Anklagelser & valvaka….

Hᴇᴊ & ʜᴏʟᴀ!

Det är många som börjar tröttna på Corona, det gör vi nog alla men en sak är att tröttna på pandemin och en annan att tröttna på restriktionerna. I helgen har det varit upplopp runt om i Spanien, även i Málaga och det lär nog tyvärr fortsätta. Man uppnår ju absolut ingenting genom de här upploppen, snarare precis tvärtom så det är lite svårt att förstå varför de väljer att visa sitt missnöje/sina åsikter genom våldsamma upplopp. Men det är mycket man inte förstår.

Jag vågar nästan inte erkänna det men jag misslyckades inte med kronärtskockorna igår – det var värre än så. Det var så illa att det inte gick att äta dem.. Felet jag gjorde var att jag fick för mig att göra dem i ugn, oklart varför jag fick för mig det. Det blev med andra ord inte någon middag med kronärtskockor….

Körde inte helt otippat på igår och nu känns det som infektionen är borta men tummen ”kom i kläm” några gånger när jag tog i för mycket.. Men det är verkligen inget att gnälla över och det går förhoppningsvis över direkt.


Sjukhuset här i Marbella, Hospital Costa del Sol, påbörjade för typ 10 år sedan en utbyggnad. Man kom inte speciellt långt och varför man slutade vet jag inte. Hursomhelst så har den där tillbyggnaden näst intill sett ut som en byggnad som utsatts för någon sprängning eller så. Nu har man äntligen klubbat igenom ett beslut att färdigställa det ✨

Sjukhuset här har btw extremt högt renommé och räknas till ett av Spaniens bästa – BB är ansett som det bästa eller näst bästa i hela Spanien ✨


Kommer att jobba från soffan idag och ha på tv:n och följa valet med ett öra och två öron när det är lite intressantare. Det är dessutom min tur att skriva veckobrevet till min syster så det ska jag också göra – det funkar riktigt bra och vi har inte missat någon vecka än 💕


Ska kompensera T för gårdagens katastrof med kronärtskockorna – inte genom någon lyxig middag utan en jag inte kan misslyckas med 😊 Det blir Tareq Taylors sjömansbiff – enkelt att laga så jag kan hänga med lite i valet. Det har väl knappast undgått någon att jag varit (och är) väldigt engagerad..

Jag har vid tidigare amerikanska val inte varit speciellt engagerad men nu är det verkligen som så många säger – det viktigaste valet i modern tid. Jag tycker att Trump visar diktatoriska sidor och får han fyra år till som president kan det ur flera perspektiv bli riktigt farligt. Jag menar såklart inte att han skulle förvandla USA till en diktatur men demokratin påverkas direkt negativt av hans sätt att leda landet. Nej, han får bara inte vinna.

Det är inte bara det viktigaste valet i modern tid, det kommer med all sannolikhet även vara ett val som går till historien. Butiksägare sätter plywoodskivor för sina butiksfönster, båda kandidaterna har tagit in massor av advokater för att följa upp valresultat och Trump kommer ställa till med ett jäkla liv om han inte vinner.. Sannolikheten för att det här valresultatet avgörs i domstol är minst sagt väldigt stor.. Det är väl en sak men det finns ju också stora risker för oroligheter..


TV4 sänder med några få avbrott 37 timmar direktsändning.. Riktigt så intresserad är jag inte så att jag kommer dricka litervis med kaffe för att försöka hålla mig vaken. Kommer inte ens att dricka en enda kopp eftersom jag inte dricker kaffe.. men te och Coca-Cola innehåller koffein de också. Ett av de första resultaten som kommer är ju Florida och det sägs att Trump måste vinna Florida för att ha en chans att vinna valet.. Har de inte förutsatt att opinionsmätningarna stämmer i lite för hög utsträckning för att dra den slutsatsen?

Visste ni btw att Trump är den ende presidenten som inte uppnått 50 procent när det gäller hur många som tycker han skött uppdraget som president bra. Oklart när undersökningen gjorde, antalet respondenter etc. Oklart också om det bara är i en undersökning som han får ett så uselt resultat..

Rᴀ̈ᴛᴛ ᴇʟʟᴇʀ ғᴇʟ….


Läste igår att en av de riktigt stora och etablerade köksmästarna på en av de mest anrika restaurangerna anklagas för sexuella trakasserier. Dessa ska ha pågått under många år och kan väl anses som grova. Det är tidningen Dagen ETC som publicerat nyheten där de även namnger honom. Expressen och Aftonbladet skriver givetvis också om det. Expressen gör som Dagens ETC, dvs namnger honom. Aftonbladet gör det inte.

Man har pratat med 14 personer som varit utsatta eller som har känt till att detta pågått. Köksmästaren har polisanmält Dagens ETC för förtal och har även anlitat en advokat eftersom han anser att de publicerat osanna och kränkande påståenden om honom.


