Osäkerhet & väntan….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det är knappast otippat att det inte finns något valresultat men att det skulle vara så otroligt jämt och svänga fram och tillbaka i den höga utsträckning det gjort var nog mer otippat.


Vi var förvisso uppe väldigt länge men inte hela natten. Det är ju fortfarande högst osäkert vem som kommer att vinna och även om det kan luta lite åt Biden så kan det som sagt vända lika snabbt igen. Det är ju egentligen ofattbart att en enda amerikan vill ha en person som Trump att leda landet men det är väl så att de inte ser längre än till den egna plånboken.


Det var ett bra tag sedan nu som det kom in något nytt resultat och valet kommer inte att bli helt klart idag heller.. om jag förstått det rätt. Nu kan ju 238 mot 213 se ut som en tydlig ledning men riktigt så enkelt är det inte..

Fullständigt väntat inlägg från Trump..

Fullständigt väntat inlägg av Trump i perspektivet att starta kampanjen: Poströster = valfusk.

Trumps uttalande i natt att han/de ”technically won the election” var väl inte så otippat det heller men fullständigt galet..

Den mastodont-långa sändningen på TV4 på 37 timmar hade de inte behövt ha så lång. Hela dagen var ju förhållandevis ”tråkig” om man nu får säga så när det gäller viktig politik. Sändningen har precis som valet svängt väldigt mycket fram och tillbaka beroende på vilka som lett sändningen. När Tilde de Paula och Maximillian kom in och ersatte Malou von Sivers blev det omedelbart ett gäng snäpp bättre.

Gᴏᴏᴅ ɴᴇᴡs….


Lite Good News i dag.. Tillväxten för EU-området det tredje kvartalet är 12,7 procent medans den är 16,7 procent för Spanien. Nu är väl inte det positiva att man har något högre tillväxt än snittet utan att man har tillväxt. Det innebär att Spanien rent tekniskt tar sig ur den recession man haft efter två negativa kvartal efter varandra..

Vᴀ̈ʀʟᴅᴇɴs ɢᴏᴅᴀsᴛᴇ ᴍᴀᴛ….De 10 godaste maträtterna har listats (minns inte av vem och var) och inte oväntat var det en övervikt av asiatiska rätter.. En lite udda fågel var hamburgare men en riktigt bra hamburgare är god men jag skulle inte placera det på min Topp 10 lista.

Älskar soppa i allmänhet och Tom Yam Gung i synnerhet som finns med på listan. Det är dock inte alltid man får en som är tillagad enligt konstens alla regler och är god. T och jag gjorde ju det stora misstaget att gå in och äta på en kina-restaurang fast magkänslan sa att vi skulle låta bli. Det var då precis när restaurangerna sakta började öppna upp efter karantänen och de kina-restauranger vi gillar hade inte öppnat..

Vi var hur som helst så sugna på kinamat så vi bestämde oss för att äta där.. Bad decision. Som om det inte vore nog så beställde vi Tom Yam Gung trots att det ju är en thailändsk soppa och det var besökets riktiga lågvattenmärke. Hursomhelst inget var gott men notan var åtminstone låg.. men å andra sidan så är det ju inte billigt man är ute efter i första hand utan prisvärt..


Något annat som finns med på listan är Pekinganka och det har jag faktiskt aldrig ätit.. En väninna har berättat att de har Marbellas bästa Pekinganka på Hong Kong. Det är en restaurang vi hittade redan första året vi var här (2013), den ligger längst ner på Avenida del Mar och har med sina stora fönsterpartier otroligt fin utsikt över hamnen och vattnet. Vi får med andra ord sätta upp ett besök på Hong Kong för att äta Pekinganka..

Hᴏᴛᴇʟ ᴇʟ ғᴜᴇʀᴛᴇ….


Precis intill Avenida del Mar och utmed strandpromenad ligger Hotel El Fuerte – ett familjeägt hotell som öppnade 1957 ✨ Nu efter årsskiftet kommer en genomgripande renovering att påbörjas så de kommer att ha stängt i drygt i ett år. Det har en del att renovera eftersom de har 263 rum, vilket jag ”normalt” sett tyckt varit ocharmigt men hotellet har sin charm eftersom det är anrikt men inte stelt.


Marbella har ju flest femstjärniga hotell i Spanien, något som förvånade mig lite. Trodde att Madrid och Barcelona skulle ha fler men Marbella har ett antal fler. Nu kommer det att bli ett till eftersom Hotel El Fuerte kommer att bli femstjärnigt efter renoveringen.

Det där med stjärnklassificering har ju ingenting att göra med vad gästerna tycker utan det är ett antal kriterier som ska uppfyllas.. Allt ifrån att man har receptionen öppen dygnet runt till att man har room-service ..

Hᴜɴᴅᴀʀ ɪ ᴘɪɴᴊᴇʟᴜɴᴅᴇɴ….


På söndag är det något man skulle kunna Hundarnas dag i pinjelunden i Las Chapas som ligger drygt en halvmil från oss. Man ombeds ta med hundmat för att bidra till de volontärverksamheter som finns på ett flertal ställen, det kommer även att vara ett antal aktiviteter som agility uppvisning och man har även möjlighet att adoptera hundar som inte har något hem.. Vi får se om vi kanske åker dit.. det låter lite charmigt med pinjelunden i Las Chapas tycker jag..

Over & Out – nu håller jag tummarna! Ikväll blir det lite bonnigare med Bonde söker fru tror jag – aldrig följt det tidigare men kan vara en bra kontrast ikväll..


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍓🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.