Regn & en bananrepublik….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Igår vid bed time kom det regn, blixtar och dunder men dessvärre inga magiska under så något valresultat var inte klart.


Jag måste ända säga att det amerikanska valsystemet är väldigt konstigt. Hillary Clinton hade flest röster men det var ändå Trump som blev president – Joe Biden kommer definitivt att få flest röster men det är inte säkert att han blir president. Om man bara tittar på Bidens ledning och att det krävs 270 för seger så ser det ju ”lätt”.. Tittar man på hur status ser ut i Arizona, Pennsylvania, North Carolina och Nevada har ju Trump en ledning och skulle bli president om det höll i sig. Det vet man att det inte gör eftersom poströster gynnar Biden och sedan kan de politiskt insatta ”räkna” ut mycket mer beroende på vilka delar av staten som det är kvar att räkna osv.

Jag är definitivt inte så insatt så att det är någon idé att följa med precis hela tiden och har massor annat att göra så nu är det bara att vänta och hoppas på det bästa ✨

Om nu Trump förlorar kommer han som väntat inte göra det utan strid och han har ju begärt omräkning i en stat och stopp/uppehåll i två stater. Mantrat är att det här är valfusk, Trump har blivit lurad på segern och det är det värsta de sett i en demokrati.

Eɴ ʙᴀɴᴀɴʀᴇᴘʙᴜʟɪᴋ….


Det nya namnet på Trump Tower….

Det som var intressant att följa, främst för vikten av resultatet men även av andra anledningar blir förutsägbart och ”tragiskt”. Det som ska världens största demokrati har en ledare som gör precis allt för att undvika demokrati.

A ʀᴀɪɴʏ ᴅᴀʏ….


Det blir inga långa promenader med doggisarna idag.. Om jag inte gillar regn så hatar dom det. Lite motvilligt ut och väldigt snabbt in och så kommer det nog vara hela dagen för enligt prognosen ska vädret hålla i sig.

Kᴏɴғᴇʀᴇɴsᴍᴏ̈ᴛᴇ….


Idag har jag varit med på möte med företaget som jag skriver mycket för – deltog via länk vilket jag inte var ensam om i Corona tider. Funkar ju väldigt bra och jag undrar hur mycket det ökat under Corona?


Det var både bra och intressant att få en ordentlig up date. Det är ju mycket som händer, speciellt eftersom det är en startup. Det enda jag missade var pizzan och bubblet 😊

Nu hade jag inte kunnat delta ändå men så galet trött på det här nu.. Det känns väl extra mycket så när det regnar och det blåser rejält i palmbladen. Det ska dessutom bli dåligt väder både imorgon och på lördag och jag har fått tillbaka lite ont i handen. Rätt säker på att det inte har någonting med infektionen att göra utan att jag sovit konstigt på den eller något liknande. Färdiggnällt. Punkt.

Eɴ ᴀɴɴᴀɴ ғᴏʀᴍ ᴀᴠ ʙᴀɴᴀɴʀᴇᴘᴜʙʟɪᴋ….
Det har reagerats både här och där efter avslöjandet om den mer än välkände köksmästaren.. Det finns väl en extra dimension av besvikelse och att man inte vill att det ska uppfattas som att beteendet är normalt i branschen. Besvikelsen för att det trots allt är en liten bransch där alla känner alla eller åtminstone känner till varandra väldigt väl.

Det finns ju givetvis olika kulturer både i olika branscher och inom olika branscher och i restaurangbranschen är det en speciell kultur. Några exempel på det är att restaurangen som arbetsplats ofta blir som det andra hemmet, den andra familjen och jargongen i köket kan ofta vara väldigt hård och tuff. Nu är inte Gordon Ramsey representativ men det ger en liten liten hint..

Den aktuelle köksmästaren har tagit time-out och nekar fortfarande till alla anklagelser. Tycker inte synd om honom, för som sagt ingen rök utan eld och även om inte allt som skrivs stämmer så är det illa. Tycker däremot synd om hans fru och barn..


Eᴛᴛ ɴʏᴛᴛ ᴘʀɪs….


Priset i sig är inte nytt men för mig är det helt nytt för jag har aldrig hört talas om det tidigare – Rödfärgspriset. Mannen till en vän till mig har två hus nominerade av elva totalt. Ett av dem är det här och jag tycker att det på ett väldigt fint sätt kombinerar det gamla med det nya. Håller tummarna ✨

Aᴘʀᴏᴘᴀ̊ ɴʏᴛᴛ….


Idag lanserades Charlotte Perrellis klädvarumärke La Vie.. Kommer att finnas att köpa på Åhléns och på nätet.. Har ingen aning om hur det kommer att gå men ofta går ju influensers och kändisars kollektioner bra även om det inte är det absolut snyggaste – märkligt..

Iɴsᴘɪʀᴀᴛɪᴏɴ….


Hittade av en slump en Instagramkonto som heter Inspoforchristmas 🌲 Jag har inte kolla så noga men rätt säker på att hon är svensk och skriver på engelska för att hon har så många utländska följare.


Det är de här ”tecknade” bilderna som gör kontot – ibland är det fotografier och det är inte alls samma sak. Gå in och följ om ni vill ha lite traditionell julfeeling ✨


Peter Svärdsmyr

Det här tror jag att de allra flesta av oss klarar men definitivt jobbigare ju yngre man är.. Om det istället stod 10 minuter och repetera 10 gånger är det nog en väldigt stor andel som skulle falla bort.. Jag tillbringar definitivt för mycket tid med telefonen – nyårslöftet? Ja, det kan bli ett bra sådant ur flera perspektiv ✨

Dᴏғᴛʟᴊᴜs….


Doftljus kan vara allt ifrån stickiga dofter till precis lagom för att skapa en riktigt behaglig doft i ett rum. Det finns ju inte alltid en korrelation mellan pris och kvalitet men när det kommer till doftljus gör det ofta det. Åt båda hållen. De billigaste har just den där stickiga doften och kortare brinntid – vissa kan ju brinna brinna rakt ner så att det blir som ett hål. Andra brinner jämt och brinntiden håller då vad den lovar. Men om inte Joe Malone slår alla doftljus med väldigt mycket brinntid så bör man nog noga fundera ett par varv innan ett köp 😃 Vem betalar fyratusen kronor för ett doftljus??


Det har varit total radiotystnad från Blondinbella sedan samma dag som Granskningsnämndens fällning. Normalfallet är ett blogginlägg och ett antal Instastories. Vi får hoppas att hon sitter hemma, har lagt ifrån sig telefonen, tänt ett doftljus och dricker te ✨

Lɪᴛᴇ ʜᴜᴍᴏʀ ᴀ̈ɴᴅᴀ̊….


Trots att bildkvaliteten är usel måste jag ha med bilden.. (från filmen Gökboet om livet på Psykiatrisk klinik). Nu gör jag mig inte rolig över patienter på en psykiatrisk klinik utan kombinationen filmen och Donald Trump. Jämförelsen skulle dessutom en förolämpning mot dem under psykiatrisk vård.


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🌴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.