ännu värre än man kunnat förutspå, iallafall jag. Jag hade väntat mig att vid en valförlust skulle det protesteras och Trump skulle kräva att det avgjorde i domstol.

Men de här utspelen och direkt löjliga krav om att rösträkningen ska stoppas. Att demokraterna hela tiden vetat att de inte skulle ha en chans mot Trump så allt är är ett enda stort planerat valfusk. Det härt handlar inte om Joe eller mig” det här valet är ett bedrägeri (!).

Han har ju de facto inte förlorat ännu även om allt pekar på att han kommer att göra det.. Men han beter sig ändå ändå som den sämste förloraren man sett och hört….


Dʀɪᴠᴋʀᴀғᴛᴇʀ….Vad är egentligen den största drivkraften? Viljan att arbeta för att det ska gå bra för USA och dess medborgare eller viljan att ha makt och nederlaget och förnedringen av att förlora? Den första presidenten på mer än 25 år som inte blir omvald. Tror inte att jag behöver besvara frågan..

Förstår inte människan att han gör bort sig fullständigt? Antagligen skiter han i det för maktfullkomligheten är så stor..

Hans raljerande över Corona kanske vi kan vara tacksamma över – har med all sannolikhet spelat in i valet..

Rɪᴋᴛɪɢᴛ ᴛᴜғғᴀ ᴛɪᴅᴇʀ….


Att hela nöjesindustrin går på knäna är ingen nyhet och ingen ljusning syns till, ett stampande mitt i tunneln helt enkelt.

Några som har det väldigt tufft är min fd arbetsgivare som idag heter Moment Group och börsnoterade på Nasdaq. I svåra tider kan man kanske tro att de större drakarna klarar sig bättre men det är många gånger precis tvärtom. De har stora organisationer, många och ofta höga hyror mm att betala och det klart längre tid att ställa om verksamheten.


Vissa verksamheter, främst Wallmans, kan hålla öppet men med väldigt begränsad publik….

Wallmans, Golden Hits och Hamburger Börs som jag och mitt team ansvarade för var ju en division inom Moment Group.

Jag såg att Moment Group löper stor risk att hamna i en likviditetskris nu i mitten på kvartal fyra som man i nuläget inte har någon lösning på. Om man inte hittar någon form av lösning, åtminstone på kort sikt, kommer de att behöva ansöka om rekonstruktion i första hand eller ännu värre konkurs.

Det vore ju så otroligt tråkigt om det skulle sluta så.. Nu innebär ju inte det att Wallmans, Golden Hits, Chinateatern och alla andra verksamheter försvinner men det kommer att styckas upp och russinen kommer att plockas ur kakan.

Nu har ju koncernen aldrig visat upp någon imponerande lönsamhet och aktiekursen har på fyra år gått från dryga 20 kronor till strax över en krona. Aktien har tidigare lockat både privatpersoner som tyckt att det var en kul bransch att ha aktier i och även större investerare som gillat att gå på premiärer..

Vi får hoppas att det löser sig nu både på kort sikt och att alla de åtgärder som vidtagits gör så att det håller även på lång sikt.Det tråkiga vädret som vi haft i veckan håller i sig även idag, även om temperaturen ligger på 21-22 grader så känns det kallt. Stockholm (och säkert i princip alla områden söder om) har ju haft temperaturer långt över vad som är normalt för november. Tyvärr ser väl det ut att förändras nästa vecka men ska fortfarande vara över medeltemperaturen.Fredag = volontärjobb i butiken. Är det så smart i Corona-tider kan man kanske undra.. Corona har ju tyvärr blivit en slags ny normalitet och innan det finns ett vaccin att tillgå får man försöka göra det bästa av situationen.

I butiken har man vidtagit mer säkerhetsåtgärder än jag sett till någon annanstans. Jag tvättar och spritar händerna säkert 10-15 gånger under mitt pass. Det får bara vara 10 personer i butiken samtidigt och vi kollar noga att alla har munskydd och spritar sina händer innan de får komma in. Känner mig klart säkrare där än på t ex SuperSol.

Fʀᴇᴅᴀɢsʀᴜᴛɪɴ….


Som alla andra fredagar ser jag till att vi blir klara med stängningen i butiken snabbt för att missa så lite som möjligt av IDOL. Nu är de ju inte så många kvar så jag vet inte hur det blir för normalt brukar jag missa de tre första. Kanske segar de ut på det lite nu..

Hörde på någon trailer att de ikväll ska köra den låt de blev antagna på.. Juryn ser väl då deras utveckling sångmässigt och för oss spelar det ingen roll för vi såg inte de programmen i början..


Apropå musikprogram – har inte Så mycket bättre blivit otroligt mycket sämre? Vet att jag skrev om det häromdagen men jag sätter mitt hopp till Lili & Sussie.. Att jag någonsin skulle göra det säger en del om hur träigt programmet är nu. Noll glädje och det ligger en slöja över alltihop: Jag hade inte varit här om det inte varit för Corona, på grund av det behöver jag intäkterna annars är jag bättre än att vara med.. Nej, det är inte ens en slöja det är en blöt filt.

Lili & Sussie – katterna bland hermelinerna och jag kan bara föreställa mig Pluras och Krunegårds tankar.. De kommer med största sannolikhet bidra med lite äkta glädje så att stackars Benjamin och Silvana får lite draghjälp..Om jag hade Trump humor igår så tar jag lite Eva humor idag.. Fredag absolut men inte riktigt så att att känner igen mig i bilden 😃

Återkommer nog ikväll om det händer mer i valet annars hörs vi imorgon 🍓

Hoppas att ni får en trevlig helg!

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 👠

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.