Valnatt & nervositeT….


Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Den där informationen om att Trump ställt in sin stora valvaka var en sanning med modifikation. Han fick inte ha den på sitt hotell på grund av Corona så den har flyttats till Vita Huset och 400 gäster var inbjudna men det fick han heller inte ha så nu är det: Valvaka i Vita Huset för 250 personer.

Trump har ju uttalat att det amerikanska folket förtjänar att få veta vem som vunnit valet och det på valnatten.. Det kommer att bli mycket intressant att se hur han kommer att agera. Det hänger självklart samman med resultatet under valnatten.. Om Biden är solklar vinnare då kan ju inte Trump utropa sig själv till vinnare, hur gärna han än vill. Men nu kan det ju tyvärr gå hur som helst och då kan man förvänta sig vad som helst..


Hörde något på TV4:s om att det pågår någon form av robotsamtal där människor uppmanas att inte gå och rösta, av vilken anledning de inte ska göra det uppfattade jag inte men de kanske refererar till långa köer? Om det nu pågår några samtal..


Melania Trump är sedan förra året skriver i Florida där Trump har sitt Mar al Lago.. Hon var inte med förra veckan när Trump förtidsröstade utan gjorde det idag i Florida. Man får väl utgå ifrån att hon sedan satte sig på flyget till Washington..

Det har ju varit ett relativt innehållslöst valprogram under hela dagen, så vi har inte suttit fastklistrade utan jobbat på. Det är ju om några timmar och framförallt vid 02-03 som det blir riktigt intressant. Men det blir ju intressant att höra Fredrik Reinfeldt och andra gäster och de valresultat som kommer in löpande. Lyckades kompensera för gårdagens totala katastrofmiddag btw..


Tyvärr åkte favoriten David ut ur Kockarnas Kamp.. Nu tippar jag Alexander som vinnare. Det är lite svårare att tippa vinnare i Decenniets Mästerkock.. Jag trodde t ex aldrig att Klara (den ”lilla” ljusa tjejen) skulle hänga med så länge men hon växer uppenbarligen hela tiden.. Jag hoppas att hon vinner för jag tror att det skulle betyda mest för henne.. men nu är jag där igen och tror..

Av oklar anledning ”snöade” jag in på julen eller det började med traditioner egentligen..

Tʀᴀᴅɪᴛɪᴏɴᴇʀ ʙʟɪʀ ᴛʀʏɢɢʜᴇᴛ….


Jag tror att det i de här tiderna kommer en extra längtan efter traditioner. Traditionerna representanter på något sätt trygghet, det tror jag nog att de flesta kan hålla med om. Jag tror också att det här med att allt ska bli ”värre”, att allt ska bli ”mer” kommer att avta rätt ordentligt. Det materiella kommer i många fall spela en mindre roll. Men den uppfattningen delar jag inte med alla – det förväntas att julhandeln likt andra år kommer att öka. Inte lika mycket som övriga år dock. Julhandeln i stort kanske ökar men då tror jag att en förskjutning från julklappar till mat och trivsel både i form av dekorationer och mat & umgänge kommer att ske..


Jag kanske bara utgår ifrån mig själv när jag tänker såhär. För mig kommer det vara mycket viktigare att ha det julpyntat, massor med god mat och skapa så mycket julstämning det bara går här med en medeltemperatur på 16-17 grader och inte en snöflinga i sikte 😃

Lite kan tankarna gå åt att åka hem över julen – till just traditionerna, familjen och tro det eller ej snön 😃 En vit jul är väl ändå det vackraste som finns – tyvärr kan man ju aldrig vara säker på det om man beger sig till 100 procent snösäkra områden.

Det som talar emot att åka till Sverige är i huvudsak osäkerheten om man kommer in när vi kommer tillbaka, plan som ställs in osv. Det är väl helt enkelt klokast att stanna där vi är när situationen är som den är, iallafall just nu.


Vi har ju en fin julskyltning här också – extra fint blir det i de trånga gränderna i Gamla stan. Sedan har vi ju de extra miljonerna som kommunen satsar för att stimulera julhandeln med bl.a. en julskyltnings-tävling.

Apropå julskyltning.. T’s mamma hade under många år en butik i Trollhättan med present och mindre inredningssaker. Varje år anordnades tävlingar för bästa påsk- respektive julskyltning och jag vet inte hur många gånger de vann.. många var det ✨


Varje år byggs även de här granarna upp – jag vet inte hur många det är men det är inte jättemånga. Även om de lyser upp vackert så tycker jag att den stora och äkta granen på Skeppsbron är väldigt mycket finare 🌲

ᴀ̊ʀᴇᴛs ᴊᴜʟᴋʟᴀᴘᴘ….


Den 20 november kommer Handelns utredningsinstut att presentera “Årets julklapp“ Vad det har varit har ju varierat från högt till lågt och folk i allmänhet tyckte att förra årets julklapp var helt usel – Mobillådan.. Kanske inte är jättekul som sådan men en sund och bra tanke bakom.

Något som tydligen blir allt vanligare är ”Selfie julklappar”, dvs en julklapp till sig själv. Det läggs ungefär 500 kronor i snitt på en sådan julklapp (av dem som gör det.


Varje år spenderas i storleksordningen 21,5 miljarder kronor på julklappar.. Det är ca 3 000 per person av dem som köper julklappar.

Vi lägger 32,5 miljarder på maten och det är väl ändå bättre än att köpa massa saker..


Hur gott är det btw inte med den där allra första skinkmackan – på kvällen innan julafton.. det är också en tradition ✨

Kᴀʀʟssᴏɴ & ᴛʀᴜᴍᴘ….


En lagom tjock man i sina sämsta år – Lillebror borde ha avslutat den relationen direkt”

Ytterligare en fullständigt klockren jämförelse mellan Donald Trump och någon karaktär från sagornas värld. Den här gången var det Mikael Tornving som jämförde Trump med Karlsson på taket och det är ju faktiskt en personlighetsmässigt väldigt bra jämförelse. Karlsson har ju precis som Trump en bild av sig själv som bäst i världen. Nu kan jag inte komma ihåg exakt hur Tornving uttryckte sig men klockrent var det..


Apropå Mikael Tornving så tycker jag att han är en av de absolut bästa komikerna vi har.. Det finns en stor dos intelligens i kombination med en komikers snabbtänkthet ✨

Pᴀ̊ ʀɪᴋᴛɪɢᴛ??


Inte för att jag missunnar någon några pengar och jag antar att det är lönsamt för dem som betalar att betala.. Isabel Adrian som under några av säsongerna var en Hollywoodfruarna fick den sista säsongen strax över en miljon kronor och då var hon inte med hela säsongen. Hon var ju heller inte den största profilen så man kan ju bara gissa vad Maria Montazami och Gunilla Persson fick för en säsong..

Bianca Ingrosso fick för säsongen 2017 av Wahlgrens Värld fem miljoner kronor och den ersättningen lär knappast ha minskat..


Kan vi hoppas att det är tiden för Donald Trump som president som sakta går mot sitt slut….

Jag önskar att jag kunde ha en riktigt stark feeling för det men det har jag inte.. det kan nog gå precis hur som helst för någon jordskredsseger blir det inte..

Det är klart att vare sig mitt eller någon annans liv står och faller med anledning av valresultatet men lite nervös är jag för det blir ju så mycket bättre med en förlust för Trump.


Nu får vi se hur länge ögonlocken håller sig uppe..


Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ 🍓🍓

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.