Sant eller inte.. Kärnfrågan är om det är rätt att namnge honom i media. Det finns förvisso ett i sammanhanget stort antal personer som berättar om att de blivit utsatta men ska man verkligen hänga ut människor innan saken prövats? Eller åtminstone att personen det gäller och arbetsgivaren ska informerats innan och givits möjligheten att bemöta påståendena?


I det här fallet har ingen polisanmälan gjorts mot honom vare sig när det skett och inte heller nu utan det är 14 personer som anonymt berättat om det här. Jag försvarar självklart inte beteendet och kan väl tro att ingen rök utan eld föreligger men det innebär inte att jag tycker att det är rätt att publicera namn och bild, framförallt inte utan att personen och företaget informerats om det innan.

Dagens ETC har säkerligen jobbat med det här ett tag och det har kanske börjat med att en person berättat och de har då börjat nysta i det. Kvällspressen däremot har med största sannolikhet fått reda på informationen genom att de läst den i Dagens ETC – hunnit få tag på ett par personer som bekräftar sin historia och så publicerar de. Måna om att snabbt kunna hoppa på tåget, det blir överordnat allt annat och eftersom Dagens ETC redan publicerat namn och bild så gör Expressen det också medans Aftonbladet avstår ifrån det.


Det är en inte helt enkel frågeställning men jag kan känna en liten sensationsjournalistik i det. Hade man agerat på samma sätt om det var 14 personer som anklagade en köksmästare på en okänd restaurang i t ex Sundsvall. Man hade säkert skrivit om det men hade man varit så snabba med att publicera namn och bild? Eller är det inte sensationsjournalistik som ligger bakom namngivandet utan helt enkelt att allmänintresset är större?

Det är ju också så att det är 14 anonyma personer och en som nu blivit offentlig. Men om det som skrivs stämmer så har han definitivt inte levt upp till devisen ”Behandla andra som du vill behandlad själv” och och har han verkligen missbrukat sin position och då är det kanske helt okej att redan nu publicera vem det är.

OBS! Vill bara klargöra att jag vet att man inte ”kan” börja en mening med Eller men det blir ett bättre flyt att skriva som man pratar ibland….


Eғᴛᴇʀᴛᴀɴᴋᴇɴs ᴋʀᴀɴᴋᴀ ʙʟᴇᴋʜᴇᴛ….


Jag vet inte varför – om det har en samvetskoppling eller om en juridisk koppling men det lät lite annorlunda igår när hon kommenterade fällningen. Dels var hon väldigt tydlig med att det var Sveriges Radio och inte hon som blivit fälld (men de var ju egentligen bara kanalen det varje hon som utsatte dem för kränkningen). Hon menar att hon har rätt till sin historia och hade hoppats på en ursäkt från sina föräldrar för det trauma de utsatt henne för men nu har hon lagt det här bakom sig och kommer inte att skriva något om det i sin bok. I den kommer hon att berätta om sina positiva upplevelser för det fanns ju många sådana också. 180 grader??

På frågan om hon pratat med sin mamma svarar hon; Det vill jag inte svara på, det är privat. Hon har ju genom sitt agerande direkt eller indirekt gjort slut med sin mamma långt före det här..


Apropå att göra slut med sin mamma så blir trovärdigheten allt lägre i boken jag lyssnar på.. Nu är det runt elvaårsåldern och jag ifrågasätter inte händelserna i sig men däremot hennes förståelse och reaktioner etc kring dem. Hon måste ha varit 10 år äldre än sin egen ålder sedan femårsåldern.. Men det kanske är ett sätt att illustrera hur hon idag ser på det som hände? Jag kan hursomhelst leva med men inläsningen har jag verkligen svårt för. Jag har aldrig upplevt att jag tycker att någon läser för sakta men här blir det nästintill segt. Man kan ju ställa in hastigheten så jag får testa det.. sedan är det där med hur hon läser. Jag vill ändå fortsätta lyssna, åtminstone tills hon kommit en bit in det vuxna livet, för att ta del av utvecklingen. Men nog om det..


Det blir en sen kväll.. och något valresultat kommer det definitivt inte att finnas.. däremot skulle det inte förvåna mig en enda sekund om Trump utropar sig till segrare om han bara en millimeters chans till det..

Aftonbladet har ställt en fråga om man kommer att vara uppe hela natten, ta del av händelserna dagen efter och det tredje alternativet är vilket val (?). Det är fler än jag trodde som besvarat frågan (drygt 220 000) och fler som ska vara vakna hela natten.. 15 procent. Nu kan väl lita på den undersökningen lika lite som man lita på Trump..


Vi kommer att hålla oss vakna så länge vi orkar men har ju en hel del att göra imorgon så något marathon blir det inte..

Kommer nog med inlägg till – det är ju trots allt valdagen 😊

Kʀᴀᴍ ғʀᴀ̊ɴ ᴍɪɢ ɪ ᴍᴀʀʙᴇʟʟᴀ! 🍊🍊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.